Kanada U16 – Česko U16 3:2 (kon.) | Nemecko U16 – Slovensko U16 0:10 (kon.) | Veľká Británia U16 – Česko U16 1:10 (kon.)
koniec
Veľká Británia U16
1:10 (0:4, 1:3, 0:3)
Česko U16
Piatok 27.06.2014, 20:00 • Štadión Vladimíra Dzurillu, hracia plocha číslo dva • Majstrovstvá sveta U16
     
    44:43
    Pravdepodobne o posledný zápis do štatistík sa postaral svojim faulom Tomáš Majer, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    43:24
    Ashleigh Smitho dostal menší trest za napadnutie, čím dáva Čechom ideálnu možnosť na to, aby skórovali aj po desiaty raz v tomto dueli.
     
    36:51
    V poslednej tretine sa nám, akoby s vylúčeniami roztrhlo vrece. Reece Cochrane hral os zdvihnutou hokejkou, čo pozornosti arbitrov neuniklo. Tí ho tak posielajú na trestnú lavicu.
     
    35:50
    Britskí hokejbalisti do 16 rokov si však v početnej výhody príliš dlho nezahrali. Fauloval totiž aj Ross MacKinon, ktorý tak vyrovnal sily na hracej ploche.
     
    35:08
    V rovnovážnom počte na oboch stranách sa však príliš dlho nehralo. Ďalším previnilcom sa stal Tomáš Zaiíček, ktorý v krátkom časovom úseku, po tretí krát oslabil svoj tím.
     
    29:29
    Ku svojmu spoluhráčovi si na lavicu hanby zasadol aj Patrik Kucharski. Briti tak majú k dispozícii presilovú hru o dvoch hráčov. Uvidíme, ako s ňou dokážu naložiť. Jej prevažnú časť si však zahrajú až v tretej časti.
     
    28:56
    Matěj Štefka je na konci prostrednej tretiny len druhým českým hráčom, ktorý je vylúčený.
     
    22:11
    Ashleigh Smith si za napadnutie sadá na trestnú lavicu. Briti vo svojej obrannej tretine vôbec rovesníkom z Česka nestačia a často si tak musia pomáhať aj nedovolenými prostriedkami.
     
    17:09
    Scott Henderson sa po druhý raz v tomto zápase previnil voči hokejbalovým pravidlám, tentoraz si nútene oddýchne za sekanie.
     
    13:45
    Tom Watson si za sekanie posedí na trestnej lavici, čo dáva Čechom veľkú príležitosť na zvýraznenie svojho náskoku.
     
    06:34
    Česi si zahrajú presilovku. Potrestaným hráčom je Scott Henderson, ktorý si v súboji pomohol držaním, za čo je, samozrejme, vylúčený.
     
    03:24
    Mladí Briti si však v početnej prevahe celé dve minúty nezahrajú. Ferguson Harry sa dopustil nedovoleného zákroku, po ktorom sa sily na hracej ploche vyrovnajú.
     
    02:15
    Po niečo viac ako dvoch minútach hry sa českí hokejbalisti dopustili chyby pri striedaní, na ploche mali viac hráčov, ako je povolené, a tak budú čeliť presilovke súpera.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 25. Tom Watson (Bez asistencie) – 4. Adam Drož (Matěj Štefka), 9. Tomáš Majer (Tomáš Zajíček), 11. Jan Prokop (Dominik Mikulčák, Filip Jaroměřský), 15. Aleš Kmenta (Adam Drož, Matěj Fraňo), 23. Tomáš Jakeš (Patrik Kucharski), 24. Robin Mlázovský (Filip Jaroměřský), 24. Matěj Fraňo (Jakub Král, Pavel Málik), 38. Jakub Král (Pavel Málik), 43. Tomáš Zajíček (Bez asistencie), 45. Matěj Štefka (Dominik Mikulčák)


    Veľká Británia U16: Laing, Wakefield – Allsopp, Cochrane, Dixon, Ferguson, Fannan, Hellensen, Henderson, Heywood, Jackson, MacKinnon, Milner, Mort, Royle, Shaw, Smith, Solerod, Watson.
    Česko U16: Čapek, Janský, Ulrich – Drož, Fraňo, Holec, Jakeš, Jaroměřský, Kmenta, Král, Kucharski, Majer, Málek, Malík, Malina, Mikuláčák, Mlázovský, Novotný, Populhár, Prokop, Singer, Smudek, Štefka, Švanda, Vísner, Zajíček.

    Rozhodca: Marco, Sakkas