Tampa Bay – Montreal 1:4 (kon.) | Boston – Detroit 0:1 (kon.) | Anaheim – Dallas 3:2 (kon.)
St. Louis – Chicago 4:3 (po pr.)
koniec
Boston Bruins
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Detroit Red Wings
Sobota 19.04.2014, 01:30 • TD Garden • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 01:30.
     
    Zhodou okolností, obaja súperi skončili v minuloročnom play-off po prehre s víťazom Stanley Cupu, Chicagom Blackhawks. Kým Boston mu podľahol vo finále Stanley Cupu 2:4 na zápasy, Detroit bol vyradený Chicagom už v druhom kole po dramatickej sérii, ktorú musel rozhodnúť až siedmy duel.

    Vráťme sa však k súpereniu Bostonu s Detroitom, všetky tri posledné vzájomné duely vyhral Detroit, naposledy si s Bostonom poradil 3.apríla 2014 v domácej aréne pomerom 3:2.

    Bude veľmi zaujímavé sledovať kto z tejto dvojice vstúpi do vyraďovacej fázy lepšie. Odpoveď sa dozvieme v skorých ranných hodinách, pretože úvodné buly je naplánované na 1:30 SEČ. prajem Vám príjemný hokejový zážitok.
     
    Táto séria je veľmi zaujímavá aj pre česko-slovenského fanúšika, pretože v oboch tímoch nájdeme viacero krajanov. V drese Bruins pôsobí dvojica slovenských bekov, kapitán Zdeno Chára, ktorý odohral v základnej časti 77 zápasov a nazbieral 40 bodov za bilanciu 17+23 a Andrej Meszároš, (52 zápasov, 22 bodov s bilanciou 7+15). Najproduktívnejším hráčom Bruins bol český center David Krejči, ktorý odohral 80 zápasov a nazbieral 69 bodov za 19 gólov a 50 asistencií.

    V drese Red Wings pôsobí naopak český bek Jakub Kindl (66 zápasov, 19 bodov s bilanciou 2+17) a dvojica slovenských útočníkov, ktorými sú Tomáš Tatar (73 zápasov, 39 bodov za 19 gólov a 20 asistencií) a Tomáš Jurčo (36 zápasov, 15 bodov s bilanciou 8+7). Ako náhradný gólman figuruje na súpiske Red Wings Čech Petr Mrázek, ktorý odchytal 9 zápasov, vychytal v nich dve výhry a dve čisté kontá.
     
    Vitajte pri kanadsko-americkej NHL. Tri zo štyroch dvojíc Východnej konferencie súperiacich v prvom kole už majú úvodný duel série za sebou, séria medzi poslednou dvojicou sa začne dnešným duelom v TD Garden, kde domáci Boston Bruins privítajú Detroit Red Wings.

    Boston Bruins ukončili základnú časť ako najlepší tím NHL, keď za svojich 117 bodov získali Prezidentovu trofej. Pre úplnosť treba dodať, že len o bod za nimi skončil víťaz Západnej konferencie, Anaheim Ducks. Svoj posledný zápas pred play-off však Bruins prehrali, pretože podľahli na ľade New Jersey domácim Devils pomerom 3:2.

    Detroit postúpil do play-off z posledného postupového, ôsmeho, miesta, pričom mal na konte 93 bodov, rovnako ako siedmy Columbus a o tri viac než deviaty Washington. Generálka pred play-off a zároveň posledný duel základnej časti Detroitu vyšiel, keď si ako hosťujúci tím poradil s celkom St. Louis Blues hladko 0:3.
     
    Úvodné zostavy:

    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Hamilton, Chára, Boychuk, Meszároš, Potter, Krug – Iginla, Krejčí, Lucic – R. Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Soderberg, Florek – Thornton, Campbell, Caron

    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – B. Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Abdelkader, Dacjuk, Franzen – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Helm, Jurčo – Legwand, Glendening, D. Miller

    Rozhodca: Charron, Devorski – Amell, Gibbs.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:19
    Prvé prerušenie hry prichádza už po 19 sekundách, keď Howard prikrýva puk po strele domáceho Hamiltona.
     
    02:00
    Alfredsson minul bránu, ale krátko na to pálil nebezpečne z medzikružia Tatar, ale Rask jeho strelu vyrážal do rohu klziska.
     
    03:30
    Zápas sa začal vo vysokom tempe a sledujeme rýchly hokej z jednej strany na druhú.
     
    05:20
    Detroit sa presadil v útočnej tretine, keď nebezpečne vypálil Sheahan. krátko po ňom bojoval o puk Legwand, ale neúspešne a Detroit musel ďalšiu akciu zakladať až od vlastnej brány.
     
    06:19
    Iginla sa na pravej strane nedokázal presadiť a dopredu mohol ísť Detroit, lenže jeho akcia skončila ofsajdom a hra sa prerušovala. Nasleduje reklamná pauza.
     
    07:20
    Po Abdelkaderovej nepresnej strele sa Bostonu podarilo vyhodiť puk. Nebolo to zakázané uvoľnenie a ďalšiu akciu Red Wings rozohráva Kindl.
     
    07:50
    Nebezpečne pálil z pravej strany z tesnej blízkosti brány domáci Marchand, ale trafil len výborne postaveného DeKeysera.
     
    08:07
    Po nahodenom puku na bránu Bruins radšej prikrýva Rask puk a prerušuje hru.
     
    09:08
    V posledných momentoch je aktívnejší Detroit, ktorý získal vhadzovanie v útočnej tretine potom, čo bola Franzenova strela zrazená na ochrannú sieť.
     
    09:50
    Bruins sa nepresadili v útočnej tretine a Detroit sa rútil do prečíslenia, ale Drew Miller bol v ofsajde.
     
    10:13
    Hra sa prerušila v strednom pásme a po jej prerušení si niečo veľmi dôrazne vysvetľovali domáci Bergeron s Glendeningom. Nasleduje ďalšia reklamná pauza.
     
    10:59
    Po spolupráci Kruga s Erikssonom pálil druhý menovaný a krátko po ňom z medzikružia vystrelil aj Soderberg. Howard si však s oboma pokusmi poradil, rovnako ako na druhej strane ľadovej plochy jeho náprotivok Rask, ktorý prerušil hru.
     
    11:21
    Po strele Darrena Helma z ľavej strany vznikla menšia mela tiel pred domácim gólmanom Raskom a hra sa prerušovala.
     
    12:03
    Nyquist pekne vystihol Krejčiho prihrávku v útočnom pásme Bruins a našiel Kronwalla, ktorý mohol rozohrať akciu hostí. Ani oni sa však v ofenzíve nepresadili.
     
    13:52
    Franzenovo vyhodenie z rohu klziska bolo zastavené v strednom pásme a Bruins išli dopredu. Vyťažili z tejto akcie dve veľmi nebezpečné strely od modrej čiary z hokejky Zdena Cháru.
     
    15:03
    Tatar neprešiel cez Meszároša, ktorý získal po súboji s krajanom puk a posunul ho Boychukovi, ktorý následne nahadzoval puk do útočného pásma.
     
    16:08
    Brendan Smith bol tvrdo zrazený na ľad domácim kapitánom Zdenom Chárom, ktorý sa stáva prvým vylúčeným hráčom tohto stretnutia, keď dostáva trest za vrazenie na mantinel. Presilovka Red Wings začne po reklamnej pauze.
     
    17:10
    Detroit trávi úvod početnej výhody v útočnom pásme, lenže k strele sa hostia nedokázali dostať. po nepresnom pase Nyquista vyhadzoval Boychuk puk cez všetky čiary a následne mal Detroit problém s dostaním sa opäť do obrannej tretiny domácich.
     
    17:26
    Krejči padol na ľad po ataku Jurča. Ten však rozhodcovia posúdili ako čistý a po prerušení hry sa počet hráčov na ľadovej ploche meniť nebude.
     
    18:08
    Domáci v plnom počte, ale v útočnej tretine operuje s pukom na hokejke nebezpečný Pavel Dacjuk.
     
    18:45
    Po Dacjukovej prihrávke pálil nebezpečne Sheahan, ale dopredu sa následne rýchlo rútili domáci Bruins. Tí sa však k strele nedostali a puk vyviezol do stredného pásma DeKeyser.
     
    19:21
    Iginla bol odzbrojený, ale akcia Bruins pokračovala zblokovanou strelou jedného z domácich hráčov, ktorý sa do puku oprel spoza ľavého kruhu.
     
    19:53
    V absolútnom závere sa rútil do brejku Nyquist, ale nedokázal svoju akciu zakončiť dobre a strelou z ľavého kruhu Raska v bráne Bostonu neohrozil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme nevideli žiadny gól, hra bola veľmi vyrovnaná a nič na tom nezmenila ani presilovka Red Wings pri vylúčení Zdena Cháru. Hrá sa vo veľmi vysokom a kvalitnom tempe a môžme len dúfať, že zápas bude v podobnom duchu pokračovať i naďalej. Druhá tretina začne približne 2:33.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:01
    Druhú časť začali veľmi aktívne hostia, keď od modrej pálil obranca Smith a následne sa dvakrát pokúšal o dorážku z tesnej blízkosti pri ľavej tyčke Franzen. Krátko potom sa Bostonu podarilo vyhodiť puk a ubrániť sa, ale len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    21:43
    Soderberg sa v útoku nepresadil, ale Bruinssa vo vlastnej tretine dostali k puku po nahodení Lashoffa.
     
    23:44
    Iginla posunul na ľavej strane puk Krejčimu, ktorý veľmi nebezpečne pálil. Krátko potom dostal prihrávku na modrú z pravého kruhu Chára tvrdo vystrelil, ale Howard mal dobrý výhľad a vyrazil jeho delovku. Na druhej strane klziska sa nepresadil Jurčo, ale Red Wings ostali pri puku a rozohrávajú ďalšiu akciu spoza vlastnej brány.
     
    25:00
    Boychuk veľmi nebezpečne vypálil spoza ľavého kruhu a následne dokázal tento domáci bek poslať dobrú prihrávku pred bránu Marchandovi, ktorý sa však nedostal k zakončeniu, pretože bol odzbrojený Franzenom.
     
    26:00
    Nepresnosti na oboch stranách, Legwand hľadal Nyquista, tomu však nedovolil zakončiť dobrým obranným, zákrokom domáci útočník Eriksson.
     
    26:18
    Akcia Bostonu skončila ofsajdom, po ktorom sa hra prerušuje a sme svedkami prvej reklamnej pauzy v druhej tretine.
     
    27:00
    Po Alfredssonovom pokuse sa hra prerušovala, ale aj po následnom vhadzovaní sa Detroit usadil v útočnom pásme. Po prihrávke Abdelkadera spoza brány pálil veľmi nebezpečne, ale nakoniec nepresne Dacjuk.
     
    27:52
    Rask si postupne poradil s tečom Abdelkadera i následnými strelami Sheahana a Tatara. Vhadzuje sa po pravici fínskeho gólmana.
     
    28:30
    Boston sa po akcii spoza brány dostal k strele, keď spoza kruhov tvrdo vystrelil Eriksson. Krátko na to však už o útočné pásmo bojoval Detroit a podarilo sa mu ho získať, pričom Jurčo pekne hľadal Helma, ale ten pálil z pravého kruhu nepresne.
     
    29:15
    Po ďalšej spolupráci Jurčo-Helm strieľal druhý menovaný. Rask v domácej bráne nechal nič náhode a radšej prikrytím puku prerušil hru.
     
    29:52
    Boston sa do útočnej tretiny nedostal, pretože na svojej obrannej modrej získal puk pre Red Wings Smith.
     
    30:34
    Po Howardovom zákroku sa hra znova prerušuje a nasleduje reklamná pauza. Je za nami viac než polovica stretnutia, stále sa hrá bez gólov a ani jedno z mužstiev si nedokáže vytvoriť súvislejší tlak či výraznú hernú prevahu.
     
    31:00
    Po tvrdej strele Kruga od modrej čiary sa Caron dostal k puku pri ľavej tyčke a už sa zdalo, že bude zakončovať do odkrytej brány, ale nakoniec bol odtlačený jedným z bekov Detroitu za bránu Howarda.
     
    32:00
    Hra sa dvakrát za sebou v krátkom časovom slede prerušovala v obrannej tretine Bruins, ktorí ale získali puk a ich akciu ťahal Iginla. Skúsený Kanaďan bol však zastavený na pravej strane Lashoffom.
     
    32:47
    Stále sa hrá z jednej strany na druhú, Howard prerušuje hru po strele domáceho hráča spoza ľavého kruhu.
     
    33:26
    Tatarov strelecký pokus bol nepresný, ale Detroit zostal v útočnom pásme, kde veľmi húževnato bojoval o puk Nyquist, ale proti trojici domácich hráčov puk vybojovať nedokázal a ten sa dostal na hokejku Marchanda.
     
    34:43
    Po dlhom pase zo stredného pásma sa takmer rútil do brejku Jurčo, ktorý ale nemal puk pod kontrolou a cez Kruga sa k zakončeniu na Raskovu bránu nedostal.
     
    35:58
    Detroit veľmi húževnato bojoval o útočné pásmo a potom, čo Johan Franzen skončil v bráne Tuukku Raska sa bude vylučovať. Na trestnú lavicu sadá Torey Krug, ktorý dostáva dve minúty za držanie. Druhú presilovú hru si zahrajú Red Wings po reklamnej pauze.
     
    36:40
    DeKeyser má puk na svojej hokejke za Howardovou bránou, táto početná výhoda zatiaľ strelu na domácu bránu nepriniesla.
     
    37:26
    Výbornú prácu odviedol v útočnom pásme Eriksson, ktorý získal cenné sekundičky pre Boston. Až teraz, pol minútu pred koncom Krugovho trestu sa podarilo Dacjukovi dostať puk do útočného pásma.
     
    38:00
    Krug je už na ľadovej ploche, čo znamená, že presilovka Detroitu sa skončila. Domáci sa ubránili výborne a hostí počas posledných dvoch minút k ničomu nepustili.
     
    39:20
    Tvrdú strelu z ľavej strany od jedného z hostí inkasoval Chára, ktorého puk nepríjemne trafil, ale domáci obranca a kapitán pokračuje v hre.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ani v druhej tretine sme sa gólu nedočkali, ale s výnimkou posledných dvoch minút sme mohli vidieť v prostrednej časti výborný a rýchly hokej. Aj v tejto tretine si Detroit zahral jednu presilovú hru, ale Boston sa ubránil výborne a hostí do ničoho nepustil. Tretia tretina a záverečná časť riadnej hracej doby sa začne približne 3:24.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:08
    Abdelkader zaviezol puk do útočnej tretiny po pravej strane, ale Chára mu nedovolil zakončiť. Na druhej strane klziska naopak musel zasahovať Jimmy Howard, potom čo Marchand obral o puk na modrej čiare Smitha vystrelil z ľavého kruhu. Hosťujúci gólman ale puk za svoj chrbát nepustil.
     
    42:09
    Tatar sa snažil predrať k zakončeniu, ale slovenskému krídelníkovi sa to nepodarilo. Boston následne vyhadzoval puk až k bráne Red Wings.
     
    43:00
    Fantastický zákrok vytiahol Rask proti strele Helma z ľavého kruhu. V tretej tretine je zatiaľ aktívnejší Detroit.
     
    44:15
    Vďaka Bergeronovi sa Bostonu podaril rýchly prechod do útočnej tretiny, ale v nej Boston nič nevymyslel a puk už má na hokejke Glendening.
     
    45:17
    Po rozohratí akcie spoza vlastnej brány sa Detroit dokázal dostať do útočného pásma, ale v ňom prišiel faul Tomáša Tatara na Davida Krejčiho v rohu klziska a slovenský útočník dostáva dve minúty za nedovolené bránenie. Nasledovať bude prvá presilovka domácich v tomto zápase.
     
    46:23
    Boston hrá v početnej výhode výborne, obrovské šance zahodili Bergeron a krátko na to i Soderberg.
     
    47:09
    Záverečný nápor Bostonu k strele neviedol a Detroitu sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    47:17
    Hostia v plnom počte, Tatar už naskakuje na ľadovú plochu.
     
    47:42
    Po Thorntonovej strele z pravej strany Howard prikrýva puk, prerušuje hru a nasleduje reklamná pauza.
     
    48:09
    DeKeyser založil akciu hostí spoza brány, ale Red Wings kombinácia nevyšla keď jeden z hostí hľadal nepresne Franzena v strednom pásme. Krátko na to pokazil Detroit ďalšiu rozohrávku a bolo z toho zakázané uvoľnenie.
     
    48:30
    Hra znovu prerušená, tentokrát pre ofsajd Bostonu, v ktorom bol Brad Marchand.
     
    49:00
    Tatar sa cez Lucica nepresadil a vo vlastnom pásme sa dostali k puku Bruins.
     
    50:10
    Detroitu nevyšiel rýchly protiútok, v strednom pásme stratil puk a z ľavej strany vystrelil spoza Kindla Eriksson. Howard jeho strelu vyrazil a krátko na to musel zasahovať aj jeho náprotivok Rask proti strele Helma, taktiež z ľavého kruhu. Vstupujeme do poslednej desaťminútovky riadneho hracieho času!
     
    51:45
    Videli sme viacero nepresností na oboch stranách, ale zápas pokračuje vo výbornom a vysokom tempe. Po dlhom pase Cháru, ktorý hľadal Marchanda, sa hra prerušuje, pretože domáci útočník bol v postavení mimo hru. Nasleduje reklamná pauza.
     
    51:49
    Bezprostredne po buly sa hra znovu prerušuje a bude sa vhadzovať v strednom pásme.
     
    52:53
    Glendening stratil v strednom pásme puk, ktorý získala na svoje hokejky obrana Bruins. Jej akcia však skončila neslávne a puk majú momentálne v moci hráči Detroitu., Ich ofenzívna snaha však tiež nemala dlhé trvanie, pretože Tatar bol v ofsajde.
     
    53:35
    Eriksson puk za bránou Detroitu nevybojoval, ale Boychuk na pravej strane v súboji s Jurčom už áno. Howard je teraz v jednom ohni, keď musel zasahovať proti strelám Floreka, Boychuka a následným dorážkam z tesnej blízkosti.
     
    54:32
    Bergeronova strela skončila na ochrannej sieti, hra sa prerušovala a oba celky si môžu vydýchnuť pred záverom tretej tretiny, pretože nasleduje reklamná pauza.
     
    55:10
    Boston bojoval dlho o útočné pásmo, ale puk nakoniec získali Red Wings a ich akciu potiahol Brendan Smith, ktorý pekne našiel na pravom krídle Millera. krátko potom nasledovalo zakázané uvoľnenie Red Wings.
     
    55:46
    Tatar hľadal Nyquista, ale ten pas na mladého Švéda neprešiel. Detroit však pri puku ostal.
     
    56:32
    V obrovskej šanci bol jeden z domácich hráčov, ale Howard nepustil puk do svojej siete. Následne Helm vyhadzoval puk až k bráne Raska, lenže zakázané uvoľnenie z toho nebolo.
     
    56:59
    Detroit Red Wings dal gól!
    Tri minúty a jednu sekundu pred záverečnou sirénou sme sa dočkali prvého presného zásahu v tomto stretnutí. PAVEL DACJUK sa pomaznal s pukom, nenechal sa odstaviť Chárom a spoza druhého domáceho beka prudkou strelou pomedzi betóny otvára skóre dnešného duelu. Pre ruského útočníka je to gól s poradovým číslom 37 v play-off v kariére. Asistencia: Johan Franzen.
     
    58:30
    Bostonu sa chvíľu po inkasovanom góle podarilo usadiť sa v útočnom pásme, ale vyťažil z toho len strelu Smitha.
     
    01:00
    Vstupujeme do poslednej minúty zápasu a Boston, ktorý prehráva o gól, hrá power-play.
     
    59:19
    Oddychový čas domácich.
     
    59:45
    Bruins sa síce na chvíľu dostali do útočného pásma, ale Drew Miller vyhadzuje puk.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Videli sme výborný hokej. Vo vyrovnanom stretnutí rozhodol o víťazovi jediný gól, ktorý vsietil v 57.minúte Pavel Dacjuk. Detroit sa po najtesnejšej výhre 0:1 ujíma rovnakého vedenia 0:1 aj na zápasy.

    Tri hviezdy duelu

    1. Pavel Dacjuk (DET) – 1+0
    2. Jimmy Howard (DET) – 25 zásahov
    3. Tuukka Rask (BOS) – 23 zásahov


    Odo mňa je to na dnes všetko, lúčim sa s Vami a prajem Vám príjemný štart do sviatočného víkendu. (04:04:00)

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 57. Dacjuk (Franzen)


    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Hamilton, Chára, Boychuk, Meszároš, Potter, Krug – Iginla, Krejčí, Lucic – R. Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Soderberg, Florek – Thornton, Campbell, Caron
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – B. Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Abdelkader, Dacjuk, Franzen – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Helm, Jurčo – Legwand, Glendening, D. Miller

    Rozhodca: Charron, Devorski – Amell, Gibbs