Kladno – Vlašim 5:3 (kon.) | Ústí n/L – Letohrad 5:3 (kon.) | Třinec – Karviná 5:4 (kon.)
Most – Pardubice 4:3 (kon.)
koniec
HBC Enviform Třinec
5:4 (1:2, 3:1, 1:1)
HbK Karviná
cz Sobota 17.05.2014, 14:00 • Hřiště u 1. ZŠ, U Splavu, Třinec • CROSSDOCK extraliga (CZ)
     
    Utkáni je tedy za námi a je rozhodnuto o tom, že baráž si zahrají Karvinští. Ti se sice dostali do vedení 2:0, ovšem poté polevili a jako by si mysleli, že utkání už se nějak dohraje. To se však přepočítali, jelikož Třinečtí, ač očividně nehráli na sto procent, dokázali utkání otočit na konečných 5:4. Domácí se tak se svými fanoušky rozloučili v dobrém a příští rok znovu budou bojovat s elitními českými mančafty. Karviné nezbývá než se připravit na baráž o setrvání v extralize. Ode mne je to pro tuto sezónu vše a budu se těšit u podzimních přenosů z nejvyšší české hokejbalové soutěže na počtenou. (16:31:53)
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    44:40
    Karviné se však stále nedaří vyrovnat, domácí obrana je úspěšná a na karvinských hráčích je patrná frustrace z prohraného utkání.
     
    42:51
    Hosté budou mít přeci jen ještě příležitost vyrovnat. Po faulu Tomana, který byl vyloučen za nedovolené bránění, na to budou mít k dispozici dvě minuty trvající přesilovou hru.
     
    42:47
    Hostům se nedaří vyrovnat a s jejich šancemi to vypadá už hodně bledě.
     
    39:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hostujícím hráčům se nepodařilo vyhodit míček z obranného pásma a nápor domácího celku vyústil v rozdílový gól, který se podařilo vsítit MARTINU ŘÍMANOVI. Asistence: Martin Turoň.
     
    38:20
    V této části utkání je průběh hry velmi kouskovaný, žádné z mužstev se nemůže dostat do souvislého tlaku, na míčku jsou však stále častěji Karvinští, kteří dnes musí uspět.
     
    36:00
    Karvinští hráči si vytvářejí spoustu šancí, žádnou z nich však zatím nedokázali přetavit v gól.
     
    32:40
    Luka s Rosůlkem nebezpečně kombinovali na útočné polovině, ani jednomu se však nepodařilo vážněji ohrozit třineckou bránu.
     
    31:12
    Karviná právě vstřelila branku!
    Hosté srovnávají na 4:4! Ránu LUKÁŠE ZAREMBY, který pálil od modré čáry, si do vlastní branky nešťastně srazil Turoň. Bez asistence.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:57
    Karviná právě vstřelila branku!
    Jen, co se Barnošák vrátil z trestné lavice, snižuje Karviná na rozdíl jedné branky. V závěru druhé třetiny se o to postaral VLADIMÍR LUKA, který svou razantní střelu od modré čáry poslal mezi betony třineckého brankáře. Asistence: Lukáš Zaremba.
     
    27:55
    Karviná bude mít po Barnošíkově faulu výhodu přesilové hry. Ten si totiž v souboji s protihráčem pomohl držením a za trest poputuje na trestnou lavici.
     
    26:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec odskakuje na rozdíl dvou branek! DAVID GOLDMANN za bránou obral Zarembu o míček a poté jej poslal za záda karvinského gólmana. Bez asistence.
     
    25:25
    Třinecký gólman musel nyní vytáhnout několik povedených zákroků proti nebezpečným střelám Karviné.
     
    24:21
    Rosůlek razantní ránou z levého kruhu zaměstnal brankáře Gabriela, ten si proti jeho střele připsal skvělý zákrok lapačkou.
     
    22:24
    Barnošák s Turoněm udělali pořádný průvan v hostující obraně, kdy se k míčku dostal Turoň, z bezprostřední blízkosti však Pavlíčka nepřelstil, ten proti jeho zakončení vytáhl bravurní zákrok.
     
    20:11
    Rychlá souhra bratří Římanů skončila střelou, po níž míček orazítkoval tyč za zády gólmana Pavlíčka.
     
    17:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec otáčí vývoj zápasu na svou stranu a poprvé v utkání se dostává do vedení! Dominik Říman s MARTINEM TURONĚM vymíchali hostující obranu a jejich kombinace posílá Třince do vedení. Asistence: Dominik Říman.

    Jiří Mravec

    Góly a asistencie: 14. Barnošák (Toman), 17. Goldmann (Drábik), 18. Turoň (D. Říman), 27. Goldmann, 40. M. Říman – 6. Fárský (Luka), 9. Rosůlek (Vašek), 30. Luka (Zaremba), 32. Zaremba


    HBC Enviform Třinec: Gabriel – Turoň, Konvička, Filipek, Liboska, Kovalovský, Samek – Barnošák, Toman, Říman M. – Drábik, Cieslar, Říman D. – Goldmann, Hořák
    HbK Karviná: Pavlíček – Vašek, Tomiczek, Zaremba, Pilch – Luka, Kubica, Pala, Farský, Rosůlek

    Rozhodca: Polášek, Kubičík

    Diváci: 42