NY Islanders – Washington 3:4 (0:1 po s.n.) | Toronto – Winnipeg 2:4 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 2:3 (kon.)
Carolina – NJ Devils 1:3 (kon.) | Montreal – Detroit 5:3 (kon.) | Tampa Bay – Dallas 2:5 (kon.)
Montreal – Detroit 5:3 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 4:0 (kon.) | Vancouver – LA Kings 2:1 (kon.)
San Jose – Nashville 0:3 (kon.) | Chicago – St. Louis 4:2 (kon.) | Florida – Dallas 3:2 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
5:3 (1:0, 2:0, 2:3)
Detroit Red Wings
Nedeľa 06.04.2014, 01:00 • Bell Centre • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:55
    Emelin aj Jurčo skončili na trestnej lavici, hrá sa 4 na 4 a vhadzuje sa pred Gustavssonom.
     
    58:55
    Gustavsson je von z brány, hra sa ale prerušuje, keďže za bránkou sa do seba pustili Emelin a Tomáš Jurčo, bitka ale dlho netrvala a víťaza z nej vlastne ani nepoznáme.
     
    55:40
    Montreal Canadiens dáva gól! Montreal vedie o dva góly, Tomáš Plekaec získal puk za bránkou, získal ho ALEX GALCHENYUK, dostal sa do uhla, predsa to ale skúsil vystreliť do bránky a puk prešiel cez medzeru medzi bránkou a tyčkou! Brankár signalizuje, že to gól nebol a puk prešiel cez sieťku. Spomalené zábery ukázali, že to tak naozaj je, hoc sa telefonovalo, gól aj tak platí!

    Asistencie: Plekanec, Gallagher
     
    54:10
    Teraz ale predviedool Gustavsson veľmi dôležitý zákrok, keď spomedzi kruhov vychytal betónom Desharnaisa!
     
    53:13
    Montreal Canadiens dáva gól! Neuveriteľný zápas, Detroit z 3:0 vyrovnal na 3:3, Montreal ide ale znova do vedenia. BRIAN GIONTA prešiel otočkou cez obrancu Lashoffa, z kruhu na buly poslal polovysokú strelu na Gustavssona, ktorý sa teraz hnevá sám na seba, ako to mohol pustiť.

    Asistencie: Lars Eller, Alexei Emelin
     
    50:44
    Detroit Red Wings dal gól!
    Je už ale vyrovnané! Parádna tretia tretina. NIKLAS KRONWALL najprv zachytil na modrej čiare veľmi náročný puk, spracoval si ho a poslal delovku do horného rohu bránky, puk sa od tyče odrazil do siete a je to 3:3! Price toho cez Legwanda ani veľa nevidel a za tento gól rozhodne nemôže.

    Asistencie: Johan Franzen, Gustav Nyquist
     
    49:40
    Boullion odíde na tresnú lavicu za držanie a Detroit bude mať presilovku.
     
    45:46
    Detroit Red Wings dal gól!
    Neuveriteľný návrat Detroitu do zápasu, už strácajú iba gól, Miller sa nedostal ešte do šance, puk ale na mantineli prebral, Abdelkader dostal ho od mantinelu pred bránku, kde ho doslova zrazil hokejkou LUKE GLEDNENING do bránky Careyho Pricea! Pre útočníka Red Wings je to prvý gól v NHL!

    Asistencie: Justin Abdelkader, Drew Miller
     
    45:11
    Detroit Red Wings dal gól!
    Hostia využili presilovku, od modrej strieľal Niklas Kronwall, jeho delovka minula bránku, puk sa odrazil na hokejku PAVLA DATSYUKA, ktorý trafil odkrytú časť brány Pricea, ten bol už bezmocný.

    Asistencie: Niklas Kronwall
     
    42:30
    Výborne si zobral puk do útoku Datsyuk, prihral ho Franzenovi, ten si urobil šťahovačku na obrancu a dostal sa pred Pricea, ktorý si už ale poradil s jeho pokusom švihom.
     
    37:25
    Parádne sa Datsyuk dostal cez dvoch hráčov Montrealu, doslova boli mimo z jeho kľučiek až vystrelil, pred bránkou puk tečoval Gustav Nyquist, no aj túto veľkú príležitosť zázračne Price zachytil, keď sa hodil po puku betónom.
     
    33:35
    Montreal Canadiens dáva gól! Puk sa po strele Tinordiho od modrej odrazil od zadného mantinelu presne na hokejku Ellera, ktorý ho poslal pred bránu na kapitána Montrealu BRIANA GIONTU, ten už mal ľahkú úlohu, dvihol puk a skóroval!

    Asistencie: Lars Eller, Jarred Tinordi
     
    30:30
    Tomáš Tatar vyslal dobrý puk na bránku Montrealu, no iba odstrelil obrancu Subbana, ktorý odchádza do šatne!
     
    28:52
    Montreal Canadiens dáva gól! Po šanci Detroitu sa k puku dostal MAX PACIORETTY, bol rýchly, zobral si puk v útočnom pásme a forhendovou strelou k tyčke nedal Gustavssonovi šancu!

    Asistencie: Mike Weaver.
     
    27:30
    Veľkú šancu mal na hokejke Tatar, keď sa dostal pred Pricea, puk si dal na bekhend, a skúsil dvihnúť pri popri tyčke, no obranca mu v tom zabránil. Následne sa snažil Jurčo dostať puk spred bránky do nej, vznikla z toho ale iba šarvátka s Tinordim.
     
    25:26
    Na trestnú lavicu odchádza ale aj Tomáš Plekanec za podrazenie v strednom pásme, presilovka Detroitu 5 na 3!
     
    23:57
    Sheahan odíde vďaka sekere Reneho Bourqueho do kabíny. Bourqe putuje na trestnú lavicu.
     
    19:20
    Dopredu sa dostával Borque, Jakub Kind musel zatiahnúť zadnú brzdu a fauluje, Borque je na kolenách a už Howarda neohrozí.
     
    16:32
    Vylúčenie na strane Detroitu, Luke Glendening odchádza za hákovanie na dve minúty.
     
    16:30
    Po buly pálil od modrej Tinordy, no bránku netrafil, puk už je za ňou, následne sa pred ňu dostal Pacioretty a vyslal strelu na Howarda, ktorý kryje.
     
    14:16
    Montreal Canadiens dáva gól! White veľmi dobre mal puk na bekhend, potiahol puk až pred bránku po tom, ako dostal puk po chybe hráčov Detroitu v strednom pásme, prihral na opačnú stranu bránky a MICHAEL BOURNIVAL do prázdnej brány otvára skóre.

    Asistencie: Ryan White
     
    08:03
    Brendan Smith tak bude odpočívať dve minúty za krošček.
     
    07:50
    V obrovskej šanci sa ocitom Tomáš Plekanec, keď najprv Galchenyuk vybojoval puk pred bránkou po chybe Smitha, Plekanec si potiahol puk k tyčke, snažil sa zakončiť do brány, no Smith spolu s Gustavssonom ho zastavili.
     
    2:21
    Daniel Briere odchádza za podrazenie na trestnú lavicu.

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 15. Bournival (White), 29. Pacioretty (Weaver.), 34. Gionta (Eller, Tinordi), 54. Gionta (Eller, Emelin), 56. Galchenyuk (Plekanec, Gallagher) – 46. Datsyuk (Kronwall), 46. Glendening (Abdelkader, Miller), 51. Kronwall (Franzen, Nyquist)


    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Jemelin, Markov, Subban, Bouillon, Weaver, Tinordi – Vanek, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Gionta, Briere, Eller – Bournival, White, Bourque
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Kindl, Lashoff – Franzen, Dacjuk, Nyquist – Alfredsson, Legwand, Abdelkader – Jurčo, Sheahan, Tatar – Glendening, Helm, Miller

    Rozhodca: Martell, Watson – Barton, Pancich.