Benfica – Juventus 2:1 (kon.) | Sevilla – Valencia 2:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:0 (2:0)
Valencia CF
Štvrtok 24.04.2014, 21:05 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Gameiro unikal svojmu krajanovi Mathieumu, ktorý zatiahol za ručnú brzdu a poslal ho k zemi. Stopér hostí so súpera odišiel so žltou kartou.
     
    90
    Sevilla po tretí raz v zápase strieda, jedná sa o čisto taktickú záležitosť na zdržanie času. Trávnik opustil Vitolo, na záver stretnutia prišiel spotiť dres Ibbora.
     
    89
    V predposlednej minúte riadnej hracej doby dostal žltú kartu Alcácer, ktorý bol pred zápasom v ohrození, a tak svojim spoluhráčom v odvete nepomôže.
     
    88
    Tak to je neuveriteľné! Ďalšia tutovka Valencie. Domáci brankár Beto teraz trošku zaváhal, Vargas ho prehlavičkoval, no za už prekonaného brankára domácich zasiahlo brvno! Obrovská smola hostí.
     
    87
    Valencia mohla korunovať svoju zvýšenú aktivitu presným zásahom, ktorý by mal mimoriadny význam. Jonas však v stopercentnej tutovke nepochodil, Beto si na konto pripísal fantastický zákrok!
     
    78
    Gameiro sa v pokutovom území dostal do zakončenia, jeho delovú strelu z voleja tečoval rukou Fuego na rohový kop. Francúzsky útočník v službách Seville okamžite vyletel na rozhodcu so žiadosťou o penaltu. Skomina však mal na celú situáciu úplne iný názor.
     
    74
    Valencia využila aj poslednú možnosť na striedanie. Trávnik opustil Feghouli, ktorý svoje miesto na trávniku prepustil kanonierovi Jonasovi.
     
    73
    Strelec druhého presného zásahu Carlos Bacca má pre dnes hotovo, svoju úlohu splnil. Jeho miesto na hrote útoku prebral Kevin Gameiro.
     
    71
    Marko Marin si pomohol pridržaním súpera. Následne sa prezentoval protestmi, Skomina s ním stratil trpezlivosť a ako prvému v zápase mu udelil žlté napomenutie.
     
    69
    Periera vyvážal loptu dopredu, zdvihol hlavu a dlhou kolmicou hľadal za obranou Vargasa. Ten sa snažil byť pri lopte skôr ako Beto, no domáci brankár vyštartoval včas a situáciu zvládol s prehľadom.
     
    67
    Valencia mala na dosah zníženie aktuálneho stavu! Sevilla zaváhala v defenzíve, jednoduchý odkop domáci nezvládli, lopta sa dostala k Vargasovi, ktorý sa okamžite odhodlal k strele. Jeho technická strela sa točila k ľavej tyči, no lopta napokon predsa len skončila tesne vedľa!
     
    62
    Alcácer si našiel miesto v pokutovom území, uvoľnil sa od svojich strážcov a po prihrávke z ľavej strany pohotovo zakončil. Jeho pokus skončil nad!
     
    59
    Strieda aj Sevilla. Zápas sa skončil pre miláčika domáceho publika Juana Antonia Reyesa, ktorý bol potleskom vyprevadený z trávniku. Jeho miesto v záložnej formácii zaujal Marko Marin.
     
    57
    Na strane Valencie registrujeme druhé striedanie. Trávnik opúšťa Fede Cartabia, ktorý svoje miesto prenechal útočníkovi Pablovi Piatimu.
     
    56
    Jeden z nich potiahol Ivan Rakitič, ktorý opäť využil svoj nesmierny prehľad v hre a skvelú nahrávku. Kolmicou za obranu vyslal do samostatného nájazdu Baccu, ktorý mal na kopačke tretí presný zásah Seville! Nádeje Valencie však udržal nad vodou skvelým zákrokom Guaita!
     
    54
    Defenzíva Valencie si v pokutovom území opäť počínala pri bránení štandardnej situácie veľmi benevolentne a mohla byť za to kruto potrestaná. Ivan Rakitič našiel milimetrovo presným centrom hlavu Fazia, ktorý hlavičkoval nikým nekrytý, našťastie pre hostí, loptu dokázal Guaita skrotiť!
     
    52
    Loptu si prichystal francúzsky stopér Mathieu, ktorý ľavačkou vystrelil ponad múr k ľavej tyči. Nemieril to vôbec zle, jeho pokusu však predsa len chýbala väčšia presnosť.
     
    46
    Tréner Valencie sa rozhodol do druhého polčasu pre jednu zmenu v zostave. Bernata nahradil mladíkom Gayom, ktorý nemá s podobnými zápasmi najmenšie skúsenosti.
     
    45
    Do polčasu to mohlo byť už 3:0! Rakitič je expert na podobnú situácie, opäť to výborne vymyslel, nacentroval loptu do pokutového územia, kde Fáziovu hlavičku vyrazil Guaita.
     
    36
    Sevilla dala gól! Valencia dostáva v krátkom časovom rozpätí druhý úder. Domáci predviedli vo dvojici krásnu kombináciu na jeden dotyk, BACCA sa pohybom uvoľnil do stopercentnej šance, v ktorej sa zachoval chladnokrvne a nezaváhal. Pravačkou nedal Guaitovi šancu!
     
    33
    Sevilla dala gól! Domáci mali k dispozícii štandardnú situáciu zo zaujímavej pozície. Nerozohral ju nik iný, ako Ivan Rakitič, ktorého center prepadol za hosťujúcu obranu k MBIOVI, ktorý bol otočený chrbtom k bráne a krásnou pätičkou úspešne zakončil!
     
    28
    Neskutočný Ivan Rakitič je všade, motor domácej zálohy nám teraz predviedol krásnu kolmicu za obranu, kde si ideálne načasoval nábeh Bacu. Veľmi peknú akciu zakončil domáci útočník nepresnou strelou!
     
    27
    Rakitič sa pokúsil odcentrovať z ľavej strany, jeho pokus bol blokovaný na rohový kop. Na center domáceho šplímachra si v pokutovom území naskočil Fázia, ktorého hlavičkové zakončenie skončilo tesne vedľa ľavej tyče!
     
    17
    Hra sa nám okamžite otočila na druhú stranu, k lopte sa dostal Alcácer, ktorý pred pokutovým územím natiahol k strele. Jeho výborný pokus zneškodnil ešte lepším zákrokom brankár Beto!

    Michal Bakoš

    Góly: 33. Mbia, 36. Bacca

    Karty:   71. Marko Marin (SEV) – 89. Alcácer (VCF), 90+2. Mathieu (VCF)


    FC Sevilla: Beto – Figueiras, Pareja, Fazio, F. Navarro – J. Reyes, Carriço, Rakitić (C), Mbia, Vitolo – Bacca.
    Náhradníci: Varas – Cicinho, Marin, Iborra, Trochowski, Gameiro, Jairo.

    Valencia CF: Guaita – João Pereira, Fuego, Mathieu (C), Bernat – Feghouli, Parejo, S. Keita, Cartabia – Vargas, Alcácer.
    Náhradníci: Domenech – Barragán, R. Costa, Ruiz Rodríguez, Piatti, Romeu, Jonas, Gayá

    Rozhodca: Skomina (SVN) – Ul (SVN), Cariolato (ITA)
    Štvrtok 01.05.2014