Manchester City – West Bromwich 3:1 (kon.)
koniec
Manchester City
3:1 (3:1)
West Bromwich Albion
Pondelok 21.04.2014, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas sa už kvalitou a tempom samotnej hry na ten prvý ani nechytal. Videli sme síce zopár zaujímavých momentov, no presných zásahov sme sa už nedočkali. Negatívom pre City je zranenie Davida Silvu, ktorý nedohral zápas a uvidíme ako na tom bude.

    Z mojej strany všetko, prajem ešte pekný zvyšok pondelka, školákom ešte príjemný posledný deň prázdnin. Budem sa tešiť niekedy nabudúce, dočítania a dobrú noc! (22:55:49)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Citizens mohli ešte prikrášliť výsledok. Celú akciu započal individuálnym prienikom v strede poľa Milner, ofenzívu sa vydal podporiť i Kompany, ktorý loptu posunul do pokutového územia práve Milnerovi. Jeho tvrdá strelu pravou nohou vyrazil Foster na roh.
     
    90+3
    Ďalekonostná strela v podaní Dorransa akurát tak pozdravila fanúšikov na tribúne za Hartom.
     
    90+2
    Jones sa pekne zbavil atakujúceho protihráča, vyviezol loptu dopredu a ešte sa snažil na pravom krídle urobiť vietor. Nevyšiel mu však pokus o narážačku.
     
    90
    Nadstavuje sa až päť minút. Dôvodom je zranenie a následné ošetrovanie Davida Silvu.
     
    89
    Tretie striedanie využil aj domáci lodivod, ktorý z ihriska stiahol Edina Džeka a na samotný koniec zápasu poslal zapotiť dres Kolarova.
     
    88
    Ridgewell sa zranil pri súboji so Zabaletom. Obranca odkrivkáva z trávnika, čo znamená, že West Bromwichu bude dohrávať zápas v oslabení.
     
    87
    Džeko si pohybom vypýtal kolmicu od Milnera, vnikol s loptou do pokutového územia, dokázal si to pripraviť na ľavačku, no jeho strela z uhla bola zrazená na rohový kop.
     
    86
    Zápas sa už vyslovene dohráva v tréningovom tempe. Po strate Silvu už domáci nechcú riskovať zranenia.
     
    84
    Posledné striedanie na strane West Bromwichu Albion. Mulumbu dnes v strede poľa odviedol penzum čiernej roboty, snažil sa aj o rozohrávku. Na jeho miesto prichádza Morrison.
     
    83
    Všetci hostia stiahnutí na svojej polovici ihriska pred pokutovým územím, domáci si to nahrávajú po obvode skoro na štýl španielskej Barcelony.
     
    81
    Berahino sa otočený chrbtom k bráne zbavil svojho strážcu, ktorým bol domáci kapitán Kompany, no zakončiť sa mu už nepodarilo. Hart následne vyboxoval do bezpečia prudký center z ľavej strany.
     
    80
    Dawson sa pri vzdušnom súboji v strede poľa doslova zavesil na Džeka a poslal ho k zemi. Samozrejme mu bol odpískaný faul.
     
    78
    Domáci sa už bezhlavo do útoku nehrnú, koniec koncov nemalo by to žiadny význam. Sústredia sa na kontrolovanie výsledku, možno povedať, že hrajú takpovediac údržbu.
     
    76
    Sessegnon počas celého zápasu sršal aktivitou, snažil sa často krát zobrať to na seba svojim výkonom manažéra určite potešil. Teraz je však striedaný Berahinom.
     
    74
    Milner zabojoval pri postrannej čiare a vybojoval pre svoj tím aspoň autové vhadzovanie, prostredníctvom ktorého sa Citizens udržali na súperovej polovici ihriska.
     
    73
    Striedajúci Jovetič sa dostal k strele. Jeho pokus preletel tesne vedľa ľavej tyče, Foster celú situáciu kontroloval a bol pripravený zasiahnuť.
     
    71
    Do konca zápasu nám aj s nadstaveným časom ostáva niečo cez dvadsať minúť. V druhom dejstve sme sa zatiaľ presného zásahu nedočkali, zmení sa to ?

    Michal Bakoš

    Góly: 3. Pablo Zabaleta, 10. Sergio Aguero, 36. Martin Demichelis – 16. Dorrans

    Karty:   22. Demichelis (MC) – 19. Dawson (WBA)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Silva, Fernandinho, García, Nasri – Džeko, Agüero.
    Náhradníci: Pantilimon – Richards, Lescott, Kolarov, Milner, Negredo, Jovetić.

    West Bromwich Albion: Foster – Jones, Dawson, Olsson, Ridgewell – Amalfitano, Mulumbu, Sessègnon, Brunt, Dorrans – Vydra.
    Náhradníci: Myhill – Reid, Lugano, Yacob, Morrison, Anichebe, Berahino.

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, S. Bennett- R. Madley