Dánsko – Francúzsko 5:1 (kon.) | Rakúsko – Nórsko 5:2 (kon.) | Slovensko – Česko 1:3 (kon.)
koniec
Slovensko
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Česko
Štvrtok 10.04.2014, 20:00 • Meo Aréna Přerov (Česko) • MS žien - 1. divízia, sk. A
Partner:
     
    To už je odo mňa všetko, dovidenia pri ďalších online prenosoch.
    Lúči sa s Vami Lukáš R. Ovšonka. (22:06:22)
     
    Česko sa tým pádom prebojovalo do baráže o svetovú skupinu, keďže má náskok 4 body pred druhým Dánskom. Každé družstvo odohrá ešte po jednom zápase.
     
    Tabuľka po dnešnom dni
    1. Česko, 12 bodov, 10:2
    2. Dánsko, 8 bodov, 16:13
    3. Nórsko, 6 bodov, 13:11
    4. Francúzsko, 6 bodov, 11:11
    5. Rakúsko, 4 body, 12:16
    6. Slovensko, 0 bodov, 8:17
     
    Tretia tretina bola veľmi rýchlo rozhodnutá. Po jedenástich sekundách hry skórovala Přibylová a Češky boli v hernej pohode, dostávali sa do viacerých šancí, zatiaľ čo naše sa nezmohli na cenný počet streleckých príležitostí, a tak inkasovali aj v 58. minúte, keď sa gólovo presadila Polenská.

    Najlepšou hráčkou Slovenska bola zaslúžene brankárka Jana Budajová uznaná aj komisiou a na českej strane bola cena udelená Simone Studentovej.

    Zajtra majú slovenské reprezentantky voľno, nastúpia až v sobotu o 13:00 proti reprezentantkám Rakúska.

    O malú chvíľu vám sem pridám aj kompletnú tabuľku po dnešnom dni, ktorá vyzerá pre naše reprezentantky beznádejne.

    Prajem vám príjemný večer.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:34
    Českí fanúšikovia preukazujú búrlivý potlesk svojim hráčkam, ktoré naozaj predviedli peknú tretiu tretinu.
     
    59:23
    Nikola Gápová vyviezla puk na útočnú modrú čiaru a následne ho nahodila do útočného pásma, pretože musela striedať.
     
    58:58
    Tereza Vanišová len z modrej čiary nahadzovala na Budajovú, ktorá s prehľadom vyrazila do rohu klziska.
     
    58:12
    Češky mohli aj zvýšiť, no Mrázovej sa nepodarilo z pravého kruhu prekonať svižnou strelou Budajovú, ktorá si dala pozor a strelu vyrazila za bránu.
     
    57:21
    Česko dalo gól!
    O osude stretnutia je pravdepodobne rozhodnuté. Lásková prihrala na modrú čiaru Studentovej, ktorá našla ešte pred bránkoviskom voľnú ALENU POLENSKÚ, ktorá šikovne strieľala a prekonala slovenskú brankárku.
    Asistenciu si pripísala Simona Studentová a Dominika Lásková.
     
    57:03
    Denisa Křízová mala rýchlosť a priestor ku koncovke z ľavej strany, no obišla bránu z modrej čiary prihrávala priamo na Tejrálovú, ktorá mala pred bránou ešte Kaplánovú, no tá už nedorážala.
     
    56:29
    V tretej tretine je to hádam prvé vylúčenie. V početnej prevahe si zahrajú Češky. Lenka Sroková je vylúčená za hákovanie.
     
    55:47
    Lívia Mišková sa dostala po vystrelenom puku, ktorý po malej chvíli strávenej vo vzduchu padol na ľad, všetci zostali prekvapení, no Mišková sa tlačila až do gólu, ale Peslárová sa taktiež rýchlo zorientovala a zasahovala.
     
    55:07
    Tereza Vanišová získala puk na modrej čiare, prešla s ním až takmer k rohu klziska, no na dolnej hranici ľavého kruhu zmenila smer jazdy k našej bráne a počas preletu bránkoviskom zakončovala bekhendom, no Budajová bola opäť pozorná!
     
    54:40
    Slovenské reprezentantky mierne upokojili hru prihrávkami vo vlastnej obrannej tretine a pokračujú útokom.
     
    53:45
    Fanúšikovia v Meo Aréne si už pýtajú ďalší gól. Ten však neprišiel po strele od Evy Holešovej z pravej strany, pretože Jana Budajová puk videla dobre a zachytila ho do lapačky.
     
    52:47
    Slovenky sa v posledných momentoch len zriedka dostávajú pred Peslárovú. Česká defenzíva je naozaj pozorná a bráni si jednogólový náskok.
     
    51:52
    Alena Polenská korčuľovala za vyhodeným pukom ako mohla, no nepodarilo sa jej vyvinúť potrebnú rýchlosť na predbehnutie slovenskej hráčky už pri mantineli v našom obrannom pásme.
     
    51:00
    Opäť veľká šanca Česka, no Kateřina Bukolská nedokázala spred bránkoviska dotlačiť odrazený puk z rohu klziska do slovenskej brány!
     
    50:17
    Krásne sólo takmer z polovice ihriska predviedla Vendula Přibylová, preštrikovala sa cez dve slovenské hráčky, no svojím blafákom sa jej nepodarilo skórovať!
     
    49:32
    Slovenky museli prestriedať, a tak puk zo stredného pásma odovzdali na rozohrávku tým českým, ktoré súbežne menili sily.
     
    48:36
    V obrovskej šanci českého výberu bola práve Denisa Křížová, ktorá získala puk pri pravom mantineli v útočnom pásme, následne sa rýchlo presunula do medzikružia, odkiaľ strieľala, no brankárka Budajová zneškodnila letiaci puk svojím betónom!
     
    48:12
    Jana Budajová si dokázala poradiť aj s vysokým pukom, ktorý smeroval nad bránu z hokejky Jany Fialovej, ktorá strieľala švihom od modrej čiary.
     
    47:39
    Nikola Balášová sa dostala k puku na modrej čiare a tvrdo pálila, no jej delovka však skončila len na zadnom mantineli.
     
    46:46
    Slovenky držali puk v útočnom pásme po istú dobu, no nakoniec sa Kateřine Mrázovej podarilo ho získať a vyviesť z obranného pásma.
     
    46:25
    Petra Pravlíková napriahla na krajnej hranici ľavého kruhu, no jej projektil brankárka Klára Peslárová videla dobre a bez problémov ho zachytila do svojej lapačky.
     
    45:45
    Diváci sa hrou bavia. Najmä, ak vidia české hráčky vo vedení, ktoré sú stále pred slovenskou bránou častejšie.
     
    44:50
    Kateřina Mrázová sa mohla dostať k strele z medzikružia, no odrazený puk z rohu klziska sa jej nepodarilo skrotiť.
     
    43:58
    Aneta Ledlová predviedla dobrú individuálnu akciu, keď spomedzi kruhov vystrelila na Budajovú, ale tá bola pozorná a puk zachytila do svojej lapačky pred číhajúcou Ledlovou z tejto príležitosti.
     
    43:29
    Alena Polenská dorážala strelu z vrchola pravéhok ruhu od svojej spoluhráčkay Evy Holešovej a puk mierne poskackoval po bránkovisku, avšak k ďalšej dorážke sa už české hráčky nedostali!
     
    43:02
    Petra Jurčová dostala nepresnú prihrávku na obrannú modrú čiaru. Následne sa k nej rútila jedna z českých hráčok, no im sa puk nepodarilo vybojovať.
     
    42:39
    Slovenské reprezentantky dokázali puk z pásma vyviesť len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    41:55
    Aneta Ledlová sa prebojovala až do koncovky, keď spomedzi dvoch kruhov švihom streľala, no jej projektil slovenská brankárka videla dobre a s prehľadom ho zastavila vo svojej lapačke.
     
    41:14
    Slovenky sa taktiež ocitlo pred českou bránou, no Martina Veličková z dolnej hranice ľavého kruhu trafila len pozorné telo gólmanky Peslárovej.
     
    40:11
    Česko dalo gól!
    Bleskový gól českých reprezentantiek! Křížová získala puk po vyhratom buly, počkala kým si jej spoluhráčka VENDULA PŘIBYLOVÁ nenakorčuľuje a vtedy jej ponúkla puk. Přibylová pokračovala samostatne na Budajovú a strelou ju prekonala! Zaujímavý úvod tretej tretiny.
    Asistenciu si pripísala Denisa Křížová.
     
    40:09
    Hokejky skrížila Sroková a Přibylová, no na úvodnom vhadzovaní tretej časti hry bola úspešná česká hráčka.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Oba celky vykorčuľovali aj do tretej tretiny, od ktorej očakávame dramatický priebeh.
     
    V druhej dvadsaťminútovke sme videli oveľa dramatickejší hokej, ktorý ponúkol mnoho veľkých šancí na oboch stranách, no iba jedna ostala využitá. V 14. minúte druhej časti hry sa do streleckej listiny zapísala Sroková.
    Vyzerá to byť veľmi zaujímavý súboj, ktorý bude v tretej tretine možno len o jedinom góle.
    Tak ostaňte s nami a vychutnajte si aj tretiu tretinu, ktorá začína približne o 21:29.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:55
    Češky mali obrovskú možnosť na gól do šatne v prečíslení 3 na 0! Křízová poslala z červenej čiary na modrú puk Anete Ledlovej, ktorá ostala bez povšimnutia a sama pokračovala do koncovky, no Budajová bola znovu na svojom mieste a strelu svojím betónom vytlačila za bránu!
     
    39:17
    Kateřina Mrázová sa dostala s pukom až do útočného pásma a spomedzi kruhov strieľala švihom, no jej projektil putoval iba na zadný mantinel.
     
    39:03
    Slovenky pridržali puk korčuľami v rohu klziska, čím si vybojovali útočné pásmo.
     
    38:30
    Alena Polenská sa dostala až do medzikružia v obrannom pásme Slovenska, avšak odtiaľ sa jej už nepodarilo mieriť presne na slovenskú bránu.
     
    38:05
    Martina Veličková inkasovala dvojminútový trest za sekanie. Pravdepodobne si príliš dovolila do českej gólmanky. Kateřina Mrázová inkasovala takisto dve minúty, ale za sekanie.
     
    38:04
    Martina Veličková na dvakrát dorážala projektil od Denisy Lalíkovej z modrej čiary, no napokon sa jej nepodarilo puk pretlačiť až do českej svätyne.
     
    37:20
    Česká lavica dostáva trest za príliš veľa hráčok na ľade. Na trestnú lavicu putuje Tereza Hanišová.
     
    37:16
    Ďalšia obrovská šanca pre Česko! Tereza Vanišová korčuľovala do prečíslenia spoločne s Vendulou Přibylovou, ktorej adresovala prihrávku na pravú stranu, no Budajovú zasiahla ľavým betónom a zneškodnila!
     
    36:49
    Eva Holešová sa ocitla zoči-voči Jane Budajovej pred bránkovisko, no svojou strelou dokázala mieriť len na vyrážačku našej gólmanky!
     
    36:06
    Viktória Ihnaťová sa oprela do strely od modrej čiary, dokázala trafiť priestor brány, no Klára Peslárová sa rýchlo presunula svojím betónom a projektil vyrazila mimo ďalšieho ohrozenia českej brány.
     
    35:28
    Budajová využila svoju lapačku, keď do nej zachytila strelu z ľavého kruhu od Evy Holešovej. Vhadzovalo sa po jej ľavici. Slovenky vyhodili puk až pred Peslárovú, ktorá pre istotu prikryla puk.
     
    34:57
    Napätie sa výrazne stupňuje po vyrovnávajúcom góle Sloveniek a halou sa ozýva neustále "Česko!"
     
    34:22
    Jana Budajová skvelo vyrazila ľavým betónom strelu od Aleny Polenskej z pravej strany, v blízkosti bránkoviska!
     
    34:03
    Nikola Balášová svojou hokejkou zlikvidovala brejk Simony Studentovej v oblasti medzikružia.
     
    33:04
    Slovensko dalo gól! Veľká radosť slovenských reprezentantiek pri vyrovnávajúcom góle! K puku sa na modrej čiare dostala Gápová, ktorá švihom strieľala, no pred bránkoviskom stála dobre postavená LENKA SROKOVÁ, ktorá svojou hokejkou tečovala puk do ľavej hornej časti brány!
    Asistenciu si pripísala Nikola Gápová.
     
    32:50
    Slovenské hokejistky budú môcť hrať v početnej prevahe. Tereza Vanišová sa previnila nedovoleným bránením.
     
    32:31
    Vanišová našla z pravej strany skvelo v medzikruží Anetu Ledlovú, no tá z prvej triafala len tesne mimo ľavej žrdky slovenskej bránky!
     
    32:12
    Jana Budajová si pripísala na svoje konte ďalší zákrok, keď likvidovala strelu z ľavej strany od Evy Holešovej svojou lapačkou pri pravej tyčke.
     
    31:31
    Chvíľu to vyzeralo na ofsajd Martiny Veličkovej, no slovenská krídelníčka prešla až ku ľavému kruhu, odkiaľ zakončovala, no jej strela smerovala mimo brány.
     
    30:48
    Lenka Sroková vystrelila švihom od modrej čiary, no jej projektil sa skončil na hokejke Kežmarskej, ktorá sa napravo od brány snažila dorážať, no puk jej uskočil z čepele.
     
    30:10
    Zatiaľ sledujeme veľmi vyrovnaný hokej, české reprezentantky sa síce dostávajú do väčších šancí, no Slovenky taktiež nezostávajú len v obrannom pásme.
     
    28:57
    Češky sa ocitli v obrovskej šanci! Kaplánová získala puk na pravej strane, pokračovala v prečíslení spoločne s Křížovou, ktorej puk servírovala tesne pred bránkovisko, no Budajová sa rýchlo presunula a strelu chytila!
     
    27:51
    Aneta Tejrálová pálila z prvej od modrej čiary, no strela jej príliš nesadla, keďže mierila len na zadný mantinel. Po malej chvíli sa Slovenky oslobodili.
     
    27:41
    Slovenské hokejistky si zahrajú v oslabení. Iveta Klímašová je potrestaná dvomi minútami za sekanie.
     
    27:09
    Aktívna Alena Polenská najprv vypálila na Budajovú, ktorá vyrazila puk do rohu klziska. Po malej chvíli sa Polenská dostala opäť k puku na modrej čiare a znova strieľala, no jej delovku Budajovú zneškodnila svojou výstrojou.
     
    26:15
    Češky sa dostali až pred gólmanku Budajovú, no tá nemusela zasahovať, keďže jednu zo striel zastavili slovenské hráčky.
     
    25:48
    Barbora Kežmarská s prehľadom našla krížnou prihrávkou na pravú stranu Viktóriu Ihnaťovú, no tá si nedokázala puk spracovať ihneď a strieľať.
     
    25:06
    Viktória Ihnaťová strieľala švihom od modrej čiary, no svojím projektilom dokázala trafiť len zadný mantinel. Češku sa následne oslobodili.
     
    24:55
    Petra Jurčová sa tlačila po ľavej strane klziska, no bola faulovaná Petrou Herzigovou, ktorá slovenskú hokejistku hákovala.
     
    24:11
    Vendula Přibylová strieľala švihom od modrej čiary, no svojou strelou neprekvapila Janu Budajovú, ktorá vyrazila puk svojimi betónmi do rohu klziska. Následne sa Slovenky dopustili icingu.
     
    23:33
    Miriam Mikesková sa z rohu hracej plochy natlačila až ku Peslárovej, spred nej strieľala no bekhendom usmernila puk len mimo českej brány.
     
    22:55
    Hneď v úvode druhej tretiny vidíme dynamický hokej s viacerými streleckými pokusmi na oboch stranách.
     
    22:27
    Jana Budajová musela svojimi betónmi zasahovať voči strele od Kateřiny Mrázvej spred bránkoviska. K dorážke sa už ostatné české hokejistky nedostali.
     
    22:00
    Tereze Vanišovej nechýbalo veľa a mohla sa dostať do ďalšieho úniku, no Gabriela Žitňanská si dala pozor na českú hráčku a odstavila ju svojou hokejkou.
     
    21:51
    Hra sa okamžite otočila na opačnú stranu, keď musela zasahovať aj Klára Peslarová, ktorá svojou výstrojou zachytila projektil z ľavého kruhu od Martiny Veličkovej.
     
    21:28
    Tereza Vanišová smerovala od modrej čiary k našej bráne bez povšimnutia slovenských hráčok a v samostatnom úniku strieľala len mimo našej brány!
     
    20:55
    Lívia Mišková sa snažila pretlačiť sa po ľavom krídle, no cez obrankyňu Česka sa jej podarilo strieľať len na zadný mantinel.
     
    20:23
    Nikola Balášová nahadzovala do útočného pásma z červenej čiary, Češky sa následne zmocnili puku a rozohrali novú útočnú akciu, avšak bez koncovky.
     
    20:08
    Ako na úvodnom buly zápasu, tak aj teraz skrížili hokejky Sroková s Mrázovou, ale slovenská hráčka bola úspešnejšia.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Na ľad sa zo šatní vracajú oba tímy. O malú chvíľu sa začne druhých dvadsať minút.
     
    Strely na bránu po prvej tretine
    Slovensko – Česko 6:13
     
    Slovenské hokejistky vstúpili do dnešného duelu omnoho lepšie, než do predošlého súboja s Dánskom, keď predviedli pomerne dobrý výkon a inkasovali len jedenkrát. V priebehu 4. minúty sa presadila Studentová.

    Čo sa udeje v druhej dvadsaťminútovke, budete môcť vedieť približne od 20:44.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:54
    Slovenky sa v závere ešte ocitli v útočnom pásme, no nepodarilo sa im už ohroziť Kláru Peslárovú.
     
    19:20
    Denisa Křížová prihrávala z pravej strany pred slovenskú bránu, kde hľadali dve svoje spoluhráčky, no napokon pred bránkovisko poskytla len nepresnú prihrávku.
     
    18:28
    Jana Budajová si pripísala na svoje konto ďalší zákrok, keď zlikvidovala strelu od kapitánky českého výberu Aleny Polenskej.
     
    18:00
    Češky sa už takmer minútu udržali v našom obrannom pásme, no následne po tejto pomerne dlhšej dobe sa našim hráčkam podarilo vyhodiť puk.
     
    16:50
    Kateřina Mrázová sa dostala k strele z ľavého kruhu, keď vyslala prudký projektil, no Jana Budajová opäť vyráža svojou vyrážačkou. Slovenky sa ubránili a sú v pätici.
     
    16:33
    Slovenky sa dokázali priblížiť ku českej bráne, keď Lenka Sroková vytiahla puk z obranného pásma až na pravý kruh v útočnom pásme odkiaľ strieľala, no Peslárová bola pozorná.
     
    16:11
    Jana Fialová pálila od modrej, no jej projektil zblokovala Barbora Kežmarská do rohu hracej plochy.
     
    15:41
    Jana Budajová si vyslúžila potlesk za zákrok proti strele švihom od Kateřiny Bukolskej spomedzi kruhov, keď túto strelu najprv vyrazila jemne pred seba a potom prikryla lapačkou.
     
    15:18
    Kateřina Bukolská vystrelila ťahom od modrej čiary, no svojím projektilom sa jej nepodarilo prekvapiť Budajovú.
     
    15:00
    Nikola Gápová dostáva dve minúty za držanie. Početná výhoda pre Česko.
     
    14:49
    Katka Kaplánová si pýtala puk do stredného pásma, no pri spracúvaní bola už obklopená dvomi Slovenkami, ktoré jej v zachytení puku zabránili.
     
    14:17
    Lívia Mišková tentokrát len nahadzovala z modrej čiary pred bránu, kde však nebola žiadna slovenská hráčka, a tak mohla Peslárová neohrozene prikryť puk.
     
    13:52
    Lívia Mišková napriahla na modrej čiare a pálila, no jej projektil gólmanka Klára Peslárová zachytila do svojej výstroje.
     
    13:13
    Českí diváci si pýtajú druhý gól do našej siete pokrikom "My chceme gól!"
     
    12:44
    Slovenské hráčky sa na dlhšiu dobu dostali do útočného pásma a predviedli aj pár dobrých prihrávok, no k výraznejšiemu zakončeniu sa nedostali.
     
    12:12
    Lívia Lučová strieľala z ľavého kruhu, no vyslala len jemnú prízemnú strelu, ktorá neohrozila pozornú českú gólmanku.
     
    11:39
    Petra Pravlíková pridržala puk korčuľou v priestore mantinelov pri českej striedačke, a tak čiarová rozhodkyňa prerušila hru.
     
    10:57
    Prvých desať minút úvodnej časti hry Slovenky zvládli lepšie ako tie proti Dánsku. Stále sa však nedostávame pred českú bránu častejšie.
     
    09:48
    Vo veľkej šanci boli Češky, keď Kateřina Mrázová pálila z pravého krídla v útočnom pásme, no Budajová zlikvidovala túto strelu svojou vyrážačkou!
     
    09:23
    Barbora Kežmarský sa dostala do zakončenia spomedzi kruhov, no brankárka Českej republiky zasahovala svojim telom.
     
    08:50
    Přibylová sa snažila z pravej strany v útočnom pásme nájsť pred bránou Anetou Ledlovú, no slovenská defenzíva nesúhlasila s touto prihrávkou.
     
    07:41
    Jana Budajová skvelo lapačkou vystihla smer strely od Kateřiny Mrázovej, ktorá sa dokázala samostatne uvoľniť pri pravom kruhu a pokračovať až do medzikružia, no svojou strelou pripísala našej gólmanke len zákrok.
     
    07:25
    Nikola Gápová mala snahu sa pretlačiť z červenej čiary až na modrú, no puk jej skĺzol z čepele hokejky.
     
    07:03
    Češky sa ani neusadili v pásme a faulovali slovenskú hráčku. Simona Studentová dostáva dve minúty taktiež za držanie.
     
    06:45
    Česko bude hrať presilovú hru. Mária Herichová je potrestaná dvomi minútami za držanie.
     
    06:29
    Vendula Přibylová sa uvoľnina po buly do medzikružia odkiaľ vystrelila zápästím, no jej projektil smeroval mimo našej brány.
     
    06:13
    Aj Slovenky budú musieť brániť hráčky na vhadzovaní v obrannom pásme, keďže sa previnili icingom.
     
    05:32
    Martina Veličková pálila z vrcholu ľavého kruhu, no jej projektil z otočky bol zblokovaný do rohu klziska.
     
    05:22
    České hokejistky si v tejto chvíli mierne nerozumeli v útočnej kombinácii a dopustili sa len zakázaného uvoľnenia.
     
    04:18
    Češky znovu dostali blízko k našej bráne, no Aneta Ledlová z dolnej hranice kruhu trafilal en vyrážačku slovenskej brankárky.
     
    03:54
    Česko dalo gól!
    Češky sa ujímajú vedenia! Holešová našla z rohu hracej plochy pred bránou SIMONU STUDENTOVÚ, ktorá ostala nepokrytá a bez problémov prekonala Budajovú!
    Asistenciu si pripísala Eva Holešová.
     
    03:33
    Petra Jurčová napriahla na modrej čiare, no jej projektil bol zrazený do rohu klziska. Pri puku už Češky.
     
    02:19
    Slovenky sa momentálne veľmi ťažko dostávajú z vlastného pásma. V úvode hry majú prevahu české hráčky, ktoré na slovenskú bránu vyslali už pár striel, zatiaľ čo Peslarová nečelila ani jednej.
     
    01:49
    Po tejto strele si Jana Budajová pripísala aj ďalší zákrok po projektile od Lucii Povovej, no opäť úspešne.
     
    01:30
    Tereza Vanišová po vhadzovaní v našom obrannom pásme okamžite pálila, no jej strela skončila len na zadnom mantineli.
     
    01:03
    Alena Polenská vyhrala súboj s našou Martinou Veličkovou a od modrej čiary vyslala len strelu švihom, a tak musela Budajová zakročovať svojimi betónmi.
     
    00:27
    Jana Budajová má na konte prvý zákrok po strele Kateřiny Mrázovej spomedzi kruhov. Naša gólmanka nemala s týmto projektilom žiadne problémy a s prehľadom ho zachytila vo svojej výstroji.
     
    00:07
    Hokejky na úvodnom vhadzovaní skríšili Sroková a Mrázová, no úspešnejšia bola česká hráčka, ktorá po rozohrávke cez obranu zatiahla prvý útok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Slovenky vykorčuľovávajú ako prvé na ľad. Po nich nasledujú Češky za potlesku domácich divákov.
     
    V přerovskej Meo Aréne sa stoličky zaplňujú veľmi rýchlo, diváci prichádzajú a prichádzajú.
     
    Dnešný program finišuje týmto zápasom medzi Slovenskom a Českou republikou. V priebehu dnešného dňa sa odohrali dva zápasy.
    13:00, Dánsko – Francúzsko 5:1
    16:30, Rakúsko – Nórsko 5:2
    20:00, Slovensko – Česko
     
    V dnešnom večernom zápase sú slovenské hráčky určené ako domáce, budú hrať v bielych dresoch a viesť ich bude tréner Milan Skokan.

    České hokejistky sa dnes predvedú v červených dresoch a koučovať ich bude tréner Jiří Vozák.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Budajová (Kiapešová) – Balášová, Lučová – Klimášová, Lalíková – Žitňanská, Ihnaťová – Raková, Turcsányiová – Sroková, Gápová ("A"), Kežmarská ("A") – Mišková, Veličková ("C"), Mikesková – Herichová, Jurčová, Pravlíková – Miháliková, Krajňáková, Muchová

    Česko: Peslarová (Lhotská) – Tejralová ("A"), Lásková – Herzigová, Fialová – Flachsová ("A"), Horálková – Hudečková, Bukolská – Křížová, Mrázová, Kaplánová – Polenská ("C"), Studentová, Holešová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Povová, Manhartová, Vonková

    Rozhodca: Kyoko Ugajinová (JAP) – Lisa Huffnerová (GER), Bianca Schipper-Poeterayová (NED).
     
    Príjemný večer všetkým fanúšikom ľadového hokeja na Slovensku! Naše reprezentantky bojujú o postup do elitnej skupiny Majstrovstiev sveta v dňoch od 6. do 12. apríla 2014 v českom Přerove. Dnes majú na programe štvrtý zápas, v ktorom im ide najmä o záchranu. Dnešný súboj s domácim Českom je naplánovaný na dvadsiatu hodinu.

    Aktuálna tabuľka po treťom hracom dni:
    1. Česko, 9 bodov, 7:1
    2. Nórsko, 6 bodov, 11:6
    3. Francúzsko, 6 bodov, 10:6
    4. Dánsko, 5 bodov, 11:12
    5. Rakúsko, 1 bod, 7:14
    6. Slovensko, 0 bodov, 7:14

    Naše hráčky nedokázali oslniť ani v treťom zápase, keď prehrali včera s Dánskom o dva góly. Slovensko stále na týchto Majstrovstvách nezískalo ani bod, čo je veľmi demotivujúce pre naše hráčky, ako aj pre celý realizačný tím.

    Zhrnutie posledného vystúpenia našich reprezentantiek
    Slovenským reprezentantkám nevyšiel úvod zápasu, keďže už v 39. sekunde sa naskytla šanca Michelle Weisovej, no tá v samostatnom úniku nedokázala premeniť svoju príležitosť proti dobre zasahujúcej Kiapešovej. Na začiatku tretej minúty bola blízko ku gólu aj Hansenová, no otvoriť skóre sa podarilo až 4 minúty pred koncom tretej minúty Josefine Perssonovej. Takmer o 240 sekúnd na ňu nadviazala gólom Josephine Asperupová, ktorá využila prečíslenie v spoločnosti Josephine Jakobsenovej. Dánky boli stále viac pri našej bráne, korčuľovali rýchlejšie a boli úspešnejšie v osobných súbojoch. Na začiatku desiatej minúty mali dánske hráčky po peknej kombinácii v útočnom pásme ďalšiu gólovú možnosť, no Densingová nedokázala usmerniť puk do odkrytej brány. Táto šanca však privolala aj tretí dánsky gól z hokejky Maleny Frandsenovej na konci desiatej minúty a kapitulácia Romany Kiapešovej, ktorú vystriedala Jana Budajová. Ku koncu štrnástej minúty sme mohli znížiť stav stretnutia, no Veličková na dvakrát nedokázala doraziť svoju strelu za chrbát Jensenovej. V najväčšej šanci Slovenska bola Petra Jurčová, minútu a 16 sekúnd pred koncom prvého dejstva. Slovenská útočníčka predviedla krátke sólo od modrej čiary až ku bránkovisku, no behkhendom sa jej nepodarilo otvoriť si strelecký účet v tomto zápase. Tridsaťjeden sekúnd pred koncom prvých dvadsiatich minút sa však Michelle Weisová dostala k odrazenému puku po strele od Henriksenovej a z tesnej blízkosti Jany Budajovej na 4:0.

    V prvej desaťminútovke druhej tretiny Dánky začali hrať opäť svoju rýchlu a agresívnu hru, hneď na konci druhej minúty mohla zvýšiť Olaussonová, no neuspela v dorážke po strele Sanny Jensenovej. Budajová chytala všetko čo bolo v rámci jej síl. Podarilo sa jej zlikvidovať strelu opäť z hokejky Ollausonovej a aj následnú dorážku od Michele Brix Nielsenovej. Na konci 26. minúty bolo blízko k prvému gólu aj Slovensko, no Viktória Ihnaťová v samostatnom úniku zakončovala len do bočnej siete. V tejto chvíli sa potvrdilo staré známe pravidlo: Nedáš – dostaneš, keď na začiatku 27. minúty využila individuálny prienik Michelle Weisová. Dánky boli v hernej pohode, vyhrávali už 5:0, ale naše reprezentantky zaskočili svoje súperky dvoma rýchlymi gólmi na konci 28. minúty, keď Veličková využila chybu Dániek v bránení a na štarte 29. minúty znížila na 5:2 aj Petra Jurčová. O minútu neskôr Henriksenová mierne zaskočila svojím prekvapivým zakončením Budajovú, no tá však stihla puk upratať tesne spred bránkovej čiary. Slovenky boli v druhej tretine úplne rozdielne ako v tej prvej, vytvárali si viac streleckých príležitostí, prejavovali sa lepšou kombinačnou hrou, a preto dokázali na začiatku 33. minúty znížiť na rozdiel dvoch gólov zásluhou Petry Jurčovej. Ku koncu druhej tretiny prišla ďalšia šanca Slovenska, no tá už bola bez gólovej radosti, pretože Sroková netrafila puk do prázdnej brány po strele od Klimášovej.

    Stav 5:3 sa už nezmenil do konca zápasu. Oba tímy produkovali len opatrnú hru, snažili sa hrať zo zabezpečenej defenzívy. V tretej časti hry sa naskytli len štyri vážnejšie momenty, keď Budajová najprv v 47. minúte zlikvidovala dobrú forčekingovú hru od Henriksenovej, ktorá individuálne neskórovala. Tri minúty do konca stretnutia bola Henriksenová v ďalšej veľkej šanci, no spopred bránkoviska nerozvlnila sieť. Tréner Milan Skokan sa neodhodlal k odvolaniu Budajovej, a tak Slovenky prehrali po nie veľmi dobrom výkone 5:3.

    Dánsko – Slovensko 5:3 (4:0, 1:3, 0:0)
    Góly a asistencie: 4. Perssonová, 8. Aserupová (Jakobsenová), 11. Frandsenová (Gregsenová), 20. Weissová (Henriksenová, Jakobsenová), 27. Weissová (Henriksenová) – 28. Veličková (Mikesková), 29. Jurčová (Sroková), 33. Jurčová (Veličková)

    Tréner slovenskej reprezentácie Milan Skokan zhodnotil zápas týmito slovami: „Mali sme katastrofálny vstup do stretnutia, a takto sa jednoducho hrať nedá. Obzvlášť keď sme chceli vyhrať. Hrať za stavu 5:0 a obracať výsledok je prakticky nemožné, hoci sa nám to takmer podarilo. Tretia tretina spadla do takého nášho priemeru. S jednou dobrou tretinou v týchto zápasoch sa vyhrať nedá. Vypomstilo sa nám to s Francúzskom, Nórskom, a teraz tiež.“

    Náš nasledujúci súper Česko včera zvládol súboj o prvé miesto v tabuľke, keď po góloch Studentovej zo 17. minúty a Křížovej z 31. minúty zvíťazil nad Nórskom 2:0. O včerajšie víťazstvo sa výrazne podpísala brankárka českej reprezentácie Klára Peslarová, ktorá čelila 15 strelám. Češky vyslali na Nilsenovú v prepočte o 9 striel viac. Domáce reprezentantky sa tešili najmä z návštevy tohto duelu. Svoje hráčky prišlo na zimný štadión v Přerove podporiť až 1754 divákov.

    Tréner Jiří Vozák bol s výkonom svojich zverenkýň vcelku spokojný: „Od začiatku sme hrali zodpovedne to, čo sme chceli hrať. Útočný hokej, perfektne zozadu, dievčatá dobre napádali a bránili. Od začiatku sme mali prevahu a bolo otázkou času, kedy dáme gól. Dali sme ho a zlomilo sa to, Nórky nehrali to, čo sme od nich čakali.“

    Poistí si Česko baráž o svetovú skupinu Majstrovstiev sveta už v tomto dueli alebo naše reprezentantky získajú prvé cenné 3 body?

    Všetko sa dozviete už v zajtrajšom prenose, ktorý začína o uvedenom večernom čase. Príjemný športový zážitok želá Lukáš R. Ovšonka!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 34. Sroková (Gápová) – 4. Studentová (Holešová), 41. Přibylová (Křížová), 58. Polenská (Studentová, Lásková)


    Slovensko: Budajová (Kiapešová) – Balášová, Lučová – Klimášová, Lalíková – Žitňanská, Ihnaťová – Raková, Turcsányiová – Sroková, Gápová ("A"), Kežmarská ("A") – Mišková, Veličková ("C"), Mikesková – Herichová, Jurčová, Pravlíková – Miháliková, Krajňáková, Muchová
    Česko: Peslarová (Lhotská) – Tejralová ("A"), Lásková – Herzigová, Fialová – Flachsová ("A"), Horálková – Hudečková, Bukolská – Křížová, Mrázová, Kaplánová – Polenská ("C"), Studentová, Holešová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Povová, Manhartová, Vonková

    Rozhodca: Kyoko Ugajinová (JAP) – Lisa Huffnerová (GER), Bianca Schipper-Poeterayová (NED)