Taliansko – Nórsko 0:3 (kon.) | Kazachstan – Nemecko 1:2 (1:2 po s.n.) | Švédsko – Dánsko 3:0 (kon.)
Fínsko – Lotyšsko 2:3 (kon.) | Kanada – Slovensko 4:1 (kon.) | USA – Švajčiarsko 3:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
Kazachstan
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Nemecko
Sobota 10.05.2014, 11:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    O víťazovi stretnutia napokon rozhodol samostatný nájazd Oppenheimera. Nemecko si do tabuľky pripisuje dva body, Kazachstan jeden.

    Najlepším hráčom Kazachstanu je zaslúžene brankár Jeremejev, na opačnej strane ocenenie dostal útočník Draisaitl..

    S týmto konštatovaním sa s vami pre tento zápas lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok dňa. Zároveň vás pozývame k sledovaniu ostatných prenosov svetového šampionátu.
    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (14:11:50)
     
    Koniec zápasu.
     
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Nemecko.
    Gól strelil THOMAS OPPENHEIMER.
     
    Oppenheimer rozhoduje ranou pomedzi betóny! (1:2)
     
    Upper musel dať a podarilo sa mu to! Kazachstan vyrovnáva stav v sérii samostatných nájazdov na 1:1! (1:1)
     
    Rieder takisto nie je úspešný. Kazašský gólman si s ním poradil. (0:1)
     
    Na opačnej strane mohol vyrovnať Antropov. Brankár Zepp sa nenechal oklamať a pravým betónom puk zastavil. (0:1)
     
    Na opačnej strane to skúsil Barta a bol úspešný! Nemecko vyhráva 1:0 už po prvej sérii. (0:1)
     
    Ako prvý sa predstavil Starčenko. Proti Zeppovi volil tvrdú ranu, no tú nemecký gólman bezproblémovo kryl. (0:0)
     
    Samostatné nájazdy začína kazašský tím.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Ani predĺženie teda nerozhodlo o víťazovi tohto stretnutia. Neatraktívny duel ukončia až samostatné nájazdy. Tie budú nasledovať po tom, čo priestor ľadovej plochy vyčistia rolby.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:43
    Záverečná minúta predĺženia rýchlo plynie a my nevidíme žiadnu nebezpečnejšiu šancu. S najväčšou pravdepodobnosťou budeme svedkami samostatných nájazdov.
     
    64:17
    Brankár Jeremejev musel zasahovať. Vo svojej lapačke schoval iba jednoduché nahodenie súpera od modrej čiary, čím zabránil akémukoľvek pokusu o dorážku.
     
    63:45
    Nemci sa nevedia udržať v pásme. Kazachstan si uvedomuje dôležitosť každej jednej sekudny a nič nechce riskovať, preto sa domáci hráči pokúšajú puk dostať čo najďalej od svojho brankára.
     
    63:07
    Nemci preniesli hru na opačnú polovicu ľadovej plochy. V predĺžení sú síce aktívnejší, no zakončenia podobné tým z úvodu nadstavenej doby z ich strany teraz nevideli.
     
    62:30
    Kazašskí hokejisti opäť tvrdo vypálili. Teraz to skúsil Puškarjov, ale ani jeho rana neprekvapila nemeckého brankára.
     
    62:07
    Zepp musel v predĺžení zasahovať. Domáci Starčenko naňho poslal strelu, ktorá ale nemohla väčšie problémy narobiť. Nemecký gólman si priestor pri ľavej žrdi pokryl.
     
    61:36
    Kazachovia sa dostali do pásma, no nič tam nedokázali vymyslieť. Pokúšali sa o sériu prihrávok, no nerozumeli si na modrej čiare a napokon sa sami vytlačili do stredu klziska.
     
    61:05
    Nemci začali predĺženie aktívnejšie. Hordler si vypýtal puk a ako správny kapitán chcel všetko zobrať na seba. predral sa až do zakončenia, ale tento pokus o zavesenie puku nemohol Jeremejeva prekvapiť.
     
    60:31
    Obrovská šanca Nemecka, po ktorej gólman Jeremejev prišiel o masku! Akdag vypálil skutočne tvrdo, no prilbu brankárovi ešte nezhodil. Kazašský gólman to urobil sám až o pár sekúnd neskôr a rozhodcovia už museli hru prerušiť.
     
    60:15
    Predĺženie sa začalo víťazným buly pre Nemecko. Oppenheimer sa následne pokúsil zaviesť puk do pásma, no tam neudržal rovnováhu, spadol a o kus čiernej gumy prišiel.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Ani 60 minút čistej hry nestačilo na rozhodnutie tohto duelu. O pár desiatok sekúnd preto budeme pokračovať päťminútovým predĺžením.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:50
    Alebo napokon ani nie? V úplnom závere Kazachstan neuveriteľne zatlačil súpera a takmer sa mu podarilo strhnúť tri body na svoju stranu, no napokon Nemci môžu ďakovať Zeppovi, ktorý neinkasoval.
     
    59:26
    Hra sa už upokojila a čaká sa na záverečnú sirénu, po ktorej uvidíme predĺženie.
     
    58:49
    Plachta zaviezol puk do pásma. Následne tam ešte prihrávkou pred bránku hľadal niekoho zo spoluhráčov, no to sa mu nepodarilo. Kazachstan tento priestor dobre pokryl.
     
    58:13
    Medzičasom sa nám začala už posledná dvojminútovka tejto tretiny. Stav je stále nerozhodný, a tak najbližší zásah s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne zápas.
     
    57:53
    Kazachstan už v plnom počte chcel ísť do brejku. Na to si ale Nemci v samom závere dávajú veľký pozor a nič podobné nepripúšťajú.
     
    57:10
    Presilovka Nemecka je už medzičasom minulosťou. Hostia v nej boli aktívni, no nedokázali prekvapiť domáci defenzívu a gólmana.
     
    56:39
    Nemecká presilovka sa kráti, no hostia stále ostávajú v útočnom pásme a nedajú súperovi dýchať. Kazachstan musí brániť zo všetkých síl aby teraz neinkasoval.
     
    56:13
    Barta to opäť vymyslel dobre! Pálil z ľavej strany, no iba presne do hrude kazašského brankára. Veľký tlak Nemcov pokračuje, Kazachstan nevie, kam skôr skočiť.
     
    55:45
    Nemci zovreli súpera v pásme, ale Bartove rany od modrej čiary nemajú správny smer. Kazachstan sa stiahol pred vlastného brankára, no nedokáže vziať súperovi puk.
     
    55:04
    A gólman Kazachstanu musí okamžite zasahovať. Jeremejev si v týchto chvíľach určite neoddýchne, Nemci sa chystajú na obrovský nápor.
     
    54:48
    Kazachstan sa bude brániť. Lakiza inkasuje dvojminútový trest za hákovanie.
     
    54:40
    Jeremejev musí riešiť veľmi náročnú situáciu! Brauna jeho spoluhráči vôbec neustrážili a z ľavej strany sa natlačil až pred bránku, no tam bol už pripravený spomínaný gólman, ktorý v stoji musel lapačkou skrotiť puk.
     
    53:29
    Pozor aj na opačnej polovici ľadovej plochy. Tam tvrdo pálil Oppenheimer, no kazašský gólman si s ním dokázal poradiť a vyrazil ho.
     
    53:14
    Nemci si musia skutočne dávať väčší pozor! Kazachstan opäť pustili až do zakončenia a aj keď bola táto strela zrazená, mohla narobiť veľké problémy. Zepp sa ale stihol presunúť a dorážku do siete nepustil.
     
    52:20
    Teraz chcel vysoký puk do siete zraziť aj Antropov, no ani tomu to nevyšlo. Nemci sa musia viac sústrediť na defenzívu, ich súper totiž dokáže narobiť problémy.
     
    51:43
    Kazachstan sa pokúša útočiť. Upper chcel do siete zraziť vysoký puk, no nepodarilo sa mu prekvapiť nemeckého brankára. Skóre ostáva stále nezmenené.
     
    51:10
    Medzičasom už Kazachstan v plnom počte a okamžite sa pokúsil skórovať, no bez strely na bránku to nepôjde.
     
    50:42
    Presilovka Nemcov sa pomaly ale isto kráti. Hostia sú síce v útoku, no nedarí sa im už vypracovať si lepšiu streleckú pozíciu, Jeremejev zasahovať nemusí.
     
    50:20
    Kazachstan puk vyhadzuje z pásma a odchádza striedať. Hostia tiež prestriedajú a Schütza na striedačke čaká zrejme spŕška nepekných slov.
     
    49:50
    Zaujímavá situácia! Kazachstanu sa najskôr črtala možnosť brejku, no domáci to nevymysleli dobre a o puk prišli. Následne sa Nemci v trojici dostali proti jedinému brániacemu súperovi, no azda nikto nechápe, čo Schütz spravil. Puk ani neprihral pred bránku, a ani nevystrelil.
     
    49:06
    Hneď v úvode presilovky sa Nemecko musí z pásma vysťahovať. Jeho súper puk vyhodil cez všetky čiary, a tak budú musieť hostia začínať spoza Zeppa.
     
    48:51
    Kazachstan sa bude brániť! Puškarjov úplne zbytočne vyhodil puk medzi divákov, za čo inkasuje dvojminútový trest.
     
    48:25
    Nemecko zadarmo získa útočné pásmo. Kazašskí hokejisti puk vyhodili cez všetky čiary aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    47:29
    Nemci sa teraz do súpera poriadne zahryzli! Kazašskí hráči nevedeli kam skôr skočiť. Gólman sa váľal po zemi, no aj napriek tomu sa skóre nemení. Mauer tvrdo vypálil, no jeho ranu domáci zrazili, čo Jeremejev nečakal. Následný pokus o dorážku v sieti takisto neskončil a skóre sa nemení.
     
    46:59
    Kazašským hokejistom sa podarilo puk vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny, ale na opačnej polovici ľadovej plochy domáci prehnanou aktivitou nevynikli a odišli striedať.
     
    46:30
    Nemci si vypracovali ďalšiu dobrú možnosť. Bol v nej Mauer, no jeho tvrdá rana skončila iba tesne vedľa bránky kazašského tímu.
     
    45:50
    Máme za sebou ďalšie rušné sekundy. V hre sa teraz striedajú zaujímavé pasáže s tými nudnejšími, no rozhodne nám chýbajú presné zásahy.
     
    45:31
    Jeremejev nevedel, kde má puk! Po prudkej rane Nöbelsa sa pozrel za seba, no mal kusisko šťastia a teraz mu puk pomedzi betóny do siete neprešiel.
     
    44:50
    Kazašskí hráči opäť v útočnom pásme. V týchto chvíľach aktívnejší hokejisti vypálili, no Zepp si dal na delovku Spiridonovova po rýchlom prechode pozor a puk nepustil.
     
    44:18
    Hokejisti Kazachstanu chceli ísť opäť do útoku, no teraz ich zastavilo ofsajdové postavenie.
     
    43:47
    Kazachstan v skvelej príležitosti! Gavrilin sa predral pomedzi dvojicu brániacich Nemcov a rútil sa s ich tesným závesom na bránku. Volil ranu, no na tú s dal Zepp pozor a druhýkrát z hokejky tohto hráča teda neinkasuje.
     
    43:12
    Kazachstanu sa to napokon podarilo. Puškarjov tvrdo pálil, no bolo to spoza obrancu. Ten puk trošíčku stlmil a Zepp tak nemohol mať žiaden problém.
     
    42:46
    Kzachstan sa chcel rýchlo dostať do pásma, ale to sa mu vôbec nedarí. Hosťujúci hráči uzavreli svoju obrannú tretinu a nechcú už Zeppa vystaviť nebezpečenstvu.
     
    42:17
    Dobré šance na oboch stranách! Najskôr pohrozil domáci Rachmanov, no po jeho rane Nemci odrazený puk vzali a v trojici si to namierili do útoku. Po ňom zakončoval Plachta, no iba do hrude gólmana Kazachstanu.
     
    41:46
    Teraz musel kazašský gólman zasahovať, no rozhodne nemal tak náročnú situáciu ako pred chvíľou jeho náprotivok. Jeremejev bez problémov hru prerušuje.
     
    41:16
    Nemecko opäť iba nastreľuje puk na zadný mantinel. Hostia kus čiernej gumy následne tradične nevedia dokorčuľovať, a tak sledujeme iba boj za bránkou Jeremejeva.
     
    40:30
    Zuajímavá strela na Zeppa! Na dvakrát sa teraz domáci dostali do zakončenia a ani v jednom prípade Zepp nič nevidel. Aj napriek tomu ale dokázal vyraziť zakončenia kazašských hráčov.
     
    40:20
    Začala sa tretia tretina tohto duelu. Stav je stále vyrovnaný 1:1. Prvé buly získal na svoju hokejku Antropov a okamžite sa Kazachstan dostal do útoku, no strela kapitána Zeppa nemohla prekvapiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina stretnutia Kazachstanu s Nemeckom je za nami a stav je stále nerozhodný 1:1. Videli sme ďalšiu porciu nezáživného hokej, v ktorom zaujali iba niektoré časti, kedy oba celky zvýšili aktivitu. Ani to ale na presný zásah nestačilo, a tak budeme s napätím očakávať, či sa v záverečnej dvadsaťminútovke rozhodne.

    Tretia tretina sa začne približne o 13:20.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:36
    Nemci puk vybojovali na svoje hokejky a pokúsili sa niečo vymyslieť, no napokon bez akéhokoľvek úspechu. V tejto časti hry sa už zrejme nič nestane.
     
    39:12
    Medzičasom sa nám začala posledná minúta tejto tretiny. Pri puku sú domáci hráči, ktorí sa ale iba bránia vo vlastnej obrannej tretine.
     
    38:43
    Nemci sa vrátili do pásma a dostali sa aj k strele. Pokúsil sa o ňu Oppenheimer, ktorý z otočky ale prekvapiť nemohol. Jeremejev si priestor pri žrdi postrážil.
     
    38:10
    Kazašskí hráči sa aj teraz pokúsili o čosi podobné, no Nemci nič také ako ďalší protiútok nepripustili. Na podobné veľké chyby si budú hostia musieť dávať väčší pozor.
     
    37:39
    Obrovská šanca domácich! Kazachstan mohol už opäť vyhrávať, no po prečíslení dvoch proti jednému sa Romanov rozhodol strieľať sám. Z bekhendu mu puk skĺzol, a tak ho poslal iba tesne vedľa bránky.
     
    36:50
    S pribúdajúcim časom sa teraz aktivita prelieva skôr na hokejky hráčov Kazachstanu. Domáci hokejisti by chceli ísť do pásma, no Antropovov puk ani na dvakrát nikoho nenašiel.
     
    36:13
    Domáci hokejisti vybojovali puk a pokúsili sa dostať do útoku. Kapitán Antropov hľadal spoluhráčov, no nik sa mu v strede ľadovej plochy neukázal.
     
    35:46
    Nemci sú stále v útočnej tretine veľmi aktívni. Spoza medzikružia sa o dobrú ranu postaral Schütz, no kazašského brankára ňou neprekvapil.
     
    35:20
    Medzičasom sa nám začala už posledná päťminútovka tejto tretiny. V útočnom pásme sú Nemci, no nedokážu prekvapiť skvelého Jeremejeva.
     
    34:36
    Zakázaného uvoľnenia sa dopustili aj domáci hráči. Nemecko ostane v útoku.
     
    34:20
    Puk sa zaujímavo poodrážal v pásme Kazachstanu a iba vďaka Jeremejevovi teraz domáci neprehrávajú. Ten akokeby predvídal možnosť odrazu a priestor pred dobiedzajúcimi súpermi si dobre postrážil.
     
    33:44
    Nemecko sa dopustilo zakázaného uvoľnenia.
     
    33:12
    Dobrá šanca aj na strane Kazachstanu, no Lakizova delovka nebola dostatočne dobrá. Kazašskí hráč to síce nemyslel zle, no na Zeppa toto platiť nemohlo.
     
    32:45
    Pred niekoľkými minútami sme to zrejme naším príspevkom zakríkli. Práve po ňom sa totiž na ľade hra poriadne rozprúdila, no tretí gól zatiaľ nevidíme.
     
    31:50
    Hra sa nám poriadne rozprúdila. Diváci sa konečne môžu zabávať a sledujú aspoň časti stretnutia, ktoré sú hodné úrovne svetového šampionátu najvyššej kategórie.
     
    31:19
    Opäť obrovská šanca pre Nemecko! Akdag z pravej strany poriadne tvrdo vypálil, no všetko zachránil domáci gólman. Jeremejev mal čo robiť, no zatiaľ drží svoj tím nad vodou.
     
    30:45
    Nemeckí hokejisti v týchto chvíľach zvýšili svoje obrátky a do súpera sa pustili s veľkou vervou. Kazašskí hráči nevedia, kam skôr skočiť.
     
    30:21
    A dobrú šancu sme videli aj na strane Nemecka! Seidenberga neustrážila obrana a dostal sa sám pred brankára, no ani pokusy o kľučky na Jeremejeva neplatili.
     
    29:40
    Tak asi sme to zakríkli! Obrovská šanca Kazachstanu, ktorý mohol opäť vyhrávať! Po rýchlom prechode do pásma poslal puk pred bránkou Starčenko, no jeho spoluhráč v rýchlosti nedokázal zasunúť kus čiernej gumy za Zeppa, ktorý sa perfektne presunul.
     
    29:01
    Kazachstan teraz trochu zaváhal pri striedaní, no Nemci to nevyužili ani len na strelu. Stále sledujeme neatraktívne stretnutie, v ktorom až na žŕdku spred niekoľkých minút a dvoch gólov nevidíme nič vzrušujúce.
     
    28:36
    Opäť sledujeme zo strany Nemecka iba puk nahodený na zadný mantinel. Hostia sa nevedia po takomto pokuse usadiť v pásme, a tak sa teraz poväčšinu času bránia.
     
    28:20
    Nemeckí hokejisti si už medzičasom vydýchli. Pred minútkou zažili poriadne rušné chvíle. Kazachstan ukazuje, že nechce byť iba fackovacím panákom.
     
    27:49
    Nemci majú za sebou veľmi rušné sekundy pred vlastnou bránkou. Oppenheimer preto puk radšej iba nahodil na opačnú stranu a odišiel striedať.
     
    27:20
    Obrovská šanca Kazachstanu! Puškarjov pálil z ľavej strany a triafa konštrukciu bránky! Následne ešte kazašskí hráči v pokusoch o dorážku, no puk druhýkrát v zápase za Zeppa nedostali.
     
    26:48
    Nemci získajú zadarmo útočné pásmo. Kazašskí hráči sa totiž zbytočne prezentovali zakázaným uvoľnením.
     
    26:10
    Braun chcel rozprúdiť hru a s pukom sa pustil do útočenia. Zaviezol ho popri pravom mantineli až do pásma, no tam nedokázal prekvapiť brankára.
     
    25:43
    Na ľade sa nedeje nič zaujímavé. Domáci sú o čosi aktívnejší, no nesledujeme atraktívne stretnutie.
     
    25:02
    Nemci sa dostali k ďalšej rane, tentokrát pálili spoza modrej čiary. Aktivita kazašských hráčov sa síce zvýšila, no na Nemcov to zatiaľ neplatí.
     
    24:29
    Kazachstan útočí aj proti pätici hráčov súpera. Po rýchlom prechode to strelecky skúsil Puškarjov, no úspešný nebol. Zepp všetko videl.
     
    24:07
    Hostia v plnom počte, ubrániť sa dokázali bez väčších problémov.
     
    23:34
    Vhadzovať sa bude po ľavici gólmana Zeppa. Puk totiž opustil ľadovú plochu, no bolo to po teči kazašských hráčov.
     
    23:05
    Nemcom sa puk podarilo vyhodiť cez všetky čiary. Hostia sa zatiaľ bránia bez väčších problémov.
     
    22:40
    Kazachstan v presilovke ostáva v útočnej tretine. Tam síce držia domáci hráči puk, no Dallman to na modrej čiare ani na tretíkrát nemal na poriadnu strelu, a tak môže Zepp stále ostať pokojný.
     
    22:07
    Nemci sa budú brániť. Za seknutie inkasuje dve minúty Barta.
     
    21:46
    Nemeckí hokejisti chceli ísť konečne do útoku. Barta si puk nastrelil na zadný mantinel aj sa ho pokúsil sám dokorčuľovať, no bez úspechu.
     
    21:26
    V druhej časti hry hráme zatiaľ bez prerušenia. Kazašskí hráči sa pokúšajú späť získať útočné pásmo, no zatiaľ sa im to nedarí. Na druhej strane ale musíme skonštatovať aj to, že sa nedarí ani Nemcom.
     
    20:53
    Kazašskí hráči sa stále snažia. Krasnoslobodcev sa obtočil okolo vlastnej osi a tvrdo vypálil, no Zepp vôbec nemusel zasahovať. Táto strela letela mimo bránky.
     
    20:14
    Úvodné buly druhej tretiny získali na svoje hokejky domáci, konkrétne Antropov. Kazachstan sa okamžite presunul do útoku, no nepodarilo sa mu pukom umiestneným k ľavej žrdi prekvapiť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina duelu je za nami. V úvode sme si mysleli, že pri tomto zápase si aj pospíme, no napokon sa nám črtá aspoň stretnutie akej-takej kvality. Začiatok sa niesol v duchu nepresností a množstva chýb, no napokon sa Kazachstan ujal vedenia. Až tesne pred koncom prvej tretiny sa Nemcom podarilo vyrovnať, a tak po dvadsiatich minútach aspoň neodchádzajú do šatne za potupného stavu.

    Druhá tretina sa začne približne o 12:36.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:34
    Kazachstan sa síce tlačí do pásma, ale nedarí sa mu tam vystreliť. Polišuk to skúšal aspoň nahodením puku na bránku, no ani tento pokus nikto netečoval.
     
    19:10
    Nemcom sa napokon podarilo vyrovnať. Pred nami sú záverečné desiatky sekúnd tejto tretiny, ktoré snáď ešte prinesú niečo zaujímavé.
     
     
    18:49
    Nemecko dalo gól!
    Tak toto bola rana ako z dela! MATTHIAS PLACHTA sa už poriadne naštval a zo všetkých síl vypálil na kazašskú bránku. Jeremejev si puk medzi betónmi nepostrážil, atak sa mu aj s kusiskom šťastia pre Nemcov zakotúľal až za čiaru. Bez asistencií.
     
    17:57
    Domáci v plnom počte.
     
    17:51
    Nemecko stále pokračuje vo svojej aktivite. Hostia teraz súpera poriadne zatlačili, no nedokážu prekonať skvelého Jeremejeva.
     
    17:20
    Dobrá rana Nemecka! Z uhla sa k rane dostal Barta, no mal skutočne ťažkú pozíciu. Kazašský gólman ale nič neriskoval, natlačil sa na bližšiu žrď a puk zlikvidoval.
     
    16:50
    Nemecko sa vrátilo do útočnej tretiny. Hostia sa stále pokúšajú o vyrovnanie, no kazašská defenzíva je výrazne proti.
     
    16:21
    Nemci si na toto musia dávať pozor! Domáci sa opäť dostali do brejku, no našťastie pre hostí sa stihla dvojica nemeckých obrancov vrátiť a k strele Vasilčenka nepustila.
     
    15:57
    Kazachstan sa bude brániť! Litvinenko inkasuje dve minúty za držanie.
     
    15:56
    Oba celky už hrajú v plnom počte.
     
    15:23
    V hre štyroch proti štyrom nesledujeme nič zaujímavé. Oba celky sa pokúšajú najmä neinkasovať a sústredia sa na defenzívu.
     
    14:46
    Kazachstan chcel ísť do protiútoku. Domáci sa v dvojici natlačili do pásma, no nedokázali nebezpečnejšie vypáliť. Gólman Zepp nemohol mať problém.
     
    14:04
    Okamžite po buly v útočnej tretine Nemecka musel gólman Jeremejev zasahovať. Prevetral svoju lapačku po tvrdej rane, no puk do siete nepustil.
     
    13:56
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Starčenko sa previnil podrazením, za čo dostáva dve minúty.
     
    13:52
    Nemecko sa bude brániť. Krüger inkasuje 2 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    13:40
    Dobrá šanca na vyrovnanie! Kazašská defenzíva si teraz nerozumela a nechala Draisaitla natlačiť sa priamo pred brankára. Jeremejev našťastie pre svoj tím puk popod betóny za čiaru nepustil.
     
    13:06
    Akdag potiahol puk z vlastnej obrannej tretiny až do útočného pásma. Tam sa Nemci ešte zrejme zdržia, pokúšajú sa o strelecký pokus, no zatiaľ neúspešne.
     
    12:45
    Kazachstan vybojoval puk a zaviezol ho na opačnú polovicu klziska. Tam ale domáci nič nevymysleli, pretože odišli striedať. Tým puk v podstate darovali Nemcom.
     
    12:20
    Nemecko vyhralo buly v strede klziska a okamžite sa pokúsilo dostať do útoku. Hosťom sa to podarilo nahodením puku na zadný mantinel, no následne si v pásme nerozumeli a od modrej nevypálili.
     
    11:46
    Kazašskí hráči nazaháľajú a pokúšajú sa opäť dostať do nebezpečného zakončenia. Polišuk to nemyslel zle, ale strela do priestoru bránky z toho zatiaľ nebola.
     
    11:08
    Obrovská šanca na vyrovnanie! Po rýchlom prechode do pásma smerovala pred bránku prihrávka, ktorú tečoval Oppenheimer. V poslednej chvíli sa kazašský gólman stihol presunúť a puk zachytil.
     
    10:50
    Tak takýto úvod si hostia nepredstavovali ani v zlom sne. Okamžite sa pokúšajú s výsledkom niečo urobiť, no Kazachstan ich pred Jeremejeva nepúšťa.
     
    » Gavrilin tečuje puk za chrbát Zeppa.
     
    10:08
    Kazachstan dal gól!
    Kazachstna šokuje súpera a otvára skóre zápasu! Dallman zachytil puk na útočnej modrej čiare, vypálil a jeho ranu krásne tečoval ANDREI GAVRILIN. Brankár Zepp nemal žiaden čas na reakciu a puk vytiahol až zo svojej siete. Asistencie: Kevin Dallman, Fjodor Polišuk.
     
    09:23
    Ďalší pokus o rýchly brejk domáceho tímu. V dvojici sa kazašskí hokejisti natlačili do útoku. Z pravej strany pálil Starčenko, ale jeho pokus Zeppa prekvapiť nemohol.
     
    08:54
    Pokus o útok Kazachom vôbec nevyšiel a nedokázali ani len vystreliť. Pozor si naopak museli dávať na rýchly protiútok Nemcov, ktorý ale rovnako neskončil presným zakončením.
     
    08:30
    Kazachstan sa do súpera pustil bez rešpektu. Domáci hráči sa nasťahovali do pásma a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Zatiaľ sa ale Antropovovi vypáliť z pozície pred bránkou vypáliť nepodarilo.
     
    07:58
    Nasleduje prvá reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať pri kazašskej bránke.
     
    07:32
    Máme za sebou teda prvú presilovku, ktorá sa skončila bez gólu. Nemecko sa do útočnej tretiny dostalo až v úplnom závere početnej výhody, no k nebezpečnejšiemu zakončeniu sa hostia neprebojovali.
     
    06:59
    Domáci v plnom počte.
     
    06:45
    Až teraz sa Nemcom na moment podarilo dostať do pásma, ale nič výnimočné tam nedokázali vymyslieť. Až v samotnom závere presilovky Nemecka musel Jeremejev zasahovať, no príliš sa nemusel stresovať.
     
    06:10
    Nemeckému tímu sa hra vôbec nedarí. Vo vlastnej presilovke musia puk opäť zbierať spoza vlastnej bránky a zakladať tak nový útok.
     
    05:40
    Kazachstan sa vo vlastnom oslabení dostal do dobrej príležitosti! Starčenko sa nebojácne tlačil proti dvojici nemeckých hráčov a dostal sa aj k streleckému zakončeniu. To Zeppa neprekvapilo.
     
    04:59
    Bude sa vylučovať! Kazachstan sa bude brániť. Vasilčenko dostáva 2+10 min. za napadnutie hlavy a krku.
     
    04:47
    A máme tu ďalšie zakázané uvoľnenie domáceho tímu. Kazachom sa zatiaľ brejky vôbec nedarí ani len vytvárať.
     
    04:06
    Prvé vzrušenie na hracej ploche. Pred bránku sa dokázal natlačiť Nemec Akdag, ktorý ale Jeremejeva neprekonal. Kazašský gólman si na puk z ľavej strany dal pozor.
     
    03:24
    Kazašskí hráči sa pokúsili okamžite pohroziť rýchlym protiútokom. Po ňom sa dostali do pásma, no ľahké nahodenie nemeckého brankára prekvapiť nemohlo.
     
    03:05
    Takmer sme to zakríkli. Jeremejev musel vážnejšie zasahovať, keď sa pred neho nahrnuli súperovi hráči. Tí si ale medzi sebou nerozumeli a nedokázali ho prekonať.
     
    02:43
    Domáci hokejisti sa snažia hroziť z rýchlych protiútokov, no vôbec sa im to nedarí. V úvode nesledujeme na ľadovej ploche v podstate nič zaujímavé.
     
    02:13
    Domáci hokejisti sa chceli dostať k prvému streleckému ohrozeniu súperovej bránky, no nepodarilo sa im to. Prihrávka bol príliš prudká a nik z hráčov v modrom ju nemal šancu spracovať, a tak si na puk za bránkou počkal Zepp.
     
    01:40
    DOmáci gólman musel opäť zasahovať. K strele sa teraz dostal Nemec Seidenberg, ktorý skúsil Jeremejeva prekvapiť z uhla z ľavej strany. To sa mu ale vôbec nepodarilo, táto rana nebezpečná vôbec nebola.
     
    01:03
    Konečne sa začal hrať hokej. O prvú strelu duelu sa postaral hosťujúci Schütz, ktorý sa natlačil pred brankára Kazachstanu, no neudržal stabilitu a skončil na zemi. Jeho zakončenie pre Jeremejeva nebezpečné nebolo.
     
    00:27
    A situácia sa opäť zopakovala. Starčenko si chcel obhodiť súpera a vytrieliť do rýchleho útoku, no to sa mu vôbec nepodarilo. Máme tu ďalšie zakázané uvoľnenie Kazachov.
     
    00:21
    Nemci začali prvý útok z hĺbky vlastnej obrannej tretiny a okamžite sa chceli dostať do útoku. Ďaleko ale nezašli, ich súper im puk vzal, no vyhodil ho iba na zakázané uvoľnenie.
     
    00:02
    Duel Kazachstanu a Nemecka sa začal. Pre oba celky je to prvé vystúpenie na tohtoročnom svetovom šampionáte. Úspešnejšie doň vstúpil tím Nemecka, ktorý získal na svoje hokejky prvé buly.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Kapitáni oboch tímov sa už pozdravili s rozhodcami a vymenili si vlajočky, takže o malý moment začíname.

    Dámy a páni, prajeme príjemný športový zážitok.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche. Oficiálne domáci kazašský tím nastúpi v modrých dresoch, hostia z Nemecka v bielej farbe. Dnes budeme okrem hráčov držať palce aj rozhodcom, špeciálne Slovákovi Miroslavovi Valachovi, ktorý bude na čiare asistovať dvojici hlavných arbitrov. Pevne veríme, že zápas z jeho pohľadu dopadne nad očakávania.
     
    Úvodné zostavy:

    Kazachstan: Jeremejev (Ivanov) – Litvinenko (A), Dallman, Savčenko, Lakiza, Vasilčenko, Kazancev, Semjonov, Blochin – Starčenko, Krasnoslobodcev, Antropov (C) – Upper (A), Puškarjov, Romanov – Žajlauov, Polišuk, Gavrilin – Panšin, Spiridonov, Rachmanov

    Nemecko: Zepp (Grubauer) – Ankert, Braun, Kohl, Hordler (C), Krüger, Akdag, Müller – Mauer, Barta (A), Schütz – Hospelt, Oppenheimer, Nöbels – Kink (A), Seidenberg, Pietta – Plachta, Weiss, Draisaitl – Rieder

    Rozhodca: Rantala (FIN), Šindler (CZE) – Dahmén (SWE), Valach (SVK).
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítame pri sledovaní ďalšieho pokračovania majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Bieloruská metropola Minsk dnes bude svedkami ďalšieho zaujímavého duelu. Sily si zmerajú účastníci B-skupiny – Kazachstan vyzve Nemecko a vám z duelu vďaka nášmu exkluzívnemu textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Pre oba celky je to prvý duel na tohtoročnom šampionáte. Prvý hrací deň majstrovstiev sveta priniesol v B-skupine duely Ruska so Švajčiarskom (Rusi vyhrali jasne 5:0) a USA s domácimi Bielorusmi. Hokejisti Kazachstanu a Nemecka sa teda na scénu dostanú až dnes.

    Kazachstan môže v Minsku iba prekvapiť. Kazašské národné hokejové mužstvo má pred sebou veľmi ťažkú úlohu, ktorou je nespadnúť z najvyššej kategórie. Presne to sa hráčom tohto výberu podarilo v roku 2012 v Nemecku, kedy skončili až na 16. pozícii. Najväčším úspechom v histórii kazašského hokeja na medzinárodnej scéne je 8. miesto na zimných olympijských hrách v roku 1998. Spomedzi svetových šampionátov hokejisti z Kazachstanu najlepšie obstáli v roku 2005, kedy skončili na konečnom 12. mieste.

    Nemecko by v Minsku konečne rado obsadilo čo najvyššiu konečnú pozíciu. V ostatných rokoch sa totiž Nemcom na svetových šampionátoch vôbec nedarí. V roku 2010 im síce ešte o vlások unikla bronzová medaila keď skončili štvrtí, no odvtedy sa umiestnili iba na siedmom, dvanástom a naposledy na deviatom mieste. Ružové to z pohľadu Nemecka nie je ani na olympiádach, na tú tohtoročnú sa hokejisti tohto výberu ani len nedostali, predtým vo Vancouveri skončili jedenásti.

    Jasným favoritom duelu je mužstvo Nemecka. Na triumf Nemcov vypísali stávkové kancelárie kurz iba približne 1,2, zatiaľ čo na výhru Kazachstanu je to až približne 5,6. Ak si myslíte, že zápas sa po šesťdesiatch minútach hry skončí nerozhodne, určite využite ponuku bookmakerov, ktorá sa pohybuje okolo čísla 5,1.

    Zaujímavý duel sa v Minsk Aréne začína o 11:45. Zostaňte s nami a vďaka podrobnému textovému prenosu vám z neho neunikne nič podstatné.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:45.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 11. Gavrilin (Dallman, Polišuk) – 19. Plachta, rozh. náj. Oppenheimer


    Kazachstan: Jeremejev (Ivanov) – Litvinenko (A), Dallman, Savčenko, Lakiza, Vasilčenko, Kazancev, Semjonov, Blochin – Starčenko, Krasnoslobodcev, Antropov (C) – Upper (A), Puškarjov, Romanov – Žajlauov, Polišuk, Gavrilin – Panšin, Spiridonov, Rachmanov
    Nemecko: Zepp (Grubauer) – Ankert, Braun, Kohl, Hordler (C), Krüger, Akdag, Müller – Mauer, Barta (A), Schütz – Hospelt, Oppenheimer, Nöbels – Kink (A), Seidenberg, Pietta – Plachta, Weiss, Draisaitl – Rieder

    Rozhodca: Rantala (FIN), Šindler (CZE) – Dahmén (SWE), Valach (SVK)