Manchester City – West Bromwich 3:1 (kon.)
koniec
Manchester City
3:1 (3:1)
West Bromwich Albion
Pondelok 21.04.2014, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Srdečne vítam všetkých futbalových priaznivcov, špeciálne tých, ktorí majú radi anglickú Premier League pri sledovaní duelu medzi Manchestrom City a West Bromwichom Albion, teda tímov, ktoré sú na opačných póloch tabuľky. Moje meno je Michal Bakoš, prajem pekný zážitok.

    Manchestru City patrí tretie miesto ligovej tabuľky. Domáci majú na konte 71 bodov, čo je o deväť menej ako za titulom kráčajúci Liverpool. City majú síce oproti The Reds dva zápasy k dobru, no ak by sa im z nich aj podarilo vydolovať plný bodový zisk, stále by na družinu okolo kapitána Gerrarda strácali tri body. Tie im zachádzajú práve zo vzájomného duelu na pôde Liverpoolu, ktorému na Anfield Road podľahli minulý víkend v šesťbodovom zápase 3:2. Ďalšiu komplikáciu si pripravili zverenci Manuela Pellegriniho počas týždňa, kedy doma len remizovali s posledným tímom tabuľky Sunderlandom 2:2.

    Futbalisti West Bromwichu sú zapletení do bojov o záchranu. Zatiaľ nie výraznejším spôsobom, nakoľko im patrí šestnáste miesto tabuľky so ziskom 33 bodov. Pred Cardiffom, ktorý okupuje prvé miesto znamenajúce zostup o súťaž nižšie však majú len trojbodový náskok, takže určite nemôžu zaspať na vavrínoch. Z posledných piatich zápasoch dokázali bodovať v štyroch prípadoch, zakopli len raz.

    Na pôde Etihad stadium by bol pre nich úspechom každý získaný bod. Citizens si zas nemôžu dovoliť už žiadnu stratu. Sú veľkým favoritom stretnutia, uvidíme, či dokážu túto rolu aj naplniť. V prvom tohtoročnom vzájomnom ligovom stretnutí sa zrodila poriadna dráma, z ktorej napokon úspešnejšie vyšlo City s víťazstvom 3:2
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Silva, Fernandinho, García, Nasri – Džeko, Agüero.
    Náhradníci: Pantilimon – Richards, Lescott, Kolarov, Milner, Negredo, Jovetić.

    West Bromwich Albion: Foster – Jones, Dawson, Olsson, Ridgewell – Amalfitano, Mulumbu, Sessègnon, Brunt, Dorrans – Vydra.
    Náhradníci: Myhill – Reid, Lugano, Yacob, Morrison, Anichebe, Berahino.

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, S. Bennett- R. Madley.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    City začalo toto stretnutie veľmi aktívne. Ofenzívny výlet na ľavé krídlo si spravil Clichy, ktorý svojim centrom v pokutovom území našiel Džeka. Ten však zo záklonu nestačil zakončiť.
     
    2
    Džeko sa dokázal obtočiť okolo svojho strážcu, z hranice pokutového územia napriahol k strele, ktorá sa však až ku Fosterovi nedostala. Obrana hostí ju zblokovala.
     
    3
    Manchester City dal gól! Rozprávkový štart Citizens do zápasu! Sami Nasri na pravej strane roztancoval obrancu West Bromwichu, jeho center zrazila obrana hostí len k Aguerovi, ktorého jedovku z vnútra pokutového územia ešte stačil Foster vyraziť, no len ku PABLOVI ZABALETOVI, na ktorého už čakala jednoduchá úloha – dopraviť loptu do odkrytej svätyne!
     
    4
    Ak nerátame realizáciu úvodného výkopu, tak futbalisti West Bromwichu sa ešte ani na chvíľočku nedostali k lopte. Manchester City sa do nich zahryzol od samotného začiatku zápasu.
     
    5
    Nasri vnikol do pokutového územia, posunul loptu pod seba na Sergia Aguera, ktorý zakončil pohotovo z prvej, no nepresne. Loptu poslal nad hornú tyč Fosterovej brány.
     
    6
    Hostia predviedli peknú kombinačnú akciu, na konci ktorej bol Vydra a jeho doťuknutie lopty do prázdnej brány. West Bromwich sa však nemôže tešiť, rozhodca odmával ofsajd. Veľmi sympatický náznak hosťujúceho celku.
     
    7
    Aguero si zbehol po loptu na ľavé krídlo, kde vycvičil dvojicu protihráčov, pokračoval v postupne na stred ihriska. Následne sa snažil vysunúť do šance Džeka, pred ktorým hostia loptu upratali na rohový kop.
     
    9
    David Silva bol na útočnej polovici nedovolene odstavený od lopty. V jej držaní tak ostanú domáci futbalisti.
     
    10
    Manchester City dal gól! Domáci pokračujú vo fantastickom úvode, neprešlo ani desať minút a vedú už o dva presné zásahy! Na počiatku akcie to vyzeralo, akoby si trojica domácich hráčov išla zahrať na ľavé krídlo bago. Následne sa však k lopte dostal SERGIO AGUERO, ktorý chcel pôvodne zakombinovať. Tento úmysel mu však obrana West Bromwichu zmarila, argentínsky útočník sa však opätovne dostal k lopte, do ktorej sa oprel a strelou k ľavej žrdi prekonal Fostera.
     
    11
    Džeko si pýtal po jednom zo vzdušných súbojov faul, podľa Phila Dowda však bolo všetko v poriadku a v hre plynule pokračujeme.
     
    12
    Na ľavej strane sa trošku otvoril priestor pre Ridgewella, ktorý ho chcel zúžitkovať na center. Ľavačkou mu to však vôbec nevyšlo, lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    13
    Do pokutového územia hostí smerovala kolmá lopta na Edina Džeka. Ak by sa k nej bosniansky zakončovateľ dostal, automaticky by sa ocitol v obrovskej tutovke. Parádny defenzívny sklz tam však predviedol jeden z hosťujúcich obrancov.
     
    14
    Opäť v akcii bývalý hráč Teplíc. Tentoraz si to už pripravil na strelu, jeho ľavačka však z rohu pokutového územia nenamierila presne.
     
    14
    Davis Silva si to svojim driblingom namieril priamo stredom ihriska, s čím nemal pochopenie Mulumbu, ktorý ho nedovoleným spôsobom stiahol k zemi.
     
    15
    Domáci futbalisti pokazili rozohrávku následného priameho kopu. Pri lopte stáli Silva s Fernandinhom, ktorí to príliš prešpekulovali a zamotali sa.
     
    16
    West Bromwich Albion dal gól! Po zbytočnom zaváhaní City pyká aj inkasovaním presného zásahu. Pekelne rýchly brejk West Bromwichu zakončil DORRANS, ktorý to zvládol vynikajúco. Po obdržaní lopty si ju prehodil z pravačky na ľavú nohu a pohotovo zakončil k ľavej žrdi. Hart nemal nárok!
     
    18
    Hra sa odvíja opäť na druhej strane, Džeko vysunul do krídla Nasriho, ktorý však nebol pri lopte skôr, než jeho strážca. Lopta napokon skončila v aute.
     
    19
    Demichelis pôsobil príliš ospalo, ani si nevšimol, že má za chrbtom Vydru, ktorý ho v pohode prešprintoval. Český útočník sa s loptou do pokutového územia nedostal.
     
    19
    Phil Dowd po prvý raz v zápase siahol do svojej kapsičky, z ktorej vytiahol žltú kartu pre Dawsona. Ten si zozadu tvrdo vyšliapol na Džeka a po zásluhe bol potrestaný.
     
    20
    Máme za sebou dvadsať minút tohto stretnutia. Myslím, že každý futbalový fanúšik, ktorý sa rozhodol tráviť dnešný večer sledovaním zápasu medzi City a West Bromwich je so svojim výberom spokojný. Sledujeme nesmierne zaujímavé predstavenie.
     
    22
    Žltí sa aj na domácej strane. Domáci pôsobili pri rozohrávke príliš ťažkopádne stratili loptu a rýchly prienik Sessegona sa radšej rozhodol Demichelis prerušiť za cenu faulu.
     
    23
    Rozohrávky priameho kopu sa ujal Brunt, ktorý to svojou ľavačkou zatočil priamo na Harta. Tomu vypadla lopta z rúk pred trojicu hráčov West Bromwichu, no na jeho šťastie sa pískal ofsajd.
     
    24
    V posledných minútach prvého polčasu sa zdá, že City trošku poľavilo vo svojom útočnom snažení. Hostia sa totiž oveľa častejšie dostávajú k lopte.
     
    25
    Dôkazom predchádzajúceho tvrdenia je aj fakt, že Brunt mal opäť priestor na center. Nasmeroval to do pokutového územia, kde si to tentoraz Hart postrážil s prehľadom a loptu ukryl do svojej moci.
     
    26
    Sergio Aguero si to dnes rád zaťahuje na ľavé krídlo, kde potom cvičí protihráčov súpera. Teraz bol však vo veľkom podčíslení a navyše fauloval. Po odpískaní ešte napálil loptu do Mulumba, môže byť rád, že za to nedostal kartu.
     
    27
    Silva posunul loptu po svojej pravej ruke Nasrimu. Francúzsky záložník sa dokázal uvoľniť a odcentroval. Prehnal to však s razanciou a jeho prudká lopta len preletela cez pokutové územia West Bromwichu Albion.
     
    28
    Vlajočka postranného rozhodcu, ktorý je bližšie k trénerom a striedačkám, vyletela hore. Dôvodom bolo ofsajdové postavenie Aguera.
     
    29
    Hostia vysunuli napádanie, Nasri bol nútený otočiť sa s loptou smerom k vlastnej bráne a posunúť ju stopérskej dvojici Citizens.
     
    30
    Všetci hráči West Bromwichu sú stiahnutí na vlastnej polovici. Do takto početného a sformovaného defenzívneho bloku sa domácim v týchto chvíľach útočí veľmi komplikovane.
     
    31
    Silva veľmi pekne zrealizovaným oblúčikom vysunul do pokutového územia Aguera. Ten loptu stihol, no jeho center z pádu skončil len na bráne Fostera.
     
    32
    Fernandinho sa na pravom krídle dostal k centri, loptu však nedokázal dostať do nebezpečnej pozície, zblokoval ju totiž prvý brániaci hráč, ktorý pri domácom záložníkovi bol.
     
    33
    Sessegon si veril do súboja s Fernandinhom. Po konfrontácii s defenzívnym stredopoliarom sa ocitol na trávniku, no bolo to všetko v súlade s pravidlami.
     
    35
    City pokračovalo vo svojej akcii aj po rohovom kope. Augero si na pravom okraji šestnástky neprišiel na Jonesa, ktorý odkopol loptu opäť na roh.
     
    36
    Manchester City dal gól! City si opäť dokázalo prinavrátiť dvojgólové vedenie. Center od rohovej zástavky prepadol cez celé pokutové územie až na zadnú tyč k úplne voľnému a nikým nestráženému DEMICHELISOVI, ktorý nemal dôvod, nerozvlniť voľnú sieť.
     
    37
    Pre stopéra, ktorého si môžete pamätať aj z dresov Malagy či Bayernu Mníchov sa jednalo o druhý presný zásah v drese anglického veľkoklubu.
     
    39
    Po pruťuknutí lopty Fernandinhom pálil Džeko z úctyhodnej vzdialenosti. Jeho prízemný pokus ľavačkou však smeroval rovno do stredu brány.
     
    40
    Mulumbu vysunul svojou prihrávkou na ľavé krídlo Bruntu. Tomu center absolútne nevyšiel, v pokutovom území mal dostatok spoluhráčov, no loptu poslal mimo hracej plochy.
     
    41
    Pablo Zabaleta poslal kolmú loptu na pravé krídlo, nevšimol si však, že sa v tomto priestore nenachádza ani jeden z jeho spoluhráčov. West Bromwich tak prišiel zadarmo k lopte.
     
    42
    Domáci dokázali odobrať hosťom loptu a vyrazili do rýchleho brejku. Džeko si vymenil loptu s Clichym a snažil sa ju v strede pokutového územia posadiť na hlavu Aguera. Pred ním však dobre zafungovala defenzíva hostí.
     
    43
    V záverečnej fáze prvého polčasu sa mohol opäť upravovať stav, znovu to mohlo byť len o rozdiele jedného presného zásahu! Sessegnon totiž dostal do pokutového územia fantastickú prízemnú prihrávku z pravej strany, pohotovo zakončil, no skvelo sa mu hodil pod nohy Kompany, ktorý sa zaslúžil o to, že lopta skončila nad bránou Harta!
     
    45
    Džeko sa dostal k lopte na vlastnej polovici ihriska, rozbehol sa s ňou po pravej strane, kde narazil na dvojicu protihráčov a loptu stratil.
     
    45
    Ruka Javiho Garciu skončila tam, kde nemá čo robiť. Domáci záložník zasiahol Amalfitana do tváre a hostia budú rozohrávať veľmi zaujímavý štandardku z výhodnej pozície!
     
    45+1
    Hlavný rozhodca nadstavil nad rámec prvého dejstva jednu minútu.
     
    45+2
    Exekúcie priameho kopu sa ujal Brunt, ktorého pokus ľavačkou bol príliš razantný a lopta skončila v hľadisku.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas bol krásnym futbalovým divadlom a najlepšou pozvánkou k tomu, aby ste v sledovaní zápasu pokračovali aj po polčasovej prestávke. City zatiaľ vedie 3:1, uvidíme či dokáže ešte svoj náskok zvýšiť, alebo sa stane opak a West Bromwich dokáže aktuálne nepriaznivý stav skorigovať, prípadne zvrátiť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    V zostavách oboch tímov registrujeme tých istých hráčov, ktorí sa predviedli aj v prvom polčase. Cez polčas sa teda nezrodili žiadne zmeny.
     
    48
    Ridgewell nemohol vo svojej akcii na ľavom krídle pokračovať, bol mu totiž to odmávaný i odpískaný ofsajd.
     
    49
    Jones sa popri postrannej čiare nebojácne pustil smerom dopredu. Mal proti sebe trojicu protivníkov, dokázal vybojovať pre svoj tím aut, čo sa dá považovať za úspech.
     
    50
    Sessegnon si na seba zobral priveľké sústo, čo sa týka individuálnych schopností je na tom hosťujúci záložník výborne, no v tomto prípade precenil svoje schopnosti.
     
    51
    Lopta sa v pokutovom území West Bromwichu niekoľko krát odrazila, napokon zakotvila pri Zabaletovi, ktorého pokus o strelu bol ztečovaný na rohový kop.
     
    52
    Po peknej kombinácii na jeden dotyk, ktorú realizoval Džeko spoločne so Silvom sa k lopte dostal na hranici pokutového územia Nasri, ktorý miesto priamej strely volil ešte zasekávačku a prehodenie lopty na pravačku. Následný pokus francúzskeho technika bol zablokovaný.
     
    54
    Augero sa neprebil do pokutového územia, pri snahe o vniknutie doň narazil na presilu protihráčov, ktorá mu dokázala loptu odobrať.
     
    55
    Po práci Zabaletu opäť motal hosťujúcim obrancom poriadne hlavu Aguero. Napokon však bol z nebezpečných priestorov vytlačený, pri lopte však ostávajú Citizens.
     
    56
    Dlhý nákop v podaní domácich našiel len hosťujúceho stopéra Dawsona, ktorý v spolupráci s brankárom Fosterom dostali loptu preč od svätyne West Bromwichu.
     
    58
    Momentálne sledujeme trošku pokojnejšiu fázu stretnutia. V častejšom držaní lopty sú domáci hráči, ktorým to však proti defenzíve West Bromwichu v týchto chvíľach príliš nejde.
     
    60
    Nasri mal po prihrávke Zabaletu na kopačke štvrtý presný zásah domácich! Výborne však v pokutovom území zapracoval jeden z hosťujúcich obrancov a loptu upratal na roh.
     
    60
    Po hodine hry prichádza prvé striedanie, realizujú ho hostia. Zápas sa skončil pre českého útočníka Vydru, ktorý svoje miesto prenechal Anichebemu.
     
    63
    Sessegnon sa síce na ľavom krídle pekne zbavil Zabaletu, no loptu si posunul až príliš pred seba a aj napriek veľkej snahe ju už na hracej ploche nestihol.
     
    64
    Jeden z najaktívnejších hráčov v dnešnom zápase Sergio Aguero si môže ísť pokojne sadnúť na lavičku náhradníkov. Svoju robotu si odviedol a na trávnik pustil Jovetiča.
     
    66
    Sessegnon dostal od Mulumbu veľmi dobru prihrávku do behu, hosťujúci hráč si to nasmeroval rovno stredom ihriska, kadiaľ sa mu nepodarilo preniknúť.
     
    67
    Pri pohľade na trávnik sa nám naskytá nepríjemný pohľad. David Silva to v súboji poriadne schytal od Jonesa a v bolestiach sa zvíja na zemi.
     
    70
    Španielsky stredopliar v službách domáceho stretnutia už v stretnutí pokračovať nemohol. Na ihrisku ho nahradil anglický pracant James Milner.
     
    71
    Do konca zápasu nám aj s nadstaveným časom ostáva niečo cez dvadsať minúť. V druhom dejstve sme sa zatiaľ presného zásahu nedočkali, zmení sa to ?
     
    73
    Striedajúci Jovetič sa dostal k strele. Jeho pokus preletel tesne vedľa ľavej tyče, Foster celú situáciu kontroloval a bol pripravený zasiahnuť.
     
    74
    Milner zabojoval pri postrannej čiare a vybojoval pre svoj tím aspoň autové vhadzovanie, prostredníctvom ktorého sa Citizens udržali na súperovej polovici ihriska.
     
    76
    Sessegnon počas celého zápasu sršal aktivitou, snažil sa často krát zobrať to na seba svojim výkonom manažéra určite potešil. Teraz je však striedaný Berahinom.
     
    78
    Domáci sa už bezhlavo do útoku nehrnú, koniec koncov nemalo by to žiadny význam. Sústredia sa na kontrolovanie výsledku, možno povedať, že hrajú takpovediac údržbu.
     
    80
    Dawson sa pri vzdušnom súboji v strede poľa doslova zavesil na Džeka a poslal ho k zemi. Samozrejme mu bol odpískaný faul.
     
    81
    Berahino sa otočený chrbtom k bráne zbavil svojho strážcu, ktorým bol domáci kapitán Kompany, no zakončiť sa mu už nepodarilo. Hart následne vyboxoval do bezpečia prudký center z ľavej strany.
     
    83
    Všetci hostia stiahnutí na svojej polovici ihriska pred pokutovým územím, domáci si to nahrávajú po obvode skoro na štýl španielskej Barcelony.
     
    84
    Posledné striedanie na strane West Bromwichu Albion. Mulumbu dnes v strede poľa odviedol penzum čiernej roboty, snažil sa aj o rozohrávku. Na jeho miesto prichádza Morrison.
     
    86
    Zápas sa už vyslovene dohráva v tréningovom tempe. Po strate Silvu už domáci nechcú riskovať zranenia.
     
    87
    Džeko si pohybom vypýtal kolmicu od Milnera, vnikol s loptou do pokutového územia, dokázal si to pripraviť na ľavačku, no jeho strela z uhla bola zrazená na rohový kop.
     
    88
    Ridgewell sa zranil pri súboji so Zabaletom. Obranca odkrivkáva z trávnika, čo znamená, že West Bromwichu bude dohrávať zápas v oslabení.
     
    89
    Tretie striedanie využil aj domáci lodivod, ktorý z ihriska stiahol Edina Džeka a na samotný koniec zápasu poslal zapotiť dres Kolarova.
     
    90
    Nadstavuje sa až päť minút. Dôvodom je zranenie a následné ošetrovanie Davida Silvu.
     
    90+2
    Jones sa pekne zbavil atakujúceho protihráča, vyviezol loptu dopredu a ešte sa snažil na pravom krídle urobiť vietor. Nevyšiel mu však pokus o narážačku.
     
    90+3
    Ďalekonostná strela v podaní Dorransa akurát tak pozdravila fanúšikov na tribúne za Hartom.
     
    90+4
    Citizens mohli ešte prikrášliť výsledok. Celú akciu započal individuálnym prienikom v strede poľa Milner, ofenzívu sa vydal podporiť i Kompany, ktorý loptu posunul do pokutového územia práve Milnerovi. Jeho tvrdá strelu pravou nohou vyrazil Foster na roh.
     
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas sa už kvalitou a tempom samotnej hry na ten prvý ani nechytal. Videli sme síce zopár zaujímavých momentov, no presných zásahov sme sa už nedočkali. Negatívom pre City je zranenie Davida Silvu, ktorý nedohral zápas a uvidíme ako na tom bude.

    Z mojej strany všetko, prajem ešte pekný zvyšok pondelka, školákom ešte príjemný posledný deň prázdnin. Budem sa tešiť niekedy nabudúce, dočítania a dobrú noc! (22:55:49)

    Michal Bakoš

    Góly: 3. Pablo Zabaleta, 10. Sergio Aguero, 36. Martin Demichelis – 16. Dorrans

    Karty:   22. Demichelis (MC) – 19. Dawson (WBA)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Silva, Fernandinho, García, Nasri – Džeko, Agüero.
    Náhradníci: Pantilimon – Richards, Lescott, Kolarov, Milner, Negredo, Jovetić.

    West Bromwich Albion: Foster – Jones, Dawson, Olsson, Ridgewell – Amalfitano, Mulumbu, Sessègnon, Brunt, Dorrans – Vydra.
    Náhradníci: Myhill – Reid, Lugano, Yacob, Morrison, Anichebe, Berahino.

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, S. Bennett- R. Madley