Dánsko – Francúzsko 5:1 (kon.) | Rakúsko – Nórsko 5:2 (kon.) | Slovensko – Česko 1:3 (kon.)
koniec
Slovensko
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Česko
Štvrtok 10.04.2014, 20:00 • Meo Aréna Přerov (Česko) • MS žien - 1. divízia, sk. A
Partner:
     
    57:21
    Česko dalo gól!
    O osude stretnutia je pravdepodobne rozhodnuté. Lásková prihrala na modrú čiaru Studentovej, ktorá našla ešte pred bránkoviskom voľnú ALENU POLENSKÚ, ktorá šikovne strieľala a prekonala slovenskú brankárku.
    Asistenciu si pripísala Simona Studentová a Dominika Lásková.
     
    56:29
    V tretej tretine je to hádam prvé vylúčenie. V početnej prevahe si zahrajú Češky. Lenka Sroková je vylúčená za hákovanie.
     
    55:47
    Lívia Mišková sa dostala po vystrelenom puku, ktorý po malej chvíli strávenej vo vzduchu padol na ľad, všetci zostali prekvapení, no Mišková sa tlačila až do gólu, ale Peslárová sa taktiež rýchlo zorientovala a zasahovala.
     
    55:07
    Tereza Vanišová získala puk na modrej čiare, prešla s ním až takmer k rohu klziska, no na dolnej hranici ľavého kruhu zmenila smer jazdy k našej bráne a počas preletu bránkoviskom zakončovala bekhendom, no Budajová bola opäť pozorná!
     
    51:00
    Opäť veľká šanca Česka, no Kateřina Bukolská nedokázala spred bránkoviska dotlačiť odrazený puk z rohu klziska do slovenskej brány!
     
    50:17
    Krásne sólo takmer z polovice ihriska predviedla Vendula Přibylová, preštrikovala sa cez dve slovenské hráčky, no svojím blafákom sa jej nepodarilo skórovať!
     
    48:36
    V obrovskej šanci českého výberu bola práve Denisa Křížová, ktorá získala puk pri pravom mantineli v útočnom pásme, následne sa rýchlo presunula do medzikružia, odkiaľ strieľala, no brankárka Budajová zneškodnila letiaci puk svojím betónom!
     
    43:29
    Alena Polenská dorážala strelu z vrchola pravéhok ruhu od svojej spoluhráčkay Evy Holešovej a puk mierne poskackoval po bránkovisku, avšak k ďalšej dorážke sa už české hráčky nedostali!
     
    40:11
    Česko dalo gól!
    Bleskový gól českých reprezentantiek! Křížová získala puk po vyhratom buly, počkala kým si jej spoluhráčka VENDULA PŘIBYLOVÁ nenakorčuľuje a vtedy jej ponúkla puk. Přibylová pokračovala samostatne na Budajovú a strelou ju prekonala! Zaujímavý úvod tretej tretiny.
    Asistenciu si pripísala Denisa Křížová.
     
    39:55
    Češky mali obrovskú možnosť na gól do šatne v prečíslení 3 na 0! Křízová poslala z červenej čiary na modrú puk Anete Ledlovej, ktorá ostala bez povšimnutia a sama pokračovala do koncovky, no Budajová bola znovu na svojom mieste a strelu svojím betónom vytlačila za bránu!
     
    38:05
    Martina Veličková inkasovala dvojminútový trest za sekanie. Pravdepodobne si príliš dovolila do českej gólmanky. Kateřina Mrázová inkasovala takisto dve minúty, ale za sekanie.
     
    37:20
    Česká lavica dostáva trest za príliš veľa hráčok na ľade. Na trestnú lavicu putuje Tereza Hanišová.
     
    37:16
    Ďalšia obrovská šanca pre Česko! Tereza Vanišová korčuľovala do prečíslenia spoločne s Vendulou Přibylovou, ktorej adresovala prihrávku na pravú stranu, no Budajovú zasiahla ľavým betónom a zneškodnila!
     
    36:49
    Eva Holešová sa ocitla zoči-voči Jane Budajovej pred bránkovisko, no svojou strelou dokázala mieriť len na vyrážačku našej gólmanky!
     
    34:22
    Jana Budajová skvelo vyrazila ľavým betónom strelu od Aleny Polenskej z pravej strany, v blízkosti bránkoviska!
     
    34:03
    Nikola Balášová svojou hokejkou zlikvidovala brejk Simony Studentovej v oblasti medzikružia.
     
    33:04
    Slovensko dalo gól! Veľká radosť slovenských reprezentantiek pri vyrovnávajúcom góle! K puku sa na modrej čiare dostala Gápová, ktorá švihom strieľala, no pred bránkoviskom stála dobre postavená LENKA SROKOVÁ, ktorá svojou hokejkou tečovala puk do ľavej hornej časti brány!
    Asistenciu si pripísala Nikola Gápová.
     
    32:50
    Slovenské hokejistky budú môcť hrať v početnej prevahe. Tereza Vanišová sa previnila nedovoleným bránením.
     
    32:31
    Vanišová našla z pravej strany skvelo v medzikruží Anetu Ledlovú, no tá z prvej triafala len tesne mimo ľavej žrdky slovenskej bránky!
     
    28:57
    Češky sa ocitli v obrovskej šanci! Kaplánová získala puk na pravej strane, pokračovala v prečíslení spoločne s Křížovou, ktorej puk servírovala tesne pred bránkovisko, no Budajová sa rýchlo presunula a strelu chytila!
     
    27:41
    Slovenské hokejistky si zahrajú v oslabení. Iveta Klímašová je potrestaná dvomi minútami za sekanie.
     
    27:09
    Aktívna Alena Polenská najprv vypálila na Budajovú, ktorá vyrazila puk do rohu klziska. Po malej chvíli sa Polenská dostala opäť k puku na modrej čiare a znova strieľala, no jej delovku Budajovú zneškodnila svojou výstrojou.
     
    24:55
    Petra Jurčová sa tlačila po ľavej strane klziska, no bola faulovaná Petrou Herzigovou, ktorá slovenskú hokejistku hákovala.
     
    21:28
    Tereza Vanišová smerovala od modrej čiary k našej bráne bez povšimnutia slovenských hráčok a v samostatnom úniku strieľala len mimo našej brány!
     
    15:00
    Nikola Gápová dostáva dve minúty za držanie. Početná výhoda pre Česko.
     
    09:48
    Vo veľkej šanci boli Češky, keď Kateřina Mrázová pálila z pravého krídla v útočnom pásme, no Budajová zlikvidovala túto strelu svojou vyrážačkou!
     
    07:41
    Jana Budajová skvelo lapačkou vystihla smer strely od Kateřiny Mrázovej, ktorá sa dokázala samostatne uvoľniť pri pravom kruhu a pokračovať až do medzikružia, no svojou strelou pripísala našej gólmanke len zákrok.
     
    07:03
    Češky sa ani neusadili v pásme a faulovali slovenskú hráčku. Simona Studentová dostáva dve minúty taktiež za držanie.
     
    06:45
    Česko bude hrať presilovú hru. Mária Herichová je potrestaná dvomi minútami za držanie.
     
    03:54
    Česko dalo gól!
    Češky sa ujímajú vedenia! Holešová našla z rohu hracej plochy pred bránou SIMONU STUDENTOVÚ, ktorá ostala nepokrytá a bez problémov prekonala Budajovú!
    Asistenciu si pripísala Eva Holešová.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 34. Sroková (Gápová) – 4. Studentová (Holešová), 41. Přibylová (Křížová), 58. Polenská (Studentová, Lásková)


    Slovensko: Budajová (Kiapešová) – Balášová, Lučová – Klimášová, Lalíková – Žitňanská, Ihnaťová – Raková, Turcsányiová – Sroková, Gápová ("A"), Kežmarská ("A") – Mišková, Veličková ("C"), Mikesková – Herichová, Jurčová, Pravlíková – Miháliková, Krajňáková, Muchová
    Česko: Peslarová (Lhotská) – Tejralová ("A"), Lásková – Herzigová, Fialová – Flachsová ("A"), Horálková – Hudečková, Bukolská – Křížová, Mrázová, Kaplánová – Polenská ("C"), Studentová, Holešová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Povová, Manhartová, Vonková

    Rozhodca: Kyoko Ugajinová (JAP) – Lisa Huffnerová (GER), Bianca Schipper-Poeterayová (NED)