Kanada U16 – Česko U16 3:2 (kon.) | Nemecko U16 – Slovensko U16 0:10 (kon.) | Veľká Británia U16 – Česko U16 1:10 (kon.)
koniec
Veľká Británia U16
1:10 (0:4, 1:3, 0:3)
Česko U16
Piatok 27.06.2014, 20:00 • Štadión Vladimíra Dzurillu, hracia plocha číslo dva • Majstrovstvá sveta U16
     
    Česi tak s veľkou suverenitou potvrdili rolu favorita duelu, so svojim britským súperom sa vôbec nemaznali a rozstrieľali ho v pomere 10:1. Ďakujem vám za pozornosť, z mojej strany je to na dnes všetko. Nezabúdajte však, že cez víkend budú juniorské majstrovstvá sveta v hokejbale vrcholiť a vy môžete byť prostredníctvom našich prenosov pri tom! (21:24:29)
     
    45:00
    Koniec zápasu.
     
    44:43
    Pravdepodobne o posledný zápis do štatistík sa postaral svojim faulom Tomáš Majer, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    44:11
    Česko dáva gól! Hokejbalisti Českej republiky poskytnutú šancu s radosťou využili a zaznamenali tak svoj jubilejný desiaty presný zásah v zápase. Presnou koncovkou sa o to postaral MATĚJ ŠTEFKA. Asistencia: Dominik Mikulčák.
     
    43:24
    Ashleigh Smitho dostal menší trest za napadnutie, čím dáva Čechom ideálnu možnosť na to, aby skórovali aj po desiaty raz v tomto dueli.
     
    42:38
    Česko dáva gól! Necelé tri minútky pred koncom duelu je tu deviaty presný zásah Čechov. Individuálnu akciu zakončenú presnou strelou predviedol TOMÁŠ ZAJÍČEK. Bez asistencie.
     
    41:11
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Marcel Malina, ktorý sa ocitol v bezprostrednej blízkosti britského brankára, proti ktorému sa rozhodol vyskúšať blafák do backhandovej strany. Tento zámer mu aj vyšiel, no loptičku poslal len do bočnej siete!
     
    39:05
    Po chvíli sa hrá opäť s päticou hráčov na oboch stranách.Česi až na kratučké pauzy stále útočia. Bolo by veru veľmi zaujímavé, ak by sme mali k dispozícii štatistiku o počte strávených minút v obrannej tretine Britov.
     
    37:06
    Česko dáva gól! presilová hra o dvoch hráčov, je herná situácia, ktorú Čechom netreba ponúkať, pretože ju dokážu veľmi dobre využiť. Strelecky sa v nej dokázal presadiť JAKUB KRÁL. Asistencia: Pavel Málik.
     
    36:51
    V poslednej tretine sa nám, akoby s vylúčeniami roztrhlo vrece. Reece Cochrane hral os zdvihnutou hokejkou, čo pozornosti arbitrov neuniklo. Tí ho tak posielajú na trestnú lavicu.
     
    35:50
    Britskí hokejbalisti do 16 rokov si však v početnej výhody príliš dlho nezahrali. Fauloval totiž aj Ross MacKinon, ktorý tak vyrovnal sily na hracej ploche.
     
    35:08
    V rovnovážnom počte na oboch stranách sa však príliš dlho nehralo. Ďalším previnilcom sa stal Tomáš Zaiíček, ktorý v krátkom časovom úseku, po tretí krát oslabil svoj tím.
     
    33:00
    Česi sú v plnom počte na hracej ploche, Veľká Británia tak nedokázala využiť ani jednu presilovú hru.
     
    31:00
    Českí hokejbalisti však držali loptičku na svojich hokejkách aj napriek tomu, že boli na hracej ploche len traja. Dokázali tak ušetriť cenný čas a už sa im môže dýchať o čosi lepšie, nakoľko sa prvý z dvojice potrestaných hráčov, vrátil na plochu.
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Česi strelili v prostrednej časti oproti prvej tretine o gól menej, no vôbec ich to nemusí mrzieť. Stále sa môžu popýšiť pohodlným náskokom, na ktorom nič nemení ani fakt, že Briti dokázali zaznamenať čestný gól. O víťazovi zápasu tak je už rozhodnuté pred treťou tretinou.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    29:29
    Ku svojmu spoluhráčovi si na lavicu hanby zasadol aj Patrik Kucharski. Briti tak majú k dispozícii presilovú hru o dvoch hráčov. Uvidíme, ako s ňou dokážu naložiť. Jej prevažnú časť si však zahrajú až v tretej časti.
     
    28:56
    Matěj Štefka je na konci prostrednej tretiny len druhým českým hráčom, ktorý je vylúčený.
     
    28:00
    Briti získali loptičku pred svojím bránkoviskom, snažili sa vyraziť do rýchlej kontry, no Česi sa dobre vrátili do obrany a navyše po útočnom faule, budú pri loptičke.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 25. Tom Watson (Bez asistencie) – 4. Adam Drož (Matěj Štefka), 9. Tomáš Majer (Tomáš Zajíček), 11. Jan Prokop (Dominik Mikulčák, Filip Jaroměřský), 15. Aleš Kmenta (Adam Drož, Matěj Fraňo), 23. Tomáš Jakeš (Patrik Kucharski), 24. Robin Mlázovský (Filip Jaroměřský), 24. Matěj Fraňo (Jakub Král, Pavel Málik), 38. Jakub Král (Pavel Málik), 43. Tomáš Zajíček (Bez asistencie), 45. Matěj Štefka (Dominik Mikulčák)


    Veľká Británia U16: Laing, Wakefield – Allsopp, Cochrane, Dixon, Ferguson, Fannan, Hellensen, Henderson, Heywood, Jackson, MacKinnon, Milner, Mort, Royle, Shaw, Smith, Solerod, Watson.
    Česko U16: Čapek, Janský, Ulrich – Drož, Fraňo, Holec, Jakeš, Jaroměřský, Kmenta, Král, Kucharski, Majer, Málek, Malík, Malina, Mikuláčák, Mlázovský, Novotný, Populhár, Prokop, Singer, Smudek, Štefka, Švanda, Vísner, Zajíček.

    Rozhodca: Marco, Sakkas