AC Miláno – Livorno 3:0 (kon.) | Lazio – Turín 3:3 (kon.) | Parma – Inter 0:2 (kon.)
Udinese – Neapol 1:1 (kon.) | CFC Janov – Cagliari 1:2 (kon.) | Bergamo – Hellas Verona 1:2 (kon.)
Catania – Sampdoria 2:1 (kon.) | Chievo – Sassuolo 0:1 (kon.) | Juventus – Bologna 1:0 (kon.)
Fiorentina – AS Rím 0:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:0 (0:0)
Bologna FC
Sobota 19.04.2014, 18:30 • Juventus Stadium (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    89
    Strieda i Davide Ballardini, ktorý sťahuje Pazienzu. Na jeho miesto príde Robert Acquafresca. Absolútny vabank hostí, ktorí zabojujú o bod.
     
    88
    Na trávnik sa dostane i turínsky klenot Arturo Vidal. Miesto mu prenechal dnes výborne hrajúci Sebastian Giovinco.
     
    87
    Ešte jedna príležitosť na definitívu pre Juventus. Gólman Gianluca Curci ju však odmieta. Na pravej strane sa šikovne odpútal streidajúci Padoin, ktorý centroval presne do epicentra šestnástkového nebezpečenstva. Na päťke sa objavil nekrytý Paul Pogba, ktorý zakončil nesmierne pohotovo. Jeho pokusu však chýbalo lepšie umiestnenie. Gólman hostí na dvakrát požiar uhasil.
     
    81
    Ihrisko na druhej strane opúšťa aj Mauricio Isla, ktorý prihrával na jediný gól Paula Pogbu. Na posledných desať minút ho nahradí Padoin.
     
    80
    Na trávnik sa dostane i kmeňový hráč milánskeho Interu s exotickým účesom Diego Laxalt. Miesto mu na hracej ploche prenechal Antonsson. Konečne náznak ofenzívy?
     
    74
    Claudio Marchisio v zápätí inkasoval ďalšiu ranu, keď mu členok pomasíroval Friberg. Tentokrát už Piero Giacomelli trestal.
     
    70
    Vôbec po prvýkrát v dnešnom stretnutí budeme striedať. Ihrisko opustí Ibson, ktorý sa takmer nedotkol lopty. Na jeho miesto príde Paponi.
     
    66
    Razom to už proti defenzíve hostí ide ľahšie. Starej Dáme sa snáď po prvýkrát podarilo prečísliť obranu Bologne. Aktívny Sebastian Giovinco pred šestnástkou rozdal doprava na Islu, ktorý si posadil na zadok Cherubina a z okraja malého vápna vypálil. Jeho pokus by zrejme smeroval do siete, no Curci exportnou parádou vyráža na rohový kop.
     
    64
    Juventus Turín dal gól!
    Domáci napokon predsa len zlomili odpor outsidera. Že to ale trvalo... Po pravej strane ušiel Isla, ktorý následne prihrával pod seba na os ihriska. Tam sa výborne odpútal PAUL POGBA, ktorý sa už do ďalšej kombinácie nepustil a razantne vykročil za tromi bodmi. Jeho strela z dvadsiatich metrov dostala na mokrom teréne sklz a Gianluca Curci už prvému gólu vo svojej sieti nezabránil. Rozhodne to nebola neriešiteľná situácia, ale Juve ide do vedenia rozhodne zaslúžene.
     
    53
    Švédsky stopér Mikael Antonsson si zblízka posvietil na Sebastiana Giovinca, ktorého nepríjemne zasiahol do stehna. Piero Giacomelli po prvýkrát načrel do kapsy.
     
    51
    Domácim nádherným spôsobom klapla kombinácia, ktorú nádhernou pätičkou vyšperkoval Fernando Llorente. Tomu na hranicu šestnástky prihrával výborný Sebastian Giovinco. Španielsky zakončovateľ tak elegantne uvoľnil na pravej strane Islu, ktorý však zblízka vybiehajúceho gólmana Curciho neprestrelil. Bologna tak s obrovským šťastím drží bezgólový stav.
     
    28
    Ďalšia zaujímavá situácia vo vápne hostí taktiež nekončí gólom. Sebastian Giovinco sa s loptou preštrikoval až na ľavý okraj šestnástky, odkiaľ prihrával do vápna na Llorenteho. Ten šikovne prepúšťal Marchisiovi, ktorý sa šikovnou pätičkou pokúsil zaskočiť gólmana Curciho. Ten ale v páde stihol na dvakrát zakročiť a podržať tak nádeje Bologne.
     
    11
    Juventus z pravej strany rozohrával prvý rohový kop v zápase. Giovinco napokon prenechal rozohrávku na Andreu Pirla a rozhodne urobil dobre. Domáci veterán totiž presne centroval na hranicu malého vápna, kde dokonale objavil Paula Pogbu. Ten sa dokázal presadiť, no z päťky hlavičkoval iba tesne nad brvno. Druhá veľká šanca pre Pogbu. Úvodný gól visí vo vzduchu.
     
    5
    Domáci sa však sériou krátkych prihrávok prekombinovali až do zakončenia a Curci musel ísť po prvýkrát na zem. Andrea Pirlo z polovice ihriska našiel Fernanda Llorenteho, ktorý sklepol pod seba na Paula Pogbu. Ten s loptou vnikol do šestnástky, no z jej pravého kraja hosťujúceho gólmana neprestrelil. Gianluca Curci stihol jeho strelu vykopnúť.

    Erik Farkaš

    Góly: 64. Pogba

    Karty:   53. Antonsson (BOL), 74. Friberg (BOL)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Barzagli, Ogbonna, Chiellini – Isla, Marchisio, Pirlo, Pogba, K. Asamoah – Giovinco, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – M. Cáceres, S. Pepe, Vučinič, Tévez, Peluso, Osvaldo, Padoin, A. Vidal, Quagliarella
    Manažér: Antonio Conte

    Bologna FC: Curci – Antonsson, F. Sørensen, Cherubin – Garics, Pazienza, Christodoulopoulos, Friberg, Morleo (C) – Ibson, Cristaldo
    Náhradníci: Malagoli, Stojanovič – Bianchi, Moscardelli, Acquafresca, Laxalt, D. Pérez, Mantovani, M. Čech, Paponi
    Manažér: Davide Ballardini

    Rozhodca: Piero Giacomelli – M. Vivenzi, G. Schenone – F. Meli