Benfica – Juventus 2:1 (kon.) | Sevilla – Valencia 2:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:0 (2:0)
Valencia CF
Štvrtok 24.04.2014, 21:05 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme presného zásahu ani na jednej strane nedočkali. Sevilla sa zamerala skôr na bránenie svojho výsledku a hrozenie z rýchlych brejkov. Valencia sa snažila o vyrovnanie, v závere si aj vypracovala dve tutovky, no ani Jonas, ani Vargas neuspeli, a tak sa do odvety vo Valencii bude nastupovať za stavu 2:0 pre Sevillu.

    Z mojej strany je to na dnes všetko. Ďakujem vám za pozornosť a želám dobrú noc. Teším sa opäť nabudúce pri kvalitnom európskom futbale. (22:56:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ibbora sa mohol stať autorom tretieho presného zásahu svojho tímu. Fantasticky si totiž nabehol na priamy kop Rakitiča, no prestrelil!
     
    90+2
    Gameiro unikal svojmu krajanovi Mathieumu, ktorý zatiahol za ručnú brzdu a poslal ho k zemi. Stopér hostí so súpera odišiel so žltou kartou.
     
    90+1
    Ivan Rakitič sa už teraz, samozrejme, nikam neponáhľa. Zvolil prihrávku dozadu.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90
    Sevilla po tretí raz v zápase strieda, jedná sa o čisto taktickú záležitosť na zdržanie času. Trávnik opustil Vitolo, na záver stretnutia prišiel spotiť dres Ibbora.
     
    89
    V predposlednej minúte riadnej hracej doby dostal žltú kartu Alcácer, ktorý bol pred zápasom v ohrození, a tak svojim spoluhráčom v odvete nepomôže.
     
    88
    Tak to je neuveriteľné! Ďalšia tutovka Valencie. Domáci brankár Beto teraz trošku zaváhal, Vargas ho prehlavičkoval, no za už prekonaného brankára domácich zasiahlo brvno! Obrovská smola hostí.
     
    87
    Valencia mohla korunovať svoju zvýšenú aktivitu presným zásahom, ktorý by mal mimoriadny význam. Jonas však v stopercentnej tutovke nepochodil, Beto si na konto pripísal fantastický zákrok!
     
    86
    Mbia sa s tým nepáral, okamžite potom, ako získal loptu, ju nakopol čo najďalej od svojho pokutového územia.
     
    85
    Defenzíva Seville si poradila s oboma štandardnými situáciami a loptu odvrátila do bezpečia. V jej držaní sú stále futbalisti Valencie.
     
    84
    Pereira bol na pravom krídle podťatý. Rozohrávku následného priameho kopu si zobral na svoje triko Piati. Po jeho centri nasleduje rohový kop.
     
    83
    Pri lopte hosťujúci brankár Guaita. Valencia má pred sebou posledné minúty na to, aby si vylepšila východiskovú pozíciu pred domácou odvetou.
     
    81
    Jonas posunul loptu do pokutového územia Gayovi, ktorý sa snažil zo všetkých síl, no loptu už na hracej ploche neudržal.
     
    80
    Piati sa odhodlal k streleckému pokus spoza šestnástky. Jeho zakončenie ľavačkou vyzeralo nebezpečne, no chýbala mu väčšia presnosť. Lopta sa nezmestila medzi tri žrde.
     
    78
    Gameiro sa v pokutovom území dostal do zakončenia, jeho delovú strelu z voleja tečoval rukou Fuego na rohový kop. Francúzsky útočník v službách Seville okamžite vyletel na rozhodcu so žiadosťou o penaltu. Skomina však mal na celú situáciu úplne iný názor.
     
    77
    Piati sa snažil prebiť smerom dopredu, výborným defenzívnym zákrokom mu však vystavil stopku domáci stopér Pareja.
     
    76
    Marko Marin sa opäť dopustil faulu. Nemecký záložník a víťaz Európskej ligy z minulého ročníka s Chelsea už má na konte žltú kartu, mal by si teda dávať väčší pozor.

    Michal Bakoš

    Góly: 33. Mbia, 36. Bacca

    Karty:   71. Marko Marin (SEV) – 89. Alcácer (VCF), 90+2. Mathieu (VCF)


    FC Sevilla: Beto – Figueiras, Pareja, Fazio, F. Navarro – J. Reyes, Carriço, Rakitić (C), Mbia, Vitolo – Bacca.
    Náhradníci: Varas – Cicinho, Marin, Iborra, Trochowski, Gameiro, Jairo.

    Valencia CF: Guaita – João Pereira, Fuego, Mathieu (C), Bernat – Feghouli, Parejo, S. Keita, Cartabia – Vargas, Alcácer.
    Náhradníci: Domenech – Barragán, R. Costa, Ruiz Rodríguez, Piatti, Romeu, Jonas, Gayá

    Rozhodca: Skomina (SVN) – Ul (SVN), Cariolato (ITA)
    Štvrtok 01.05.2014