Metallurg Magnitogorsk – Lev 7:4 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
7:4 (1:1,3:1, 3:2)
Lev Praha
Streda 30.04.2014, 15:00Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci urobili zbytočné chyby v posledných minútach tretej tretiny, no predsa len sa už s určitosťou môžu tešiť z Gagarinovho pohára. Strelou do prázdnej bránky rozhodol FRANCIS PARE.
     
    58:12
    Lev Praha dala gól!
    Len aby sme sa neprerátali! To si teraz hovoríme my pri počítači, iste si to hovoria aj hokejisti domácich, už je to len o dvoch góloch, ktoré sa dajú za 100 sekúnd streliť. JUSTIN AZEVEDO napriahol a zaskočil Košečkina perfektnou strelou. Asistencia: Jiři Novotný
     
    53:39
    Lev Praha dala gól!
    Malá iskra nádeje však ešte žije, aj keď je taká malá že je ju náročné na pohľad zbadať. Ondřej Nemec nahodil puk, ktorý sa odrazil ku MARTINOVI THÖRNBERGOVI, ktorý prekonal Košečkina strelou bez väčšej prípravy. Asistencia: Ondřej Nemec.
     
    52:41
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Kto iný by mohol rozhodnúť toto finále a môžeme napísať, že aj získať Gagarinov pohár s pravdepodobnosťou, ktorá v týchto momentoch už hraničí s istotou, ak nie DENIS ZARIPOV? Ten na modrej čiare získal dobrý puk do jazdy od Jána Kovářa a zoči-voči Vehanenovi elegantne zakončil strelou do pravého horného rohu. Asistencia: Jan Kovář
     
    43:41
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Avšak nie na dlho, po tejto zlej obrannej hre prišla ďalšia hrubka hostí, keď stratili puk, Zaripov efektne naznačil strelu, SERGEJ MOZJAKIN sa uvoľnil, našiel si priestor a do poloprázdnej bránky bez väčších ťažkostí napálil. Asistencia: Denis Zaripov, Jan Kovář.
     
    42:55
    Mozjakin nastrelil žŕdku, obrana Leva prepadla a nachvíľku si Vehanen vydýchol.
     
    37:37
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci sa odtrhli z reťaze a unikajú hráčom Leva. Prvá hviezdna formácia vyšachovala v rohu svojich protihráčov a Zaripov nahodil na Vehanena, tam stále síce bránený, no nie zablokovaný JAN KOVÁŘ, ktorý tečoval puk a Metallurg získava dôležité vedenie o dva góly. Asistencia: Denis Zaripov.
     
    36:48
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Mladý útočník Metallurgu, JAROSLAV KOSOV, sa dostal ku puku ako slepé kura k zrnu, keď Ridderwall smolne prišiel o puk na obrannej modrej, a tak Kosov napriahol, presne namieril a z bleskovej koncovky je vedenie opäť na strane Magnitogorska. Bez asistencie.
     
    33:57
    Lev Praha dala gól!
    A opäť je vyrovnané, neskutočne vyrovnaná séria a aj v tomto zápase je zhodné skóre. RYAN O'BYRNE dostal prihrávku od Azeveda, nastrelil na bránku a Košečkin nič nevidel a je to 2:2. Košečkinovi pekne prebehol pred očami Jiří Novotný. Asistencia: Justin Azevedo,
     
    23:13
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Antipinova aktivita sa domácim nesmierne vyplatila. Zaviezol puk, podržal ho – to už bola úvodná päťka rozbehnutá a kombináciu roztočila, Zaripov skvele nespanikáril v strede kruhov, otočil sa a našiel JEVGENIHO BIRJUKOVA, ktorý prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Asistencie: Denis Zaripov, Antipin.
     
    19:37
    Potom však Zackrisson vymyslel útočnú akciu a bolo rušno pred Košečkinom. Nedáš – dostaneš mohlo platiť, no Mozjakin bol vpredu a položil si Vehanena, vystrelil no neprekonal ho – nechýbalo však veľa. To však neznamenalo všetko – Kapanen mal obrovskú šancu po tom, čo mu jeho spoluhráči pripravili šancu, Košečkin bol takisto napoly prekonaný, no fínsky útočník v službách českého Leva bekhendom nedorazil za Košečkina.
     
    13:49
    Lev Praha dala gól!
    Hostia sa dostávajú k vyrovnaniu po dobrej efektnej strele od Grananiho, ktorý však nebol posledný čo sa dotkol puku, najväčšiu zásluhu mal na góle jeho streleck, ktorý tečoval puk – DAVID ULSTRÖM.
     
    04:45
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci idú do vedenia, pražský gólman Vehanen pomerne jednoduchú strelu nepokryl, puk mu padol a FRANCIS PARE jednoducho dorazil. Asistencia: Chabarov

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 5. Pare (Chabarov), 24. Birjukov (Zaripov, Antipin), 37. Kosov, 38. KováŘ (Zaripov), 44. Mozjakin (Zaripov, Kovář), 53. Zaripov (Kovář), 60. Pare – 14. Ulstrom (Granani), 34. O'Byrne (Azevedo.), 54. Thörnberg (Nemec), 59. Azevedo (Novotný)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Chabarov, Těreščenko, Lee, Ibragimov, Metljuk – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Potěchin, Kazionov, Paré – Kosov, Junkov, Platonov – Osala, Brent, Timkin – Malinovskij
    Lev Praha: Vehanen (Engren) – Ševc, Mäenpää, Oystrick, Němec, Gragnani, O'Byrne, Jaakola – Zackrisson, Novotný, Azevedo – Ulström, Vrána, Thörnberg – Birner, Kapanen, Řepík – Ridderwall, Cingel, Matai.

    Rozhodca: Odinš, Olenin – Sivov, Šeljanin