Kladno – Vlašim 5:3 (kon.) | Ústí n/L – Letohrad 5:3 (kon.) | Třinec – Karviná 5:4 (kon.)
Most – Pardubice 4:3 (kon.)
koniec
HBC Enviform Třinec
5:4 (1:2, 3:1, 1:1)
HbK Karviná
cz Sobota 17.05.2014, 14:00 • Hřiště u 1. ZŠ, U Splavu, Třinec • CROSSDOCK extraliga (CZ)
     
    Utkáni je tedy za námi a je rozhodnuto o tom, že baráž si zahrají Karvinští. Ti se sice dostali do vedení 2:0, ovšem poté polevili a jako by si mysleli, že utkání už se nějak dohraje. To se však přepočítali, jelikož Třinečtí, ač očividně nehráli na sto procent, dokázali utkání otočit na konečných 5:4. Domácí se tak se svými fanoušky rozloučili v dobrém a příští rok znovu budou bojovat s elitními českými mančafty. Karviné nezbývá než se připravit na baráž o setrvání v extralize. Ode mne je to pro tuto sezónu vše a budu se těšit u podzimních přenosů z nejvyšší české hokejbalové soutěže na počtenou. (16:31:53)
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    44:40
    Karviné se však stále nedaří vyrovnat, domácí obrana je úspěšná a na karvinských hráčích je patrná frustrace z prohraného utkání.
     
    42:51
    Hosté budou mít přeci jen ještě příležitost vyrovnat. Po faulu Tomana, který byl vyloučen za nedovolené bránění, na to budou mít k dispozici dvě minuty trvající přesilovou hru.
     
    42:47
    Hostům se nedaří vyrovnat a s jejich šancemi to vypadá už hodně bledě.
     
    39:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hostujícím hráčům se nepodařilo vyhodit míček z obranného pásma a nápor domácího celku vyústil v rozdílový gól, který se podařilo vsítit MARTINU ŘÍMANOVI. Asistence: Martin Turoň.
     
    38:20
    V této části utkání je průběh hry velmi kouskovaný, žádné z mužstev se nemůže dostat do souvislého tlaku, na míčku jsou však stále častěji Karvinští, kteří dnes musí uspět.
     
    36:00
    Karvinští hráči si vytvářejí spoustu šancí, žádnou z nich však zatím nedokázali přetavit v gól.
     
    32:40
    Luka s Rosůlkem nebezpečně kombinovali na útočné polovině, ani jednomu se však nepodařilo vážněji ohrozit třineckou bránu.
     
    31:12
    Karviná právě vstřelila branku!
    Hosté srovnávají na 4:4! Ránu LUKÁŠE ZAREMBY, který pálil od modré čáry, si do vlastní branky nešťastně srazil Turoň. Bez asistence.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:57
    Karviná právě vstřelila branku!
    Jen, co se Barnošák vrátil z trestné lavice, snižuje Karviná na rozdíl jedné branky. V závěru druhé třetiny se o to postaral VLADIMÍR LUKA, který svou razantní střelu od modré čáry poslal mezi betony třineckého brankáře. Asistence: Lukáš Zaremba.
     
    27:55
    Karviná bude mít po Barnošíkově faulu výhodu přesilové hry. Ten si totiž v souboji s protihráčem pomohl držením a za trest poputuje na trestnou lavici.
     
    26:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec odskakuje na rozdíl dvou branek! DAVID GOLDMANN za bránou obral Zarembu o míček a poté jej poslal za záda karvinského gólmana. Bez asistence.
     
    25:25
    Třinecký gólman musel nyní vytáhnout několik povedených zákroků proti nebezpečným střelám Karviné.
     
    24:21
    Rosůlek razantní ránou z levého kruhu zaměstnal brankáře Gabriela, ten si proti jeho střele připsal skvělý zákrok lapačkou.
     
    22:24
    Barnošák s Turoněm udělali pořádný průvan v hostující obraně, kdy se k míčku dostal Turoň, z bezprostřední blízkosti však Pavlíčka nepřelstil, ten proti jeho zakončení vytáhl bravurní zákrok.
     
    20:11
    Rychlá souhra bratří Římanů skončila střelou, po níž míček orazítkoval tyč za zády gólmana Pavlíčka.
     
    17:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec otáčí vývoj zápasu na svou stranu a poprvé v utkání se dostává do vedení! Dominik Říman s MARTINEM TURONĚM vymíchali hostující obranu a jejich kombinace posílá Třince do vedení. Asistence: Dominik Říman.
     
    16:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Drábik s DAVIDEM GOLDMANNEM byli důrazní na brankovišti a právě druhý jmenovaný srovnává stav utkání na 2:2. Asistence: Róbert Drábik
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    13:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácím se podařilo snížit nepříznivý stav utkání. Přihrávku Tomana zužitkoval DOMINIK BARNOŠÁK, který z levého kruhu poslal míček mezi betony brankáře Pavlíčka. Asistence: Aleš Toman.
     
    12:11
    Trio Luka, Pala, Rosůlek postupovalo na bránu domácích, k míčku se nakonec dostal posledně jmenovaný, ale výborný zákrok si připsal brankář Gabriel.
     
    11:00
    Vašek s Lukou postupovali na osamoceného obránce, nepodařilo se jim však úspěšně zakončit.
     
    08:54
    Karviná právě vstřelila branku!
    Karviná odskakuje na rozdíl dvou branek! Vašek přihrál míček LUKÁŠI ROSŮLKOVI, který od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Martin Vašek
     
    08:20
    Karviná mohla odskočit na rozdíl dvou branek! Fárský přihrával do mezikruží Rosůlkovi, jehož bekhendový blafák Gabriel vychytal.
     
    08:00
    K vidění není žádné strhující tempo, více ze hry má však Karviná, která je častěji na míčku a je více aktivnější.
     
    05:46
    Karviná právě vstřelila branku!
    Nyní se to však Karviné podařilo, a ta tak otevírá skóre dnešního zápasu! Luka svou přihrávkou našel zcela osamoceného ONDŘEJE FÁRSKÉHO, který pohotovým blafákem překonal brankáře Gabriela. Asistence: Vladimír Luka.
     
    05:16
    Vzápětí měla Karviná vynikající možnost k otevření skóre! Zaremba vyslal do samostatného úniku Luku, který ovšem třineckého brankáře nepřekonal.
     
    05:12
    Třinec Karvinou sice zamkl na její polovině, ale kýženého gólu se nedočkal. Hosté tak oslabení přečkali bez úhony a nyní již hrají v plném počtu hráčů.
     
    03:12
    Domácí hráči si zahrají přesilovou hru. Za sekání byl totiž vyloučen Ondřej Fárský (KAR).
     
    00:50
    Hosté si hned v úvodní minutě vytvořili velkou šanci, Rosůlek v přečíslení dva na jednoho hledal osamoceného Luku, jeho pas byl však příliš prudký, a karvinský hráč jej tak nedokázal usměrnit do brány.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Enviform Třinec: Gabriel – Turoň, Konvička, Filipek, Liboska, Kovalovský, Samek – Barnošák, Tomis, Říman M. – Drábik, Cieslar, Říman D. – Goldmann, Toman

    HbK Karviná: Pavlíček – Vašek, Tomiczek, Zaremba, Pilch – Luka, Kubica, Pala, Farský, Rosůlek

    Rozhodčí: Polášek, Kubičík.
     
    Karviná ve skupině o udržení dokázala přehrát právě pouze Třinec, a to poměrem 2:1. Poté však podlehla Letohradu 2:4 a 2:5 a následně i Ústí nad Labem 2:3 po samostatných stříleních resp. 1:2. Situace kolem Vladimíra Luky, Lukáše Kubicy & spol. tak vypadá beznadějně. Třinci stačila jediná domácí výhra s Letohradem na to, aby věděl, že o extraligu nepřijde. V dalších utkáních se již vítězství nedočkal. Čeká nás tedy zajímavá sobota, v níž se rozhodne o tom, který tým z extraligy sestoupí. Nechají Karvinští na hřišti duši, zvítězí, a na dálku budou fandit Ústí nad Labem? Třinec se zdá být bez motivace, navíc kvůli hrozivému počasí sužující severovýchod republiky jej nebude hnát taková divácká kulisa, na jakou byli zvyklí z konce základní částii. Jaké bude rozuzlení tohoto osudového dne pro skupinu o udržení naší nejvyšší hokejbalové soutěže? Bude baráž o setrvání v české elitě hrát Karviná či Letohrad? Sledujte online přenos.
     
    Oba týmy netřeba více rozebírat. Jak Třinečtí, tak Karvinští nedokázali ze základní části FORD Credit extraligy postoupit do vyřazovacích bojů. Jejich současná pozice je však rozdílná. Karviná, na rozdíl od Třince, který již má setrvání v soutěži jisté, musí doufat v zázrak. Hosté se totiž krčí s 11 body na posledním místě tabulky skupiny o udržení a na předposlední Letohrad ztrácí 2 body. V souběžně hraných utkáních v Ústí nad Labem a v Třinci tak půjde oběma týmům na hraně sestupu o všechno. Letohradu stačí k tomu, aby i příští sezónu zápolil s nejlepšími kluby v republice, v podstatě jen neprohrát v základní hrací době. Tedy i když Karvinští derby s Třincem opanují, budou muset čekat na zprávy se severu Čech.
     
    Zdravím všechny hokejbalové příznivce u utkání ze skupiny o udržení, konkrétně pak u slezského derby mezi týmy HBC Enviform Třinec a HbK Karviná.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Jiří Mravec

    Góly a asistencie: 14. Barnošák (Toman), 17. Goldmann (Drábik), 18. Turoň (D. Říman), 27. Goldmann, 40. M. Říman – 6. Fárský (Luka), 9. Rosůlek (Vašek), 30. Luka (Zaremba), 32. Zaremba


    HBC Enviform Třinec: Gabriel – Turoň, Konvička, Filipek, Liboska, Kovalovský, Samek – Barnošák, Toman, Říman M. – Drábik, Cieslar, Říman D. – Goldmann, Hořák
    HbK Karviná: Pavlíček – Vašek, Tomiczek, Zaremba, Pilch – Luka, Kubica, Pala, Farský, Rosůlek

    Rozhodca: Polášek, Kubičík

    Diváci: 42