Tottenham – Fulham 3:1 (kon.) | Aston Villa – Southampton 0:0 (kon.) | Cardiff – Stoke City 1:1 (kon.)
Newcastle – Swansea 1:2 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 0:1 (kon.) | Chelsea – Sunderland 1:2 (kon.)
koniec
Cardiff City FC
1:1 (0:1)
Stoke City FC
Sobota 19.04.2014, 16:00 • Cardiff City Stadium (Cardiff) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90
    Domácich strážia všetci svätí a naďalej tak hráme za nerozhodného stavu. Hrnčiari sa najprv rútili v nájazde dvaja na jedného. Peter Crouch rozdával doľava na Assaidiho, ktorý však zblízka na Marshalla nevyzrel. Ten jeho pokus dokázal vyraziť do strany. Krátko nato však pálil i Walters, ktorý z nejakých dvadsiatich metrov dokonca otriasol brvnom! Triasli sa samozrejme všetci priaznivci Cardiffu, ktorý naďalej žije.
     
    87
    Stoke City sa ale nenápadnou strelou mohlo vrátiť do vedenia. Na pravom okraji šestnástky sa k lopte dostal Peter Odemwingie, ktorý si ju naviedol na os ihriska a odtiaľ vypálil netradične ľavou. Lopta smerovala na bližšiu Marshallovu žrď, kam sa však bosenský gólman presunul včas a stihol tak vyraziť do strany. Rohový kop pre Hrnčiarov.
     
    86
    Na hracej ploche sa dnes objaví i Jonathan Walters, ktorý však veľa času teda nedostal. Miesto mu prenechal Stephen Ireland.
     
    85
    Peter Crouch oplácal razantne hrajúcemu Calovi, ktorého mimo záber poslal k zemi. Webb ťahá ďalšiu kartičku.
     
    84
    Trávnik opúšťa i ďalší bývalý hráč Manchestru United. Konkrétne ním je Fábio, ktorého vymení uzdravený Declan John.
     
    81
    Na trávnik sa dostane i bývalý zakončovateľ Stoke City Kenwyne Jones. Miesto mu prepustil snažiaci sa dirigent Mats Daehli.
     
    79
    Strelec jediného gólu Hrnčiarov Marko Arnautovič opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde uzdravený Liverpoolčan Oussama Assaidi.
     
    74
    Juan Cala zozadu nakopol unikajúceho Odemwingieho. Po Španielovom faule na polke ihriska nasledovala žltá karta.
     
    60
    Na hraciu plochu sa dostane i kmeňový hráč Manchestru United Wilfired Zaha, ktorý nahradí Kórejčana Kyung-Kima.
     
    55
    Peklo na Cardiff City Stadium pokračuje! Domácim sa dokonca podarilo vyrovnať a dlho to vyzeralo, že gól bude platiť. Waleskú eufóriu ale v zápätí zrušil postranný rozhodca, ktorý signalizoval ofsajd. Steven Caulker sa vo vápne dostal k odrazenej lopte, ktorú napálil do pravej Begovičovej žrde! Následne sa ešte k dorážke dostal Mutch, ktorého zásah ale platiť nebude.
     
    52
    Steven N´Zonzi následne pridal i ďalší ostrý zákrok, keď zozadu zasiahol Whelana. Francúz prestáva zvládať zápasové napätie.
     
    51
    Cardiff dal gól!
    Na druhej strane si loptu na biely bod postavil PETER WHITTINGHAM, ktorý si taktiež zachoval pevné nervy. Loptu rovnako posielal do stredu bránky a Asmir Begovič, ktorý šiel po svojej ľavej ruke, ju na ceste do siete nezastavil. Loptu síce koncom kopačky zasiahol, ale vyrovnaniu nezabránil. 1:1!
     
    50
    No a po rohovom kope Bluebirds sa diali veľké veci! Odrazená lopta sa dostala k Fraizerovi Campbellovi, ktorý si ju vo vápne hodil do strany. Steven N´Zonzi ho však zbytočne sekol cez nohy a Howard Webb nariaďuje penaltu i na druhej strane! Cardiff môže vyrovnať!
     
    48
    Dlho sme však už bez kariet nehrali. Hneď v zápätí vyvážajúceho Jordona Mutcha fauloval zozadu Peter Odemwingie a Howard Webb musel po prvýkrát tasiť.
     
    45+3
    Stoke City FC dalo gól!
    Pri neúčasti tradičného exekútora Jonathana Waltersa zobral na seba zodpovednosť MARKO ARNAUTOVIČ. Hosťom sa to rozhodne vyplatilo, pretože Rakúšan to urobil mazácky. Loptu napálil do stredu bránky, zatiaľčo gólman Marshall šiel po svojej pravej ruke. Hostia sa tak v samom závere prvej polky dostávajú do očakávaného vedenia.
     
    45+2
    Kim Bo-Kyung ale v samom závere úvodného dejstva možno zarezal svojich spoluhráčov! Domácim sa po rohovom kope neporadilo odpratať loptu a žonglujúceho Odemwingieho poslal k zemi práve tento kórejský záložník. Howard Webb nekompromisne ukázal na biely bod. Penalta!
     
    42
    Domáci si dali s rozohrávkou na čas, no rozhodne sa nám čakať vyplatilo. Zodpovednosť na seba zobral Peter Whittingham, ktorý rozohral priamy kop z nejakých dvadsiatich metrov. Lopta sa nádherne vzniesla ponad múr a už-už smerovala do siete. Výborným zákrokom sa ale prezentoval gólman Asmir Begovič, ktorý i za prispenia žrde uhájil čisté konto. Bluebirds budú pokračovať rohovým kopom.
     
    30
    Po polhodine hry musí odstúpiť otrasený ľavý bek Erik Pieters, ktorý sa nestihol dať do poriadku. Na jeho miesto už vybehol Katalánec Marc Muniesa.
     
    29
    Svojej veľkej šance sa konečne dočkali i hostia a dokonca mali ku gólu bližšie, než Bluebirds. Ofenzívne vzplanutie paradoxne prišli po rohovom kope Cardiffu, ktorý bol odvrátený Shawcrossom. Do brejku sa okamžite pustil Ireland, ktorý pred šestnástkou prihrával doprava na Petra Odemwingieho. Ten pálil z prvej veľmi razantne, no gólman Marshall stihol vyraziť do strany. Pekný moment od oboch aktérov.
     
    5
    Mats Daehli vymyslel bravúrnu kolmicu medzi stopérov, kam dokonale zabiehal Jordon Mutch. Ten sa s loptou dostal až do vápna, odkiaľ mohol prihrávať na lepšie postaveného Campbella. Domáci stredopoliar ale zasebčil a vystrelil na bránku. Jeho prízemný pokus ale smeroval iba do stredu. Premárnená príležitosť Bluebirds.

    Erik Farkaš

    Góly: 51. Whittingham (pen.) – 45+3. Arnautovič (pen.)

    Karty:   74. Cala (CAR) – 48. Odemwingie (STO), 52. N´Zonzi (STO), 85. Crouch (STO)


    Cardiff City FC: Marshall – T. Catherine, Caulker (C), Cala, Fábio – Medel – Whittingham, Dæhli, Mutch, Kyung Kim – F. Campbell
    Náhradníci: Lewis – B. Turner, K. Jones, Eikrem, Gunnarsson, Zaha, D. John
    Manažér: Ole Gunnar Solskjær

    Stoke City FC: Begovič – Cameron, Shawcross (C), Wilson, Pieters – Whelan, N´Zonzi – Odemwingie, Ireland, Arnautovič – Crouch
    Náhradníci: Sørensen – Muniesa, Palacios, Adam, Walters, Assaidi, Wilkinson
    Manažér: Mark Hughes

    Rozhodca: Howard Webb – M. Mullarkey, D. Cann – G. Scott