NY Rangers – Buffalo 2:1 (kon.) | Carolina – Washington 2:5 (kon.) | Montreal – NY Islanders 0:2 (kon.)
Ottawa – NJ Devils 2:1 (1:0 po s.n.) | Florida – Toronto 4:2 (kon.) | Tampa Bay – Philadelphia 4:2 (kon.)
Nashville – Arizona 2:0 (kon.) | Minnesota – St. Louis 4:2 (kon.) | Winnipeg – Boston 2:1 (1:0 po s.n.)
Edmonton – LA Kings 0:3 (kon.) | Vancouver – Colorado 2:4 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
Colorado Avalanche
cz Piatok 11.04.2014, 04:10 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:18
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche využívají přesilovou hru! Vancouver to i přes oslabení zkusil bez svého brankáře a do prázdné klece nakonec potvrdil vítězství Colorada JOHN MITCHELL. Bez asistence.
     
    58:55
    Johnson napřáhnul na modré čáře a jeho střela orazítkovala pravou tyč domácí klece!
     
    57:53
    Šance na vyrovnání domácích se výrazně snižují, protože dvě minuty za sekání dostává Yannick Weber (COL).
     
    54:58
    Tak to byl zákrok zápasu! Edler se ocitnul zcela sám před Varlamovem, který jej však dokázal vychytat se svou lapačkou, a zachránil tak vedení Avs.
     
    52:30
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak jsem to zřejmě zakřiknul, protože Colorado se dokázalo dostat do rychlého protiútoku dvou na jednoho, když celou situaci nakonec vyřešil svou stahovačkou na střed TYSON BARRIE, který následně prostřelil Markströma. Asistence: Jamie McGinn.
     
    51:13
    Nathan MacKinnon (COL) a Ryan Kesler (VAN) nakonec dostávají oba dva dvě minuty za hrubost.
     
    47:32
    Colorado se bude moci rychle vrátit do vedení, protože je na dvě minuty za zdržování hry vyloučen Alexandre Edler (VAN).
     
    47:02
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks se však přece jenom dočkávají druhé branky v utkání, když od od modré čáry nahazoval kotouč Hamhuis a puk se odrazil od zadního mantinelu na DAVIDA BOOTHA, jenž si ještě kotouč zpracoval a poté jej poslal nad rameno Varlamova. Asistence: Dan Hamhuis, Alexandre Burrows.
     
    46:39
    Burrows dostal dlouhý pas až na modrou čáru, kde se pokusil posledního obránce objet kličkou, ale kotouč se nakonec dostal ke Keslerovi, jenž byl zcela sám před Varlamovem, ale domácí útočník trefil tyč hostující klece.
     
    45:21
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche se usadili ve svém útočnémm pásmu, kde nakonec MacKinnon nahrál Johnsonovi na hranici pravého kruhu, jehož následnou střelu vyrazil Markström před sebe přímo na PAULA STASTNEHO, jenž následně vstřelil už svou druhou branku v utkání. Asistence: Erik Johnson, Nathan MacKinnon.
     
    39:34
    Na modré čáře nakonec získal puk domácí Jensen, který se dostal až do zakončené z pravého kruhu, ale Varlamov má puk někde ve své výstroji.
     
    35:24
    Tentokráte to už však přesilová hra Colorada bude, protože je na na dvě minuty za podražení vyloučen Alexander Edler (VAN), jenž sestřelil MacKinnon, který se nakonec střetnul s tyčkou domácí klece a mladý útočník se velice těžce zvedá z ledu.
     
    33:02
    Landeskög si narazil kotouč s Gueninen a hostující kapitán se nakonec dostal do zakončení z mezikruží, ale Markström opět zasáhnul svou lapačkou.
     
    31:08
    Hamhuis nahrával před bránu Varlamova na najíždějícího Webera, který si však nedokázal správně zpracovat kotouč, a ten následně končí u Varlamova.
     
    30:29
    Brad Richardson (VAN) se dopustil útočného faulu, když podrazil jednoho z hráčů Colorada, a dostává tak dvě minuty na trestné lavici. Na trestnou však odchází také André Benoit (COL) na dvě minuty za nafilmovaný pád.
     
    25:08
    Bordeleau dostal kotouč před bránu Vancouveru, kde chtěl poslal kotouč pod lapačkou Markströma, ale domácí brankář nakonec stejně svou rukou dokázal zasáhnout.
     
    23:23
    Burrows dokázal vybojovat kotouč za bránou Avs, odkud jej následně nahrál mezi kruhy na Higginse, jehož však skvěle vychytal Varlamov.
     
    19:34
    Za vražení na hrazení je vyloučen na dvě minuty domácí Stanton (VAN), a Colorado tak bude hrát první přesilovou hru v utkání.
     
    18:39
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Vancouver držel dlouho puk ve svém útočném pásmu, ale na modré čáře udělal chybu Kassian, kterého obral o kotouč PAUL STASTNY, který následně ujížděl sám na Markströma, kterého překonal střelou mezi jeho betony. Bez asistence.
     
    13:52
    Vancouver právě vstřelil branku!
    A tak nakonec ihned první střela, která letěla na Varlamova v tomto útoku končí v sítí Avs. Hamhuis dostal přihrávku na modrou, odkud vyslal svou střelu směrem na hostující klec, kde jej ještě tečoval HENRIK SEDIN přesně mezi betony Varlamova. Asistence: Dan Hamhuis, Daniel Sedin.
     
    08:32
    Varlamov měl teď ve své bráně co dělat, aby zastavil všechny možné pokusy domácího Higginse, ke kterému se kotouč dostal po přihrávce Richardsona z pravé strany.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 14. H. Sedin (Hamhuis, D. Sedin), 48. Booth (Hamhuis, Burrows.) – 19. Stastny, 46. Stastny (Johnson, MacKinnon), 53. Barrie (McGinn), 60. Mitchell


    Vancouver Canucks: Markström (Lack) – Hamhuis, Corrado, Edler, Bieksa, Stanton, Weber – D. Sedin, H. Sedin, Jensen – Booth, Kesler, Hansen – Higgins, Richardson, Kassian – Sestito, Matthias, Burrows.
    Colorado Avalanche: Varlamov (Giguere) – Hejda, Johnson, Benoit, Guenin, Holden, Barrie – Landeskög, Stastny, Mitchell – O´Reilly, MacKinnon, McGinn – Bordeleau, Cliche, Talbot – Wilson, Malone, Carey.

    Rozhodca: Lee, Walsh – Cvik, Cameron.

    Diváci: 18 910