Dánsko – Francúzsko 5:1 (kon.) | Rakúsko – Nórsko 5:2 (kon.) | Slovensko – Česko 1:3 (kon.)
koniec
Slovensko
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Česko
Štvrtok 10.04.2014, 20:00 • Meo Aréna Přerov (Česko) • MS žien - 1. divízia, sk. A
Partner:
     
    To už je odo mňa všetko, dovidenia pri ďalších online prenosoch.
    Lúči sa s Vami Lukáš R. Ovšonka. (22:06:22)
     
    Česko sa tým pádom prebojovalo do baráže o svetovú skupinu, keďže má náskok 4 body pred druhým Dánskom. Každé družstvo odohrá ešte po jednom zápase.
     
    Tabuľka po dnešnom dni
    1. Česko, 12 bodov, 10:2
    2. Dánsko, 8 bodov, 16:13
    3. Nórsko, 6 bodov, 13:11
    4. Francúzsko, 6 bodov, 11:11
    5. Rakúsko, 4 body, 12:16
    6. Slovensko, 0 bodov, 8:17
     
    Tretia tretina bola veľmi rýchlo rozhodnutá. Po jedenástich sekundách hry skórovala Přibylová a Češky boli v hernej pohode, dostávali sa do viacerých šancí, zatiaľ čo naše sa nezmohli na cenný počet streleckých príležitostí, a tak inkasovali aj v 58. minúte, keď sa gólovo presadila Polenská.

    Najlepšou hráčkou Slovenska bola zaslúžene brankárka Jana Budajová uznaná aj komisiou a na českej strane bola cena udelená Simone Studentovej.

    Zajtra majú slovenské reprezentantky voľno, nastúpia až v sobotu o 13:00 proti reprezentantkám Rakúska.

    O malú chvíľu vám sem pridám aj kompletnú tabuľku po dnešnom dni, ktorá vyzerá pre naše reprezentantky beznádejne.

    Prajem vám príjemný večer.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:34
    Českí fanúšikovia preukazujú búrlivý potlesk svojim hráčkam, ktoré naozaj predviedli peknú tretiu tretinu.
     
    59:23
    Nikola Gápová vyviezla puk na útočnú modrú čiaru a následne ho nahodila do útočného pásma, pretože musela striedať.
     
    58:58
    Tereza Vanišová len z modrej čiary nahadzovala na Budajovú, ktorá s prehľadom vyrazila do rohu klziska.
     
    58:12
    Češky mohli aj zvýšiť, no Mrázovej sa nepodarilo z pravého kruhu prekonať svižnou strelou Budajovú, ktorá si dala pozor a strelu vyrazila za bránu.
     
    57:21
    Česko dalo gól!
    O osude stretnutia je pravdepodobne rozhodnuté. Lásková prihrala na modrú čiaru Studentovej, ktorá našla ešte pred bránkoviskom voľnú ALENU POLENSKÚ, ktorá šikovne strieľala a prekonala slovenskú brankárku.
    Asistenciu si pripísala Simona Studentová a Dominika Lásková.
     
    57:03
    Denisa Křízová mala rýchlosť a priestor ku koncovke z ľavej strany, no obišla bránu z modrej čiary prihrávala priamo na Tejrálovú, ktorá mala pred bránou ešte Kaplánovú, no tá už nedorážala.
     
    56:29
    V tretej tretine je to hádam prvé vylúčenie. V početnej prevahe si zahrajú Češky. Lenka Sroková je vylúčená za hákovanie.
     
    55:47
    Lívia Mišková sa dostala po vystrelenom puku, ktorý po malej chvíli strávenej vo vzduchu padol na ľad, všetci zostali prekvapení, no Mišková sa tlačila až do gólu, ale Peslárová sa taktiež rýchlo zorientovala a zasahovala.
     
    55:07
    Tereza Vanišová získala puk na modrej čiare, prešla s ním až takmer k rohu klziska, no na dolnej hranici ľavého kruhu zmenila smer jazdy k našej bráne a počas preletu bránkoviskom zakončovala bekhendom, no Budajová bola opäť pozorná!
     
    54:40
    Slovenské reprezentantky mierne upokojili hru prihrávkami vo vlastnej obrannej tretine a pokračujú útokom.
     
    53:45
    Fanúšikovia v Meo Aréne si už pýtajú ďalší gól. Ten však neprišiel po strele od Evy Holešovej z pravej strany, pretože Jana Budajová puk videla dobre a zachytila ho do lapačky.
     
    52:47
    Slovenky sa v posledných momentoch len zriedka dostávajú pred Peslárovú. Česká defenzíva je naozaj pozorná a bráni si jednogólový náskok.
     
    51:52
    Alena Polenská korčuľovala za vyhodeným pukom ako mohla, no nepodarilo sa jej vyvinúť potrebnú rýchlosť na predbehnutie slovenskej hráčky už pri mantineli v našom obrannom pásme.
     
    51:00
    Opäť veľká šanca Česka, no Kateřina Bukolská nedokázala spred bránkoviska dotlačiť odrazený puk z rohu klziska do slovenskej brány!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 34. Sroková (Gápová) – 4. Studentová (Holešová), 41. Přibylová (Křížová), 58. Polenská (Studentová, Lásková)


    Slovensko: Budajová (Kiapešová) – Balášová, Lučová – Klimášová, Lalíková – Žitňanská, Ihnaťová – Raková, Turcsányiová – Sroková, Gápová ("A"), Kežmarská ("A") – Mišková, Veličková ("C"), Mikesková – Herichová, Jurčová, Pravlíková – Miháliková, Krajňáková, Muchová
    Česko: Peslarová (Lhotská) – Tejralová ("A"), Lásková – Herzigová, Fialová – Flachsová ("A"), Horálková – Hudečková, Bukolská – Křížová, Mrázová, Kaplánová – Polenská ("C"), Studentová, Holešová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Povová, Manhartová, Vonková

    Rozhodca: Kyoko Ugajinová (JAP) – Lisa Huffnerová (GER), Bianca Schipper-Poeterayová (NED)