Taliansko – Nórsko 0:3 (kon.) | Kazachstan – Nemecko 1:2 (1:2 po s.n.) | Švédsko – Dánsko 3:0 (kon.)
Fínsko – Lotyšsko 2:3 (kon.) | Kanada – Slovensko 4:1 (kon.) | USA – Švajčiarsko 3:2 (kon.)
koniec
USA
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Švajčiarsko
Sobota 10.05.2014, 19:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    53:15
    USA dalo gól!

    Američania vyhrávajú rozdielom jediného gólu! TYLER JOHNSON sa napriahol za ľavým kruhom a prudkým švihom nedal súperovi šancu na zákrok. Asistencie: Seth Jones
     
    41:28
    USA dalo gól!

    Je vyrovnané! Presilovku využíva CRAIG SMITH, ktorý sa natlačený pri bránkovisku dostal k puku a nekompromisne ho poslal za chrbát švajčiarskeho brankára. Asistencie: Nelson a Johnson.
     
    29:39
    Švajčiarsko dalo gól!

    Švajčiari sú opäť vo vedení! DAMIEN BRUNNER si počkal pred bránkou na puk a za ležiaceho brankára ho bez väčších problémov umiestnil. Asistencia: Kevin Romy.
     
    26:15
    USA dalo gól!

    Je vyrovnané! Po veľkom závare pred Thomasom si Švajčiari vôbec nedali pozor na PETRA MUELLERA, ktorý sa vrátil z trestnej lavice a nikým nepokrytý dostal prihrávku, ktorú nekompromisne umiestnil do siete. Asistencia: Tim Stapleton.
     
    21:28
    Švajčiarsko dalo gól!

    Američania si v strede klziska nerozumeli, Fiala získal puk a okamžite v útočnej tretine našiel spoluhráča DENNISA HOLLENSTEINA. Jeho tvrdá rana nedala Thomasovi žiadnu šancu na zákrok. Asistencia: Kevin Fiala.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 27. Mueller (Stapleton), 42. Smith (Nelson, Johnson), 54. Johnson (Jones) – 22. Hollenstein (Fiala), 30. Brunner (Romy)


    USA: Thomas (Leggio) – Trouba, Dekeyser, Petry, Gardiner, Jones, McCabe, Donovan, J. Hayes – Johnson, Nelson, Smith (A) – Trocheck, Gaudreau, Abdelkader (C) – Stapleton (A), Wingels, Mueller – K. Hayes, Mc Donald, Shore
    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Schlumpf, Josi (A), Seger (C), Weber, Blum, Grossmann, Kukan – Moser, Romy, Brunner – Cunti, Fiala, Hollenstein – Ambühl (A), Plüss, Suri – Rufenacht, Schappi, Stancescu

    Rozhodca: Gofman, Ronn – Carlson, Raming