Philadelphia – NY Rangers 2:1 (kon.) | St. Louis – Chicago 2:3 (po pr.) | Anaheim – Dallas 6:2 (kon.)
Boston – Detroit 4:2 (kon.) | Boston – Detroit 4:2 (kon.)
koniec
Boston Bruins
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Detroit Red Wings
Sobota 26.04.2014, 21:00 • TD Garden • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Boston bol počas celého zápasu lepším tímom a zaslúžene sa tak teší z výhry 4:2. po ktorej sa sezóna Detroitu Red Wings skončila a do semifinále Východnej konferencie postupujú po víťazstve 4:1 na zápasy hráči Bostonu Bruins.

    Tri hviezdy zápasu

    1. Tuukka Rask (BOS) 31 zákrokov
    2. Pavel Dacjuk (DET) 1+1
    3. Torey Krug (BOS) 0+2


    Odo mňa je to na dnes všetko, lúčim sa a prajem príjemný zvyšok neskorého sobotného večera. (00:21:39)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Boston dal gól!
    Milan Lucic vybojoval puk na ľavej strane, v strednom pásme ho poslal na modrú čiaru, kde bol JAROME IGINLA a ten ho pohodlne usmerňuje do prázdnej brány hostí a spečaťuje výsledok dnešného zápasu. Asistencie: Milan Lucic, David Krejči.
     
    59:37
    Vhadzuje sa po Raskovej ľavici, Detroit nastupuje v šestici a s opustenou bránou.
     
    59:37
    Oddychový čas hostí.
     
    59:37
    Hra sa prerušuje, pretože domáci Jarome Iginla bol v ofsajde a nemohol tak zakončovať do opustenej brány.
     
    59:10
    Detroit hrá s opustenou bránou.
     
    58:56
    Hostia v plnom počte.
     
    58:55
    Po závare pred domácou bránou sa dostal do brejku na pravej strane Marchand, ktorý bol odzbrojený a nakoniec skončil v bráne Red Wings, ktorá sa posunula. Hra sa prerušuje.
     
    58:00
    Boston sa nikam neponáhľa a snaží sa udržať si tesné vedenie.
     
    56:56
    Hra sa prerušovala v obrannej tretine hostí a bude sa vylučovať, pretože Detroit mal príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Na trestnú lavicu korčuľuje Tomáš Tatar a po reklamnej pauze si Bruins zahrajú presilovú hru.
     
    56:08
    Detroit Red Wings dal gól!
    Dráma je na svete, pretože po strele z pravého kruhu sa pokúšal o teč Abdelkader, ktorému to nevyšlo, ale v tesnom závese za ním bol HENRIK ZETTERBERG, ktorý sa dostal k odrazenému puku a znižuje na 2:3 z pohľadu hostí. Asistencie: Justin Abdelkader, Pavel Dacjuk.
     
    55:52
    Ani jeden z tímov sa nedokázal dlhšie udržať v útočnej tretine a spoza vlastnej brány rozohrávajú Red Wings.
     
    54:22
    Marchand sa vracia na ľadovú plochu, Bruins sú opäť kompletní.
     
    53:10
    Po spätnej prihrávke spoza brány spracovával Zetterberg vysoký puk na ľavom krídle, ale bol atakovaný a napokon z toho vznikla skrumáž tiel pred Raskom, v ktorej boli domáci obrancovia Boychuk a Chára spolu s hosťujúcimi útočníkmi, Zetterbergom a Franzenom.
     
    52:22
    Zetterberg nahrával od modrej čiary Helmovi a ten vystrelil na Raska. Celej situácii ale predchádzal faul na Zetterberga, ktorého sa dopustil Brad Marchand a domáci útočník tak už druhýkrát v tomto zápase korčuľuje na trestnú a aj tentokrát je to za hrubosť.
     
    52:08
    Po Legwandovej prihrávke sa ocitol vo výbornej pozícii v medzikruží Luke Glendening, ale domáceho brankára neprekonal a následne išli dopredu Bruins. Ich akcia však skončila ofsajdom.
     
    51:46
    Domáci sa rútili do rýchleho protiútoku, ktorý zakončil svojou strelou z pravého kruhu Caron, ale Gustavsson si s jeho pokusom poradil a prerušuje hru.
     
    51:05
    Detroit drží puk na svojich hokejkách, ale je príliš ďaleko od Raskovej brány.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 4. Eriksson (Hamilton, Rask), 40. Chára (Bergeron, Krug), 45. Lucic (Krug), 60. Iginla (Lucic, Krejči) – 35. Dacjuk (Franzen, Zetterberg), 57. Zetterberg (Abdelkader, Dacjuk)


    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Hamilton, Chára, Boychuk, Bartowski, Krug, Miller – Iginla, Krejčí, Lucic – R. Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Soderberg, Florek – Thornton, Campbell, Caron
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – B. Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Quellet– Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Helm, Franzen – Legwand, Glendening, D. Miller

    Rozhodca: S. Kozari, D. Morton – L. Cameron, B. Murphy