Lev – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (kon.)
koniec
Lev Praha
3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Metallurg Magnitogorsk
Utorok 22.04.2014, 19:00 • O2 Aréna, Praha, Česká republika • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Lev Praha vo fantastickom zápase zdolal Metallurg Magnitogorsk 3:2 a v sérii vedie 2:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (21:30:01)
     
    Štatistiky zo zápasu

    Strely na bránu : 36:20
    Vylúčenia : 5:4
    Presilovky : 1:1
    Úspešnosť brankárov : 90,0 % – 91,67 %
     
    Dnešné stretnutie ponúklo jeden z najkrajších zápasov celej hokejovej sezóny. Videli sme duel v obrovskom tempe s množstvom fyzických súbojov a príležitostí s výbornými výkonmi oboch brankárov. Vrcholom bol fantastický záver, kedy sa obrovská radosť Magnitky z vyrovnania zmenila na eufóriu hráčov a fanúšikov Leva, keď Justin Azevedo 24 sekúnd pred koncom rozhodol o výhre Leva! Tá je dnes zaslúžená, domáci boli aktívnejší, vyvarovali sa škaredých zákrokov a v závere im pomohla aj hokejová spravodlivosť.
     
    Neuveriteľný zápas, úžasný záver, obrovské emócie, hokej tej najvyššej kvality – tak také bolo tretie finále KHL medzi Levom Praha a Metallurgom Magnitogorsk! Hostia vyrovnali 78 sekúnd pred koncom, keď rozhodca najprv nepotrestal zákrok Mozyakina a po následnom vhadzovaní trafil presne Pare. Zdalo sa, že pôjdeme do predĺženia, všetko ale bolo nakoniec inak – Mäenpää podnikol útočný výpad, našiel Azeveda a hrdina dnešného duelu rozhodol o tom, že Lev vedie v sérii 2:1 na zápasy!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Hostia odvolali Košečkina, ešte sa v závere snažia vyrovnať tento neuveriteľný zápas. Strelu Leeho ale zblokoval Azevedo, puk v strednom pásme!
     
    59:36
    Lev Praha dal gól!

    Záver ako z filmového trháku dnes sledujeme v O2 Aréne! Domáci strieľajú tretí gól a zrejme rozhodujú o svojom víťazstve! Hostia prepadli v strednom pásme, do útoku sa dostal fínsky bek Mäenpää, vycvičil Leeho, nahral napravo priamo do jazdy JUSTINOVI AZEVEDOVI a ten trafil nekompromisne do pravého horného rohu!!!
    Eufória v pražskej hale, domáci takmer okamžite po inkasovanom góle strhávajú vedenie na svoju stranu!
    Asistencie : Mikko Mäenpää
     
    58:57
    Sekáč v útočnej snahe, obrancovia hostí mu ale neumožnili vystreliť na bránu, domáci sa ešte snažia v útoku niečo vymyslieť.
     
    58:42
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Neuveriteľné, čo sa dnes v závere stretnutia v O2 Aréne deje. Škaredý zákrok Mozyakina ostal nepotrestaný, na čo hostia odvolali Košečkina a vyrovnávajú! FRANCIS PARÉ sa ocitol voľný na ľavej strane po zblokovanej strele Mozyakina a trafil presne pod hornú žŕdku!
    Asistencie : Sergej Mozyakin, Chris Lee
     
    58:06
    Nepríjemný hit v strednom pásme, Thörnberg bol doslova zostrelený Mozyakinom! Ten mu v spätnom pohybe uštedril úder lakťom priamo do hlavy, na čo švédsky útočník ostal ležať na ľade a s lekárskou pomocou zamieril priamo do šatne na ošetrenie. Zákrok ale ostal nepotrestaný rozhodcami, čo je ťažko pochopiteľné, ale momentálne ide o fakt, že sú hostia naďalej v plnej sile. Hostia skúšajú power-play.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny, akcia hostí začína až u Košečkina.
     
    57:42
    Nahodenie zo strednej tretiny končí na ochrannej sieti, zrejme bez teču na strane Leva, preto sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    57:24
    Obraz hry stále rovnaký, neúspešná snaha hostí a veľmi rozumná hra Leva! Momentálne zasiahol na modrej čiare Němec a nedovolil tak Magnitke dostať sa do pásma.
     
    56:53
    Lev sa ale dokázal okamžite oslobodiť a znovu je pri puku, čas už sa pomaly míňa a blížime sa k záveru stretnutia!
     
    56:27
    Sekáč stratil puk pri svojej snahe v útočnej tretine, tak až teraz pri puku Magnitka a zrejme sa začne očakávané peklo v obrannej tretine Leva.
     
    55:47
    Lev prežil ďalšiu minútu, hostia sa stále nedokázali dostať k puku a založiť útočnú akciu.
     
    55:11
    Necelých päť minút pred koncom Lev stále kontroluje hru a drží puk na svojich hokejkách. Hostia sa zatiaľ nedostali do očakávaného náporu.
     
    54:46
    Ševc nahadzoval od modrej čiary, puk preletel nikým netečovaný okolo ľavej žrde až do rohu klziska.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 16435 divákov. Ide o nový rekord KHL v diváckej návšteve v priebehu jej doterajšej histórie!

    Góly a asistencie: 2. Sekáč (Thörnberg, Vrána), 51. Azevedo (Oystrick, Mäenpää), 60. Azevedo (Mäenpää) – 39. Mozyakin (Zaripov), 59. Paré (Mozyakin, Lee)


    Lev Praha: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Novotný, Azevedo, Zackrisson – Oystrick, Němec, Vrána, Sekáč, Thörnberg – Gragnani, O´Byrne, Birner, Řepík, Kapanen – Jaakola, Nakládal, Kubalík, Matai, Cingeľ
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Biryukov, Zaripov, Kovář, Mozyakin – Tereščenko, Chabarov, Pare, Potechin, Grigorenko – Lee, Ibragimov, Junkov, Kosov, Platonov – Malenkich, Malinovsky, Timkin, Brent, Osala

    Rozhodca: Konstantin Olenin, Jyri Ronn – Dmitrij Sivov, Sergej Shelyanin

    Diváci: 16435