Taliansko – Nórsko 0:3 (kon.) | Kazachstan – Nemecko 1:2 (1:2 po s.n.) | Švédsko – Dánsko 3:0 (kon.)
Fínsko – Lotyšsko 2:3 (kon.) | Kanada – Slovensko 4:1 (kon.) | USA – Švajčiarsko 3:2 (kon.)
koniec
Fínsko
2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Lotyšsko
Sobota 10.05.2014, 15:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    52:22
    Lotyšsko dalo gól!
    Expresne rýchlo využitá presilová hra, po vyhratom vhadzovaní len pár prihrávok a ARTURS KULDA od modrej golfákom puk aj s prispením teču protihráčovej korčule posiela puk do brány.
    Asistencie: Kaspars Daugavinš a Martinš Cipulis.
     
    47:48
    Lotyšsko dalo gól!
    Pujacs na pravej strane rozhýbal hráčov a prihral na ľavú, KRISTAPS SOTNIEKS puk zachytil za kruhom, z prvej ho zápästím poslal pomedzi dvoch brániacich hráčov a brankára do siete!
    Asistencie: Georgijs Pujacs a Miks Indrašis.
     
    31:42
    Fínsko dalo gól!
    Po dlhom období bránenia sa konečne Suomi dostali aj k presilovej hre, ktorú využíva. Kontiola vystrelil z ľavého kruhu, na poslednú chvíľu sa puku uhýbal pred bránou stojaci TUUKKA MÄNTYLÄ, ktorý puk aj tečoval a ten tak zaplachtil za takmer nič netušiaceho Masalskisa...
    Asistencie: Petri Kontiola a Juuso Hietanen.
     
    06:18
    Lotyšsko dalo gól!
    Tak aj na druhej strane máme trochu prekvapivý gól, keď sa KASPARS DAUGAVINŠ stiahol z pravej strany mierne na stred, v blízkosti medzikružia vypálil puk na bránu a Rinne mal tienený výhľad a nestihol dobre zareagovať!
    Asistencia: Mikelis Redlihs.
     
    04:30
    Fínsko dalo gól!
    MIIKKA SALOMÄKI nabehol do rohu otrieskať niekoho o mantinel a potom sa presunul pred bránu, kam smerovalo nahodenie, v snahe získať puk. Lavinš sa mierne zamotal a keď chcel puk odpáliť, trafil práve do mladého Fína, od ktorého sa puk odrazil za bezmocného Masalskisa!
    Bez asistencie.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 5. Salomäki, 32. Mäntylä (Kontiola, Hietanen) – 7. Daugavinš (M. Redlihs), 48. Sotnieks (Pujacs, Indrašis), 53. Kulda (Daugavinš, Cipulis)


    Fínsko: Rinne (M. Koskinen) – Tu. Mäntylä, Juuso Hietanen, Ohtamaa, J. Karalahti, Kivistö, Martitnen, V. Lajunen – J. Lehterä, Kontiola, L. Komarov – Salomäki, O. Jokinen, Pakarinen – P. Jormakka, Immonen, To. Huhtala – J. Sallinen, Wirtanen, Savinainen – Palola.
    Lotyšsko: Masalskis (Gudlevskis) – Galvinš, A. Kulda, Sotnieks, Pujacs, Lavinš, J. Redlihs, M. Jass, Jaks – M. Redlihs, Daugavinš, Kenins – Indrašis, Z. Girgensons, Lipsbergs – Cipulis, H. Vasiľevs, Niživijs – Meija, A. Džerinš, Štals.

    Rozhodca: Dremelj (SLO), Jeřábek (CZE) – Deďuľa (BLR), Leermakers (NED)

    Diváci: 11700