Brazília – Nemecko 1:7 (kon.)
koniec
Brazília
1:7 (0:5)
Nemecko
Utorok 08.07.2014, 22:00 • Estádio Governador Magalhães Pinto, Belo Horizonte • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    V šoku je Brazília, v šoku je celý svet. Zápas je za nami. Prvé semifinále prinieslo niečo nečakané a skončilo sa osemgólovým divadlom. Nemci ukázali celému svetu cestu za moderným futbalom, cestu za finále a hlavne neuveriteľnú šou. Brazília sa teraz iba ťažko zmôže na slová. Fanúšikovia toto svojim obľúbencom možno nikdy neodpustia.

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok dnešnej noci.
    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (23:57:55)
     
    Je dobojováno.


     
    Štatistiky po zápase:
    Držane lopty: 52% – 48%
    Strely (na bránu): 14(11) – 13(12)
    Ofsajdy: 3-1
    Fauly: 11-12

    Nemci dnes svojho súpera doslova rozdrvili a Brazília sa bude musieť vysporiadať s najväčšou potupou vo svojej histórii. Futbalový svet upiera zraky k výsledku, ktorý znie priam neuveriteľne – Nemci zvíťazili 7:1, no teraz ani nejde o ich výhru, ale skôr o prehru domáceho tímu. Isté ale je, že po tomto debakli sú Nemci pasovaní do pozície finálového favorita.
     
    Zápas je na konci. Na trávniku vidíme slzy aj úsmev, modlitby aj nadávky. Svet videl neuveriteľný duel, po ktorom sa Brazília pred vlastnými fanúšikmi dostala na absolútne dno. Nemeckí hráči sa aj s ťažkosťami tešia z postupu, zrejme sú sami ešte stále zaskočení z toho, čo sa v prechádzajúcich minútach udialo.
     
    Nemecko postupuje do finále, Brazília si po obrovskom semifinálovom debakli zahrá o tretie miesto.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Draxler sa ešte pokúsil o ôsmy zásah v sieti Césara. V nájazde na bránku sa ale dopustil menšieho faulu, čo bola zrejme posledná situácia v tomto zápase.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú 2 minúty. Tie ale majú pre domácich poriadne trpkú príchuť. Zo streleného gólu sa neteší vôbec nikto.
     
    Oscar – 1:7

     
    90
    Brazília dala gól!
    Predsa len jeden gól do siete Neuera. OSCAR dostal priveľa priestoru a tvrdá rana do siete súpera znamená aspoň čestný zásah pre organizátorskú krajinu.
     
    Oscarův pokus

     
    89
    Obrovská šanca Nemecka a potom aj Brazílie. Najskôr sa do súboja proti Césarovi pustil Schürrle, no domáci gólman teraz predviedol úspešný zákrok. Po rýchlom prechode na opačnú polovicu Oscar z uhla takisto neskóroval.
     
    88
    Nemecko rozohralo loptu od rohovej zástavky nacvičeným signálom dozadu. Nemci s pokojom na kopačkách kombinujú pred súperovou šestnástkou a nikam sa zbytočne neponáhľajú.
     
    87
    Nemecko na útočnej polovici v podstate nepohrozilo. Hostia sa o to snažili, ale ich pokus o center pred vápno bol zrazený na rohový kop. Brazília sa musí naďalej brániť.
     
    86
    Nemecko pokračuje v skvelom výkone a súpera do nebezpečného zakončenia nepúšťa. Po slabšom úvode tohto polčasu sa hostia opäť skoncentrovali a pár minút pred koncom sa pokúsia opäť zaútočiť.
     
    85
    Na opačnej polovici trávnika sme po prechode Brazílie videli chabý strelecký pokus. Jeho autorom bol Ramires, no Neuer s prehľadom chytá.
     
    Nemci sú prvým tímom histórie, ktorý strelil sedem gólov v semifinálovom zápase svetového šampionátu.


     
    84
    Nemecko stále ostáva na útočnej polovici, no nedarí sa mu dostať do ďalšieho zakončenia. To ale hostí vôbec mrzieť nemusí.
     
    ZAUJÍMAVOSŤ:
    FIFA v nedeľu oznámila, že tohtoročný svetový šampionát je druhým najnavštevovanejším svetovým šampionátom v histórii. S priemerom 52.762 divákov na zápas už Brazília prekonala majstrovstvá z roku 2006 z Nemcka, kde bolo na jednom zápase priemerne 52.491 divákov. Rekord držia MS 1994 z USA, kde jeden zápas videlo priemerne 68.991 ľudí.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 90. Oscar – 11. Müller, 23. Klose, 24. Kroos, 26. Kroos, 29. Khedira, 69. Schürrle, 79. Schürrle

    Karty:   68. Dante (BRA)


    Brazília: ésar – Maicon, Luiz (C), Dante, Marcelo – Gustavo, Fernandinho (46. Paulinho) – Hulk (46. Ramires), Oscar, Bernard – Fred (70. Willian)
    Náhradníci: Jefferson, Victor – Dani Alves, Maxwell, Henrique, Paulinho, Ramires, Hernanes, Jo

    Nemecko: Neuer – Lahm (C), J. Boateng, Hummels (46. Mertesacker), Höwedes – Khedira (77. Draxler), Schweinsteiger – T. Müller, Kroos, Özil – Klose (58. Schürrle)
    Náhradníci: Zieler, Weidenfeller – Durm, Mertesacker, Götze, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Kramer, Podolski

    Rozhodca: Marco Rodríguez – Marvin Torrentera, Marcos Quintero (všetci traja MEX). Štvrtý rozhodca: Mark Geiger (USA)