Benfica – Juventus 2:1 (kon.) | Sevilla – Valencia 2:0 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
2:1 (1:0)
Juventus Turín
Štvrtok 24.04.2014, 21:05 • Estádio da Luz (Lisabon) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Obrovská šanca Juve na vyrovnanie. Paul Pogba sa na pravej strane odpútal od Almeidu, zodvihol hlavu a nádherne odcentroval. Lopta cez chybujúceho Garaya prepadla až k výborne hrajúcemu Marchisiovi. Claudio sa z nejakých siedmich metrov pokúsil obstreliť Artura, no ten pohotovo vyráža do strany. Nasledovať bude rohový kop.
     
    88
    André Almeida na polovici ihriska prebrúsil Kwadwa Asamoaha, načo turecký arbiter Cakir reagoval žltou kartou.
     
    86
    No ale pozor na rozbehnutých Orlov! V priebehu niekoľkých desiatok sekúnd mohli zdvojnásobiť svoje vedenie. Striedajúci Cavaleiro z pravej strany centroval na Limu, cez ktorého lopta prepadla až na Lazara Markoviča. Srbský krídelník sa z ľavého okraja šestnástky snažil obstreliť Buffona, no spolu s ním sa lopta obtočila aj okolo ľavej žrde.
     
    84
    Benfica dala gól!
    Lisabonskí Orli sa ale znovu dostávajú do vedenia. Stalo sa tak vôbec po prvej druhopolčasovej strele na bránku! Po pravej strane vyviezol loptu Maxi Pereira, ktorý prihrával na nedávno prichádzajúceho Cavaleira. Ten však loptu prepúšťal na LIMU, ktorý z hranice šestnástky takmer pretrhol sieť. Jeho bomba sa vzniesla pod brvno Gigiho Buffona, ktorý zostal bez nároku na zákrok. Exportným spôsobom sa tak červení vracajú na koňa.
     
    83
    Fernando Llorente sa teda na hraciu plochu nedostane. Namiesto strelca vyrovnávajúceho gólu Carlosa Téveza nahradí Pablo Osvaldo.
     
    82
    Domáci budú striedať i naposledy. Na hraciu plochu sa dostane Ivan Cavaleiro, ktorý nahradí bojovníka Andrého Gomesa.
     
    73
    Juventus Turín dal gól!
    Stará Dáma sa predsa len po zásluhe dočkala vyrovnania! Po parádnej akcii sa talianskemu zástupcovi bude dýchať o poznanie ľahšie. Claudio Marchisio zo stredu ihriska na ľavej strane vysunul Asamoaha, ktorý po zemi prihrával pod seba na CARLOSA TÉVEZA. Ten vnikol do šestnástky, nádhernou zasekávačkou si na zadok posadil kapitána Luisaa a povedľa Artura vyrovnáva na 1:1. Carlitos tak prerušil svoje päťročné čakanie na zásah v pohárovej Európe.
     
    66
    Hraciu plochu opúšťa i ďalší bezfarebný forward Mirko Vučinič. Na jeho miesto príde ľahkonohý šikula Sebastian Giovinco.
     
    63
    Trávnik opúšťa i nevýrazný Óscar Cardozo, ktorý sa nedostal prakticky k ničomu. Snáď bude mať viacej šťastia Lima.
     
    60
    Po hodine hry sme zaznamenali prvú zmenu na domácej strane. Ihrisko opustí výborný Miralem Sulejmani, ktorého nahradí André Almeida.
     
    55
    Claudio Marchisio predviedol ďalší nebezpečný center do vápna, po ktorom sa ale vyrovnanie opäť nekoná. Talianskeho stredopoliara z osi ihriska vysúval Andrea Pirlo. Marchisio sa s loptou ocitol na ľavej strane šestnástky, odkiaľ centroval pod seba na Paula Pogbu. Ten sa snažil využiť dezorientáciu brankára Artura, no hlavičkou do jeho protipohybu ho neprekonal. Brazílsky gólman tak svoje predchádzajúce zaváhanie pri vybehnutí dokázal napraviť. Po brankárskej paráde bude nasledovať rohový kop.
     
    45
    Paul Pogba si už dva či trikrát koledoval o žltú kartu. Tá prichádza až po tom, čo na polovici ihriska skosil Siqueiru.
     
    34
    André Gomes sa objavil už v niekoľkom osobnom súboji s Pogbom. Tentokrát si na ľavej strane proti Francúzovi počínal nedovolene, čo Cakir ocenil žltou kartou.
     
    33
    Vynikajúca turínska príležitosť na vyrovnanie gólom nekončí. Marchisio sa na ľavej strane ocitol pod tlakom, ale napriek tomu sa mu podarilo odcentrovať. Z nejakých siedmich metrov si na loptu najlepšie naskakoval Stephan Lichtsteiner, ktorý hlavičkoval len tesne mimo pravej žrde. Švajčiarovi bol navyše neprávom mávaný ofsajd. Ešteže to teda neskončilo gólom. Postranný rozhodca by mal čo vysvetľovať.
     
    2
    Benfica dala gól!
    Atraktívnosť dnešného semifinále dostáva nový rozmer! Benfica Lisabon sa totiž presadila hneď v samom úvode a Juve sa tak výhradne na defenzívu spoliehať môcť nebude. Rohový kop z ľavej strany rozohrával Miralem Sulejmani. Jeho center smeroval do stredu malého vápna, kde úplne osamotený zakončoval EZEQUIEL GARAY, ktorý presnou hlavičkou k ľavej žrdi nedal Buffonovi šancu. Hrozitánsku chybu pri jeho bránení spôsobil Bonucci.

    Erik Farkaš

    Góly: 2. Garay, 84. Lima – 73. Tévez

    Karty:   34. Gomes (BEN), 88. Almeida (BEN) – 45. Pogba (JUV)


    Benfica Lisabon: Artur – M. Pereira, Luisão (C), Garay, Siqueira – E. Pérez, A. Gomes – Sulejmani, Rodrigo, Markovič – Ó. Cardozo
    Náhradníci: Oblak – Jardel, André Almeida, Amorin, Duričič, Lima, Cavaleiro
    Manažér: Jorge Jesus (POR)

    Juventus Turín: Buffon (C) – M. Cáceres, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, K. Asamoah – Tévez, Vučinič
    Náhradníci: Storari – Ogbonna, Giovinco, Llorente, Barzagli, Osvaldo, Padoin
    Manažér: Antonio Conte (ITA)

    Rozhodca: Cüneyt Çakιr – B. Duran, T. Ongun – M. Eyisoy (všetci TUR)
    Štvrtok 01.05.2014