Tampa Bay – Montreal 1:4 (kon.) | Boston – Detroit 0:1 (kon.) | Anaheim – Dallas 3:2 (kon.)
St. Louis – Chicago 4:3 (po pr.)
koniec
Boston Bruins
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Detroit Red Wings
Sobota 19.04.2014, 01:30 • TD Garden • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Videli sme výborný hokej. Vo vyrovnanom stretnutí rozhodol o víťazovi jediný gól, ktorý vsietil v 57.minúte Pavel Dacjuk. Detroit sa po najtesnejšej výhre 0:1 ujíma rovnakého vedenia 0:1 aj na zápasy.

    Tri hviezdy duelu

    1. Pavel Dacjuk (DET) – 1+0
    2. Jimmy Howard (DET) – 25 zásahov
    3. Tuukka Rask (BOS) – 23 zásahov


    Odo mňa je to na dnes všetko, lúčim sa s Vami a prajem Vám príjemný štart do sviatočného víkendu. (04:04:00)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Bruins sa síce na chvíľu dostali do útočného pásma, ale Drew Miller vyhadzuje puk.
     
    59:19
    Oddychový čas domácich.
     
    01:00
    Vstupujeme do poslednej minúty zápasu a Boston, ktorý prehráva o gól, hrá power-play.
     
    58:30
    Bostonu sa chvíľu po inkasovanom góle podarilo usadiť sa v útočnom pásme, ale vyťažil z toho len strelu Smitha.
     
    56:59
    Detroit Red Wings dal gól!
    Tri minúty a jednu sekundu pred záverečnou sirénou sme sa dočkali prvého presného zásahu v tomto stretnutí. PAVEL DACJUK sa pomaznal s pukom, nenechal sa odstaviť Chárom a spoza druhého domáceho beka prudkou strelou pomedzi betóny otvára skóre dnešného duelu. Pre ruského útočníka je to gól s poradovým číslom 37 v play-off v kariére. Asistencia: Johan Franzen.
     
    56:32
    V obrovskej šanci bol jeden z domácich hráčov, ale Howard nepustil puk do svojej siete. Následne Helm vyhadzoval puk až k bráne Raska, lenže zakázané uvoľnenie z toho nebolo.
     
    55:46
    Tatar hľadal Nyquista, ale ten pas na mladého Švéda neprešiel. Detroit však pri puku ostal.
     
    55:10
    Boston bojoval dlho o útočné pásmo, ale puk nakoniec získali Red Wings a ich akciu potiahol Brendan Smith, ktorý pekne našiel na pravom krídle Millera. krátko potom nasledovalo zakázané uvoľnenie Red Wings.
     
    54:32
    Bergeronova strela skončila na ochrannej sieti, hra sa prerušovala a oba celky si môžu vydýchnuť pred záverom tretej tretiny, pretože nasleduje reklamná pauza.
     
    53:35
    Eriksson puk za bránou Detroitu nevybojoval, ale Boychuk na pravej strane v súboji s Jurčom už áno. Howard je teraz v jednom ohni, keď musel zasahovať proti strelám Floreka, Boychuka a následným dorážkam z tesnej blízkosti.
     
    52:53
    Glendening stratil v strednom pásme puk, ktorý získala na svoje hokejky obrana Bruins. Jej akcia však skončila neslávne a puk majú momentálne v moci hráči Detroitu., Ich ofenzívna snaha však tiež nemala dlhé trvanie, pretože Tatar bol v ofsajde.
     
    51:49
    Bezprostredne po buly sa hra znovu prerušuje a bude sa vhadzovať v strednom pásme.
     
    51:45
    Videli sme viacero nepresností na oboch stranách, ale zápas pokračuje vo výbornom a vysokom tempe. Po dlhom pase Cháru, ktorý hľadal Marchanda, sa hra prerušuje, pretože domáci útočník bol v postavení mimo hru. Nasleduje reklamná pauza.
     
    50:10
    Detroitu nevyšiel rýchly protiútok, v strednom pásme stratil puk a z ľavej strany vystrelil spoza Kindla Eriksson. Howard jeho strelu vyrazil a krátko na to musel zasahovať aj jeho náprotivok Rask proti strele Helma, taktiež z ľavého kruhu. Vstupujeme do poslednej desaťminútovky riadneho hracieho času!
     
    49:00
    Tatar sa cez Lucica nepresadil a vo vlastnom pásme sa dostali k puku Bruins.
     
    48:30
    Hra znovu prerušená, tentokrát pre ofsajd Bostonu, v ktorom bol Brad Marchand.
     
    48:09
    DeKeyser založil akciu hostí spoza brány, ale Red Wings kombinácia nevyšla keď jeden z hostí hľadal nepresne Franzena v strednom pásme. Krátko na to pokazil Detroit ďalšiu rozohrávku a bolo z toho zakázané uvoľnenie.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 57. Dacjuk (Franzen)


    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Hamilton, Chára, Boychuk, Meszároš, Potter, Krug – Iginla, Krejčí, Lucic – R. Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Soderberg, Florek – Thornton, Campbell, Caron
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – B. Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Abdelkader, Dacjuk, Franzen – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Helm, Jurčo – Legwand, Glendening, D. Miller

    Rozhodca: Charron, Devorski – Amell, Gibbs