Metallurg Magnitogorsk – Lev 7:4 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
7:4 (1:1,3:1, 3:2)
Lev Praha
Streda 30.04.2014, 15:00Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V Magnitogorsku prebiehajú bujaré oslavy, smutné tváre na strane hostí. Tak ako to býva zvykom pri oslavách, tak aj teraz sú na strane Metallurgu rozhádzané prilby, hokejky či rukavice a hráči vytvorili jedno klbko radosti, ktoré je znakom súdržnosti, pretože nič iné neprinesie takýto úspech v náročnej sezóne a ťažkom play off, ako kolektívny výkon podporený skúsenými hráčmi a oporami, akými boli najmä hráči prvej formácie – Zaripov, Mozjakin a Kovář. (17:21:48)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci urobili zbytočné chyby v posledných minútach tretej tretiny, no predsa len sa už s určitosťou môžu tešiť z Gagarinovho pohára. Strelou do prázdnej bránky rozhodol FRANCIS PARE.
     
    59:20
    Posledných 40 sekúnd a domáci sa trasú.
     
    58:48
    Už len niečo vyše jednej minúty, Lev hrá v šestici.
     
    58:12
    Lev Praha dala gól!
    Len aby sme sa neprerátali! To si teraz hovoríme my pri počítači, iste si to hovoria aj hokejisti domácich, už je to len o dvoch góloch, ktoré sa dajú za 100 sekúnd streliť. JUSTIN AZEVEDO napriahol a zaskočil Košečkina perfektnou strelou. Asistencia: Jiři Novotný
     
    56:58
    Dlho sa neprerušuje a sekundy plynú, stav je jednoznačný a Lev už nemá po tejto ťažkej sérii s divokým priebehom v sebe dostatok síl na úchvatný zvrat.
     
    55:59
    Azevedo sa snaží pozdvihnuť svoj tím dobrým korčuľovaním a svižným pohybom, sám sa však snažil vypáliť a keďže pri ňom bol domáci hráč, ktorý jeho strelu zblokoval, tak Lev nezískal z týchto chvíľ nič iné ako len útočné pásmo.
     
    54:18
    Aj v týchto podstatných chvíľach dostáva šancu štvrtá formácia Leva, Metallurg teraz skúsene udržiava puk na svojich hokejkách.
     
    54:00
    Martin Ševc medzičasom dostal trest 10. min. za nešportové správanie.
     
    53:39
    Lev Praha dala gól!
    Malá iskra nádeje však ešte žije, aj keď je taká malá že je ju náročné na pohľad zbadať. Ondřej Nemec nahodil puk, ktorý sa odrazil ku MARTINOVI THÖRNBERGOVI, ktorý prekonal Košečkina strelou bez väčšej prípravy. Asistencia: Ondřej Nemec.
     
    52:41
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Kto iný by mohol rozhodnúť toto finále a môžeme napísať, že aj získať Gagarinov pohár s pravdepodobnosťou, ktorá v týchto momentoch už hraničí s istotou, ak nie DENIS ZARIPOV? Ten na modrej čiare získal dobrý puk do jazdy od Jána Kovářa a zoči-voči Vehanenovi elegantne zakončil strelou do pravého horného rohu. Asistencia: Jan Kovář
     
    52:02
    Azevedo vystrelil, nebol však v najlepšej pozíci, a tak Košečkin v pohode chytil.
     
    51:17
    Francis Pare odvádza v dnešnom stretnutí skvelú prácu pre Metallurg, teraz získal približne 30 sekúnd v útočnej tretine domácich pre svoj tím. Správne si uvedomuje, že je skôr dôležité získať sekundy ako vystreliť na bránku a potom prísť o puk.
     
    50:44
    Už-už unikal Zaripov po tom, čo hráč Leva zaváhal v dobrej pozícií pred Košečkinom, no dobre sa vrátil obranca Levu a zabránil tak zrejme rozhodujúcemu gólu.
     
    49:59
    Hostia sa nevedia dostať do súvislejšieho tlaku, teraz mohli kľudne prepadnúť v obrane, no ruský útočník bol ďaleko.
     
    49:01
    Ruské mužstvo skúsene čaká na rozohrávku Leva na útočnej modrej, a tak má viac času sa skompletizovať a stiahnuť v celej pätici do defenzívy. Videli sme však v posledných minútach aj prípady, kedy Lev prepadol a využil to práve číhajúci hráč Metallurgu.
     
    48:10
    Zackrisson si pekne vypýtal puk na teč, svoju myšlienku síce doviedol do úspešného konca, no opäť bol na konci tejto šance skvelá postava dnešného stretnutia – a to brankár Košečkin.
     
    47:49
    Timkin sa znenazdajky dostal k puku, no ten mu v rýchlosti odskočil.
     
    47:00
    Mäenpää bol tým, kto mohol upraviť na rozdiel dvoch gólov, mal dlho možnosť vymyslieť niečo pred Košečkinom, ten vybehol a nakoniec sa mu hodil aj do kľučky. Lev teda neznížil aj keď dobre zapracoval aj Novotný a Zackrisson.
     
    46:01
    Metallurg už môže hrať bezpochýb len tú svoju hru s o niečo viac zameraním na stráženie stredného pásma. Na ťahu je tím z Prahy. Lev však pôsobí zaskočene a nevidieť na strane tímu z Česka takú snahu aká sa prináleží pri takomto jednoznačnom stave.
     
    45:07
    A znovu roztáča svoj kombinačný kolotoč Zaripov-Mozjakin-Kovář, táto päťka je ozdobou play off KHL a Lev o tom vie svoje.
     
    44:41
    Thornberg obkrúžil celé klzisko v útočnej časti a neskôr aj našiel svojho spoluhráča z formácie číslo dva, Petra Vránu, ten ale nemal priveľa pohody pri streľbe, a tak Košečkin poľahky prerušil hru. Diváci v Magnitogorsku už pomaly začínajú oslavovať.
     
    43:41
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Avšak nie na dlho, po tejto zlej obrannej hre prišla ďalšia hrubka hostí, keď stratili puk, Zaripov efektne naznačil strelu, SERGEJ MOZJAKIN sa uvoľnil, našiel si priestor a do poloprázdnej bránky bez väčších ťažkostí napálil. Asistencia: Denis Zaripov, Jan Kovář.
     
    42:55
    Mozjakin nastrelil žŕdku, obrana Leva prepadla a nachvíľku si Vehanen vydýchol.
     
    42:02
    Timkin vyviezol puk a nahral ho neskôr Tereščenkovi, ktorý od modrej nepresne vystrelil. Teraz zakladá konečne útok aj tím z Prahy.
     
    41:25
    Skvelé nasadenie na domácej strane, možno by sa skôr zdalo, že magnytka sa bude sústrediť viac na obranu, no nie je to celkom tak, pokiaľ je možnosť – ruský tím to využíva a útočí.
     
    40:19
    Lev nevyhral buly a hostia sa snažili získať pásmo, po krátkom pobyte sa dostal puk ku Košečkinovi a ten zakladal druhý útok Metallurgu.
     
    Neexistuje krajší príklad ako tento zápas, pokiaľ máme na mysli štatistiku a to tú podstatnú, no nie zrovna najdôležitejšiu: strely na bránku – Lev vedie 37:15, no defenzíva im vyprodukovala viac chýb ako obrana domácich, a tak je skóre po dvoch tretinách 4:2 pre Magnitogorsk.
     
    Tretia tretina začne približne o 16:42.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:35
    Magnitogorsk sa zdá sa už ubráni. Keď už sa zdalo, že tretina skončí bez šance, kapitán Novotný vymyslel šancu na teč, keď jeho puk tečoval Mäenpää. Košečkin chytil a Lev má ešte 20 sekúnd.
     
    38:41
    Lev sa snaží vsietiť kontaktný gól ešte v závere druhej časti, no domáci sa v tomto okamihu sústredia už len na bránenie.
     
    37:37
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci sa odtrhli z reťaze a unikajú hráčom Leva. Prvá hviezdna formácia vyšachovala v rohu svojich protihráčov a Zaripov nahodil na Vehanena, tam stále síce bránený, no nie zablokovaný JAN KOVÁŘ, ktorý tečoval puk a Metallurg získava dôležité vedenie o dva góly. Asistencia: Denis Zaripov.
     
    36:48
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Mladý útočník Metallurgu, JAROSLAV KOSOV, sa dostal ku puku ako slepé kura k zrnu, keď Ridderwall smolne prišiel o puk na obrannej modrej, a tak Kosov napriahol, presne namieril a z bleskovej koncovky je vedenie opäť na strane Magnitogorska. Bez asistencie.
     
    36:11
    Michal Řepík bol odzbrojenný a na ľade, no aj tak sa dostal k streľbea z otočky vystrelil síce menej presne a nie moc tvrdo, no aj tak donútil brankára Košečkina k zákroku a vybojoval aspoň útočné pásmo.
     
    35:39
    Lev útočí a chce využiť svoj tlak z tejto časti hry, no veľa nechýbalo a mohli mať k dispozícii domáci samostatný únik, keď hostia prepadli v obrane.
     
    33:57
    Lev Praha dala gól!
    A opäť je vyrovnané, neskutočne vyrovnaná séria a aj v tomto zápase je zhodné skóre. RYAN O'BYRNE dostal prihrávku od Azeveda, nastrelil na bránku a Košečkin nič nevidel a je to 2:2. Košečkinovi pekne prebehol pred očami Jiří Novotný. Asistencia: Justin Azevedo,
     
    33:33
    Ondřej Nemec využíva svoje ofenzívne danosti a nahráva a strieľa, tam sú však stále hráči Metallurgu, ktorí zatiaľ o niečo lepšie bránia ako Pražania.
     
    33:09
    Mozjakin opäť čaruje v útoku, Lev sa musí mať na pozore, teraz takmer inkasovali hostia gól, keď ruský útočník famózne našiel svojho spoluhráča a ten prekvapený, že k nemu puk prišiel cez celú šírku a dvoch hráčov vystrelil nečakane, no menej presne, nastrelil iba dolnú konštrukciu bránky Vehanena.
     
    32:22
    Košečkin chytá neskutočne – obrovská opora domácich sa zas a raz vyznamenala, Niko Kapanen predviedol solídny blafák, no ešte krajší zákrok ukázal brankár domácich.
     
    31:41
    Lev je stále usadený vpredu v útočnej tretine, no osobná obrana magnetky im dáva dosť zabrať. Ulström sa obtočil okolo bránky Magnitogorska, v dôležitej chvíli mu však ušiel puk.
     
    31:25
    Obrovský tlak zo strany hostí – teraz si domáci poriadne vydýchly, Mäenpää potiahol puk do pásma, nahodil a napokon aj sám vystrelil, k domácim sa neskôr odrazil puk, ktorý vyviezli do stredného pásma.
     
    30:45
    Opäť to bola štvrtá formácia Levu ktorá si vypracovala slušný priestor v obrannom pásme Metallurgu, aj Slovák Cingel pracoval v útočnom pásme českého tímu poctivo a kvalitne. Košečkin prikryl puk.
     
    30:15
    Máme za sebou polovicu stretnutia a Pare z domácej strany perfektne na dvakrát zakončoval.
     
    29:11
    Magnetka, ako zvyknú hokejoví priaznivci prezývať tento slávny klub z Ruska, si dáva záležať na agresívnej obrane a poctivom odohratí puku.
     
    28:10
    Birjukov sa snažil pridať ďalší zásah, no jeho puk bol stečovaný mimo hraciu plochu, druhá formácia domácich tlačí Lev.
     
    27:22
    Magnitogorsk je však v útočnom pásme v týchto momentoch veľmi nebezpečný.
     
    26:48
    Keď sa domáci dostanú pod tlak, riešia to najjednoduchšie ako môžu, pokiaľ to ide vyhodia puk do stredného pásma.
     
    25:30
    Lev zatiaľ nezmiernil svoje útočné snaženie, musí sa však viac zamerať na odzbrojenie prvej útočnej päťky Metallurgu, ktorá zatiaľ vždy zabrala, kedy mala.
     
    24:45
    Azevedo vybojoval puk v rohu, hostia ale dobre zabojovali a zdá sa, že aj zlepšili svoju obrannú hru z prvej tretiny, v ktorej to v obrane domácich viac škrípalo.
     
    23:13
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Antipinova aktivita sa domácim nesmierne vyplatila. Zaviezol puk, podržal ho – to už bola úvodná päťka rozbehnutá a kombináciu roztočila, Zaripov skvele nespanikáril v strede kruhov, otočil sa a našiel JEVGENIHO BIRJUKOVA, ktorý prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Asistencie: Denis Zaripov, Antipin.
     
    22:36
    Azevedo hľadal Zackrissona, ten ale nedostal až tak ľahkú prihrávku, nemohol teda zakončiť. Antipin priviedol puk do útočného pásma domácich. Lev sa bráni.
     
    22:10
    Neúnavná bojovná formácia číslo štyri HC Lev sa dostáva k šanciam, tak ako aj v prvej tretine tak aj teraz, no v týchto momentoch sa v útočnom prostredí dlho nezdržali a opäť narážajú na seba hviezdne prvé formácie oboch tímov.
     
    21:11
    Petr Vrána sa po rýchlom nahodení puku na mantinel dostal k obrovskej šanci, aj keď to nemal ideálne na doťuknutie, aj tak mal možnosť vsietiť vedúci gól pre LEV – tomu však zabránil fantastický Košečkin, ktorý lapačku stihol prehodiť na druhú stranu a chytil skvelým reflexom.
     
    20:33
    Levu sa podarilo vyhrať buly a ihneď mierila formácia vedená kapitánom Novotným do útočného pásma, tam však Metallurg dobre zabojoval a vyhodil puk do bezpečia.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Napriek miernemu zaváhaniu Vehanena, aj keď by sa dalo polemizovať či to bolo zaváhanie, keďže zrejme nevidel nahadzovanú strelu od Chabarova, ktorá mu prepadla, vidíme v aréne Magnitogorsku dobrý agilný hokej v ktorom doposiaľ hviezdia brankári oboch mužstiev.
     
    Aj keď na gólové šance to nie je až tak priepastné po prvej tretiny, na celkové strely a hlavne šance je to podstatný rozdiel v streľbe na bránku – 7:18 z pohľadu domáceho Metallurgu.
     
    Ďalšia časť sa začne približne o 15:49.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:37
    Potom však Zackrisson vymyslel útočnú akciu a bolo rušno pred Košečkinom. Nedáš – dostaneš mohlo platiť, no Mozjakin bol vpredu a položil si Vehanena, vystrelil no neprekonal ho – nechýbalo však veľa. To však neznamenalo všetko – Kapanen mal obrovskú šancu po tom, čo mu jeho spoluhráči pripravili šancu, Košečkin bol takisto napoly prekonaný, no fínsky útočník v službách českého Leva bekhendom nedorazil za Košečkina.
     
    19:21
    Metallurg zakladá posledný útok tretiny.
     
    18:41
    Prvá tretina sa blíži ku koncu a stretnutie má podobne ako ostatné zápasy tejto finálovej série svižný priebeh s mnohými šancami, ktoré zaváňajú gólom.
     
    17:19
    Na skóre je to však 1:1, a tak musí zefektívniť svoju koncovku Lev Praha, ak chce si vybudovať náskok pred záverečnými momentami tohto stretnutia. Teraz sa Pražania bránia, no Magnitogorsk nič podstatné v útočnej tretine nevymyslel.
     
    16:24
    A opäť je to Mozjakinova formácia, ktorý spolu s Kovářom a Zaripovom vedia najviac podkúriť obrane hostí.
     
    15:30
    Stretnutie bolo vyrovnané v prvej desaťminútovke, no potom prebral postupne opraty tejto prvej časti do svojich rúk Lev Praha a je nebezpečnejší.
     
    14:31
    Lev je teraz na a má fazónu. Matai sa skvele uvoľnil a Košečkin svojou skvelo zasiahol za pomoci svojej mohutnej postavy.
     
    13:49
    Lev Praha dala gól!
    Hostia sa dostávajú k vyrovnaniu po dobrej efektnej strele od Grananiho, ktorý však nebol posledný čo sa dotkol puku, najväčšiu zásluhu mal na góle jeho streleck, ktorý tečoval puk – DAVID ULSTRÖM.
     
    12:48
    Azevedo opäť využil svoje rýchly ruky a ešte rýchlejšie kľučky, Metallurg nečakal na náhodu a vyhodil puk cez celé klzisko, nakoľko sa zmrákalo nad ich svätyňou.
     
    12:14
    Mozjakin kúzlil za bránkou a hľadal svoju dvojičku v tejto sezóne, Zaripova ten sa snažil uvoľniť, takmer sa mu to podarilo, no to už mal v moci puk Vehanen a ukľudnil skákajúci puk.
     
    11:44
    Pare sa dostal do šance po tom, čo domácich zvierala štvrtá formácia Leva, strelec úvodného gólu posledného finálového stretnutia KHL ešte prihrával, no chýbalo málo a mohlo byť 2:0.
     
    10:14
    Lev pokračuje v tlaku, no nemôže zabudnúť na prázdne vrátka, ktoré sa teraz snažil využiť Mozjakin, ten ale bol odzbrojenný a tak Lev zakladá ďalšiu útočnú akciu.
     
    09:39
    Thorberg neskutočne bojuje, nahral Oystrickovi ten vypálil, puk dokázali hostia tečovať no ani to nestačilo aby dokĺzal za bránku, Košečkin si naň dokázal siahnuť a vytlačiť ho mimo.
     
    08:18
    Predtým Azevedo pálil mimo, Lev má k vyrovnaniu veľmi blízko.
     
    08:18
    Mozjakin neuspel, Lev sa teraz neskutočne rozbehol, vyvinul tlak – Maenpaa bol mierne z uhla, no mal dosť času či už na prihrávku alebo streľbu, vybral si prvú možnosť a trafil bočnú žŕdku.
     
    07:22
    Repik a Granani vystrelili na bránku Metallurgu, tam sa ale k ďalším dorážkam nedostali ich spoluhráči, a tak bolo nebezpečie z pohľadu Magnitogorsku zažehnané.
     
    06:16
    Bojuje sa na každom kúsku, Thornberg teraz zabojoval a takmer v dobrej pozícii ohrozil brankára Košečkina.
     
    05:33
    Lev sa snaží odpovedať, no Magnitogorsk zdvojuje hráčov a hrá v obrane doposiaľ veľmi aktívne. Chce to však viac trpezlivosti, nakoľko už v úvode mal HC Lev Praha asi dve gólové šance.
     
    04:45
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci idú do vedenia, pražský gólman Vehanen pomerne jednoduchú strelu nepokryl, puk mu padol a FRANCIS PARE jednoducho dorazil. Asistencia: Chabarov
     
    04:33
    Chabarov strieľal avšak Vehanen všetko videl a tak to bola pre neho lahôdka.
     
    04:00
    Pražský žolík Azevedo sa z ničoho nič ocitol pred Košečkinom a takmer prekvapil celú arénu, jeho pokus bol zblokovaný.
     
    03:22
    Hra sa zrýchlila a šance pribúdajú, Mozjakin pálil golfovou strelou ponad bránku Vehanena.
     
    02:45
    Cingel skvele nahral Ridderwallovi, ale ten tesne minul.
     
    02:10
    Lev sa zrejme pokúsi v dnešnom zápaase vsadiť na skúsenú hru v obrane, odzbrojenie hostí v rohoch klziska a taktiež aj na rýchle kombinácie a protiútoky.
     
    01:14
    Zatiaľ je aktívnejší Metallurg, Lev sa ale bráni bez problémov.
     
    00:25
    Zaripov vypálil na Vehanena, ale skôr propagačne ako by tomu vlastne dával nejaký cieľ. Prvú strelu má teda český gólman za sebou a úspešne.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hymny obidvoch tímov odzneli a do minúty vhodí rozhodca buly.
     
    Kazaň, Kazaň, Ufa, D. Moskva, D. Moskva. To sú doterajší víťazi KHL radení od vzniku súťaže až po skončený minulý ročník, kedy zvíťazilo a zároveň obhájilo Gagarinov pohár, tak ako aj prvý titul získal a obhájil tím – Ak Bars Kazaň.

    Stav série je nerozhodný, azda si pre nezainteresovaného diváka nevieme predstaviť, že by mal tento súboj krajší, dramatickejší a vyrovnanejší priebeh aký máme k dispozícií sledovať. Vyvrcholenie celej sezóny KHL je teda na programe v posledný aprílový deň – v Magnitogorsku, pred vypredanou arenou to môžu mať domáci hokejisti opticky jednoduchšie, no na druhú stranu o to viac si môžu uvedomovať zodpovednosť zvíťaziť, kedže zaiste je celé mesto pripravené na majstrovské oslavy.

    Lev je motivovaný, tím sa nevzdal za nepriaznivého stavu a dokázal sa vždy vzchopiť, či už to bolo v semifinále proti Donecku, tak aj teraz proti Metallurgu dokázali Pražania odvrátiť mečboly a vynútiť si ďalšie zápasy, teraz však už neexistuje možnosť žiadnej chyby, ktorá by sa dala odčiniť. Lev Praha už dokázal uspieť v Magnitogorsku v tejto sérií, a to hneď v prvom zápase tejto sérii, teraz to však bude taktické stretnutie, o ktorom obaja tréneri vedia, že bude záležať na každom detaile a každý zbytočný faul, riskantná prihrávka alebo váhanie pri streľbe, môže jednotlivé mužstvá vyjsť draho.

    Kto sa bude približne po piatej hodine nášho času (ak sa nebude predlžovať) tešiť a ktorý kapitán zdvihne ako prvý nad hlavu Gagarinov pohár, Mozjakin alebo Novotný ?
     
    Úvodné zostavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Chabarov, Těreščenko, Lee, Ibragimov, Metljuk – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Potěchin, Kazionov, Paré – Kosov, Junkov, Platonov – Osala, Brent, Timkin – Malinovskij

    HC LEV Praha: Vehanen (Engren) – Ševc, Mäenpää, Oystrick, Němec, Gragnani, O'Byrne, Jaakola – Zackrisson, Novotný, Azevedo – Ulström, Vrána, Thörnberg – Birner, Kapanen, Řepík – Ridderwall, Cingel, Matai.

    Rozhodca: Odinš, Olenin – Sivov, Šeljanin.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 5. Pare (Chabarov), 24. Birjukov (Zaripov, Antipin), 37. Kosov, 38. KováŘ (Zaripov), 44. Mozjakin (Zaripov, Kovář), 53. Zaripov (Kovář), 60. Pare – 14. Ulstrom (Granani), 34. O'Byrne (Azevedo.), 54. Thörnberg (Nemec), 59. Azevedo (Novotný)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Chabarov, Těreščenko, Lee, Ibragimov, Metljuk – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Potěchin, Kazionov, Paré – Kosov, Junkov, Platonov – Osala, Brent, Timkin – Malinovskij
    Lev Praha: Vehanen (Engren) – Ševc, Mäenpää, Oystrick, Němec, Gragnani, O'Byrne, Jaakola – Zackrisson, Novotný, Azevedo – Ulström, Vrána, Thörnberg – Birner, Kapanen, Řepík – Ridderwall, Cingel, Matai.

    Rozhodca: Odinš, Olenin – Sivov, Šeljanin