Metallurg Magnitogorsk – Lev 7:4 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
7:4 (1:1,3:1, 3:2)
Lev Praha
Streda 30.04.2014, 15:00Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V Magnitogorsku prebiehajú bujaré oslavy, smutné tváre na strane hostí. Tak ako to býva zvykom pri oslavách, tak aj teraz sú na strane Metallurgu rozhádzané prilby, hokejky či rukavice a hráči vytvorili jedno klbko radosti, ktoré je znakom súdržnosti, pretože nič iné neprinesie takýto úspech v náročnej sezóne a ťažkom play off, ako kolektívny výkon podporený skúsenými hráčmi a oporami, akými boli najmä hráči prvej formácie – Zaripov, Mozjakin a Kovář. (17:21:48)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci urobili zbytočné chyby v posledných minútach tretej tretiny, no predsa len sa už s určitosťou môžu tešiť z Gagarinovho pohára. Strelou do prázdnej bránky rozhodol FRANCIS PARE.
     
    59:20
    Posledných 40 sekúnd a domáci sa trasú.
     
    58:48
    Už len niečo vyše jednej minúty, Lev hrá v šestici.
     
    58:12
    Lev Praha dala gól!
    Len aby sme sa neprerátali! To si teraz hovoríme my pri počítači, iste si to hovoria aj hokejisti domácich, už je to len o dvoch góloch, ktoré sa dajú za 100 sekúnd streliť. JUSTIN AZEVEDO napriahol a zaskočil Košečkina perfektnou strelou. Asistencia: Jiři Novotný
     
    56:58
    Dlho sa neprerušuje a sekundy plynú, stav je jednoznačný a Lev už nemá po tejto ťažkej sérii s divokým priebehom v sebe dostatok síl na úchvatný zvrat.
     
    55:59
    Azevedo sa snaží pozdvihnuť svoj tím dobrým korčuľovaním a svižným pohybom, sám sa však snažil vypáliť a keďže pri ňom bol domáci hráč, ktorý jeho strelu zblokoval, tak Lev nezískal z týchto chvíľ nič iné ako len útočné pásmo.
     
    54:18
    Aj v týchto podstatných chvíľach dostáva šancu štvrtá formácia Leva, Metallurg teraz skúsene udržiava puk na svojich hokejkách.
     
    54:00
    Martin Ševc medzičasom dostal trest 10. min. za nešportové správanie.
     
    53:39
    Lev Praha dala gól!
    Malá iskra nádeje však ešte žije, aj keď je taká malá že je ju náročné na pohľad zbadať. Ondřej Nemec nahodil puk, ktorý sa odrazil ku MARTINOVI THÖRNBERGOVI, ktorý prekonal Košečkina strelou bez väčšej prípravy. Asistencia: Ondřej Nemec.
     
    52:41
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Kto iný by mohol rozhodnúť toto finále a môžeme napísať, že aj získať Gagarinov pohár s pravdepodobnosťou, ktorá v týchto momentoch už hraničí s istotou, ak nie DENIS ZARIPOV? Ten na modrej čiare získal dobrý puk do jazdy od Jána Kovářa a zoči-voči Vehanenovi elegantne zakončil strelou do pravého horného rohu. Asistencia: Jan Kovář
     
    52:02
    Azevedo vystrelil, nebol však v najlepšej pozíci, a tak Košečkin v pohode chytil.
     
    51:17
    Francis Pare odvádza v dnešnom stretnutí skvelú prácu pre Metallurg, teraz získal približne 30 sekúnd v útočnej tretine domácich pre svoj tím. Správne si uvedomuje, že je skôr dôležité získať sekundy ako vystreliť na bránku a potom prísť o puk.
     
    50:44
    Už-už unikal Zaripov po tom, čo hráč Leva zaváhal v dobrej pozícií pred Košečkinom, no dobre sa vrátil obranca Levu a zabránil tak zrejme rozhodujúcemu gólu.
     
    49:59
    Hostia sa nevedia dostať do súvislejšieho tlaku, teraz mohli kľudne prepadnúť v obrane, no ruský útočník bol ďaleko.
     
    49:01
    Ruské mužstvo skúsene čaká na rozohrávku Leva na útočnej modrej, a tak má viac času sa skompletizovať a stiahnuť v celej pätici do defenzívy. Videli sme však v posledných minútach aj prípady, kedy Lev prepadol a využil to práve číhajúci hráč Metallurgu.
     
    48:10
    Zackrisson si pekne vypýtal puk na teč, svoju myšlienku síce doviedol do úspešného konca, no opäť bol na konci tejto šance skvelá postava dnešného stretnutia – a to brankár Košečkin.

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 5. Pare (Chabarov), 24. Birjukov (Zaripov, Antipin), 37. Kosov, 38. KováŘ (Zaripov), 44. Mozjakin (Zaripov, Kovář), 53. Zaripov (Kovář), 60. Pare – 14. Ulstrom (Granani), 34. O'Byrne (Azevedo.), 54. Thörnberg (Nemec), 59. Azevedo (Novotný)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Chabarov, Těreščenko, Lee, Ibragimov, Metljuk – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Potěchin, Kazionov, Paré – Kosov, Junkov, Platonov – Osala, Brent, Timkin – Malinovskij
    Lev Praha: Vehanen (Engren) – Ševc, Mäenpää, Oystrick, Němec, Gragnani, O'Byrne, Jaakola – Zackrisson, Novotný, Azevedo – Ulström, Vrána, Thörnberg – Birner, Kapanen, Řepík – Ridderwall, Cingel, Matai.

    Rozhodca: Odinš, Olenin – Sivov, Šeljanin