Metallurg Magnitogorsk – Lev 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Metallurg Magnitogorsk
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Lev Praha
Sobota 26.04.2014, 13:00 • Aréna Metallurg, Magnitogorsk, Rusko • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Metallurg Magnitogorsk vyhral nad Levom Praha 2:1 po predĺžení a v sérii vedie 3:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok soboty! (15:47:05)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely na bránu : 25:36
    Vylúčenia : 0:0
    Vhadzovania : 25:31
    Úspešnosť brankárov : 96 % – 96,77 %
     
    Hokej vysokej kvality, silné emócie a na prekvapenie žiadne vylúčenie – tak to sme dnes videli v Magnitogorsku. Vo veľmi vyrovnaných zápasoch rozhodujú chyby a skvelé individuálne výkony, a práve to dnes rozhodlo o triumfe domácich. Mali totiž Mozyakina, ktorý dvomi gólmi výrazne prispel k výhre svojho tímu, pričom pri víťaznom góle využil hrubú chybu obrany Leva. Séria pokračuje v pondelok v Prahe, sťahuje sa tam za stavu 3:2 pre Metallurg. Ten už bude môcť v pondelok získať Gagarinov pohár, v opačnom prípade uvidíme v stredu siedmy zápas znovu v Magnitogorsku.
     
    Dnešný veľmi vyrovnaný zápas sa musel rozhodnúť až v predĺžení, v ktorom domáci potrestali hrubú chybu pri rozohrávke Leva Praha. Zaujímavé je, že víťazný gól sa takmer identicky podobal na prvý presný zásah Magnitky – aj teraz prihrával cez pásmo Kovář a Mozyakin tvrdou strelou prestrelil Vehanena. Obrovská radosť na strane Magnitogorsku, obrovský smútok na strane Levov, ktorým sa Gagarinov pohár o niečo vzdialil.
     
    Koniec zápasu.
     
    68:43
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Je koniec! Magnitogorsk víťazí a je veľmi blízko k zisku Gagarinovho pohára! Lev absolútne nezvládol rozohrávku vo vlastnom obrannom pásme, čo domáci okamžite potrestali. Obrancovia hostí stratili puk, ten si pri pravom mantineli prebral Kovář, cez pásmo prihral medzi kruhy SERGEJOVI MOZYAKINOVI, ktorý trafil z prvej medzi betóny Vehanena!
    Asistencie : Jan Kovář, Danis Zaripov
     
    68:11
    Azevedo si nakorčuľoval na ľavý kruh a šikovne poslal na bránu polovysokú strelu presne pod rameno Košečkina, ten v poslednej chvíli dokázal zareagovať a vo výbornom zákroku puk pokryl!
     
    67:49
    Lev vo veľmi dobrej fáze hry v útočnom pásme. Strela Gragnaniho ale bola zblokovaná, následné nahodenie od modrej mierilo mimo brány.
     
    67:08
    Sekáč stratil puk za bránou, domáci sa dostali k puku a od modrej mohol strieľať Tereščenko, v neprehľadnej situácii bola jeho strela ešte tečovaná, puk smeroval možno aj do brány, v poslednej chvíli ho ale rukavicou odrazil obranca Leva!
     
    65:56
    Azevedo vyhral buly, posunul puk za seba a okamžite strieľal Mäenpää, len tesne minul bránu, teraz Levi skvele zaskočili statickú obranu Metallurgu!
     
    65:48
    Matai si potiahol puk po ľavej strane a z ľavého kruhu skúšal strieľať na bránu, mieril presne na hruď Košečkina, ten puk potom radšej podržal.
     
    65:03
    Gragnani hrubo chyboval pri rozohrávke, jediným šťastím preňho i celý tím bolo, že Paré sa po zisku puku vystavil do ofsajdu.
     
    64:48
    Němec len tak nahodil od modrej čiary, pred Košečkinom bolo viacero hráčov a puk mu vypadol, na jeho šťastie tam ale nebol žiadny hráč Leva a tak ruský brankár svoju chybu rýchlo napravil a puk pokryl.
     
    64:27
    Sekáč si hodil puk za bránu a snažil sa nahrať spoluhráčovi, tam bol ale obranca Magnitky a rýchlo zažehnal prípadné nebezpečenstvo.
     
    64:11
    Okamžite ale znovu pri útočnej snahe Metallurg a jeho prvá formácia, Mozyakin posunul napravo Kovářovi, jeho prihrávka bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    63:45
    Ševc obral o puk Kovářa, Levi konečne môžu trochu upokojiť hru a vymaniť sa spod tlaku.
     
    62:55
    Kazionov priťukol Tereščenkovi na modrú čiaru, obranca Magnitky následne aj strieľal na bližšiu žrď, od dobre postaveného obrancu puk mieril mimo brány.
     
    62:02
    Obrovská šanca Magnitky! Junkov pálil spomedzi kruhov, Vehanen vyrazil a Osala na dvakrát dorážal z bezprostrednej blízkosti, puk sa tam nebezpečne odrážal, nakoniec si ho Vehanen aj so šťastím pokryl!

    Góly a asistencie: 26. Mozyakin (Kovář), 69. Mozyakin (Kovář, Zaripov) – 43. Azevedo (Zackrisson, Ševc)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Mozyakin, Kovář, Zaripov – Chabarov, Tereščenko, Paré, Potechin, Kazionov – Lee, Ibragimov, Platonov, Kosov, Junkov – Metlyuk, Osala, Malinovsky, Timkin, Brent
    Lev Praha: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Azevedo, Novotný, Zackrisson – Němec, Oystrick, Vrána, Sekáč, Thörnberg – Gragnani, O´Byrne, Řepík, Kapanen, Ullström – Jaakola, Nakládal, Matai, Ridderwall, Cingeľ

    Rozhodca: Bulanov, Odins – Sivov, Shelyanin