Lev – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (kon.)
koniec
Lev Praha
3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Metallurg Magnitogorsk
Utorok 22.04.2014, 19:00 • O2 Aréna, Praha, Česká republika • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:36
    Lev Praha dal gól!

    Záver ako z filmového trháku dnes sledujeme v O2 Aréne! Domáci strieľajú tretí gól a zrejme rozhodujú o svojom víťazstve! Hostia prepadli v strednom pásme, do útoku sa dostal fínsky bek Mäenpää, vycvičil Leeho, nahral napravo priamo do jazdy JUSTINOVI AZEVEDOVI a ten trafil nekompromisne do pravého horného rohu!!!
    Eufória v pražskej hale, domáci takmer okamžite po inkasovanom góle strhávajú vedenie na svoju stranu!
    Asistencie : Mikko Mäenpää
     
    58:42
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Neuveriteľné, čo sa dnes v závere stretnutia v O2 Aréne deje. Škaredý zákrok Mozyakina ostal nepotrestaný, na čo hostia odvolali Košečkina a vyrovnávajú! FRANCIS PARÉ sa ocitol voľný na ľavej strane po zblokovanej strele Mozyakina a trafil presne pod hornú žŕdku!
    Asistencie : Sergej Mozyakin, Chris Lee
     
    58:06
    Nepríjemný hit v strednom pásme, Thörnberg bol doslova zostrelený Mozyakinom! Ten mu v spätnom pohybe uštedril úder lakťom priamo do hlavy, na čo švédsky útočník ostal ležať na ľade a s lekárskou pomocou zamieril priamo do šatne na ošetrenie. Zákrok ale ostal nepotrestaný rozhodcami, čo je ťažko pochopiteľné, ale momentálne ide o fakt, že sú hostia naďalej v plnej sile. Hostia skúšajú power-play.
     
    53:01
    Druhá obrovská presilovková šanca Magnitky. Mozyakin si opäť prebral puk na pravej strane tesne za modrou čiarou, s ľahkosťou naservíroval lahôdkovú krížnu prihrávku na ľavú stranu, Zaripov tam však trafil len do bočnej siete!
     
    52:18
    Veľká možnosť Magnitky na vyrovnanie! Mozyakin našiel presnou prihrávkou na ľavo Zaripova, ten bol síce z uhla, ale aj tak dokázal puk poslať k bližšej žrdi, kde mal Vehanen čo robiť, aby si puk nevrazil do brány. Nakoniec fínsky brankár situáciu úspešne zvládol a puk pokryl!
     
    51:48
    Hostia budú môcť okamžite vyrovnať v presilovej hre! Za hákovanie je vylúčený Ševc.
     
    50:59
    Lev Praha dal gól!

    Nádherná presilovková kombinácia Leva ústi vo vedúci a možno rozhodujúci gól! Mäenpää podržal puk na modrej, nahral naľavo na Oystricka, ktorý krížnou prihrávkou našiel na pravej strane voľného JUSTINA AZEVEDA a ten už trafil presne pod hornú žrď popri presúvajúcom sa Košečkinovi!
    Asistencie : Nathan Oystrick, Mikko Mäenpää
     
    49:06
    Matai v zaujímavej príležitosti pred bránou, bol však zahákovaný a plynie z toho presilovka pre Lev! Za hákovanie je vylúčený Tim Brent.
     
    45:12
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Novotný v páde neúmyselne trafil vysokou hokejkou do tváre hráča Tereščenka, za čo inkasuje menší trest.
     
    44:41
    Tlak Leva bude umocnený presilovkou! Tim Brent si totiž odsedí dvojminútový trest za podrazenie!
     
    43:21
    Domáci mohli viesť! Po prihrávke z ľavej strany sa ocitol osamotený pred Košečkim na pravej strane Azevedo, pekne si puk potiahol na forehand a zakončoval do odkrytej brány, za prekonaného Košečkina zaskočil dobre postavený obranca na bránkovej čiare!
     
    41:28
    Bleskový protiútok Leva, z ktorého mohlo gólovo zapršať! Kapanen potiahol puk do útočnej tretiny a prenechal zadovkou Řepíkovi, jeho tvrdý príklep tesne minul vzdialenejšiu žrď!
     
    40:14
    Ihneď na začiatku tretej časti hry príležitosť hostí! Po chybnej rozohrávke Leva prihral Mozyakin napravo na Zaripova, ten z otočky aj ohrozil Vehanena, ktorý výborne zasiahol hokejkou!
     
    38:57
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Ten správny moment pre Magnitku prišiel práve teraz a SERGEJ MOZYAKIN vyrovnáva! Útočník hostí si prebral puk pri ľavom mantineli, zľahka vykorčuľoval smerom k stredu a tvrdým príklepom vymietol protiľahlý roh brány!
    Asistencia : Danis Zaripov
     
    38:18
    V závere tretiny presilovka hostí a možnosť na vyrovnanie! Birner v strednom pásme podrazil Osalu, za čo si odsedí dve minúty.
     
    37:19
    Thörnberg pekne zapracoval na pravej strane, vyšiel spoza brány a hľadal tam Sekáča, proti nemu v poslednej chvíli zasiahol Košečkin! Následne ešte prišla ďalšia strela z hokejky Thörnberga spomedzi kruhov, aj tú Košečkin fantasticky vyrazil!
     
    36:11
    Platonov strieľal nebezpečne z ľavého kruhu, Vehanen v náročnom zákroku vyrazil puk pred seba, kde sa v skrumáži presadil Kosov, brankár Leva si pokryl aj túto dorážku a naďalej si tak drží čisté konto!
     
    34:03
    Čo teraz chytil Vehanen, tak nad tým zostáva rozum stáť! Neuveriteľný zákrok fínskeho brankára drží domácim vedenie – Mozyakin totiž využil zlé striedanie domácich, z ľavej strany si potiahol puk medzi kruhy a priťukol napravo na Zaripova, ten už mal pred sebou odkrytú pravú časť brány, Vehanen ale doslova tigrím skokom dokázal puk vyraziť a chytil čistú šancu Magnitky!
     
    32:06
    Lev pokračuje v pôsobení v útočnom pásme a je z toho veľká možnosť! O´Byrne vystrelil z pravej strany z pomerne veľkého uhla, pred bránou ešte ale tečoval v poslednej chvíli Kapanen, Košečkin skvele zareagoval a aj s trochou šťastia pokryl puk medzi betónmi!
     
    28:18
    Jiří Sekáč v ďalšej obrovskej príležitosti! Po prepadnutí obrany hostí sa ocitol osamotený na pravom kruhu, perfektne si na ľad položil Ibragimova a stál pred ním už len brankár. Sekáč sa snažil zakončovať po sťahovačke na forehand, Košečkin sa ale skvele roztiahol na ľade a zakončenie Sekáča fantasticky v páde kryl!
     
    23:09
    Po neprehľadnej situácii pri bráne Leva prišla obrovská možnosť na vyrovnanie! Kovář sa uvoľnil na pravej strane, po ľade vystrelil a Vehanen zasiahol neisto, puk skončil až za ním na ľavej žrdi, odkiaľ sa odrazil pred bránu. Tam bol na dorážku pripravený Mozyakin, spred neho ale fantasticky puk odkopol korčuľou do bezpečia Mäenpää!
     
    22:53
    Vzájomné vylúčenie za hrubosť pri vzájomnej roztržke. Na strane Leva si dve minúty odsedí Matai, na strane Magnitky Chabarov.
     
    21:06
    Tak predsa len mohol Sekáč zakončovať! Thörnberg strieľal z ľavej strany, Košečkin vyrazil pred seba, kde sa snažil dorážať práve Sekáč, brankár Magnitky ale ešte skvele vytasil svoju hokejku a na poslednú chvíľu odpálil puk do bezpečia!
     
    19:00
    Oystrick našiel nádherne načasovanou strieľanou prihrávkou medzi kruhmi Sekáča, ten puk dobre zasiahol a mieril na bránu, len tesne ale minul priestor troch žrdí!
     
    18:13
    Jan Kovář je za nedovolené bránenie vylúčený na dve minúty, je tu presilovka Leva!
     
    14:52
    Ševc strieľal od modrej po vyhranom buly, jeho nepríjemnú strelu po ľade Košečkin len vyrazil pravým betónom ku Novotnému, ten už svoju dorážku nedokázal zdvihnúť ponad betón Košečkina, ktorý tak vychytal aj túto príležitosť!
     
    07:18
    Za držanie hokejky si Ondřej Němec odsedí dve minúty, hostia v presilovej hre!
     
    04:52
    Prečíslenie troch domácich proti dvom obrancom! Puk potiahol cez stred Matai a prihral napravo na Cingeľa, jeho rýchlu strela švihom vyrazil dobre postavený Košečkin!
     
    01:25
    Lev Praha dal gól!

    Domáci v úvodnom tlaku a okamžite z neho dokázali skórovať! Predchádzalo tomu viacero zaujímavých situácií – najprv od modrej nahadzoval Němec a pred bránou ešte neúspešne tečoval Vrána. Následne sa puku na ľavom kruhu ujal JIŘÍ SEKÁČ, obkrúžil bránu a z otočky zasunul za prispenia teču brániaceho obrancu puk do brány!
    Asistencie : Martin Thörnberg, Petr Vrána

    Góly a asistencie: 2. Sekáč (Thörnberg, Vrána), 51. Azevedo (Oystrick, Mäenpää), 60. Azevedo (Mäenpää) – 39. Mozyakin (Zaripov), 59. Paré (Mozyakin, Lee)


    Lev Praha: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Novotný, Azevedo, Zackrisson – Oystrick, Němec, Vrána, Sekáč, Thörnberg – Gragnani, O´Byrne, Birner, Řepík, Kapanen – Jaakola, Nakládal, Kubalík, Matai, Cingeľ
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Biryukov, Zaripov, Kovář, Mozyakin – Tereščenko, Chabarov, Pare, Potechin, Grigorenko – Lee, Ibragimov, Junkov, Kosov, Platonov – Malenkich, Malinovsky, Timkin, Brent, Osala

    Rozhodca: Konstantin Olenin, Jyri Ronn – Dmitrij Sivov, Sergej Shelyanin

    Diváci: 16435