Manchester City – West Bromwich 3:1 (kon.)
koniec
Manchester City
3:1 (3:1)
West Bromwich Albion
Pondelok 21.04.2014, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Citizens mohli ešte prikrášliť výsledok. Celú akciu započal individuálnym prienikom v strede poľa Milner, ofenzívu sa vydal podporiť i Kompany, ktorý loptu posunul do pokutového územia práve Milnerovi. Jeho tvrdá strelu pravou nohou vyrazil Foster na roh.
     
    89
    Tretie striedanie využil aj domáci lodivod, ktorý z ihriska stiahol Edina Džeka a na samotný koniec zápasu poslal zapotiť dres Kolarova.
     
    87
    Džeko si pohybom vypýtal kolmicu od Milnera, vnikol s loptou do pokutového územia, dokázal si to pripraviť na ľavačku, no jeho strela z uhla bola zrazená na rohový kop.
     
    84
    Posledné striedanie na strane West Bromwichu Albion. Mulumbu dnes v strede poľa odviedol penzum čiernej roboty, snažil sa aj o rozohrávku. Na jeho miesto prichádza Morrison.
     
    76
    Sessegnon počas celého zápasu sršal aktivitou, snažil sa často krát zobrať to na seba svojim výkonom manažéra určite potešil. Teraz je však striedaný Berahinom.
     
    70
    Španielsky stredopliar v službách domáceho stretnutia už v stretnutí pokračovať nemohol. Na ihrisku ho nahradil anglický pracant James Milner.
     
    64
    Jeden z najaktívnejších hráčov v dnešnom zápase Sergio Aguero si môže ísť pokojne sadnúť na lavičku náhradníkov. Svoju robotu si odviedol a na trávnik pustil Jovetiča.
     
    60
    Po hodine hry prichádza prvé striedanie, realizujú ho hostia. Zápas sa skončil pre českého útočníka Vydru, ktorý svoje miesto prenechal Anichebemu.
     
    60
    Nasri mal po prihrávke Zabaletu na kopačke štvrtý presný zásah domácich! Výborne však v pokutovom území zapracoval jeden z hosťujúcich obrancov a loptu upratal na roh.
     
    43
    V záverečnej fáze prvého polčasu sa mohol opäť upravovať stav, znovu to mohlo byť len o rozdiele jedného presného zásahu! Sessegnon totiž dostal do pokutového územia fantastickú prízemnú prihrávku z pravej strany, pohotovo zakončil, no skvelo sa mu hodil pod nohy Kompany, ktorý sa zaslúžil o to, že lopta skončila nad bránou Harta!
     
    36
    Manchester City dal gól! City si opäť dokázalo prinavrátiť dvojgólové vedenie. Center od rohovej zástavky prepadol cez celé pokutové územie až na zadnú tyč k úplne voľnému a nikým nestráženému DEMICHELISOVI, ktorý nemal dôvod, nerozvlniť voľnú sieť.
     
    31
    Silva veľmi pekne zrealizovaným oblúčikom vysunul do pokutového územia Aguera. Ten loptu stihol, no jeho center z pádu skončil len na bráne Fostera.
     
    22
    Žltí sa aj na domácej strane. Domáci pôsobili pri rozohrávke príliš ťažkopádne stratili loptu a rýchly prienik Sessegona sa radšej rozhodol Demichelis prerušiť za cenu faulu.
     
    19
    Phil Dowd po prvý raz v zápase siahol do svojej kapsičky, z ktorej vytiahol žltú kartu pre Dawsona. Ten si zozadu tvrdo vyšliapol na Džeka a po zásluhe bol potrestaný.
     
    16
    West Bromwich Albion dal gól! Po zbytočnom zaváhaní City pyká aj inkasovaním presného zásahu. Pekelne rýchly brejk West Bromwichu zakončil DORRANS, ktorý to zvládol vynikajúco. Po obdržaní lopty si ju prehodil z pravačky na ľavú nohu a pohotovo zakončil k ľavej žrdi. Hart nemal nárok!
     
    10
    Manchester City dal gól! Domáci pokračujú vo fantastickom úvode, neprešlo ani desať minút a vedú už o dva presné zásahy! Na počiatku akcie to vyzeralo, akoby si trojica domácich hráčov išla zahrať na ľavé krídlo bago. Následne sa však k lopte dostal SERGIO AGUERO, ktorý chcel pôvodne zakombinovať. Tento úmysel mu však obrana West Bromwichu zmarila, argentínsky útočník sa však opätovne dostal k lopte, do ktorej sa oprel a strelou k ľavej žrdi prekonal Fostera.
     
    6
    Hostia predviedli peknú kombinačnú akciu, na konci ktorej bol Vydra a jeho doťuknutie lopty do prázdnej brány. West Bromwich sa však nemôže tešiť, rozhodca odmával ofsajd. Veľmi sympatický náznak hosťujúceho celku.
     
    5
    Nasri vnikol do pokutového územia, posunul loptu pod seba na Sergia Aguera, ktorý zakončil pohotovo z prvej, no nepresne. Loptu poslal nad hornú tyč Fosterovej brány.
     
    3
    Manchester City dal gól! Rozprávkový štart Citizens do zápasu! Sami Nasri na pravej strane roztancoval obrancu West Bromwichu, jeho center zrazila obrana hostí len k Aguerovi, ktorého jedovku z vnútra pokutového územia ešte stačil Foster vyraziť, no len ku PABLOVI ZABALETOVI, na ktorého už čakala jednoduchá úloha – dopraviť loptu do odkrytej svätyne!

    Michal Bakoš

    Góly: 3. Pablo Zabaleta, 10. Sergio Aguero, 36. Martin Demichelis – 16. Dorrans

    Karty:   22. Demichelis (MC) – 19. Dawson (WBA)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Silva, Fernandinho, García, Nasri – Džeko, Agüero.
    Náhradníci: Pantilimon – Richards, Lescott, Kolarov, Milner, Negredo, Jovetić.

    West Bromwich Albion: Foster – Jones, Dawson, Olsson, Ridgewell – Amalfitano, Mulumbu, Sessègnon, Brunt, Dorrans – Vydra.
    Náhradníci: Myhill – Reid, Lugano, Yacob, Morrison, Anichebe, Berahino.

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, S. Bennett- R. Madley