Philadelphia – NY Rangers 2:1 (kon.) | St. Louis – Chicago 2:3 (po pr.) | Anaheim – Dallas 6:2 (kon.)
Boston – Detroit 4:2 (kon.) | Boston – Detroit 4:2 (kon.)
koniec
Boston Bruins
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Detroit Red Wings
cz Sobota 26.04.2014, 21:20 • TD Garden, Boston • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Bruins právě vstřelili branku!
    Lucic však dokázal po vhazování získak puk pod svou kontrolu a ve středním pásmu jej ještě nahrál JEROME IGINLOVI, jenž se ihned po přejetí středové čáry pokusil trefit opuštěnou klec, a to se mu nakonec podařilo, a rozhodnul tak o tom, že Boston postupuje v play-off do dalšího kola. Asistence: Milan Lucic, David Krejčí.
     
    59:38
    A Mike Babcock (DET) si samozřejmě bere svůj oddechový čas.
     
    59:17
    Gustavsson už je na své střídačce.
     
    56:56
    Hostující hokejisté však zřejmě přicházejí o dvě minuty ze svého zbývajícího času, protože teď hráli v šesti, a tak dostává střídačka Red Wings dvě minuty.
     
    56:08
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings snižují! Kronwall nahrál na pravé křídlo Dacjukovi, jehož střelu zblokoval Hamilton před bránu Bostonu, kde se k němu dostal Abdelkader, ale jeho ještě Rask parádním zákrokem vychytal, ale puk se odrazil na HENRIKA ZETTERBERGA, jenž už se z velkého úhlu nemýlil. Asistence: Abdelkader, Pavel Dacjuk.
     
    52:42
    Je tu další vyloučení na domácí straně. Brad Marchand (BOS) putuje dnes podruhé na trestnou lavici, když dostává znovu dvě minuty za hrubost.
     
    52:01
    Puk se odrazil mezi kruhy, kde se k němu dostal Glendening, jenže hostující útočník se svou střelou trefil beton domácího brankáře.
     
    48:27
    Je tu další vyloučení. Tentokráte dostává dvě minuty za hákování Patrice Bergeron (BOS), jenž se opět provinil faulem v útočném pásmu.
     
    47:13
    Kotouč se teď i s trochou štěstí dostal až před Gustavssona, kde stál Chára, jenž z bezprostřední blízkosti neprostřelil hostujícího brankáře.
     
    46:59
    Daniel Alfredsson (DET) dostává dvě minuty za podražení, a tak budou hrát Bruins další přesilovou hru v tomto utkání.
     
    45:48
    Jeden z hlavních rozhodčích byl zasažen pukem přímo do obličeje a Kozari je odvážen až do šaten.
     
    44:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté se však přece jenom dočkávají, když Boston udržel puk ve své útočné třetině a z levé strany nakonec nahrával Krug před Gustavssona, kde byl nikým nehlídaný MILAN LUCIC, jenž vstřelil puk do brány Detroitu. Asistence: Torey Krug.
     
    44:20
    Tak to byl parádní zákrok Gustavssona! Boston ujížděl ve třech proti dvoum a Lucic nahrál mezi kruhy Soderbergovi, jehož střelu vyrazil přesunující se Gustavsson.
     
    41:11
    Máme tu další vyloučení na domácí straně, když dvě minuty za hrubost dostává Brad Marchand (BOS).
     
    39:57
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston využívá přesilovou hru! K puku se v rohu kluziště dostal Bergeron, který dokázal najít svým křižným pasem ZDENA CHÁRU, jenž se svou pumelicí prostřelil Gustavssona. Asistence: Patrice Bergeron, Torey Krug.
     
    39:46
    A je tu další vyloučení! Brandon Smith (DET) krosčekoval Iginlu, a tak dostává dvě minuty. Boston bude hrát 55 vteřin ve čtyřech proti třem.
     
    39:21
    Také přesilovka Detroit končí předčasně, protože Johan Franzén (DET) dostává dvě minuty za držení Boychuka.
     
    38:40
    Loui Eriksson (BOS) dostává dvě minuty za nedovolené bránění Gustavssona, a tak je přesilovka Bruins u konce.
     
    38:40
    Bergeron dostal kotouč na střed útočného pásma, ale Gustavsson jeho pohotovou střelu dokázal vyrazit mimo tři tyče.
     
    36:48
    Je tu druhé vyloučení na straně hostů. Dvě minuty za držení hole dostává Denny DeKeyser (DET).
     
    36:12
    Sheahan dokázal najít křižnou přihrávkou Nyquista, kterého však vychytal vyjetý Rask.
     
    34:49
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings využívají přesilovou hru! Hosté se udrželi ve svém útočném pásmu, kde nakonec vystřelil od modré Zetterberg a jeho střelu vyrazil Rask na levou stranu, kde byl zcela volný PAVEL DACJUK, jenž uklidil puk do odkryté brány Bostonu. Asistence: Henrik Zetterberg, Daniel Alfredsson.
     
    34:29
    Boston bude hrát své třetí oslabení v utkání, protože domácí hokejisté opět faulovali ve své útočné třetině, kde se vysokou holí provinil Milan Lucic (BOS), a dostává tak dvě minuty.
     
    31:15
    Franzén však ukořistil puk na pravé straně a nahrál následně před Raska, kde byl najetý Alfredsson, ale domácí brankář jeho pohotové zakončení dokázal vyrazit mimo svou bránu.
     
    29:55
    Ihned po buly se kotouč dostal mezi kruhy, kde byl Zetterberg a Rask musel proti jeho střele předvést parádní zákrok lapačkou.
     
    27:50
    Krug si od modré vybruslil až před Gustavssona, kde se křižným pasem pokusil najít Lucice, jenž už měl před sebou odkrytou bránu Detroitu, ale domácí útočník trefil blokujícího obránce.
     
    25:42
    Eriksson si následně vzal puk ve svém obranném pásmu a protože před ním upadnul Lashoff, tak se domácí hnali dva na jednoho a švédský útočník nakonec zvolil střelu, ale puk nemířil na bránu Red Wings.
     
    17:48
    Kronwallovu střelu od modré zblokoval Marchand, který následně uháněl s Bergeronem dva na jednoho a celou akci zakončil prvně jmenovaný svou střelou, kterou dokázal Gustavsson vyrazit mimo tři tyče.
     
    17:12
    Boston se znovu dopustil faulu ve své útočné třetině, když tentokráte dostává dvě minuty David Krejčí (BOS), který podrazil jednoho z obránců Detroitu.
     
    14:47
    Marchand se dostal do velmi zajímavé pozice, když nakonec vystřelil z levého kruhu a Gustavsson musel jeho střelu na poslední chvíli vykopnout svým betonem.
     
    04:26
    V útočném pásmu však fauloval vysokou holí Shawn Horcoff (BOS), který tedy dostává dvě minuty.
     
    03:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins využívají přesilovou hru! Hamilton zavezl kotouč do útočného pásma, kde nakonec z pravé strany nahrával před bránu Red Wings, kde se kotouč odrazil od jednoho z hostujících hráčů na LOUIHO ERIKSSONA, který následně uklidil puk za záda Gustavssona. Asistence: Dougie Hamilton. Tuukka Rask.
     
    02:34
    Máme tu první vyloučení v utkání, když je na dvě minuty vyloučen Justin Abdelkader (DET), který si odpyká trest za hákování. Bruins tedy budou hrát první přesilovou hru v zápase.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 4. Eriksson (Hamilton, Rask), 40. Chára (Bergeron, Krug), 45. Lucic (Krug), 60. Iginla (Lucic, Krejčí) – 35. Dacjuk (Zetterberg, Alfredsson), 57. Zetterberg (Abdelkader, Dacjuk.)


    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Chára, Hamilton, Bartkowski, Boychuk, Miller, Krug – Lucic, Krejčí, Iginla – Marchand, Bergeron, R. Smith – Florek, Soderberg, Eriksson – Caron, Campbell, Thornton.
    Trenér: Claude Julien.

    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – B. Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Ouellet – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Alfredsson, Helm, Franzén – Nyquist, Sheahan, Tatar – Legwand, Glendening, Miller.
    Trenér: Mike Babcock.

    Rozhodca: Kozari, Morton – Cameron, Murphy

    Diváci: 17 565