Kladno – Vlašim 5:3 (kon.) | Ústí n/L – Letohrad 5:3 (kon.) | Třinec – Karviná 5:4 (kon.)
Most – Pardubice 4:3 (kon.)
koniec
HBC Kladno
5:3 (2:2, 0:0, 3:1)
HBT Vlašim
cz Sobota 17.05.2014, 11:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK extraliga (CZ)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Byť Kladno vstupovalo do tohoto souboje jako jakýsi outsider, s Vlašimí hraje překvapivě více než vyrovnanou partii. Na půdě soupeře sice v prvním duelu podlehlo, ale až po prodloužení 3:4, a o den později si již spravilo chuť – a soka skolilo vysoko 6:1!
     
    Více jak dvě stovky diváků do Městské hokejbalové arény na Kladně v této sezóně zatím nezavítalo. Tentokráte ale půjde o hodně. A útočník Martin Špaček by si přál, aby byl ve středních Čechách na triubnách pořádný hukot. "Tato série je skvělou pozvánkou pro fanoušky tohoto sportu, což se již ukázalo ve Vlašimi. Věříme, že si cestu k naší hokejbalové aréně najde spousta diváků, kteří vytvoří tu správnou play off atmosféru a pomůžou nám v domácích zápasech," uvedl v rozhovoru pro hokejbal.cz.
     
    Domácí kouč Drahomír Kadlec bude mít k dispozici to nejlepší, co může nabídnout. Jeho kádr nesužují žádné absence či zranění. "Bylo by skvělé vyhrát dvakrát doma a postoupit. V plánu to máme, nicméně dobře víme, že cesta vede přes dvojnásobného mistra z posledních let," říkal v rozhovoru pro Kladenský deník domácí lodivod.
     
    Vlašim zkrátka do Kladna pojede s určitě velkým respektem. Pozor si bude muset dát především na vyloučení, vždyť v minulém klání hned tři góly kladenských vyplynuly právě z přesilových her. Uvidíme, jakým směrem se v pořadí 3. semifinálové klání za stavu 1:1 vydá a kdo bude před nedělním duelem držet v ruce mečbol pro postup do finále.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Dědič, Kudela, Soukup, Pospíšil, Čermák, Šícha, Nedvěd, Jelínek – Štěpáník, Hnízdil, Špaček, Šrámek, Nosek, Příhoda, Pražák, Kohout, Martykán, Vondrák

    HBT Vlašim: F. Šindelář (Straka) – Blažek, Čičatka, Špale, Nýdl, Střeska, Gäbtner – Konečný, Burda, Průcha, Střecha, Bartejs, Horák, Dušek, Topolánek, Herwig, Slanina, Wröbel, Juráček, J. Šindelář

    Rozhodčí: Horáček, Vokurka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Kudela vyslal do běhu Špačka, ten se k míčku o kousek nedostal. Byl čistě podražen soupeřem.
     
    00:26
    Wröbel narazil do gólmana Jirotky! A to dost tvrdě. Dědič s Hnízdilem si to s hostujícím forvardem ihned šli vyřídit. Vypadá to už od úvodních sekund, že to bude dost ostré.
     
    00:56
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Tak to je velká rána pro domácí hned zkraje tohoto střetnutí. JAN STŘECHA překvapil gólmana Jirotku, z pravé strany z těžkého úhlu vypálil po zemi a míček skončil k překvapení všech v bráně. Kladenský gólman nešel ani do rozkleku. Asistence: Martin Konečný.
     
    01:33
    Rozhodčí přerušují hru, vhazovat se bude v obranném pásmu Vlašimi po lapačce Šindeláře.
     
    01:58
    Štěpáník z levé strany přihrál do středu na Hnízdila, ten byl úplně sám v mezikruží, Nýdl mu ale jeho střelu skvěle zablokoval. Dobrá možnost pro ALPIQ.
     
    02:13
    Menší nedorozumění v kladenské defenzívě. Průcha tak mohl vypalit zápěstím, lapačka Jirotky ale v pohodě zasáhla.
     
    02:44
    Pospíšil míček v rohu hřiště nevybojoval. Rozhodčí opět hru přerušují, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    03:07
    Kohout se snažil dorážet před brankářem Šindelářem, ale neuspěl. Vlašimská obrana si nakonec poradila.
     
    03:58
    Nýdla dobře obtěžoval jeden z kladenských hráčů, míček se podél mantinelu nakonec dostal na modrou čáru, odkud pálil Dědič, ale neúspěšně.
     
    04:13
    Noskovi to nyní na kluzkém hřišti podklouzlo a vjel do brány Šindeláře. Tohle bylo ze strany domácího útočníka nechtěné.
     
    04:48
    Podklouzl nyní Příhoda, tentokráte ve středu hřiště, kde to bylo hodně nebezpečné. Naštěstí pro domácí se soupeř do kontru nedostal.
     
    05:42
    Máme tu první vyloučení utkání. Faulu loktem se dopustil u červené čáry Dušek (VLA).
     
    06:02
    Dědič ostře vypálil od modré čáry, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Následně rozhodčí opět pískli do píšťalky, vhazovat se bude před Šindelářem.
     
    06:16
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Teď už to MICHALOVI DĚDIČOVI vyšlo. Dostal přihrávku od Hnízdila a poté z pravého kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě. Na tuhle bombu neměl Šindelář nárok. Máme vyrovnáno! Asistence: Daniel Hnízdil, Tomáš Kudela.
     
    07:16
    Hra se v poslední minutě hodně zopatrněla. Oba týmy hrají především dobře směrem dozadu, nechtějí udělat chybu.
     
    07:54
    Čermákovo nahození úspěch neslavilo. Kladno se ale jinak nadále tlačilo do Šindelářovy brány, který znovu musel hasit nebezpečnou situaci.
     
    08:21
    Špaček předal míček na Štěpáníka, ten se elegantně obtočil kolem svého obránce, beton Šindeláře proti jeho střele ale zasáhl nakonec včas.
     
    09:03
    Kladno navyšuje tlak! Pospíšil se protáhl podél levého mantinelu, poté z blízkosti bekhendem vystřelil, nicméně betony Šindeláře neprostřelil.
     
    09:53
    Teď to bylo překombinované ze strany ALPIQu. Martykán přihrál do středu na Soukupa, ten už měl ovšem střílet místo, aby hledal ještě Kohouta u tyčky.
     
    10:29
    Vlašim je nyní pod nesmírným tlakem. Neumí se dostat do útočného pásma. Naopak nápady v útoku ze strany kladenských borců začínají být stále kreativnější a kreativnější.
     
    11:13
    Špaček dobře forčekoval, proto Herwig vyhodil jen na zakázané uvolnění. Hra se opět vrací před Šindeláře.
     
    11:29
    Oběma týmům mokrá hrací plocha dělá velké starosti. Možná že jinak by Příhoda ani nevystřelil. Šindelář míček vyrazil do ochranné sítě.
     
    11:50
    Šrámkova skrytá střela nadělala Šindelářovi docela problémy. Nakonec si hostující gólman poradil.
     
    12:28
    Kohout se dokázal odpoutat z rohu hřiště, protože jeden ze soupeřů ztratil hokejku. Dostal se na pravý kruh, odkud zamířil do Šindelářovy výstroje.
     
    12:49
    Obrovská možnost pro Vlašim! Herwig se dostal k odraženému míčku a mohl zamířit do odkryté svatyně. Jenže špička betonu Jirotky mu v tom zamezila.
     
    13:42
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Šindelář měl zakrytý výhled, pravděpodobně toho moc neviděl, když RADEK SOUKUP od červené čáry tvrdě vypálil. Míček propadl hradbou hráčů až do sítě. Kladno dokonalo zasloužený obrat. Asistence: Radim Štěpáník.
     
    13:56
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Hosté bleskově vyrovnávají. V útočném pásmu se prosadil TOMÁŠ HORÁK prakticky ihned po buly, a pokazil tak radost dnes bouřlivému kladenskému publiku. Asistence: Tomáš Wröbel.
     
    14:34
    Střecha se drží za ruku, svalil se dokonce na zem a rozhodčí kvůli němu přerušují hru. Asi tam dostal nějaký úder do ruky.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Krásný hokejbal je zatím k vidění na Kladně. Nabídl nám hned čtyři branky, několik ostrých soubojů, vyhrocených momentů a parádní akce na obou stranách. Zápasu rozhodně prospívá i bouřlivá kulisa, diváci se i přes nepříznivé počasí dostavili v počtu 164 fanoušků. Hráčům dělá jinak mokrá hrací plocha velké starosti.

    Střely na branku v 1. třetině: 14:7
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:20
    Dědič svou přihrávkou Štěpáníka nenašel, bude mít ještě jednu šanci, jak rozehrát.
     
    15:50
    Střecha se z pravého kruhu dostal ke střele, Jirotka byl ale připravený a střelu po zemi bez problémů lapil.
     
    16:21
    Průcha vypálil od modré čery, jakmile prokličkoval do útočného pásma. Poté vypálil ještě jednou. Jirotka zasáhl. Jeden z kladenských hráčů se pak dopustil nedovoleného zákroku.
     
    16:21
    Příhoda (KLA) de dopustil krosčeku a obdržel menší trest. Tady nebylo o čem, tohle byl jasný faul.
     
    17:02
    Jirotka (KLA) vyhodil míček z vlastního pásma a dostává 2 minuty za zdržování hry. Trest odesedí Štěpáník. Velká možnost pro Vlašim!
     
    17:15
    Průcha nabil Špalemu, jeho střelu od modré čáry Jirotka polapil. Krušné chvíle nyní prožívá kladenské mužstvo.
     
    17:44
    Šrámkovi se podařilo míček vyhodit do bezpečné zóny. Ani tahle kombinace Vlašimi ve vedoucí gól nevyústila.
     
    18:21
    Příhoda je na hřišti, nejhorší chvíle má ALPIQ už za sebou. Uvidíme, jak přežije zbytek oslabení.
     
    18:55
    Jirotka pro jistotu schoval míček pod svou lapačku. Do konce oslabení zbývá Kladnu ještě sedm vteřin. Štěpáník již netrpělivě vzhlíží z trestné lavice k nástupu na hřiště.
     
    19:02
    Domácí v plném počtu.
     
    19:46
    Čermák si nejprve poradil s Průchou, jenže pak se hostující útočník najednou objevil před Jirotkou. Naštěstí pro Kladno míček netrefil.
     
    19:54
    Třetí vyloučení na straně ALPIQu. Čermák (KLA) se dopustil nebezpečné hry vysokou holí. Odesedí si minimálně dvě minuty.
     
    20:32
    Průcha projel podél levé strany až před Jirotku! Mířil nad jeho lapačku, avšak mezi tři tyče nakonec úplně sám nakonec nezamířil.
     
    21:17
    Pospíšil mohl skórovat v oslabení! Přebral míček na červené čáře, poté se dosal do mezikruží, odkud zamířil těsně nad Šindelářovu svatyni.
     
    21:46
    Domácí v plném počtu.
     
    22:33
    Rozhodčí nyní přerušují hru pro icing. Společně s tímhle momentem diskutují s muži v černém jak Střeska, tak Dědič.
     
    22:58
    Pražák mohl poslat na zteč Martyakána, tomu to ale podklouzlo, a tak o míček záhy přišel.
     
    23:13
    Další vyloučení kladenských hráčů. Šícha (KLA) se dopustil napadení. Tenhle zákrok vyovolal jak mezi hráči, tak mezi fanoušky velké emoce.
     
    24:42
    Vlašim se těžko dostává ke střele, Kladno hlavně svou bojovností v oslabení svého soupeře parádně rozkládá.
     
    25:13
    Domácí v plném počtu.
     
    25:41
    Sekání se dopustil Herwig (VLA) a také on je vyloučený na dvě minuty. Tresty nám na obou stranách přibývají.
     
    26:10
    Kudelova střela od červené čáry Šindeláře nevystrašila. Míček skončil po jeho zákroku na ochranné síti.
     
    26:39
    Nosek nabil na červenou čáru Příhodovi, ten vypálil po zemi, jeho střela prosvištěla kolem pravé tyčky Šindelářovy brány.
     
    27:18
    Štěpáník hledal svou přihrávkou Špačka, ten ale na míček nedosáhl. Jinak by byl ve stoprocentní pozici.
     
    27:41
    Hosté v plném počtu.
     
    28:25
    Kudela se vydal na zteč, jenže přes obránce vystřelit nedokázal. Poslední minuty utkání jsou především o bojovnosti obou týmů.
     
    29:14
    Kohout byl ve stoprocentní pozici na pravé straně! Jene z blízkosti napálil jen beton Šindeláře. Ani Čermákovi se následně nadvakrát nepodařilo dostat míček za jeho záda. Horké chvíle pro hostující Vlašim!
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ačkoli nám tato třetina žádnou branku nepřinesla, tempo hry se rozhodně nesnížilo. Ba naopak. Některé zákroky vyústily hned v pět vyloučení v této pasáži utkání, z toho čtyři na domácí straně. Vlašim může po skončení zápasu hlavně mrzet nevyužitá přesilovka 5 na 3. Těšme se na třetí třetinu, čeká nás ještě pořádná řežba.

    Střely na branku ve 2. třetině: 5:6
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:27
    Střeska (VLA) se dopustil držení, dostává hned zkraje třetího dějství menští trest za držení.
     
    30:53
    Příhoda jen tak nahodil míček na bránu, v ochozech to jenom zahučelo. Střela nakonec skončila na zadním mantinelu.
     
    31:25
    Pospíšil na levé straně přebral míček a tvrdě vypálil. Jeho pokus se ale mezi tři tyče nakonec nevešel.
     
    32:07
    Hnízdil přihrál míček na červenou čáru Dědičovi, s jehož dělovkou měl Šindelář potíže, ale nakonec jí přece v lapačce udržel.
     
    32:27
    Hosté v plném počtu.
     
    33:09
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Štěpáník to udělal bravurně. V rohu hřiště si čistě odstrčil soupeře, poté vyjel za bránu, našel následně v mezikruží úplně volného DANIELA HNÍZDILA, který zamířil přesně do horního růžku. Asistence: Radim Štěpáník.
     
    33:30
    ALPIQ je rozjetý! Pražák se nyní dostal na pravé straně do blízkosti Šindeláře, odkud ho ale nakonec nepřekonal.
     
    33:56
    Rozhodčí hru přerušili, branka Šindeláře byla totiž posunutá. Hra se přesunuje do středního pásma.
     
    34:20
    Hnízdil (KLA) nechal hokejku pod nohama soupeře. A rozhodčí tento přestupek viděli. Odchází na trestnou lavici na 2 minuty za podražení.
     
    35:00
    Dědičovi se podařilo míček vyhodit do bezpečí. Vlašimi zatím přesilové hry v tomhle střetnutí vůbec, ale vůbec nevycházejí.
     
    35:28
    Po vhazování se hosté k míčku nedostali. A Jirotka ho tak mohl bez problémů schovat do lapačky.
     
    35:48
    Nýdl špatně zpracoval přihrávku, takže míček poté poslal mimo hřiště. Oslabení zatím Kladno brání na jedničku s hvězdičkou.
     
    36:20
    Domácí v plném počtu.
     
    36:43
    Čermák svého soupeře přes sebe nepustil. A Jirotka tak mohl míček znovu dostat do své lapačky.
     
    37:18
    Noskovi se podařilo dostat míček do útočného pásma. Střeska měl velké potíže s hbitým forvardem Kladna. Nakonec se hra přesouvá před bránu Vlašimi.
     
    37:34
    Kudela vypálil z mezikruží, trefil však jen Šindeláře. Ani z dorážky se pak ALPIQ ke čtvrtému gólu nepropracoval.
     
    38:25
    Do konce zbývá přes šest minut. Uvidíme, jestli se ještě Vlašim dostane zpátky do hry.
     
    38:42
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Tak se to hostům přece jenom podařilo. Kladenským se nevyplatila až příliš pasivní hra. TOMÁŠ WRÖBEL se dostal do skvělé střelecké pozice na levém kruhu, odkud nezaváhal a prostřelil Jirotku. Asistence: Jan Nýdl.
     
    39:23
    Rozhodčí pískají icing, ačkoli se Vlašim míček nesnažila hrát. Hra se přesto stěhuje před Šindeláře.
     
    Dnešní utkání sleduje 164 diváků.
     
    40:22
    Slanina pálil naslepo z otočky, ale neuspěl, byť byl mezikruží. Jeho rána skončila pouze vedle brány.
     
    40:50
    Kladno právě vstřelilo branku!
    MICHAL DĚDIČ se může stát hrdinou tohoto utkání. S ničím se prostě nemazal, a jakmile se dostal ke střelbě, vypálil svou klasickou dělovku. A propálil Šindeláře, který zkrátka nestačil zareagovat, byť to byl pokus vyslaný z velké dálky. Asistence: Martin Špaček, Tomáš Kudela.
     
    41:10
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je zřejmě rozhodnuto. Kladno podniklo další úspěšný útok, po němž se DANIEL NOSEK objevil sám u pravé tyčky a dorazil do prázdné brány střelu od Kudely. Vlašim bránila zkrátka nedůrazně. Asistence: Jan Příhoda, David Šrámek.
     
    41:49
    Střeska (VLA) dostává menší trest za faul loktem. Tenhle moment Vlašimi určitě nepřispěje.
     
    42:32
    Kladno drží pohodlný náskok, v početní výhodě se mu hraje samozřejmě příjemně.
     
    42:55
    Míček se dostal mimo hřiště, hra se stěhuje do středního pásma, poněvadž míček byl tečovaný jedním z kladenských hráčů.
     
    43:26
    Střecha našel rozjetého Špaleho, který z levé strany nebezpečně vypálil. A Jirotka měl s touhle střelou starosti, ne že ne.
     
    43:49
    Hosté v plném počtu.
     
    44:20
    Štěpáník dostal pěknou přihrávku z pravé strany, následně ale trefil jen beton Šindeláře. Za tohoto stavu to ale domácímu forvardovi nemusí tolik vadit.
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    Kladno nakonec třetí třetinu urvalo na svou stranu. Už už to vypadalo, že se utkání dostane do prodloužení, až nakonec svou pumelicí strhl vedení a vítězství na stranu domácích Dědič. Čtvrté semifinále pokračuje zítra od 11:00.

    Střely na branku ve 3. třetině: 15:6
     
    Z mé strany vše, zítra opět nashledanou. (12:47:56)

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 7. Dědič (Hnízdil, Kudela), 14. Soukup (Štěpáník), 34. Hnízdil (Štěpáník), 41. Dědič (Špaček, Kudela), 42. Nosek (Příhoda, Šrámek) – 1. Střecha (Konečný), 14. Horák (Wrobel), 39. Wröbel (Nýdl)


    HBC Kladno: Jirotka (Hájek) – Dědič, Kudela, Soukup, Pospíšil, Čermák, Šícha, Nedvěd, Jelínek – Štěpáník, Hnízdil, Špaček, Šrámek, Nosek, Příhoda, Pražák, Kohout, Martykán, Vondrák
    HBT Vlašim: F. Šindelář (Straka) – Blažek, Čičatka, Špale, Nýdl, Střeska, Gäbtner – Konečný, Burda, Průcha, Střecha, Bartejs, Horák, Dušek, Topolánek, Herwig, Slanina, Wröbel, Juráček, J. Šindelář

    Rozhodca: Horáček, Vokurka

    Diváci: 164