Kanada – Taliansko 6:1 (kon.) | USA – Kazachstan 4:3 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 3:1 (kon.)
Fínsko – Švajčiarsko 3:2 (1:0 po s.n.)
koniec
Švédsko
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Slovensko
Piatok 16.05.2014, 19:45 • Čižovka Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:45.
     
    Príjemný dobrý večer z arény Čižovka v Minsku, kde budeme spoločne sledovať zápas základnej skupiny A MS 2014, v ktorom proti sebe nastúpia tímy Švédska a Slovenska.

    Švédsko patrí k tradičným favoritom turnaja a už od úvodu túto rolu potvrdzuje. V tabuľke mu patrí prvé miesto so ziskom jedenástich bodov. V prvom zápase turnaja Švédi porazili Dánov pomerom 3:0, v druhom zvíťazili nad Nórskom po dráme 2:1 a v tom treťom zdolali rovnako po dráme Česko 4:3 po samostatných nájazdoch. Vo včerajšom zápase nastúpili Švédi proti húževnatým Francúzom, ktorí ich najmä v tretej tretine poriadne vytrápili. Po dobrom taktickom výkone však napokon výber Tre Kronor zvíťazil pomerom 2:1

    Slovensku sa zatiaľ na tohtoročných majstrovstvách sveta darí striedavo. Po štyroch odohratých zápasoch patrí nášmu tímu šieste miesto v tabuľke skupiny A so ziskom štyroch bodov. S Českom sme prehrali 2:3 po predĺžení, Kanade sme podľahli 1:4, prehrali sme i s Francúzskom 3:5, keď sme inkasovali 2 góly v priebehu 26 sekúnd, ktoré prakticky rozhodli o zápase. V poslednom doterajšom zápase sme však po výbornom výkone a najmä vďaka výborným výkonom Jána Laca a Ladislava Nagya porazili Nórsko 5:2 a tak stále môžeme snívať sen o štvrťfinále. Bude to však nesmierne náročné.

    História vzájomných zápasov je pomerne vyrovnaná. Deväť ich vyhrali hráči s tromi korunkami na dresoch, šesť ich vyhrali hráči s dvojkrížom na dresoch. I preto je výsledok dnešného zápasu otvorený, i keď bookmakeri stávkových kancelárii favorizujú jasne hokejistov Švédska.

    K sledovaniu tohto napínavého duelu vás od 19:45 pozýva Dávid Švec.
     
    Podľa aktuálnych správ postihol podobný vírus ako českých hokejistov aj hráčov Slovenska, do dnešného zápasu tak s určitosťou nezasiahnu Marek Hrivík, Marcel Haščák a Tomáš Marcinko.
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Nilsson (Ullmark) – Fransson, Ekholm, Lindström, Möller, Backlund – Burström, Andersen, Jarnkrok, Nyquist, Klasen – Erixon, Nygren, Hjalmarsson, Sjögren, Ericsson – Lundqvist, Axelsson, Rasmussen, Danielsson

    Slovensko: Laco (Janus) – Ďaloga, Sloboda, Šatan, Viedenský, Nagy – Švarný, Valach, Miklík, Mikúš, Tatar – Marinčin, Brejčák, Tybor, Pánik, Šťastný – Čerešňák, Mihálik, Skokan, Réway

    Rozhodca: Ronn (FIN), Šindler (CZE) – Carlson (CAN), Leermakers (NED).
     
    Celé Slovensko sa dnes pozerá jediným smerom – a to do bieloruského hlavného mesta Minsk, kde dnes naši hokejoví reprezentanti nastúpia na svoj piaty zápas na MS 2014 v hokeji! Po pondelkovej prehre s Francúzmi sú už pre nás všetky zostávajúce zápasy extrémne dôležité a to bez ohľadu na súpera. Dnes to bude súper z rangu najťažších – Tre Kronor zo Švédska. Verme však, že to bude jeden z ďalších krásnych hokejových večerov v podaní našich reprezentantov. Príjemné sledovanie vám praje Tomáš Schügerl.
     
    Švédi dnes nastúpia v svojich tradičných žlto-modrých dresoch, naši chlapci v bielo-modrej kombinácii. V bráne na švédskej strane Anders Nilsson, u nás naša jasná turnajová jednotka Ján Laco. Práve na výkonoch brankárov budú dnes výrazne závisieť šance tímov na úspech.
     
    Čižovka sa už zapĺňa hokejovými priaznivcami, prevahu majú opäť slovenskí fanúšikovia, ktorí zrejme znovu vytvoria našim hráčom domáce prostredie! Zápas sa blíži, napätie narastá – Švédi už na ľade, čakáme ešte na našich chlapcov!
     
    Na ľade už aj naši hráči, už len pár desiatok sekúnd nás delí od začiatku dôležitého zápasu Švédsko – Slovensko!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:14
    Švédi hneď po úvodnom buly v našom obrannom pásme, od modrej strieľal príklepom Möller, Laco v prvom zákroku bez väčších problémov skryl puk v lapačke.
     
    00:27
    Vymanili sme sa z vlastného obranného pásma, Tatar ale v strednom pásme puk stratil, a tak v akcii znovu Švédi.
     
    00:48
    Hjalmarsson sa dostal k puku medzi kruhmi sám pred Lacom, strieľal švihom k pravej žrdi, ktorú len tesne minul! Na protiľahlej žrdi ešte chcel využiť odraz puku Ericsson, našťastie už na puk nedosiahol.
     
    01:13
    Lindström si pri pravom mantineli pekne prebral puk a nahral ideálne medzi kruhy do jazdy Möllerovi, ten trafil zápästím do dobre postaveného Laca. Zatiaľ Tre Kronor jednoznačne aktívnejší.
     
    01:31
    Nyquist pohodlne prešiel okolo Mihálika a vypálil z ľavého kruhu, Laco s námahou vyrazil puk tesne vedľa pravej žrde, teraz to bolo o centimetre!
     
    02:31
    Švédi stále v našom obrannom pásme, zatiaľ ale hrajú hlavne po rohoch, odkiaľ bezprostredné nebezpečenstvo nehrozí.
     
    03:02
    Sloboda vyhodil puk z pásma, ale len na švédske hokejky. Následne mohol na Laca z pravej strany postupovať Nygren, Sloboda ale obetavo zasiahol a poslal puk do bezpečia.
     
    03:23
    Švédsky tlak bude umocnený presilovkou. Hrali sme so 6 hráčmi a tak naša hráčska lavica inkasuje menší trest, ten si odsedí Andrej Šťastný.
     
    03:37
    Švédi nás ihneď po buly zovreli v pásme, rozohrali kombináciu, na konci ktorej od modrej pálil Nygren, Laco na puk videl a tak úspešne kryl.
     
    03:56
    Vyhadzujeme cez všetky čiary, môžme prestriedať brániacu sa štvoricu.
     
    04:16
    Pánik výborne prešiel s pukom takmer cez celé klzisko až do našej útočnej tretiny a potom poslal puk späť na našich obrancov, získali sme cenné sekundy.
     
    04:59
    Šatan bekhendom vyhodil puk cez všetky čiary, zatiaľ sa bránime výborne.
     
    05:24
    Hráme s piatimi hráčmi, Šťastný na ľade!
     
    05:48
    Miklík sa snažil nájsť krížnou prihrávkou v pásme Tatara, puk ale zblokovali švédski obrancovia. Stále sme však ale aktívni v pásme, Tatar teraz nepresne nahrával Tyborovi.
     
    06:29
    Viedenský spomedzi kruhov prihral naľavo Pánikovi, ktorý sa ešte zrejme snažil nahrávať, tam sa mu ale pod hokejku vrhol švédsky obranca a odvrátil puk do bezpečia.
     
    07:10
    Ďaloga perfektne potiahol puk do pásma a na pravom kruhu prihral zadovkou Skokanovi, ten aj okamžite vystrelil, Nilsson v prvom zákroku vyrazil!
     
    07:46
    Hjalmarsson sa sčista-jasna ocitol voľný medzi kruhmi, nádherne zamieril a vystrelil zápästím do pravého horného rohu, Ján Laco ale nádherným zákrokom lapačkou puk chytil! Následne ešte malá skrumáž pred našou bránou, puk ale v moci Laca, a to je dôležité.
     
    08:06
    Marek Ďaloga fantasticky prekorčuľoval celé klzisko, našliapol si až z vlastnej obrannej tretiny a zrazu sa ocitol sám pred Nilsson, snažil sa zakončiť po forehandovej sťahovačke, švédsky brankár ale výborným zákrokom podržal svoje mužstvo!
     
    08:07
    Ladislav Nagy po predchádzajúcej situácii dorážal na brankára Nilssona, bohužiaľ ho ale popri tom sekol, a inkasoval menší trest. Švédi v presilovke.
     
    08:34
    Zatiaľ sme Švédov nepustili do nášho obranného pásma, znovu sa bránime veľmi dobre.
     
    08:55
    Tak Švédi sa predsa len dostali do nášho pásma, od modrej z osi ihriska strieľal príklepom Danielsson, Lacovi ale nikto neclonil a tak si náš brankár pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    09:03
    Axelsson nebezpečne nahadzoval puk z pravého kruhu, nakoniec ale puk mieril popri pravej žrdi až do rohu klziska. Švédi stále v našom pásme.
     
    09:48
    Danielsson pálil z ľavej strany od modrej, Laco takmer nič nevidel, puk končí tesne vedľa pravej žrde!
     
    10:05
    Švédsko dalo gól!
    Dve sekundy pred koncom oslabenia inkasujeme! Axelsson z pravého kruhu poslal nádhernú krížnu prihrávku na GUSTAVA NYQUISTA, ktorý už pred odkrytou bránou nezaváhal!
    Asistencie : Dick Axelsson
     
     
    10:57
    Tatar sa ocitol voľný za švédskou bránou, snažil sa odtiaľ vyjsť a niečo vymyslieť, Švédi ho ale o puk obrali. Čerešňák potom ešte strieľal od modrej, puk mieril mimo brány.
     
    11:36
    Pozor ale na druhej strane na Švédov, Andersen v dobrej pozícii pred Lacom neuspel.
     
    12:15
    Pánik výborne zapracoval v rohu klziska a prihral na modrú Švarnému, ten okamžite vystrelil na bránu, Nilsson ale rýchlo sklepol betóny a úspešne vyrazil!
     
    12:51
    Dvaja Švédi sami pred Lacom! Obranca Fransson prešiel po pravej strane a prihrával pred bránu na voľného Klasena, Laco výborne zakročil ľavým betónom a podržal naše mužstvo!
     
    13:02
    Zahráme si prvú presilovku! Réway dotieral za bránou, pri čom ho fauloval Fransson, ktorý si za nedovolené bránenie odsedí dve minúty!
     
    13:07
    Vyhrali sme buly, usadili sme sa v pásme.
     
    13:24
    Situáciu sme ale zle rozohrali, Valach sa dostal s pukom do stredného pásma a tak budeme pokračovať buly v strednom pásme.
     
    13:26
    Švédi vyhrali buly, začíname až spoza Jána Laca.
     
    13:46
    Za našou bránou sme ale zle rozohrali, Hjalmarsson výborne zapracoval a získal pre Tre Kronor cenné sekundy. Zatiaľ sa nám presilová hra nedarí.
     
    14:22
    Valach napriahol príklepom od modrej, puk bol ešte tečovaný, Nilsson ale nakoniec zasahovať nemusel. Ešte ostáva polminúta presilovky.
     
    14:46
    Réway nenahral v pásme presne, Švédi sa zmocnili puku a znovu sa oslobodilli vyhodením cez všetky čiary.
     
    15:08
    Švédi s piatimi hráčmi.
     
    15:23
    Skvelá akcia našich! Mikúš sa na pravom puku pohral s obrancom, priťukol na stred Réwayovi, ten si ešte potiahol na stred klziska a bekhendom zakončil, Nilsson zasiahol lapačkou!
     
    15:40
    Lindström sa tlačil do dobrej pozície pred Laca, zozadu ho ale výborne ubránil telom Švarný, všetko skončilo nárazom Švéda do našej brány.
     
    16:00
    Výborná spolupráca Klasena s Ericssonom – prvý menovaný nahral Ericssonovi na modrú čiaru, ten odtiaľ aj vystrelil a práve Klasen medzi kruhmi nebezpečne tečoval, len tesne minul pravú žrď!
     
    16:44
    Zakázané uvoľnenie Tre Kronor, nasleduje buly v našej útočnej tretine.
     
    16:47
    Nagy strieľal ihneď po vyhranom buly, puk ale zblokoval prvý postavený obranca.
     
    17:14
    Ďaloga má dnes útočné chute, výborne si teraz potiahol puk smerom k ľavému mantinelu a vystrelil odtiaľ na bránu, Nilsson dobre videl a zasiahol lapačkou.
     
    17:32
    Na druhej strane Ďalogu napodobnil ďalší bek Fransson, vystrelil spoza obrancu, Laco si ale na strelu počkal a pokryl puk v lapačke.
     
    17:40
    Laco pokračuje vo svojich krásnych semaforoch! Od modrej strieľal Burström, Laco skvele zasiahol lapačkou!
     
    17:56
    Do pásma zaviezol puk Viedenský, posunul poza bránu Tyborovi a ten vrátil na modrú Valachovi. Jeho strela ale presná nebola.
     
    18:09
    Bezprostredne po predchádzajúcej situácii sme ale ešte zotrvali v pásme, kde kombinovali Tybor s Pánikom, všetko ale vyriešili pozorní švédski obrancovia.
     
    18:15
    Na ľade ostal po zblokovaní Valachovej strely obranca Andersen, inkasoval zásah pukom priamo do oblasti hlavy. Švédsky obranca ale odišiel z ľadu po svojich, tak veríme, že bude všetko v poriadku.
     
    18:41
    V závere tretiny puk na našich hokejkách, zatiaľ je to ale len v strednom pásme.
     
    18:56
    Napokon sme sa dostali do pásma, aktívny Réway strieľal spoza obrancu, jeho pokus bol ale zrazený na ochrannú sieť. Získali sme pásmo.
     
    19:06
    Na konci tretiny druhý faul Nagya v útočnom pásme v dnešnom zápase. Podrazil Burströma, za čo inkasuje menší trest. Tre Kronor v presilovke.
     
    19:22
    Švédi v našom pásme, zatiaľ ale nestrieľajú, držíme svoje obranné pozície.
     
    19:49
    Švédsko dalo gól!
    Len 11 sekúnd pred koncom tretiny inkasujeme! Švédi pekne zakombinovali – Backlund prihral za bránu Lindströmovi, ten mu puk vrátil a MIKAEL BACKLUND z bezprostrednej blízkosti trafil presne do ľavého horného rohu!
    Asistencie : Joakim Lindström
     
     
    19:59
    V závere tretiny dorážal svoju vlastnú strelu za Nilssona Viedenský, švédsky brankár ale v poslednej chvíli prikryl puk pod svojím telom, škoda tejto veľkej šance!
     
    19:59
    Na začiatku druhej tretiny si zahráme presilovku. Za držanie Viedenského pri predchádzajúcej situácii je vylúčený Sjögren.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme Švédom boli vyrovnaným súperom, aj keď tí od začiatku potvrdzovali svoje vysoké ambície. Po dvoch zbytočných vylúčeniach sme ale dvakrát inkasovali v presilovke, pričom najmä gól Backlunda 11 sekúnd pred koncom tretiny mrzí. Nič však nie je stratené, na obrat máme ďalšie dve tretiny. Pri začiatku tej druhej sa na vás teším približne od 20:36.
     
    Pred druhou časťou zmena v našej bráne – miesto Jána Laca nastupuje Jaroslav Janus!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:23
    Valach prešiel do pásma a z pravého kruhu mieril veľmi pekne do protiľahlého horného rohu, len tesne minul!
     
    20:46
    Šatan zo svojej typickej pozície na pravom kruhu, znovu nebezpečne nahadzoval pred bránu, tam puk nikto netečoval a Nilsson pravým betónom vyrazil puk do rohu.
     
    21:22
    Švédi sa oslobodili spod tlaku, začíname až od Janusa.
     
    21:50
    Réway bojoval v rohu klziska, puk však na našich hokejkách neudržal a v presilovke tak už gólovo neudrieme, Švédi v plnom počte.
     
    22:21
    Möller si urobil malý výlet v našom obrannom pásme, bol ale zastavený pri pravom mantineli.
     
    22:36
    Janus v prvom zákroku, a hneď musel ratovať pred Möllerom, ktorý najprv vystrelil a potom z bezprostrednej blízkosti dorážal, Janus sklepol betóny a vyrazil puk do bezpečia!
     
    23:09
    Nyquist si prebral puk na modrej čiare a spomedzi kruhov vyslal polovysokú strelu k ľavej žrdi, Janus vyrazil pravým betónom.
     
    23:21
    Skokan sa uvoľnil v strednom pásme a nahrával Mihálikovi, ten ale o puk pri útočnej snahe okamžite prišiel.
     
    23:52
    Dobré striedanie našej druhej formácie, chlapci sa chceli usadiť v pásme a boli pri puku viac než Švédi, Tatarova krížna prihrávka od ľavého mantinelu ale nenašla nikoho v modrých dresoch.
     
    24:17
    Nagy prenechal Marinčinovi a ten vyslal tvrdý príklep od modrej, netrafil však bránu a tak Nilsson zasahovať nemusel.
     
    24:48
    Výborná práca Nagya a Šatana! Nagy priťukol na pravú stranu Šatanovi, ten z prvej pálil a Nilsson s námahou vyrazil pravým betónom, kde už bol Nagy, snažil sa obhodiť si brankára a zakončiť, bol však zastavený hokejkou Nilssona, rozhodcovia to ako faul neposúdili.
     
    25:19
    Na druhej strane sa ocitol sám pred Janusom Jarnkrok, snažil sa oklamať nášho brankára blafákom na forehand, Janus sa ale skvele roztiahol na ľade a ľavým betónom puk vyrazil!
     
    26:14
    Pánik výborne strieľal z dobrej pozície, len tesne netrafil bránu! Hra sa prelieva zo strany na stranu, takýto hokej sa divákom musí páčiť!
     
    27:07
    Ďaloga vybojoval presilovku! Náš bek znovu prenikol do útočného pásma, kde ho hákoval Fransson, budeme môcť znížiť v presilovke!
     
    27:12
    Prehrali sme buly, musíme začínať až od Janusa.
     
    27:40
    Usadili sme sa v útočnom pásme, kde veľmi pekne kombinujeme, snáď budeme aj priamo ohrozovať Nilssona.
     
    27:46
    Pánik si prebral puk medzi kruhmi a mohol zakončovať, jeho strelu mierenú do ľavého horného rohu Nilsson vyrazil ramenom!
     
    28:32
    Marinčin si našiel priestor na strelu, vystrelil, ale Nilsson si puk dobre pokryl a nedovolil ani prípadnú dorážku.
     
    28:36
    Švédi sa znovu oslobodili vyhodením cez všetky čiary, ešte ostáva polminúta presilovky.
     
    28:56
    Tatar bol po Mikúšovej prihrávke sám na ľavej strane pred Nilssonom, snažil sa obhodiť švédskeho brankára, puk len tesne minul ľavú žrď!
     
    29:12
    Slovensko dalo gól! Gól Slovenska, znižujeme na 1:2! Od modrej skvele napriahol MARTIN MARINČIN, Nilsson mal zakrytý výhľad, zbadal puk až v poslednom okamihu a ešte si ho nešťastne vrazil do brány tak, že zapadol do siete pri pravej žrdi!
    Asistencie : Martin Réway
     
     
    29:52
    Pánik vo výbornej pozícii pred bránou, jeho strelu smerujúcu k pravej žrdi výborne vyrazil betónom Nilsson!
     
    30:23
    Klasen sám na ľavom kruhu, príklepom pálil priamo na Janusa, ten bol dobre postavený a vyrazil puk do bezpečia!
     
    31:24
    Švédi vo fáze hry v našom obrannom pásme, zatiaľ ich ale držíme v rohoch klziska, odkiaľ nemôžu priamo ohroziť Janusa.
     
    31:58
    Hjalmarsson strieľal z ľavého kruhu, jeho tvrdý príklep Janus s námahou vyrazil, Švédi po inkasovanom góle zapli na vyššie obrátky.
     
    32:46
    Stále sa bránime v našej obrannej tretiny, potrebujeme sa zmocniť puku a trochu hru upokojiť. Teraz strelu Klasena zablokovali naši obrancovia.
     
    33:06
    Nyquist už na nahrávky nemal trpezlivosť a tak to skúsil priamou strelou, Janus ale výborne zasiahol lapačkou.
     
    33:27
    Lindström nahrával spoza brány na Möllera, ten bol v nebezpečnom priestore pred bránou, v poslednej chvíli bol ale pri streleckom pokuse zablokovaný.
     
    33:48
    Möller tvrdo vystrelil z dobrej pozície, Janus výborne zasiahol lapačkou a naďalej tak drží naše mužstvo!
     
    34:18
    Nygrenova strela ešte bola tečovaná pred Janusom, ten aj so šťastím výborne zasiahol a vyrazil puk do rohu klziska.
     
    34:48
    Janus trochu neistý pri rozohrávke za bránou, nastrelil Jarnkroka, našťastie sa ale švédsky útočník dostatočne rýchlo nezorientoval a neohrozil tak našu bránu.
     
    35:23
    Naši v brejku – Réway nádherne vysunul v strede útočného pásma Šťastného, ten si potiahol puk na bekhend a zblízka zakončil, jeho pokus bol zblokovaný a skončil až na zadnom mantineli!
     
    36:03
    Viedenský bol faulovaný v útočnom pásme, ešte posunul napravo Šatanovi, ktorý z prvej vystrelil, Nilsson so šťastím zasiahol svojou hokejkou!
     
    36:06
    Lundqvist si odsedí dve minúty za podrazenie, je tu presilovka pre Slovensko a šanca na vyrovnanie!
     
    36:12
    Snažíme sa usadiť v útočnom pásme, už sa nám to aj úspešne podarilo.
     
    36:25
    Tatar strieľal z ľavého kruhu na bližšiu žrď, Nilsson zasiahol za pomoci svojej hokejky a vyrážačky.
     
    36:47
    Marinčin priťukol medzi kruhy Tatarovi, ten strieľal zápästím do horných partií brány, jeho strela ale bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    37:01
    Nagy v pásme nahral veľmi zle, puk si prebral švédsky brániaci hráč a vyviezol ho až za našu bránu.
     
    37:36
    Šatan nahral na pravú stranu Pánikovi, ten zadovkou naslepo našiel na protiľahlej žrdi Miklíka, ten zakončoval z prvej, Nilsson sa ale skvele presunul a zakročil na bránkovej čiare!
     
    37:57
    Valach dvakrát strieľal od modrej čiary, ani raz ale netrafil bránu.
     
    38:11
    Švédi v plnom počte.
     
    38:28
    Švédi hneď nasťahovaní v našom pásme, posúvajú si puk po rohoch klziska, zatiaľ sa dobre bránime tejto ich útočnej snahe.
     
    39:06
    Réway sa snažil vypýtať faul v útočnom pásme, rozhodca však na jeho pád nereflektoval, pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    39:41
    Réway hľadal v dobrej pozícii voľného Skokana, Švédi sa za prispenia Nilssona len so šťastím ubránili!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sa začal zápas uberať pre nás tým správnym smerom. Marinčin totiž v presilovke znížil a z viacerých ďalších šancí sme mohli aj vyrovnať, aj kontaktný gól je však povzbudzujúci. Švédi si taktiež vytvorili viacero možností, všetky ale zneškodnil skvelý Janus. V poslednej časti pôjdeme jednoznačne za vyrovnaním, pri začiatku tohto boja sa na vás teším približne od 21:21.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:25
    Švédi hneď po buly v našom obrannom pásme, úspešne sme ich ale odtiaľ vytlačili. Tre Kronor však aj v úvode tretej časti aktívnejší.
     
    40:59
    Mikúš prihral spoza brány medzi kruhy Tatarovi, tomu puk dobre nesadol na hokejku a tak jeho strela presná nebola.
     
    41:15
    Tatar z rohu klziska vykúzlil nádhernú prihrávku na Šťastného, ten strieľal spomedzi kruhov, Nilsson skvele zasiahol ľavým betónom!
     
    41:58
    Švédsko dalo gól!

    Veľká škoda – po našich gólových príležitostiach inkasujeme. MAGNUS NYGREN napriahol na modrej čiare, jeho tvrdý príklep Janusovi prepadol pod lapačkou a skončil v sieti.
    Asistencie : Linus Klasen
     
     
    42:34
    Axelsson nahrával na ľavú stranu Franssonovi, ten našťastie na puk nedosiahol. Švédi sú znovu na koni, vedú o dva góly.
     
    43:29
    Naša prvá formácia sa usadila v útočnom pásme, strela Nagya ale bola okamžite zblokovaná. Stále sme však v útočnej snahe, je to však v rohoch klziska.
     
    43:57
    Möller využil zaváhanie Slobodu na modrej čiare a nakorčuľoval si až do nášho pásma, jeho strela zápästím mierila nad.
     
    43:59
    Švédi si zahrajú presilovku. Marinčin inkasuje menší trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    44:38
    Obrovská šanca Axelssona! Na pravom kruhu mal po prihrávke Hjalmarssona otvorený priestor pri pravej žrdi, Janus sa skvele presunul a úspešne zasiahol, puk mu ešte preskackal pomedzi betóny a zastavil sa na ľavej žrdi!
     
    44:47
    Möller vypálil od modrej, Janus na puk videl aj napriek spleti hráčov pred sebou, dokázal strelu ukryť vo svojej výstroji.
     
    45:14
    Mihálik zastavil postup Švédov na našej modrej čiare, ešte ostáva polminúta švédskej presilovky, tí však teraz za vlastnou bránou.
     
    45:51
    Obrovské zmätky pred našou bránou! Axelsson strieľal zľava, Janus vyrazil len pred seba, kde v páde dorážal Nyquist, puk sa nakoniec odrazil k predbránkovému priestoru pri našej pravej žrdi, odkiaľ sme ho so šťastím odpálili do bezpečia.
     
    45:59
    Hráme v plnom počte.
     
    46:59
    Sme síce už v plnom počte, Švédi ale stále pokračujú v útočnej aktivite. Bude to dnes veru ešte ťažké vyrovnať...
     
    47:38
    Nagy sa kľučkou v útočnej tretine nepresadil, ešte dal napravo Marinčinovi, ktorý si ťahal puk do streleckej pozície na pravom kruhu, bol však zastavený obrancom a o puk sme tak prišli.
     
    48:09
    Švédi znovu pokojne rozohrávajú vo vlastnom pásme, už sa nemusia príliš ponáhľať, snažia si skúsene kontrolovať dvojgólový náskok.
     
    48:59
    Rasmussen si síce potiahol puk poza bránu a snažil sa nahrať spoluhráčovi na modrú, nenamieril ale presne a tak puk končí až pri Nilssonovi. To však Tre Kronor až tak nevadí, nakoľko stále majú hru vo svojej moci.
     
    49:14
    Mihálik strieľal od modrej po vyhranom buly, trafil ale len obrancu.
     
    49:32
    Réway vracal späť medzi kruhy Šťastnému, jeho strela bola zablokovaná. Následne sa ešte puku ujal Réway, jeho pokus vyzeral nádejnejšie, ale ani teraz nemusel Nilsson zasahovať.
     
    50:19
    Skokan bojoval za bránou, dokázal sa zbaviť Klasena a prihral na modrú Nagyovi, ten v netradičnej pozícii strieľal, puk bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    50:36
    Švédsky brejk – Lindström sa po prihrávke z pravej strany ocitol osamotený pred Janusom, ten fantasticky zasiahol lapačkou proti strele mierenej do protiľahlého rohu brány!
     
    51:28
    Mikúš bojoval v strednom pásme, čakal na striedajúcich spoluhráčov, podarilo sa mu dostať nás aspoň do útočnej tretiny. Tam sa však nedokážeme strelecky presadiť.
     
    52:05
    Burström to skúsil tvrdou delovkou od červenej čiary, Janus dostatočne rýchlo zasiahol a stihol ešte aj rozohrať.
     
    52:33
    Burström rozohráva za vlastnou bránou, nikam sa neponáhľa. Čas do konca sa nám kráti, pri puku navyše stále častejšie Švédi...
     
    53:07
    Pánik potiahol puk a prihral medzi kruhy Tyborovi, ten len tesne minul pravú žrď!
     
    53:18
    Viedenský skvele prihral pred bránu Pánikovi, ten bol síce chrbtom k Nilssonovi, rýchlo sa však obtočil a bekhendom zakončil, švédsky brankár už v pokľaku zasiahol lapačkou pri svojej ľavej žrdi!
     
    53:24
    Möller sa znenazdajky ocitol voľný medzi kruhmi, našťastie mieril tesne nad našu bránu, Janus zasahovať nemusel.
     
    54:06
    Mikúš sa zrazil s Valachom pri pravom mantineli, našťastie sme sa ale puku ujali a môžme rozohrať útočnú akciu.
     
    54:27
    Nahodenie na zadný mantinel si ale prebral brankár Nilsson spolu s obrancami, takto sa ku zníženiu či vyrovnaniu neprepracujeme.
     
    54:54
    Šťastný spoza brány nahrával pred bránu Nagyovi, tomu chýbali len centimetre, puk však odvrátil švédsky obranca.
     
    55:33
    Hjalmarsson mal voľný priestor pri ľavom mantineli, skúsil vystreliť, Janus zasiahol ľavým betónom.
     
    56:07
    Viedenský sa snažil na pravej strane prejsť do pásma, bol ale zastavený Ekholmom.
     
    56:30
    Mohli sme znížiť! Miklík skvele prenikol do pásma, prenechal na pravom kruhu Pánikovi a ten okamžite strieľal, dobre mierenú strelu do horných častí brány vyrazil Nilsson ľavým ramenom!
     
    57:09
    Po predchádzajúcej situácii sa nám nepodarilo usadiť v pásme, Švédi si stále kontrolujú záver zápasu.
     
    57:26
    Tybor sa snažil prestreliť hradbu v podobe troch Švédov, to sa mu však nepodarilo a tak Nilsson zasiahnuť nemusel.
     
    57:53
    Vyhrali sme buly vo vlastnom obrannom pásme, následná rozohrávka ale presná nebola, rozohrávajú tak Švédi.
     
    58:16
    Ďaloga voľný v pásme, nahrával ešte na pravú stranu, jeho nahrávku ale zastavil obetavý obranca. Následne z výbornej pozície medzi kruhmi strieľal zblízka Réway, Nilsson sklepol betóny a vyrazil! Škoda, toto bola obrovská šanca na zníženie!
     
    58:51
    Prehrali sme buly v útočnej tretine, musíme začínať až od Janusa.
     
    59:07
    Hrá sa v strednom pásme, momentálne sa len ťažko dostávame do streleckých pozícií.
     
    59:29
    Valach nahodil na zadný mantinel, tam o puk šiel bojovať Mikúš, proti Ericssonovi ale neuspel a tak Švédi puk vyhodili do bezpečia.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V náročnom zápase so Švédmi sme napriek bojovnému výkonu a snahe nebodovali. Silnému súperovi sme síce statočne vzdorovali, dokonca sme znížili na 1:2 a siahali na vyrovnanie, dvojgólový náskok však Tre Kronor vrátil v tretej tretine Nygren. Potom už Švédi s prehľadom kontrolovali priebeh zápasu a zaslúžene si zapísali do tabuľky tri body za víťazstvo 3:1. Naši ostali so štyrmi bodmi na šiestej priečke skupiny A. Dnes nás zrazili do kolien najmä zbytočné vylúčenia, z ktorých plynuli prvé dva švédske góly. Potom sme síce v druhej tretine trochu vyrovnali hru, v poslednej časti však Švédi znovu preukazovali svoju hernú vyspelosť a relatívne pokojne dokráčali k cennému víťazstvu.
     
    Najlepší hráč Slovenska : Marek Ďaloga
    Najlepší hráč Švédska : Calle Jarnkrok
     
    S konštatovaním, že Slovensko dnes napriek tuhému odporu a veľkej snahe podľahlo Švédsku 1:3, sa s vami lúčim a prajem krásny zvyšok piatkového večera! (21:54:43)

    Góly a asistencie: 11. Nyquist (Axelsson), 20. Backlund (Lindström), 42. Nygren (Klasen) – 30. Marinčin (Réway)


    Švédsko: Nilsson (Ullmark) – Fransson, Ekholm, Lindström, Möller, Backlund – Burström, Andersen, Jarnkrok, Nyquist, Klasen – Erixon, Nygren, Hjalmarsson, Sjögren, Ericsson – Lundqvist, Axelsson, Rasmussen, Danielsson
    Slovensko: Laco (21.Janus) – Ďaloga, Sloboda, Šatan, Viedenský, Nagy – Švarný, Valach, Miklík, Mikúš, Tatar – Marinčin, Brejčák, Tybor, Pánik, Šťastný – Čerešňák, Mihálik, Skokan, Réway

    Rozhodca: Ronn (FIN), Šindler (CZE) – Carlson (CAN), Leermakers (NED)

    Diváci: 7563