Augsburg – Hertha 0:0 (kon.) | Braunschweig – Bayern 0:2 (kon.) | Brémy – Hoffenheim 3:1 (kon.)
Dortmund – Mainz 4:2 (kon.) | Freiburg – Mönchengladbach 4:2 (kon.) | Hamburger – Wolfsburg 1:3 (kon.)
koniec
Eintracht Braunschweig
0:2 (0:0)
Bayern Mníchov
Sobota 19.04.2014, 15:30 • Eintrach-Stadion, Braunschweig • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Aj počas veľkonočného víkendu pokračuje najvyššia nemecká súťaž Bundesliga svojim ďalším kolom, ktoré je už 31. v poradí. V tradičnom sobotnom čase privíta
    Entracht Braunschweig na domácom trávniku FC Bayern Mníchov.
    Práve na konfrontáciu „Dávida“ s „Goliášom“ sa bližšie pozrieme v tomto prenose.

    Eintracht Braunschweig

    Klub sídliaci v meste s populáciou vyše 250 000 obyvateľov vypadol z elitnej spoločnosti Nemecka ešte v roku 1985. Niekoľko desaťročí sa následne Braunschweig potuloval po nižších súťažiach, aby sa v minulom ročníku umiestnil na druhom mieste druhej ligy a zabezpečil si tak postup do Bundesligy. Každému bolo jasné, že Branschweig sa bude musieť zaberať záchranárskymi prácami. Tesne pred koncom súťaže Eintracht boj o zotrvanie v Bundeslige zatiaľ prehráva. Domáci sú na samom chvoste ligového pelotónu . Na konte majú 25 bodov a na to, aby sa dostali na miesto zaručujúce záchranu strácajú tri body. Z domáceho pohľadu tak ešte nie je nič stratené, Branschweig má stále o čo bojovať.

    FC Bayern Mníchov

    Bavori zažili počas ostatného ročníka sezónu snov. nemecká mašina prešla všetko, čo jej stálo v ceste a napokon sa tešila zo zisku treble. V nastolenom trende pokračuje Bayern aj pod vedením nového trénera, španielskeho stratéga Pepa Guardiolu. Mníchovčania si už s obrovským predstihom dokázali zabezpečiť obhajobu titulu v domácej súťaže, takisto úspešne zatiaľ kráčajú aj vyraďovacou fázou Ligy Majstrov. Vo štvrťfinále si poradili s Manchestrom United, cez ktorý dokázali postúpiť do semifinále, v ktorom ich čaká repríza dvojzápasu spred dvoch rokov proti Realu Madrid. Počas aktuálneho týždňa sa Bayernu podarilo zabezpečiť si postup do finále nemeckého pohára.

    Bayern sa v posledných zápasoch nemeckej súťaže trápi a ťahá negatívnu sériu bez víťazstva. V posledných dvoch zápasoch dokonca našli Mníchovčania premožiteľov, ktorí boli vôbec ich prví v aktuálne prebiehajúcom ročníku. Práva tento fakt sa budú snažiť využiť futbalisti Braunschweigu, ktorí pred domácimi priaznivcami dajú do súboja s majstrom určite všetko. Ich motivácia je obrovská, zatiaľ čo u hostí platí opak. Tým sa už motivuje na zápasy domácej súťaže, ktorú vedú s priepastným náskokom, oveľa ťažšie. Domácim by mohol nahrávať i fakt, že Bayern čaká v stredu už spomínaný zápas semifinále Ligy Majstrov, na ktorý bude Guardiola niektoré svoje hviezdy šetriť.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Braunschweig: Davari – Elabdellaoui, Henn, Doğan, Reichel, Kratz, Theuerkauf, Boland, Hochscheidt, Nielsen, Kruppke (C).
    Náhradníci: Later – Erwig-Drüppel, Pfitzner, Caligiuri, Ademi, Oehrl.

    FC Bayern Mníchov: Raeder – Lahm (C), J. Boateng, Dante, Højbjerg, Robben, Martínez, Götze, Schweinsteiger, Ribéry, C. Pizarro.
    Náhradníci: Husic – Weiser, T. Müller, Mandžukić, Schöpf, Schmitz.

    Rozhodca: Siebert – Steuer, Seidel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop stretnutia sa postarali hosťujúci futbalisti, ktorí sa okamžite vydali smerom vpred.
     
    1
    Po prvý raz v zápase sa k lopte na pravom krídle dostal aj Arjen Robben, ktorý bol však výborne bránený a od lopty odzbrojený.
     
    2
    Domáci sa síce v úvode stretnutia príliš k lopte nedostávajú, no snažia sa aktívne napádať, čím znepríjemňujú hosťom rozohrávku.
     
    3
    Dennis Kruppke sa snažil šikovne uvoľniť, jeho zámer však prečítal Dante, ktorý ho lopty zbavil. Kapitán Entrachtu sa následne ocitol na zemi, no bez cudzieho zavinenia.
     
    4
    Predviesť sa nám chcela i ďalšia z veľkých hviezd v zostave Bayernu, francúzsky krídelník Frank Ribery, ktorého však domáci obrancovia zdvojili a loptu získali.
     
    5
    Snaženie domáceho celku zastavil ofsajdový verdikt postranného rozhodcu.
     
    8
    Mario Götze sa snažil ešte zachytiť loptu na hracej ploche, mal však k nej o poznanie ďalej ako domáci brankár Davari, ktorý si postrážil situáciu a loptu nechal doputovať za čiaru.
     
    9
    Po útočnom faule mali loptu k dispozícii domáci, ktorí sa snažili niečo vymyslieť dlhým nákopom na polovicu súpera. Dante si však svoje miesto zastal a osobný súboj zvládol s prehľadom.
     
    12
    Bayern sa dokázal dostať do doposiaľ najväčšej šance celého zápasu! Pizzaro sa stiahol z hrotu viac do stredu poľa, zachytil nábeh Franka Riberyho, ktorého peknou kolmicou vysunul do samostatného zájazdu. Francúz sa teraz možno trošku zbytočne chcel zachovať kolegiálne a ešte hľadal na druhej strane Robbena. Tomu sa však fantasticky hodil pod nohy jeden z domácich obrancov a loptu odvrátil sklzom do bezpečia!
     
    13
    Domáci futbalisti si uvedomujú, že sa nemôžu len stiahnuť do defenzívnej ulity a budú vyčkávať, čo sa stane. Sympaticky sa snažia o vysoké napádanie, najmä v momentoch, kedy ešte nemá Bayern loptu úplne pod kontrolou.
     
    15
    Bayern vyštartoval v trojici do rýchleho brejku. Ribery chcel preniesť hru na opačnú stranu Robbenovi. Myšlienka to bola výborná, no realizácia Frankovi príliš nevyšla, trošku viac to prehnal s razanciou.
     
    16
    Hochscheidt sa tlačil dopredu medzitým však rozhodca pre útočný faul zastavil hru. Domáci záložník následne nechtiac nepríjemne zasiahol Lahma, ktorému sa okamžite ospravedlňuje.
     
    17
    Ten istý hráč mohol o malý moment poslať Braunschweig do vedenia! Elabdellaoui sa vydal na ofenzívny výpad, preletel po pravej strane a svojim centrom našiel v strede pokutového územia úplne voľného Hochscheidt. Tomu však hlavičkové zakončenie absolútne nevyšlo!
     
    19
    Ribery dostal loptu na ľavé krídlo, kde sa chcel presadiť individuálnym spôsobom. Zamotal sa však do vlastných kľučiek a po zdvojení loptu stratil.
     
    21
    Claudio Pizzaro sa pretláčal dopredu cez Henna. Domáci obranca si však poradil a bol aj navyše faulovaný.
     
    22
    Faulu v útoku sa dopustili i domáci, konkrétne to bol Kratz, ktorý si vyšliapol na Götzeho. Hra sa už odvíja na druhej strane, pred Robbenom defenzíva Entrachtu odvrátila loptu do autu.
     
    24
    Javi Martínez si postrážil celú situáciu v obrane. Hlavou nasmeroval loptu do rukavíc svojmu brankárovi Readerovi, ktorý je až trojkou hosťujúceho tímu.
     
    26
    Opäť v permanencii brankár hostí, ktorého dlhý nákop na polovicu súpera nespracoval žiaden z jeho spoluhráčov. Bayern však prostredníctvom autového vhadzovania ostáva na polovici súpera.
     
    27
    Po prieniku Alabu z ľavej strany sa lopta dostala v pokutovom území k Robbenovi, ktorý si všimol lepšie postaveného Højbjerg. Nabil mu to na strelu z prvej, ktorá však hosťujúcemu hráčovi vôbec nevyšla. Lopta skončila vysoko nad!
     
    29
    Götze sa ocitol na útočnej polovici vo veľmi ťažkej situácii. Dostal sa do obkľúčenia trojice protihráčov, z čoho dokázal vyťažiť maximum – faul a priamy kop pre svojich.
     
    31
    Frank Ribery si to z ľavého krídla hodil do pokutového územia medzi dvojicu protihráčov, ktorá sa ho snažila odblokovať. Domáci krídelník ešte stihol prestrčiť loptu na hranicu šestnástky Schweinsteigerovi, pri ktorom však boli okamžite domáci hráči a tí mu nedovolili zakončiť.
     
    32
    Robben poslal do pokutového územia prihrávku Pizzarovi. Ten nemohol v akcii pokračovať, bol mu odmávaný i odpískaný ofsajd.
     
    33
    Bayernu príliš nevyšla rozohrávka zo stredu poľa. Pokus o dlhý nákop bol hrubo nevydarený a lopta skončila mimo hracej plochy. Prácu tak má aj domáci brankár Davari, ktorý ju odkopom od svojej brány pošle späť do hry.
     
    35
    Domáci opäť výborne zapracovali pri napádaní, nenechali záložníkom Bayernu kľud na rozohrávku, a tak sa Basti Schweinsteiger snažil preniesť hru na pravú stranu dlhým nákopom. Na Lahma to však bolo pridlhé.
     
    37
    Hochscheidt sa dostal na pravej strane k lopte, na Danteho však nič prekvapivé nevymyslel a následne loptu stratil.
     
    39
    Po odvrátenom centri z pravej strany sa k lopte dostal Reichel, ktorý sa do toho oprel z prvej, no lopta mu vôbec nesadla a jeho zakončenie tak vystrašilo maximálne divákov za svätyňou Davariho.
     
    40
    Na druhej strane chcel Pizzaro prestrčiť loptu na Robbena. Tento jeho úmysel však dokonale prečítala defenzíva Braunschweigu a loptu získala na svoju stranu.
     
    42
    Domáci futbalisti teraz trošku zavreli svojho súpera pred jeho pokutovým územím. Center smerujúci doňho odvrátil hlavou do bezpečia Dante.
     
    44
    Deniz Dogan musel byť ošetrovaný, hra je práve preto v týchto momentoch prerušená.
     
    45
    Svoje si v pomaly končiacom prvom dejstve odtrpel aj Mario Götze, ku ktorému domáci včas pristupujú a poriadne mu to dnes znechucujú. Aj teraz sa nemecký záložník ocitol po tvrdom ataku na zemi.
     
    45
    Nad rámec prvého polčasu sa nadstavuje tradičná jedna minúta.
     
    45+1
    Už sa však nič nestane, rozhodca Siebert má už pripravenú píšťalku a čo nevidieť do nej fúkne.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom dejstve je stav zápasu medzi Entrachtom Braunschweig a Bayernom Mníchov vyrovnaný. Presného zásahu sme sa zatiaľ nedočkali ani na jednej strane, no šance na to oba tímy mali. Uvidíme, či sa tímy strelecky presadia v druhom polčase, určite si to nenechajte ujsť a sledujte to s nami!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili oba tímy v rovnakom zložení, ako toto stretnutie otvorili.
     
    47
    Dogan sa v súboji oprel do Pizzara, no napokon z neho vzišiel horšie sám. Dostal úder do tváre, po ktorom sa zvíja na hracej ploche. Hra je prirodzene prerušená.
     
    48
    Domáci stopér sa hlási späť do hry, je v poriadku a môže pokračovať v zápase.
     
    49
    Frank Ribery dokázal vybojovať vôbec prvý rohovoý kop celého zápasu. Bayern však z neho nevyťažil nič, čo by stálo za výraznejšiu zmienku.
     
    52
    Mníchovčania dokázali pritlačil svojho súpera hlbšie do defenzívy. Z niekoľkých centrov smerujúcich do pokutového územia však gólový dážď pre Bayern nezapršal.
     
    53
    V tomto stretnutí sme zatiaľ nevideli presný zásah, no ani žiadnu žltú kartu. Blízko k prvej v zápase mal Schweinsteiger, no rozhodca sa jeho tvrdý zákrok napokon rozhodol nepotrestať.
     
    55
    To čomu ušiel záložník Bayernu, už neušiel domáci Jan Hochscheidt. Ten sa stal prvým napomínaným hráčom žltou kartou.
     
    56
    Davari sa s rozohrávkou príliš nerozpakoval, rozhodol sa pre jednoduchý nákop vpred, po ktorom lopta doputovala až k jeho brankárskemu kolegovi v bráne Bayernu.
     
    57
    Boland vybojoval loptu, snažil sa o následný prienik do pokutového územia. Jeho individuálne ťaženie však zastavil útočný faul.
     
    58
    Ďalšiu akciu domáceho Entrachtu Braunschweig zastavil opäť verdikt rozhodcov, ktorí tentoraz videli Hochscheid v ofsajdovom postavení.
     
    60
    Za sebou máme hodinu hry a pred sebou poslednú tretinu zápasu. Zápas to je zatiaľ vcelku vyrovnaný, uvidíme, čo sa na tom bude meniť s blížiacim sa koncom.
     
    61
    Pierre-Emile Højbjerg, ktorý dnes dostal možnosť ukázať sa v základnej zostave, to vyskúšal strelou z úctyhodnej vzdialenosti, s ktorou nemal Davari najmenšie problémy.
     
    62
    Franck Ribery poslal loptu do pokutového územia, svojou prihrávkou však nenašiel adresáta. Žiadny z futbalistov v červenom sa k nej nedostal.
     
    63
    Zdá sa, že Bayern začína postupne pridávať a prikladať pod kotol. Pre posledný tím tabuľky by bola s majstrom cenná určite aj remíza.
     
    65
    Schweinsteiger sa oprel do lopty, svojou strelou však Davariho k zákroku neprinútil. Lopta preletela vedľa pravej žrde.
     
    66
    Na druhej strane musel preukázať svoju pripravenosť brankár Reader, ktorý však nemal s ľahkým centrom žiadne problémy a ukryl ich do svojej náruče.
     
    68
    Pierre-Emile Højbjerg srší v druhom polčase aktivitou, čo dokázal aj svojou snahou vysunúť do šance Arjena Robbena. Domáca defenzíva však tento zámer dokonale dešifrovala a dokázala včas zasiahnuť,
     
    70
    Bayern sa opäť s loptou vo svojej moci tlačil dopredu, Braunschweig však dokáže relatívne v pohode zachytávať útoky nemeckého majstra.
     
    72
    Prichádza rad na prvé striedanie v zápase. Svoju misiu pre dnes dokončil Hochscheidt, ktorého miesto na hracej ploche zaujal Caligiuri.
     
    73
    Striedajú aj hostia a Pep Guardiola prichystal dvojnásobnú výmenu. Z ihriska stiahol Arjena Robbena a na trávnik poslal čistokrvného hrotového útočníka Mandžukiča.
     
    73
    Stretnutie sa skončilo aj pre Francka Riberyho, ktorého miesto zaujal Thomas Müller. Aj takto sa snaží hosťujúci tréner rozprúdiť svoj tím k lepšiemu výkonu.
     
    75
    Bayern dal gól! Tak, trápenie Bayernu sa napokon predsa len skončilo a Mníchovčania sa dostávajú pätnásť minút pred koncom stretnutia do vedenia! Götze pripravil výbornú šancu pre PIZZARA, ktorému poslal prihrávku do malého vápna, odkiaľ sa útočník Bayernu nepomýlil!
     
    77
    Bayern má teraz logicky navrch, aj čo sa týka hernej pohody, samozrejme aj po psychickej stránke. Hostia získali rohový kop.
     
    78
    Mníchovčania mohli pridať poisťovací zásah po centri na zadnú tyč, kde si naskočil Mandžukič. Jeho zakončenie z ťažkej pozície malo výborné parametre, no loptu dokázal z čiary na poslednú chvíľu vykopnúť jeden z domácich obrancov.
     
    79
    Sme svedkami druhej žltej karty, ktorú opäť evidujeme na domácej strane. Potrestaným hráčom je Henn.
     
    80
    Stopér hostí Boateng sa ocitol na ofenzívnom výlete, pre ktorý však nemala pochopenia domáca ofsajdová pasca, ktorá klapla.
     
    82
    Norman Theuerkauf sa ocitol na trávniku, zdá sa však, že bude v poriadku a v zápase bude môcť pokračovať.
     
    83
    Po dlhšej dobe sa do útoku vydal aj domáci tím. Futbalisti Eintrachtu však nič prekvapivé nevymysleli a Reader bude odkopávať od svojej svätyne.
     
    85
    Striedanie v tíme Eintracht Braunschweig: z ihriska odchádza Kruppke, prichádza Ademi.
     
    86
    Domáci vybojovali rohový kop, Braunschweig tak má k dispozícii možno jednu z posledných príležitostí na to, urobiť ešte niečo s nepriaznivým stavom.
     
    87
    Po Bolandovom centri lopta v pokutovom území prepadla až k Ademimu, ktorý ju však nedokázal spracovať a tá sa od neho odrazila.
     
    88
    Bayern dal gól! O osude stretnutia je definitívne rozhodnuté, Bayern dokázal pridať aj druhý presný zásah v zápase! Postaral sa oň MARIO MANDŽUKIČ, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu, v ktorom si počínal skúsene a Davariho s prehľadom prestrelil.
     
    89
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Lahm, prichádza Weiser.
     
    90
    Začala sa posledná minúta riadneho hracieho času zápasu. Čakáme na údaj o nadstavenom čase, no hlavný rozhodca Siebert to asi nebude dlho naťahovať.
     
    90
    Hlavný rozhodca zápasu to v závere stretnutia všetko Schweinsteigerovi spočítal, zrátal mu viacero nedovolených zákrokov, ktorých sa hosťujúci záložník dopustil počas zápasu a udelil mu žltú kartu.
     
    90+1
    Napokon sa nadstavujú dve minúty.
     
    Koniec zápasu. (17:22:22)

    Michal Bakoš

    Góly: 75. Claudio Pizzaro, 88. Mandžukič

    Karty:   55. Jan Hochscheidt. (EBR), 79. Henn (EBR) – 90. Schweinsteiger (BAY)


    Eintracht Braunschweig: Davari – Elabdellaoui, Henn, Doğan, Reichel, Kratz, Theuerkauf, Boland, Hochscheidt, Nielsen, Kruppke (C).
    Náhradníci: Later – Erwig-Drüppel, Pfitzner, Caligiuri, Ademi, Oehrl.

    Bayern Mníchov: Raeder – Lahm (C), J. Boateng, Dante, Højbjerg, Robben, Martínez, Götze, Schweinsteiger, Ribéry, C. Pizarro.
    Náhradníci: Husic – Weiser, T. Müller, Mandžukić, Schöpf, Schmitz.

    Rozhodca: Siebert – Steuer, Seidel