Kanada – Taliansko 6:1 (kon.) | USA – Kazachstan 4:3 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 3:1 (kon.)
Fínsko – Švajčiarsko 3:2 (1:0 po s.n.)
koniec
Švédsko
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Slovensko
Piatok 16.05.2014, 19:45 • Čižovka Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:16
    Ďaloga voľný v pásme, nahrával ešte na pravú stranu, jeho nahrávku ale zastavil obetavý obranca. Následne z výbornej pozície medzi kruhmi strieľal zblízka Réway, Nilsson sklepol betóny a vyrazil! Škoda, toto bola obrovská šanca na zníženie!
     
    56:30
    Mohli sme znížiť! Miklík skvele prenikol do pásma, prenechal na pravom kruhu Pánikovi a ten okamžite strieľal, dobre mierenú strelu do horných častí brány vyrazil Nilsson ľavým ramenom!
     
    53:18
    Viedenský skvele prihral pred bránu Pánikovi, ten bol síce chrbtom k Nilssonovi, rýchlo sa však obtočil a bekhendom zakončil, švédsky brankár už v pokľaku zasiahol lapačkou pri svojej ľavej žrdi!
     
    50:36
    Švédsky brejk – Lindström sa po prihrávke z pravej strany ocitol osamotený pred Janusom, ten fantasticky zasiahol lapačkou proti strele mierenej do protiľahlého rohu brány!
     
    45:51
    Obrovské zmätky pred našou bránou! Axelsson strieľal zľava, Janus vyrazil len pred seba, kde v páde dorážal Nyquist, puk sa nakoniec odrazil k predbránkovému priestoru pri našej pravej žrdi, odkiaľ sme ho so šťastím odpálili do bezpečia.
     
    44:38
    Obrovská šanca Axelssona! Na pravom kruhu mal po prihrávke Hjalmarssona otvorený priestor pri pravej žrdi, Janus sa skvele presunul a úspešne zasiahol, puk mu ešte preskackal pomedzi betóny a zastavil sa na ľavej žrdi!
     
    43:59
    Švédi si zahrajú presilovku. Marinčin inkasuje menší trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    41:58
    Švédsko dalo gól!

    Veľká škoda – po našich gólových príležitostiach inkasujeme. MAGNUS NYGREN napriahol na modrej čiare, jeho tvrdý príklep Janusovi prepadol pod lapačkou a skončil v sieti.
    Asistencie : Linus Klasen
     
    41:15
    Tatar z rohu klziska vykúzlil nádhernú prihrávku na Šťastného, ten strieľal spomedzi kruhov, Nilsson skvele zasiahol ľavým betónom!
     
    37:36
    Šatan nahral na pravú stranu Pánikovi, ten zadovkou naslepo našiel na protiľahlej žrdi Miklíka, ten zakončoval z prvej, Nilsson sa ale skvele presunul a zakročil na bránkovej čiare!
     
    36:06
    Lundqvist si odsedí dve minúty za podrazenie, je tu presilovka pre Slovensko a šanca na vyrovnanie!
     
    35:23
    Naši v brejku – Réway nádherne vysunul v strede útočného pásma Šťastného, ten si potiahol puk na bekhend a zblízka zakončil, jeho pokus bol zblokovaný a skončil až na zadnom mantineli!
     
    29:12
    Slovensko dalo gól! Gól Slovenska, znižujeme na 1:2! Od modrej skvele napriahol MARTIN MARINČIN, Nilsson mal zakrytý výhľad, zbadal puk až v poslednom okamihu a ešte si ho nešťastne vrazil do brány tak, že zapadol do siete pri pravej žrdi!
    Asistencie : Martin Réway
     
    28:56
    Tatar bol po Mikúšovej prihrávke sám na ľavej strane pred Nilssonom, snažil sa obhodiť švédskeho brankára, puk len tesne minul ľavú žrď!
     
    27:07
    Ďaloga vybojoval presilovku! Náš bek znovu prenikol do útočného pásma, kde ho hákoval Fransson, budeme môcť znížiť v presilovke!
     
    25:19
    Na druhej strane sa ocitol sám pred Janusom Jarnkrok, snažil sa oklamať nášho brankára blafákom na forehand, Janus sa ale skvele roztiahol na ľade a ľavým betónom puk vyrazil!
     
    24:48
    Výborná práca Nagya a Šatana! Nagy priťukol na pravú stranu Šatanovi, ten z prvej pálil a Nilsson s námahou vyrazil pravým betónom, kde už bol Nagy, snažil sa obhodiť si brankára a zakončiť, bol však zastavený hokejkou Nilssona, rozhodcovia to ako faul neposúdili.
     
    22:36
    Janus v prvom zákroku, a hneď musel ratovať pred Möllerom, ktorý najprv vystrelil a potom z bezprostrednej blízkosti dorážal, Janus sklepol betóny a vyrazil puk do bezpečia!
     
    19:59
    Na začiatku druhej tretiny si zahráme presilovku. Za držanie Viedenského pri predchádzajúcej situácii je vylúčený Sjögren.
     
    19:59
    V závere tretiny dorážal svoju vlastnú strelu za Nilssona Viedenský, švédsky brankár ale v poslednej chvíli prikryl puk pod svojím telom, škoda tejto veľkej šance!
     
    19:49
    Švédsko dalo gól!
    Len 11 sekúnd pred koncom tretiny inkasujeme! Švédi pekne zakombinovali – Backlund prihral za bránu Lindströmovi, ten mu puk vrátil a MIKAEL BACKLUND z bezprostrednej blízkosti trafil presne do ľavého horného rohu!
    Asistencie : Joakim Lindström
     
    19:06
    Na konci tretiny druhý faul Nagya v útočnom pásme v dnešnom zápase. Podrazil Burströma, za čo inkasuje menší trest. Tre Kronor v presilovke.
     
    15:23
    Skvelá akcia našich! Mikúš sa na pravom puku pohral s obrancom, priťukol na stred Réwayovi, ten si ešte potiahol na stred klziska a bekhendom zakončil, Nilsson zasiahol lapačkou!
     
    13:02
    Zahráme si prvú presilovku! Réway dotieral za bránou, pri čom ho fauloval Fransson, ktorý si za nedovolené bránenie odsedí dve minúty!
     
    12:51
    Dvaja Švédi sami pred Lacom! Obranca Fransson prešiel po pravej strane a prihrával pred bránu na voľného Klasena, Laco výborne zakročil ľavým betónom a podržal naše mužstvo!
     
    10:05
    Švédsko dalo gól!
    Dve sekundy pred koncom oslabenia inkasujeme! Axelsson z pravého kruhu poslal nádhernú krížnu prihrávku na GUSTAVA NYQUISTA, ktorý už pred odkrytou bránou nezaváhal!
    Asistencie : Dick Axelsson
     
    08:07
    Ladislav Nagy po predchádzajúcej situácii dorážal na brankára Nilssona, bohužiaľ ho ale popri tom sekol, a inkasoval menší trest. Švédi v presilovke.
     
    08:06
    Marek Ďaloga fantasticky prekorčuľoval celé klzisko, našliapol si až z vlastnej obrannej tretiny a zrazu sa ocitol sám pred Nilsson, snažil sa zakončiť po forehandovej sťahovačke, švédsky brankár ale výborným zákrokom podržal svoje mužstvo!
     
    07:46
    Hjalmarsson sa sčista-jasna ocitol voľný medzi kruhmi, nádherne zamieril a vystrelil zápästím do pravého horného rohu, Ján Laco ale nádherným zákrokom lapačkou puk chytil! Následne ešte malá skrumáž pred našou bránou, puk ale v moci Laca, a to je dôležité.
     
    03:23
    Švédsky tlak bude umocnený presilovkou. Hrali sme so 6 hráčmi a tak naša hráčska lavica inkasuje menší trest, ten si odsedí Andrej Šťastný.
     
    01:31
    Nyquist pohodlne prešiel okolo Mihálika a vypálil z ľavého kruhu, Laco s námahou vyrazil puk tesne vedľa pravej žrde, teraz to bolo o centimetre!
     
    00:48
    Hjalmarsson sa dostal k puku medzi kruhmi sám pred Lacom, strieľal švihom k pravej žrdi, ktorú len tesne minul! Na protiľahlej žrdi ešte chcel využiť odraz puku Ericsson, našťastie už na puk nedosiahol.

    Góly a asistencie: 11. Nyquist (Axelsson), 20. Backlund (Lindström), 42. Nygren (Klasen) – 30. Marinčin (Réway)


    Švédsko: Nilsson (Ullmark) – Fransson, Ekholm, Lindström, Möller, Backlund – Burström, Andersen, Jarnkrok, Nyquist, Klasen – Erixon, Nygren, Hjalmarsson, Sjögren, Ericsson – Lundqvist, Axelsson, Rasmussen, Danielsson
    Slovensko: Laco (21.Janus) – Ďaloga, Sloboda, Šatan, Viedenský, Nagy – Švarný, Valach, Miklík, Mikúš, Tatar – Marinčin, Brejčák, Tybor, Pánik, Šťastný – Čerešňák, Mihálik, Skokan, Réway

    Rozhodca: Ronn (FIN), Šindler (CZE) – Carlson (CAN), Leermakers (NED)

    Diváci: 7563