Philadelphia – NY Rangers 2:1 (kon.) | St. Louis – Chicago 2:3 (po pr.) | Anaheim – Dallas 6:2 (kon.)
Boston – Detroit 4:2 (kon.) | Boston – Detroit 4:2 (kon.)
koniec
Boston Bruins
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Detroit Red Wings
Sobota 26.04.2014, 21:00 • TD Garden • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Po dvoch zápasoch v Detroite sa séria vracia znovu do Bostonu a dnešný duel sa bude hrať v domácej aréne Bruins, TD Garden, kde je úvodné buly naplánované na 21:00. Prajem Vám príjemný hokejový zážitok.
     
    Boston ako víťaz Východnej konferencie vstupoval do tejto série s Detroitom, ktorý skončil ôsmy, ako jasný favorit. V prvom zápase sa vyznamenali obrany oboch tímov a o výsledku rozhodol jediný gól, keď v 57.minúte vsietil presný zásah Pavel Dacjuk a rozhodol o výhre 0:1 pre Detroit. V druhom stretnutí na ľade Bostonu sa domácim darilo a už v jedenástej minúte viedli 2:0. Detroit sa v prostrednej časti vďaka Glendeningovej trefe vrátil do zápasu, ale ešte v tej istej časti vrátil Bostonu dvojgólové vedenie Lucic. V záverečnej časti upravil na konečných 4:1 pre Bruins kapitán Chára.

    Za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy sa séria sťahovala do Detroitu, ale domácim prvý zápas nevyšiel a po gólových strelách Hamiltona a Carona opäť prehrali prvú tretinu 0:2. Detroitu sa v prvom zápase na domácom ľade nepodarilo skórovať vôbec a keďže Bergeron pridal ešte tretí gól, Bruins vyhrali 0:3 a ujali sa vedenia v sérii 2:1 na zápasy. V tom štvrtom a zatiaľ poslednom zápase sa hral veľmi vyrovnaný hokej, Detroit vyhral prvú tretinu 1:0 po presnom zásahu Kronwalla a Dacjuk dokonca v 25.minúte zvyšoval už na 2:0. V 31.minúte ale znižoval Krug a v 42. dokázal vyrovnať Lucic. Do konca riadnej hracej doby už gól nepadol a zápas sa musel posunúť do predĺženia, ktoré rozhodol v 74.minúte veterán Jarome Iginla a Bruins vyhrali konečným výsledkom 2:3 po predĺžení. Po troch výhrach v rade je tak Boston veľmi blízko k postupu do semifinále konferencie, naopak Detroit je na pokraji vypadnutia.
     
    Vitajte pri prenose z kanadsko-americkej NHL. Dovoľujem si Vás pozvať stráviť sobotňajší večer pri prenose zo štvrťfinále Východnej konferencie, v ktorom je na programe piaty zápas medzi Bostonom Bruins a Detroitom Red Wings.
     
    Úvodné zostavy:

    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Hamilton, Chára, Boychuk, Bartowski, Krug, Miller – Iginla, Krejčí, Lucic – R. Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Soderberg, Florek – Thornton, Campbell, Caron

    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – B. Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Quellet– Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Helm, Franzen – Legwand, Glendening, D. Miller

    Rozhodca: S. Kozari, D. Morton – L. Cameron, B. Murphy.
     
    Prajem Vám príjemný večer pri sledovaní dnešného prenosu, ako býva pri NHL zvykom, úvod duelu sa o pár minút omešká.
     
    Oba celky sú už na ľadovej ploche v TD Garden kde práve možno počuť americkú hymnu, zápas sa onedlho začne.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:45
    Aktívnejšie začali domáci Bruins, strela z ľavej strany presná nebola, ale následne pálil z ľavého kruhu Marchand a krátko po ňom z medzikružia i Bergeron. Detroit sa k puku nedokázal dostať a hra sa prerušovala až po Gustavssonovom zákroku, ktorý zasahoval proti strele Rileyho Smitha z ľavého kruhu.
     
    01:39
    Hra sa prerušovala v obrannej tretine Bruins, ale domáci sa po vyhratom buly pred Raskom rútili do prečíslenia. Domáca dvojica však z toho nevyťažila viac než strelu mimo hosťujúcej brány.
     
    01:52
    Prudkou ranou od modrej čiary sa predviedol bek Detroitu Kyle Quincey, ale Rask, napriek Millerovmu cloneniu, výborne zasiahol.
     
    02:34
    Milan Lucic sa prebíjal po ľavej strane do útočného pásma, ale bol nedovolene zastavený Justinom Abdelkaderom, ktorý je vylúčený za hákovanie.
     
    03:27
    Boston dal gól!
    Bruins úvod presilovej hry nevychádzal dobre, ale Hamilton sa dokázal pekne prekľučkovať po pravej strane, odkiaľ poslal prihrávku pred Gustavssonovu bránu, kde sa puk odrazil od jedného z hráčov Bruins a vzal si ho LOUI ERIKSSON, ktorý zakončoval do odkrytej brány a otvoril skóre dnešného stretnutia. Asistencie: Dougie Hamilton, Tuukka Rask
     
    04:26
    V rohu klziska nebezpečne zahral vysokou hokejkou domáci Shawn Thornton a trafil čepeľou do tváre Lashoffa. Dostáva dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou a presilovku si zahrajú Red Wings.
     
    06:26
    Domáci v plnom počte.
     
    07:59
    Ospravedlňujem sa za menší technický výpadok, Red Wings rozohrávali z vlastného pásma, ale ich ofenzívna snaha sa skončila ofsajdom, po ktorom sa hra prerušuje. Nasleduje reklamná pauza.
     
    09:00
    Ani jednému z tímov sa dlhšiu dobu nepodarilo usadiť sa v útočnom pásme, pekne sa z ľavej strany pokúsil o obkrúženie brány Detroitu domáci Soderberg, ale nakoniec z toho nevyťažil žiadnu strelu. Podobne skončila i Franzenova snaha na druhej strane klziska.
     
    10:18
    Boston dostal súpera pod tlak a jeden z jeho bekov nebezpečne pálil z vrcholu ľavého kruhu, ale nakoniec sa Glendeningovi podarilo vyhodiť puk do stredného pásma.
     
    11:08
    Boston sa dokázal rýchlo vrátiť do útočnej tretiny, ale tentokrát sa k ohrozeniu hosťujúcej brány nedostal a Brendan Smith vyhadzuje puk cez všetky čiary, čo znamená zakázané uvoľnenie Red Wings.
     
    11:15
    Po buly sa do ostrej výmeny názorov pustili domáci Lucic a hosťujúci Franzen. Hra sa okamžite prerušovala, k šarvátke nakoniec nedošlo a nasleduje reklamná pauza.
     
    12:00
    K strele od modrej čiary sa dostal Tatar,, ale jeho pokusu chýbala razancia a Rask tak strelu slovenského reprezentanta pohodlne vyrazil do rohu klziska.
     
    12:53
    Abdelkader si tvrdo vyšliapol na Zdena Cháru, ktorý po tvrdom hite dokonca stratil prilbu. Hra však pokračovala a v skrumáži v rohu klziska sa najlepšie zorientoval Zetterberg, ktorý nahrával pred bránu, kde sa dostal jeden z jeho spoluhráčov k zakončeniu, ale Rask si poradil a prerušil hru.
     
    13:32
    Dvakrát v krátkom časovom slede sa hra prerušovala, bude sa vhadzovať po ľavici domáceho gólmana.
     
    14:11
    Po ďalšom prerušení hry sa znova vhadzovalo v obrannej tretine Bruins, kde domáci získali puk. Nedokázali sa však dostať do útočného pásma, čo sa naopak podarilo hosťom. K strele z medzikružia sa dostal Johan Franzen, ale puk sa odrazil až na ochrannú sieť a nasleduje už tretia reklamná pauza.
     
    15:39
    Dacjuk sa pekne prebíjal na pravej strane do útočného pásma, ale nakoniec bol zastavený domácou obranou a tá založila rýchly protiútok, na konci ktorého bol brejk Smitha z ľavej strany. Gustavsson si však s jeho zakončením poradil a krátko potom sa hra prerušovala pre ofsajd jedného z hráčov Red Wings.
     
    17:07
    Legwand robil domácej obrane problémy a veľmi dlho držal útočné pásmo pre Detroit. K strele to však neviedlo a k puku sa nakoniec dostali Bruins a po Boychukovom nahodení dokonca získali pásmo. V ňom sa prezentoval prudkou strelou obranca Miller, ale gólmana hostí nezaskočil.
     
    17:12
    Domáci David Krejči dostáva trest za podrazenie Brendana Smitha a v závere prvej časti si tak hostia zahrajú v početnej výhode.
     
    17:50
    Dvojica domácich hráčov ušla hosťujúcim bekom a Bergeron skúšal strelu z pravého kruhu, ale Gustavsson inštinktívne vyrazil jeho strelu.
     
    18:18
    Boston sa oslobodzuje vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    18:53
    Brad Marchand nadviazal na dobrú prácu Erikssona a snažil sa pomedzi dvojicu hosťujúcich obrancov predrať k zakončeniu, ale zastavil ho DeKeyser.
     
    19:01
    Prudko vypálil Gustav Nyquist, ale Rask výborne zasiahol a prikryl puk pred skrumážou tiel, ktorá vznikla pred domácou bránou.
     
    19:12
    Domáci v plnom počte.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu vyhrali Bruins, pretože zásluhou Erikssona využili presilovú hru. Prvá tretina priniesla pekný hokej, ale nervozitu cítiť na oboch stranách. Druhá tretina začne približne 22:17.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:48
    Obranca Bostonu Bartowski sa dostal k strele od modrej čiary, po ktorej vznikla skrumáž tiel pred Gustavssonom.
     
    21:31
    Krejči operuje s pukom na ľavom krídle, ale je nepríjemne atakovaný Helmom. Napriek tomu dokázal český center nájsť Boychuka, ktorý tvrdo vypálil a po jeho strele Gustavsson prikrytím puku prerušuje hru.
     
    22:30
    Legwand sa nenechal na ľavom krídle odstaviť od puku a našiel na vrchole pravého kruhu Glendeninga, ktorý nebezpečne vypálil. Krátko na to Red Wings stratili pásmo, ale pri puku ostali.
     
    23:20
    Z pravého kruhu nebezpečne vystrelil Gustav Nyquist, ale Rask jeho strelu vyrazil a Boston sa dostal k puku.
     
    23:45
    Pekne nahadzoval puk do pásma kapitán domácich, Chára, ale nikto z jeho spoluhráčov za pukom nekorčuľoval a dostali sa k nemu obrancovia Detroitu.
     
    24:31
    Hra sa prerušuje pre zakázané uvoľnenie Bostonu Bruins.
     
    25:35
    Backhandové zakončenie skúšal v medzikruží Nyquist, ale puk sa nakoniec odrazil do ochrannej siete a hra sa prerušovala.
     
    26:55
    Druhá tretina sa nehrá vo vysokom tempe, ani jeden z tímov nemá výraznejšiu prevahu. Nebezpečne však pálil od modrej Dougie Hamilton, Gustavsson však jeho pokus vyráža a Bruins na chvíľu stratili pásmo. Následne sa do neho chceli vrátiť, ale Bergeron bol v ofsajde. Po prerušení hry nasleduje reklamná pauza.
     
    27:52
    Torey Krug sa po ľavej strane pekne prekľučkoval až k bráne Gustavssona, kde hľadal pri protiľahlej tyčke Lucica, ktorý však v rýchlosti nedokázal puk spracovať a k strele do odkrytej brány sa nedostal.
     
    28:26
    Red Wings boli pod tlakom, teraz sa im však podarilo dostať k puku, ktorý ale len vyhadzujú cez všetky čiary, aby mohli prestriedať.
     
    30:00
    Henrik Zetterberg sa pokúšal dostať hostí do útočného pásma, ale inkasoval tvrdý hit, po ktorom sa k puku dostali Bruins. Máme za sebou polovicu riadnej hracej doby a zdá sa, že dnes sa žiadnych gólových hodov nedočkáme.
     
    31:18
    Spolupráca Alfredssona s Helmom priniesla nebezpečnú strelu na Raska, ale ten si s pokusom švédskeho veterána, Daniela Alfredssona, poradil.
     
    32:22
    Iginla sa predieral obranou hostí po ľavej strane a hoci mu Lucic prišiel na pomoc, k strele na svätyňu hostí to neviedlo. Krátko potom sa na druhej strane klziska prezentoval strelou z veľkej diaľky Smith, ale Rask zasahovať nemusel, pretože rozhodcovia postrehli ofsajd.
     
    32:57
    Detroit bojoval o pásmo, ktoré nakoniec neudržal, ale keďže hostia nepustili hráčov Bruins v strednom pásme k puku, dokázali sa znovu dostať do útočnej tretiny, kde hru prerušil Rask svojím zákrokom proti Tatarovej strele z ľavého kruhu.
     
    33:25
    Zetterberg bol v ofsajde a po prerušení hry sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    34:08
    Boston sa snažil o kombináciu v útočnej tretine, ale nakoniec sa sám vytlačil až pred svojho gólmana, ktorý pomáhal spoluhráčom s rýchlou rozohrávkou.
     
    34:29
    Hosťujúci obranca Brendan Smith bol faulovaný, za hru vysokou hokejkou dostáva dve minúty Milan Lucic. Presilovka Red Wings sa začne po reklamnej pauze.
     
    34:41
    Detroit Red Wings dal gól!
    Lucic bol na trestnej lavici len 12 sekúnd a už z nej odchádza. Presilovú hru využíva PAVEL DACJUK, ktorý vyťažil zo spolupráce Kronwalla so Zetterbergom. Zetterbegr nahadzoval z medzikružia puk pred bránu, kde húževnato bojoval Franzen a puk sa nakoniec dostal na ľavú stranu, odkiaľ ho ruský kanonier pohodlne umiestnil do odkrytej brány. Asistencie: Johan Franzen, Henrik Zetterberg.
     
    36:36
    V jednom ohni bol teraz domáci Rask, keď na neho nebezpečne pálili Tatar, Sheahan a krátko na to i Helm.
     
    36:48
    Iginla bol v rohu klziska faulovaný a za držanie je vylúčený Danny DeKeyser.
     
    38:00
    Bostonu zatiaľ presilová hra nevychádza a domáci majú problém s usadením sa v útočnom pásme.
     
    38:40
    Domáci Loui Eriksson je vylúčený za nedovolené bránenie gólmana potom, čo prudko narazil do Gustavssona po súboji s Quinceym.
     
    39:23
    Pred bránou si Johan Franzen pridržal Boychuka, čo hlavnému arbitrovi neušlo a hosťujúci útočník dostáva dve minúty za držanie.
     
    39:45
    Boston si zahrá presilovú hru 4 na 3, pretože Brendan Smith fauloval Iginlu pred bránou a dostáva dve minúty za krosček.
     
    39:56
    Boston dal gól!
    V samotnom závere Boston vybojoval puk v ľavom rohu klziska, odkiaľ našiel Bergeron krížnou prihrávkou úplne voľného ZDENA CHÁRU, ktorý tvrdou strelou z vrcholu pravého kruhu posiela Boston do vedenia 2:1. ASISTENCIE: Patrice Bergeron, Torey Krug.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla vyrovnanie Detroitu, o ktoré sa postaral presným zásahom Dacjuk. Záver tretiny sa však niesol v znamení vylúčení, Boston mal stráviť záverečných 15 sekúnd v početnej výhode štyroch proti trom, ale neočakávané sa stalo skutočnosťou a domácim sa štyri sekundy pred záverečnou sirénou podarilo vsietiť vedúci gól na 2:1, ktorý má na svedomí kapitán Zdeno Chára, pre ktorého je to druhý presný zásah v tohtoročnom play-off. Tretia tretina začne približne 23:13.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    Tretia tretina sa začala a oba celky nastupujú so štyrmi hráčmi.
     
    40:40
    Erikssonov trest sa skončil, začína sa skrátená presilová hra domácich.
     
    41:11
    Boston si hru v početnej výhode dlho neužil, pretože Brad Marchand fauloval Kronwalla a dostáva trest za hrubosť.
     
    41:45
    Začala sa presilovka Detroitu.
     
    42:16
    Dvakrát pálil nebezpečne z ľavej strany Tomáš Tatar, ale Detroit sa nakoniec sám vytlačil z pásma a musel rozohrávať spoza vlastnej brány.
     
    43:05
    Detroitu sa podarilo usadiť sa v útočnej tretine a veľmi tvrdú ranu vyslal na Raska z medzikružia Alfredsson a fínsky gólman radšej prikrýva puk pred napádajúcimi hráčmi hostí.
     
    43:11
    Domáci v plnom počte, Marchand je už späť na ľadovej ploche.
     
    44:20
    Detroit neudržal pásmo po Helmovom nahodení a do útoku sa rútili domáci. Iginla pekne našiel z ľavého kruhu Lucica pred bránou, ale jeho pokus dokázal Gustavsson vyraziť.
     
    44:27
    Boston dal gól!
    Krug zachytil puk po zlej rozohrávke jedného z bekov Red Wings, nakorčuľoval si na ľavú stranu a odtiaľ poslal puk pred bránu, kde MILAN LUCIC zakončoval do odkrytej svätyne a posiela Bruins do vedenia 3:1. Asistencia: Torey Krug.
     
    45:48
    Hra sa prerušuje, pretože jeden z arbitrov sa zranil a opúšťa ľadovú plochu.
     
    46:05
    Zranený arbiter sa vrátil na ľadovú plochu a zápas môže pokračovať. Vo vlastnej obrannej tretine držia puk Bruins, ale hostia veľmi vysoko a nepríjemne napádajú.
     
    46:59
    Daniel Alfredsson fauloval Krejčiho a dostáva trest za podrazenie. Presilovka Bruins sa začne po reklamnej pauze.
     
    47:43
    Po Krejčiho prihrávke pred bránu z pravej strany sa Lucic dostal k dvom dorážkam, Krátko na to si autor tretieho gólu Bruins vymenil puk s Chárom a znovu pálil na Gustavssona, ktorý však jeho pokus vyrazil a Detroitu sa podarilo vyhodiť puk do stredného pásma.
     
    48:16
    Tentokrát vyhadzoval puk cez všetky čiary DeKeyser a výbornú prácu odviedol v útočnej tretine Helm, ktorý získal cenné sekundičky pre svoj tím.
     
    48:27
    Kronwall bol faulovaný v súboji pri mantineli a za hákovanie dostáva dve minúty domáci Patrice Bergeron.
     
    48:59
    Hostia v plnom počte, začala sa ich presilová hra.
     
    50:12
    Detroit dlhšiu dobu operoval s pukom v útočnej tretina, ale napokon dokázal Eriksson vyhodiť puk do stredného pásma. Vstúpili sme do poslednej desaťminútovky tohto zápasu a je možné, že aj do poslednej desaťminútovky celej tejto série.
     
    50:27
    Domáci v plnom počte.
     
    51:05
    Detroit drží puk na svojich hokejkách, ale je príliš ďaleko od Raskovej brány.
     
    51:46
    Domáci sa rútili do rýchleho protiútoku, ktorý zakončil svojou strelou z pravého kruhu Caron, ale Gustavsson si s jeho pokusom poradil a prerušuje hru.
     
    52:08
    Po Legwandovej prihrávke sa ocitol vo výbornej pozícii v medzikruží Luke Glendening, ale domáceho brankára neprekonal a následne išli dopredu Bruins. Ich akcia však skončila ofsajdom.
     
    52:22
    Zetterberg nahrával od modrej čiary Helmovi a ten vystrelil na Raska. Celej situácii ale predchádzal faul na Zetterberga, ktorého sa dopustil Brad Marchand a domáci útočník tak už druhýkrát v tomto zápase korčuľuje na trestnú a aj tentokrát je to za hrubosť.
     
    53:10
    Po spätnej prihrávke spoza brány spracovával Zetterberg vysoký puk na ľavom krídle, ale bol atakovaný a napokon z toho vznikla skrumáž tiel pred Raskom, v ktorej boli domáci obrancovia Boychuk a Chára spolu s hosťujúcimi útočníkmi, Zetterbergom a Franzenom.
     
    54:22
    Marchand sa vracia na ľadovú plochu, Bruins sú opäť kompletní.
     
    55:52
    Ani jeden z tímov sa nedokázal dlhšie udržať v útočnej tretine a spoza vlastnej brány rozohrávajú Red Wings.
     
    56:08
    Detroit Red Wings dal gól!
    Dráma je na svete, pretože po strele z pravého kruhu sa pokúšal o teč Abdelkader, ktorému to nevyšlo, ale v tesnom závese za ním bol HENRIK ZETTERBERG, ktorý sa dostal k odrazenému puku a znižuje na 2:3 z pohľadu hostí. Asistencie: Justin Abdelkader, Pavel Dacjuk.
     
    56:56
    Hra sa prerušovala v obrannej tretine hostí a bude sa vylučovať, pretože Detroit mal príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Na trestnú lavicu korčuľuje Tomáš Tatar a po reklamnej pauze si Bruins zahrajú presilovú hru.
     
    58:00
    Boston sa nikam neponáhľa a snaží sa udržať si tesné vedenie.
     
    58:55
    Po závare pred domácou bránou sa dostal do brejku na pravej strane Marchand, ktorý bol odzbrojený a nakoniec skončil v bráne Red Wings, ktorá sa posunula. Hra sa prerušuje.
     
    58:56
    Hostia v plnom počte.
     
    59:10
    Detroit hrá s opustenou bránou.
     
    59:37
    Hra sa prerušuje, pretože domáci Jarome Iginla bol v ofsajde a nemohol tak zakončovať do opustenej brány.
     
    59:37
    Oddychový čas hostí.
     
    59:37
    Vhadzuje sa po Raskovej ľavici, Detroit nastupuje v šestici a s opustenou bránou.
     
    59:44
    Boston dal gól!
    Milan Lucic vybojoval puk na ľavej strane, v strednom pásme ho poslal na modrú čiaru, kde bol JAROME IGINLA a ten ho pohodlne usmerňuje do prázdnej brány hostí a spečaťuje výsledok dnešného zápasu. Asistencie: Milan Lucic, David Krejči.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Boston bol počas celého zápasu lepším tímom a zaslúžene sa tak teší z výhry 4:2. po ktorej sa sezóna Detroitu Red Wings skončila a do semifinále Východnej konferencie postupujú po víťazstve 4:1 na zápasy hráči Bostonu Bruins.

    Tri hviezdy zápasu

    1. Tuukka Rask (BOS) 31 zákrokov
    2. Pavel Dacjuk (DET) 1+1
    3. Torey Krug (BOS) 0+2


    Odo mňa je to na dnes všetko, lúčim sa a prajem príjemný zvyšok neskorého sobotného večera. (00:21:39)

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 4. Eriksson (Hamilton, Rask), 40. Chára (Bergeron, Krug), 45. Lucic (Krug), 60. Iginla (Lucic, Krejči) – 35. Dacjuk (Franzen, Zetterberg), 57. Zetterberg (Abdelkader, Dacjuk)


    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Hamilton, Chára, Boychuk, Bartowski, Krug, Miller – Iginla, Krejčí, Lucic – R. Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Soderberg, Florek – Thornton, Campbell, Caron
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – B. Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Quellet– Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Helm, Franzen – Legwand, Glendening, D. Miller

    Rozhodca: S. Kozari, D. Morton – L. Cameron, B. Murphy