Kanada U16 – Česko U16 3:2 (kon.) | Nemecko U16 – Slovensko U16 0:10 (kon.) | Veľká Británia U16 – Česko U16 1:10 (kon.)
koniec
Veľká Británia U16
1:10 (0:4, 1:3, 0:3)
Česko U16
Piatok 27.06.2014, 20:00 • Štadión Vladimíra Dzurillu, hracia plocha číslo dva • Majstrovstvá sveta U16
     
    Česi tak s veľkou suverenitou potvrdili rolu favorita duelu, so svojim britským súperom sa vôbec nemaznali a rozstrieľali ho v pomere 10:1. Ďakujem vám za pozornosť, z mojej strany je to na dnes všetko. Nezabúdajte však, že cez víkend budú juniorské majstrovstvá sveta v hokejbale vrcholiť a vy môžete byť prostredníctvom našich prenosov pri tom! (21:24:29)
     
    45:00
    Koniec zápasu.
     
    44:43
    Pravdepodobne o posledný zápis do štatistík sa postaral svojim faulom Tomáš Majer, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    44:11
    Česko dáva gól! Hokejbalisti Českej republiky poskytnutú šancu s radosťou využili a zaznamenali tak svoj jubilejný desiaty presný zásah v zápase. Presnou koncovkou sa o to postaral MATĚJ ŠTEFKA. Asistencia: Dominik Mikulčák.
     
    43:24
    Ashleigh Smitho dostal menší trest za napadnutie, čím dáva Čechom ideálnu možnosť na to, aby skórovali aj po desiaty raz v tomto dueli.
     
    42:38
    Česko dáva gól! Necelé tri minútky pred koncom duelu je tu deviaty presný zásah Čechov. Individuálnu akciu zakončenú presnou strelou predviedol TOMÁŠ ZAJÍČEK. Bez asistencie.
     
    41:11
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Marcel Malina, ktorý sa ocitol v bezprostrednej blízkosti britského brankára, proti ktorému sa rozhodol vyskúšať blafák do backhandovej strany. Tento zámer mu aj vyšiel, no loptičku poslal len do bočnej siete!
     
    39:05
    Po chvíli sa hrá opäť s päticou hráčov na oboch stranách.Česi až na kratučké pauzy stále útočia. Bolo by veru veľmi zaujímavé, ak by sme mali k dispozícii štatistiku o počte strávených minút v obrannej tretine Britov.
     
    37:06
    Česko dáva gól! presilová hra o dvoch hráčov, je herná situácia, ktorú Čechom netreba ponúkať, pretože ju dokážu veľmi dobre využiť. Strelecky sa v nej dokázal presadiť JAKUB KRÁL. Asistencia: Pavel Málik.
     
    36:51
    V poslednej tretine sa nám, akoby s vylúčeniami roztrhlo vrece. Reece Cochrane hral os zdvihnutou hokejkou, čo pozornosti arbitrov neuniklo. Tí ho tak posielajú na trestnú lavicu.
     
    35:50
    Britskí hokejbalisti do 16 rokov si však v početnej výhody príliš dlho nezahrali. Fauloval totiž aj Ross MacKinon, ktorý tak vyrovnal sily na hracej ploche.
     
    35:08
    V rovnovážnom počte na oboch stranách sa však príliš dlho nehralo. Ďalším previnilcom sa stal Tomáš Zaiíček, ktorý v krátkom časovom úseku, po tretí krát oslabil svoj tím.
     
    33:00
    Česi sú v plnom počte na hracej ploche, Veľká Británia tak nedokázala využiť ani jednu presilovú hru.
     
    31:00
    Českí hokejbalisti však držali loptičku na svojich hokejkách aj napriek tomu, že boli na hracej ploche len traja. Dokázali tak ušetriť cenný čas a už sa im môže dýchať o čosi lepšie, nakoľko sa prvý z dvojice potrestaných hráčov, vrátil na plochu.
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Česi strelili v prostrednej časti oproti prvej tretine o gól menej, no vôbec ich to nemusí mrzieť. Stále sa môžu popýšiť pohodlným náskokom, na ktorom nič nemení ani fakt, že Briti dokázali zaznamenať čestný gól. O víťazovi zápasu tak je už rozhodnuté pred treťou tretinou.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    29:29
    Ku svojmu spoluhráčovi si na lavicu hanby zasadol aj Patrik Kucharski. Briti tak majú k dispozícii presilovú hru o dvoch hráčov. Uvidíme, ako s ňou dokážu naložiť. Jej prevažnú časť si však zahrajú až v tretej časti.
     
    28:56
    Matěj Štefka je na konci prostrednej tretiny len druhým českým hráčom, ktorý je vylúčený.
     
    28:00
    Briti získali loptičku pred svojím bránkoviskom, snažili sa vyraziť do rýchlej kontry, no Česi sa dobre vrátili do obrany a navyše po útočnom faule, budú pri loptičke.
     
    26:00
    Českí hokejbalisti sa naďalej prezentujú o niekoľko tried lepším výkonom, ako ich dnešný súper. Po sérii rýchlych presných zásahov sa momentálne gólovo odmlčali.
     
    24:10
    Veľká Británia dáva gól! Britskí mladíci sa predsa len dočkali náplasti na svoju ubolenú hokejbalovú dušičku. Po individuálnej akcii sa dokázal presadiť TOM WATSON. Britský gól vyvolal v hľadisku veľké ovácie, český brankár sa musí zmieriť s tým, že čisté konto z dnešného zápasu nevyťaží! Bez asistencie.
     
    23:53
    Česko dáva gól! Gólový koncert českých hokejbalistov pokračuje, Briti majú zvesené hlavy, čomu sa za súčasného stavu nemožno diviť. Do listiny strelcov sa presnou koncovkou zapísal aj MATĚJ FRAŇO. Asistencie: Jakub Král, Pavel Málik.
     
    23:32
    Česko dáva gól! Pre mladých Britov je tento zápas obrovskou školou. Česi neustále preukazujú svoju jasnú dominanciu a do britskej svätyne posielajú jeden gólový pozdrav, za druhým! Tentoraz sa stal úspešným strelcom ROBIN MLÁZOVSKÝ. Asistencia: Filip Jaroměřský.
     
    22:22
    Česko dáva gól! Českým hokejbalovým nádejám stačilo na využitie presilovky len jedenásť sekúnd. TOMÁŠ JAKEŠ si naviedol loptičku do ideálnej streleckej pozície a strelou švihom nedal Laingovi šancu! Asistencia: Patrik Kucharski.
     
    22:11
    Ashleigh Smith si za napadnutie sadá na trestnú lavicu. Briti vo svojej obrannej tretine vôbec rovesníkom z Česka nestačia a často si tak musia pomáhať aj nedovolenými prostriedkami.
     
    19:09
    Česi síce túto presilovkovú možnosť nedokázali využiť, no aj napriek tomu vládnu tomuto stretnutiu pevnou rukou a majú nad nim úplnú kontrolu.
     
    17:09
    Scott Henderson sa po druhý raz v tomto zápase previnil voči hokejbalovým pravidlám, tentoraz si nútene oddýchne za sekanie.
     
    15:50
    Česi sa po úvodnom buly druhej tretiny okamžite usadili v útočnom pásme, po strele švihom z dobrej pozície mal brankár Laing plné ruky práce, no poskakujúcu loptičku napokon za svoj chrbát nepustil!
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine boli na hracej ploche jasným pánom českí hokejbalisti, ktorí vedú 4:0. Britov počas celých pätnástich minút prakticky nepustili ku svojej bráne.
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    14:59
    Česko dáva gól! V samom závere otváracej tretiny, lepšie povedané v jej poslednej sekunde sa dokázali Česi po štvrtý krát zásluhou ALEŠA KMENTU presadiť. Asistencie: Adam Drož.
     
    13:45
    Tom Watson si za sekanie posedí na trestnej lavici, čo dáva Čechom veľkú príležitosť na zvýraznenie svojho náskoku.
     
    10:39
    Česko dáva gól! Aktéri zápasu majú za sebou viac ako polovicu úvodnej tretiny, počas ktorej sa však o útočenia snažia výlučne Česi. Briti sa smerom dopredu nevedia vôbec presadiť, ba čo viac prehrávajú už 0:3, o čo sa presnou strelou postaral JAN PROKOP. Asistencie: Dominik Mikulčák, Filip Jaroměřský.
     
    09:00
    Česko dáva gól! Hokejbalisti Česka v doterajšom priebehu potvrdzujú rolu papierového favorita a presne po deviatich minútach hry sa im podarilo navýšiť ich najtesnejší náskok. Svojou akciou sa o to postarali dvaja Tomášovia – Zajíček asistoval a MAJER sa stal úspešným zakončovateľom. Asistencia: Tomáš Zajíček.
     
    07:33
    Na hracej ploche sa po súboji ocitol Matouš Smudek, ktorý je poriadne otrasený a na hráčsku lavicu mu musela pomôcť dvojica členov realizačného tímu českej reprezentácie.
     
    06:34
    Česi si zahrajú presilovku. Potrestaným hráčom je Scott Henderson, ktorý si v súboji pomohol držaním, za čo je, samozrejme, vylúčený.
     
    03:55
    Česko dáva gól! Mladí hokejbalisti z krajiny našich západných susedova sa na radosť svojich fanúšikov prítomných v hľadisku ujímajú vedenia. Pred britskou bránou bol veľký závar, najlepšie sa pred brankárom Agnusom Laingom zorientoval ADAM DROŽ, ktorý už nemal problém s dorážkou loptičky do prázdnej brány. Asistencia: Matěj Štefka.
     
    03:24
    Mladí Briti si však v početnej prevahe celé dve minúty nezahrajú. Ferguson Harry sa dopustil nedovoleného zákroku, po ktorom sa sily na hracej ploche vyrovnajú.
     
    02:15
    Po niečo viac ako dvoch minútach hry sa českí hokejbalisti dopustili chyby pri striedaní, na ploche mali viac hráčov, ako je povolené, a tak budú čeliť presilovke súpera.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Veľká Británia U16: Angus, Wakefield – Jordi, Reece, D. Ross, Kieran, Harry, James, Scott, Finley, Stuart, M. Ross, Thomas, Callu, Ben, Matt, Ashleigh, Mark, Alice, Tom.

    Česko U16: Čapek, Janský, Ulrich – Drož, Fraňo, Holec, Jakeš, Jaroměřský, Kmenta, Král, Kucharski, Majer, Málek, Malík, Malina, Mikuláčák, Mlázovský, Novotný, Populhár, Prokop, Singer, Smudek, Štefka, Švanda, Vísner, Zajíček..
     
    Bratislava tento rok hostí juniorské majstrovstvá sveta v hokejbale. V hlavnom meste Slovenska, na štadióne Vladimíra Dzurilu sa už od utorka odohrávajú súboje tých najlepších vo vekových kategóriách U16, U18 a U20. V tomto online prenose si bližšie posvietime na duel z najmladšej kategórie, medzi Veľkou Britániou a Českom.

    Obe reprezentácie doposiaľ v Bratislave odohrali tri stretnutia, po ktorých sa v tabuľke zoradili vedľa seba.

    Hokejbalistom z krajiny našich západných susedov prináleží za dve víťazstvá a jednu prehru tretia pozícia za Slovenskom a Kanadou.

    Briti majú na konte o dva body menej ako ich piatkový súper, kedže dokázali na turnaji zatiaľ zvíťaziť len raz.

    O druhý plný bodový zisk zabojujú mladí Briti v súboji s rovesníkmi z Českej republiky, ktorí sú favoritmi duelu. Kto sa napokon bude po troch tretinách tešiť, sa dozviete v našom online prenose, na ktorého sledovanie vás srdečne pozývam.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 25. Tom Watson (Bez asistencie) – 4. Adam Drož (Matěj Štefka), 9. Tomáš Majer (Tomáš Zajíček), 11. Jan Prokop (Dominik Mikulčák, Filip Jaroměřský), 15. Aleš Kmenta (Adam Drož, Matěj Fraňo), 23. Tomáš Jakeš (Patrik Kucharski), 24. Robin Mlázovský (Filip Jaroměřský), 24. Matěj Fraňo (Jakub Král, Pavel Málik), 38. Jakub Král (Pavel Málik), 43. Tomáš Zajíček (Bez asistencie), 45. Matěj Štefka (Dominik Mikulčák)


    Veľká Británia U16: Laing, Wakefield – Allsopp, Cochrane, Dixon, Ferguson, Fannan, Hellensen, Henderson, Heywood, Jackson, MacKinnon, Milner, Mort, Royle, Shaw, Smith, Solerod, Watson.
    Česko U16: Čapek, Janský, Ulrich – Drož, Fraňo, Holec, Jakeš, Jaroměřský, Kmenta, Král, Kucharski, Majer, Málek, Malík, Malina, Mikuláčák, Mlázovský, Novotný, Populhár, Prokop, Singer, Smudek, Štefka, Švanda, Vísner, Zajíček.

    Rozhodca: Marco, Sakkas