Taliansko – Nórsko 0:3 (kon.) | Kazachstan – Nemecko 1:2 (1:2 po s.n.) | Švédsko – Dánsko 3:0 (kon.)
Fínsko – Lotyšsko 2:3 (kon.) | Kanada – Slovensko 4:1 (kon.) | USA – Švajčiarsko 3:2 (kon.)
koniec
USA
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Švajčiarsko
Sobota 10.05.2014, 19:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Najlepším hráčom USA je brankár Thomas, na strane Švajčiarska si cenu prevzal taktiež gólman Berra.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera.
    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (22:06:51)
     
    Je koniec. Ťažko niečo dodať. Minimálne jeden gól Švajčiarom uznaný nebol, na rozbor druhého neuznaného presného zásahu by sme potrebovali detailnejší kamerový rozbor. Rozhodcovia si môžu sypať popol na hlavu a my budeme s napätím očakávať, aké stanovisko k tomuto zaujme IIHF.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Okamžite po vhadzovaní tvrdo vypálil Josi. Thomas sa stihol presunúť a šancu súpera zmaril.
     
    59:50
    Amerika sa bude brániť. Trouba vyhodil puk medzi divákov a Švajčiari majú 10 sekúnd na vyrovnanie, ktoré by si určite zaslúžili.
     
    59:45
    Američania poslali puk von z vlastnej obrannej tretiny. Zakázané uvoľnenie z toho nie je, hostia museli hrať. Thomas po následnom prechode súpera do pásma puk schoval v lapačke.
     
    59:21
    Švajčiarsko si berie oddychový čas, brankár Berra ostáva na striedačke. Uvidíme nápor na americkú svätyňu.
     
    58:57
    Veľmi podobná situácia! Josi veľmi aktívne opäť napriahol, no ani táto jeho rana neskončila za dezorientovaným brankárom USA.
     
    58:32
    Veľká šanca Švajčiarov! Josi dostal puk pred bránku, ale Thomas sa dokázal v poslednej chvíli presunúť a jeho ranu vyrazil betónom.
     
    57:56
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Švajčiari sa pokúšajú obsadiť útočné pásmo a dostať sa k strele, no domáci sa dobre bránia.
     
    57:19
    Brankár Thomas musí byť v pozore. Jeho súperi sa síce natlačili do pásma, ale rany od modrej čiary v bránkovisku neskončili. Domáci obrancovia och dokázali zraziť.
     
    56:37
    Ani tentokrát sa to Švajčiarom nepodarilo. Puk chceli do pásma dostať popri pravom mantineli, no nepodarilo sa im to. USA puk zastavili a vyhodili späť.
     
    56:03
    Vráťme sa späť k dianiu na ľadovej ploche. Frustrovaní hostia sa úplne márne pokúšajú o vyrovnanie, nabudení Američania ich odmietajú pustiť k streleckému pokusu.
     
    55:20
    Čo k tomu ešte dodať? Z pozície nestranného komentátora teraz musíme povedať, že ak existuje hokejový Boh, tak musí zariadiť okamžité vyrovnanie a následné vedenie Švajčiarov. Amerika totiž teraz vyhráva úplne nespravodlivo.
     
    54:22
    Dámy a páni, toto sa na vrcholových podujatiach stávať nesmie. Švajčiari prišli už o druhý regulérny gól.
     
    54:22
    Tak toto už hádam nie je možné! Švajčiari opäť raz oslavujú gól, no čiarový rozhodca opäť rozpažuje. Aj teraz pískal ofsajd. Toto hádam nie je možné, z opakovaného záznamu je jasne vidieť, že to opäť ofsajd nebol!
     
    53:56
    Tak toto je pre Švajčiarov neopísateľná smola. Regulérne mali vyhrávať 3:2, no namiesto toho rovnakým pomerom prehrávajú.
     

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 27. Mueller (Stapleton), 42. Smith (Nelson, Johnson), 54. Johnson (Jones) – 22. Hollenstein (Fiala), 30. Brunner (Romy)


    USA: Thomas (Leggio) – Trouba, Dekeyser, Petry, Gardiner, Jones, McCabe, Donovan, J. Hayes – Johnson, Nelson, Smith (A) – Trocheck, Gaudreau, Abdelkader (C) – Stapleton (A), Wingels, Mueller – K. Hayes, Mc Donald, Shore
    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Schlumpf, Josi (A), Seger (C), Weber, Blum, Grossmann, Kukan – Moser, Romy, Brunner – Cunti, Fiala, Hollenstein – Ambühl (A), Plüss, Suri – Rufenacht, Schappi, Stancescu

    Rozhodca: Gofman, Ronn – Carlson, Raming