NY Islanders – Washington 3:4 (0:1 po s.n.) | Toronto – Winnipeg 2:4 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 2:3 (kon.)
Carolina – NJ Devils 1:3 (kon.) | Montreal – Detroit 5:3 (kon.) | Tampa Bay – Dallas 2:5 (kon.)
Montreal – Detroit 5:3 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 4:0 (kon.) | Vancouver – LA Kings 2:1 (kon.)
San Jose – Nashville 0:3 (kon.) | Chicago – St. Louis 4:2 (kon.) | Florida – Dallas 3:2 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
5:3 (1:0, 2:0, 2:3)
Detroit Red Wings
Nedeľa 06.04.2014, 01:00 • Bell Centre • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 01:00.
     
    V Bell Centre sa odohrá duel domáceho Montrealu Canadiens s Detroitom Red Wings. Aréna s kapacitou 21 300 divákov je najväčšou v NHL, bola postavená v roku 1996 a stála 270 miliónov dolárov. Súčasťou budovy štadióna je aj železničná stanica Lucien-L'Allier.
     
    Montreal Canadiens je v tabuľke východnej konferencie NHL na 3. mieste s istotou play-off. Kanadský klub má na svojom konte 95 bodov za 44 výhier, 27 prehier a 7 porážok po predĺžení. Montreal už nemôže vylepšiť svoju pozíciu, keďže na Boston stráca až 16 bodov. Montreal naposledy porazil Ottawu 7:4 v bránke s Petrom Budajom, predtým podľahol Tampe Bay 1:3, čo prerušilo kanadskému tímu sériu piatich výhier v rade.

    Detroit Red Wings patrí k najúspešnejším klubom v histórii NHL. Momentálne je na hranici postupu do play-off. V tabuľke mu patrí 6. miesto vo východnej konferencii, má na konte 88 bodov za 37 výhier, 26 prehier a 14 prehier po predĺžení. Len o bod menej má 7. Philadelphia, tri body stráca na 8. mieste Columbus, o štyri body Toronto a šesť desiate New Jersey. Na 5. New York Rangers stráca po včerajšku už len tri body. Naposledy Red Wings porazili doma najslabší tím NHL Buffalo Sabers, po prvej tretine síce už doma vyhrávali 3:0, nakoniec po dramatickom závere sa tešili z tesnej výhry 3:2. Pred tým ale Detroit porazil aj najlepší klub ligy Boston Bruins 3:2, o čo sa gólmi postarali aj Tomáš Tatar s Jurčom, rozhodujúci zásah pridal Nyquist. Predtým prišla porážka Tampy Bay doma 3:2 a zdolanie Toronta 4:2, na čom mal zásluhu najmä hat-trick Darena Helma. Detroit ešte bude mať zaujímavý záver sezóny, čaká ho síce ešte deul so slabým Buffalom a zápas s Carolinou, no bude čeliť aj silnému Montrealu, Pittsburghu a St. Luis Blues.
     
    Na listine zranených hráčov má Montreal štyroch hráčov. V útoku chýba trojica Dale Weise, Brandon Prust a Travis Moen. V obrane nebude hrať Josh Gorges, ktorý už trénuje, ale ešte nie je úplne fit.

    Detroit sa bude musieť zaobísť bez útočníkov Daniela Clearyho, Stephena Weissa a taktiež Henrika Zetterberga. V obrane nefiguruje pre zranenie Jonathan Ericsson. Zranený bol aj Daniel Alfredsson, ktorého trápila chrbtica, dnes by už ale mal nastúpiť.
     
    Najviac bodov v kanadskom bodovaní má v tíme Montrealu Rakúšan Thomas Vanek. Vanek vystriedal v tejto sezóne už tri kluby, odohral 74 zápasov, strelil 27 gólov a pridal 40 asistencií. Najlepším strelcom Canadiens je Max Pacioretty s 38 gólmi, najlepším nahrávačom je tretí v produktivite obranca P.K Subban, na ktorom si Montreal stavia defenzívu spolu s Andrejom Markovom, ktorý nazbieral 43 kanadských bodov a skvelých 12 bodov do kolónky +/-, Joshom Gorgesom a Alexeiom Emelinom. Útočné rady ešte posilňuje David Desharnais, ktorý po slabšej sezóne zažíva znova návrat medzi elitných útočníkov NHL, dovedna nazbieral 51 bodov. Bez pochýb patrí medzi ťahúňov Tomáš Plekanec alebo aj Brian Gionta. V bránke je jednotkou Carey Price s úspešnosťou zásahov 92,5%. Chrbát mu kryje slovenský brankár Peter Budaj, jeho úspešnosť zákrokov je 91%.

    Kanadskému bodovaniu Red Wings vedie čerstvá posila, center David Legwand, ktorý za 76 zápasov pozbieral 50 kanadských bodov. S 37 asistenciami je zároveň druhým najlepším nahrávačom. Druhý v produktivite je momentálne zranený Henrik Zetterberg so 48 bodmi. 47 bodov v tabuľke produktivity má veterán a ďalší Švéd Daniel Alfredsson. Štvrté miesto v produktivite patrí švédskemu talentu Gustavovi Nyqustovi, ktorý je v tíme s 28 gólmi najlepším strelcom. K ním pridal aj 18 asistencií a taktiež 45 bodov má ďalší Švéd a to najlepší tímový obranca Niklas Kronwall, ten je s 39 asistenciami najlepším v tíme. Medzi ďalšie opory tímu patrí Johan Franzen s 38 bodmi, slovenský mladý talent Tomáš Tatar, ktorý je s 19 gólmi druhým najlepším strelcom Red Wings, neodmysliteľne Pavel Datsyuk, ruský technik by už dnes mal naskočiť na ľad, darí sa aj Darrenovi Helmovi, v obrane je oporou Danny DeKeyser s najlepšou štatistikou +/- medzi obrancami a to +10, Brandon Smith, Jakub Kindl či Kyle Quincey. Ďalším Slovákom v tíme je Tomáš Jurčo. V bránke Detroitu chytá ako jednotka Jimmy Howard, jeho úspešnosť zákrokov je 91,0 %. Chrbát mu kryje poväčšine Jonas Gustavsson, ktorý vychytal 91,2 % striel na bránu. Tretím brankárom je momentálne na farme chytajúci Petr Mrázek.
     
    Dnešným duelom vás od 1:00 bude sprevádzať Lukáš Rusňák, v akcii uvidíme na strane Detroitu Slovákov Tomáša Tatara a Tomáša Jurča. Uvidíme, či sa do bránky dostane za tím Montrealu Peter Budaj. Myslím si že sa môžeme tešiť na zaujímavý zápas a ja sa vám ho budem snažiť čo najpodrobnejšie opísať.
     
    Úvodné zostavy:

    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Jemelin, Markov, Subban, Bouillon, Weaver, Tinordi – Vanek, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Gionta, Briere, Eller – Bournival, White, Bourque

    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Kindl, Lashoff – Franzen, Dacjuk, Nyquist – Alfredsson, Legwand, Abdelkader – Jurčo, Sheahan, Tatar – Glendening, Helm, Miller

    Rozhodca: Martell, Watson – Barton, Pancich..
     
    Zápas sa nám začne o čosi neskôr vďaka ceremónii, ktorá víta zlatých olympionikov zo Soči v Kanade.
     
    Tak už tu máme všetko pripravené na začiatok, trocha sa nám to pretiahlo, konečne sa ide hrať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    V úvode sa ihneď dostal Detroit do útoku a strelu z kruhu na buly si vyskúšal Darren Helm, brankár Price vyrazil ramenom.
     
    01:00
    V úvode je to tradične boj o puk, zatiaľ je mierne aktívnejší hosťujúci celok.
     
    01:40
    Jurčo nevybojoval puk na mantineli a tak dopredu šiel Montreal, rovnako ale tiež neúspešne.
     
    02:15
    Do brejkovej šance sa dostáva Daniel Briere, no nepochodil nakoniec proti obrane hostí.
     
    2:21
    Daniel Briere odchádza za podrazenie na trestnú lavicu.
     
    02:45
    Tomáš Tatar na dvakrát míňa z dobrej pozície na kruhu priestor brány Careyho Pricea.
     
    03:10
    Následne minul aj Daniel Alfredsson, hostia z Detroitu dnes nemajú dobrú mušku.
     
    03:30
    Gionta mal nakoniec možnosť ísť v oslabení dopredu, no bol už z uhla, tak nevystrelil.
     
    04:15
    Johan Franzen za teraz prezentoval nebezpečnou strelou, ktorú brankár Price pohodlne chytá.
     
    04:21
    Domáci v plnom počte.
     
    05:15
    Na modrú dostal puk Bouillon, nahodil ho na bránku hostí a Gustavsson tak musel zasiahnúť.
     
    05:30
    Na druhej strane vidíme strieľať Kronwalla, ktorého pokus Price kryje. Reklamná pauza.
     
    06:15
    Po tom, ako sa Canadiens podarilo vyhrať buly sa k strele od modrej dostal Markov, no brankár Gustavsson bol pozorný a zasahuje.
     
    06:45
    Do útoku sa prebíjal Pacioretty, no nedokázal už nájsť spoluhráča v lepšej pozícii, akcia končí.
     
    07:00
    No a to hneď hostia využili, do útoku sa prirútil Kyle Quincey a vyskúšal pozornosť Pricea, ktorý vyráža puk do hry.
     
    07:50
    V obrovskej šanci sa ocitom Tomáš Plekanec, keď najprv Galchenyuk vybojoval puk pred bránkou po chybe Smitha, Plekanec si potiahol puk k tyčke, snažil sa zakončiť do brány, no Smith spolu s Gustavssonom ho zastavili.
     
    08:03
    Brendan Smith tak bude odpočívať dve minúty za krošček.
     
    08:10
    Ihneď po buly netrafia bránku strelou Thomas Vanek.
     
    08:40
    Montreal drží puk v útočnom pásme, Detroit ale neprijemné napáda rozohrávky.
     
    08:55
    Nakoniec Helm vybojoval puk a poslal ho do útočného pásma.
     
    09:15
    P.K. Subban vypálil neskutočnú ranu od modrej, ktorú ledva dokázal Gustavsson zastaviť, tak už som si myslel, že to prejde až do siete, bolo to naozaj veľmi tvrdé.
     
    09:45
    A tentokrát to bol Daniel Briere, ktorý spred kruhu hľadal pri bližšej tyčke voľné miesto v bránke Detroitu, no Howard si postrážil všetky medzierky.
     
    10:03
    Hostia v plnom počte. V polsedných sekundách oslabenia Detroit výborne držal puk pri bránke Canadiens.
     
    10:03
    Na rade je reklamná prestávka.
     
    10:30
    Montreal nedovolil Detroitu v útoku zakombinovať inak ako po mantineli za bránkou, z čoho nemohla rezultovať ani strela.
     
    10:45
    Teraz to ale skúsil Nyquist, bol v uhle pri tyčke, no z takejto pozície Pricea nemal šancu prekonať.
     
    11:00
    Strelou sa prezentoval aj Tomáš Tatar, bol v kruhu na buly, no brankár Carey Price výborne vypočítal smer strely a puk vyrazil.
     
    11:45
    Detroit si urobil celkom tlak v útoku, už síce nevystrelil presne, točil ale dobre puk.
     
    12:15
    Už sa ale dopredu dostávajú Canadiens, ich útok ale nie je nebezpečný, Detroit ho dokázal odtlačiť na mantinel a získal puk.
     
    12:55
    Ani jednému celku sa teraz nedarí dostať do vážnej akcie či nebezpečnejšej kombinácie v útočnom pásme.
     
    13:30
    Glendening dlho bojoval na mantineli v útoku, no puk sa mu nepodarilo vydolovať,
     
    14:00
    Montreal už dobre začal kombinovať v útoku, po niekoľkých prihrávkach si rozhodil súpera, no nakoniec na modrej stratil puk.
     
    14:16
    Montreal Canadiens dáva gól! White veľmi dobre mal puk na bekhend, potiahol puk až pred bránku po tom, ako dostal puk po chybe hráčov Detroitu v strednom pásme, prihral na opačnú stranu bránky a MICHAEL BOURNIVAL do prázdnej brány otvára skóre.

    Asistencie: Ryan White
     
    15:00
    Hra sa nám zrýchlila, no ani teraz nevidíme strelu na bránku.
     
    15:36
    Teraz sa pokúsil prekvapiť brankára Pricea obranca Detroitu Niklas Kronwall, puk ale po strele od modrej brankár Montrealu vyráža.
     
    15:50
    Reklamná pauza.
     
    16:05
    Detroit sa po prestávke prezentuje iba zakázaným uvoľnením, keďže Miller nedokorčuľoval prudký puk.
     
    16:30
    Po buly pálil od modrej Tinordy, no bránku netrafil, puk už je za ňou, následne sa pred ňu dostal Pacioretty a vyslal strelu na Howarda, ktorý kryje.
     
    16:32
    Vylúčenie na strane Detroitu, Luke Glendening odchádza za hákovanie na dve minúty.
     
    17:20
    Montreal sa ťažko dostáva dopredu, Detroti veľmi dobre bráni a vyhadzuje puky.
     
    17:50
    Znova je puk pri brankárovi domáceho celku, Detroit v presilovke nepúšťa súpera do ničoho.
     
    18:32
    Hostia v plnom počte.
     
    18:40
    Lars Eller vyskúšal bekhendom pozornosť Howarda, ktorý ale s istotou zasahuje a puk vyráža.
     
    19:20
    Dopredu sa dostával Borque, Jakub Kind musel zatiahnúť zadnú brzdu a fauluje, Borque je na kolenách a už Howarda neohrozí.
     
    19:45
    Detroit posiela po rýchlom vpáde domácich do útoku ihneď puk na opačnú stranu klziska a v tejto tretine sa už asi ubráni.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine vedie Montreal v zápase 1:0, je nutné povedať že bol aj mierne aktívnejší. Na strely vyhral domáci celok tretinu 13:10 a vytvoril si niekoľko dobrých šancí, vďaka tej Bournivalovej sa dostal do vedenia v 15. minúte zápasu.
     
    Slováci v akcii:

    Tomáš TATAR (DET) – 0+0, 0, 1 str., 4:33, 0TM
    Tomáš JURČO (DET) – 0+0, 0, 0 str., 4:47, 0TM
    Peter BUDAJ (MON) – na lavičke náhradníkov
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Montreal začína presilovku od vlastnej brány, už sa dostal dopredu.
     
    20:45
    Strela Markova ide veľa, následne sa k puku na modrej dostal P.K. Subban, jeho tvrdá delovka je zastavená Gustavssonom.
     
    21:00
    V oslabení sa do brejku dostal Justin Abdelkader, potiahol si puk, bol tiesnený obrancom, aj napriek tomu dokázal poslať puk na bránku, no Price ho vychytal.
     
    21:20
    Hostia v plnom počte.
     
    21:50
    Detroit bojoval o puk v útoku, Legwand posielal do rohu puk na Franzena, ktorá ale cez obrancu nedokázal vystreliť.
     
    22:15
    Následne Franzen hľadal po tom, ako hostia stratili pásmo už v útoku Nyquista, jeho prihrávka je ale zblokovaná.
     
    22:55
    Výhoda pre Detroit, ktorý drží puk ale iba pri vlastnej bráne, Jurčo ho nedokázal vyviesť.
     
    23:57
    Sheahan odíde vďaka sekere Reneho Bourqueho do kabíny. Bourqe putuje na trestnú lavicu.
     
    24:40
    Detroit točí puk v útočnom pásma, zatiaľ ale bez strely na bránu.
     
    24:55
    Teraz až Franzen našiel medzi kruhmi Legwanda, ktorý ihneď vypálil na bránku, Price ho ale vychytal. Brankár Montrealu je dnes veľkej pohode.
     
    25:26
    Na trestnú lavicu odchádza ale aj Tomáš Plekanec za podrazenie v strednom pásme, presilovka Detroitu 5 na 3!
     
    25:40
    Franzen nabíjal Niklasovi Kronwallovi, ktorá bol pred ľavým kruhom, ihneď vystrelil, no Pricea neprekvapil, puk zastavuje betón brankára.
     
    25:55
    Nyquist spoza bránky prihrával pri tyčke stojacemu Franzenovi, ktorý ale nenašiel medzeru medzi tyčou a brankárom.
     
    25:57
    Montreal už hrá vo štvorici.
     
    26:30
    Po Kronwallovej strele sa puk odrazil od brankára do hry, no hostia ho nedokázali doraziť.
     
    27:00
    Tatarovi sa nepodarilo udržať útočné pásma a Montreal posiela puk za bránku Gustavssona.
     
    27:26
    Domáci v plnom počte.
     
    27:30
    Veľkú šancu mal na hokejke Tatar, keď sa dostal pred Pricea, puk si dal na bekhend, a skúsil dvihnúť pri popri tyčke, no obranca mu v tom zabránil. Následne sa snažil Jurčo dostať puk spred bránky do nej, vznikla z toho ale iba šarvátka s Tinordim.
     
    28:00
    Smith ani na dvakrát neprekonal Pricea, bol pri tyčke trocha z uhla, no Price vytiahol skvelé dva zákroky.
     
    28:40
    Alfredsson posielal puk pred bránku, kde nastala tlačenica, Abdelkader nedokázal puk pretlačiť do brány, Montreal posiela puk preč z pásma.
     
    28:52
    Montreal Canadiens dáva gól! Po šanci Detroitu sa k puku dostal MAX PACIORETTY, bol rýchly, zobral si puk v útočnom pásme a forhendovou strelou k tyčke nedal Gustavssonovi šancu!

    Asistencie: Mike Weaver.
     
    29:25
    Gustav Nyquist sa snaží o rýchlu odpoveď, jeho nenápadnú strelu Price vyrazil nebezpečne pred seba, kde ale nebol žiaden hráč hostí.
     
    30:00
    Následne sa síce Montreal dostal do útoku, no potom šiel zas dopredu Nyquist, ktorý netrafil bránku Montrealu.
     
    30:30
    Tomáš Tatar vyslal dobrý puk na bránku Montrealu, no iba odstrelil obrancu Subbana, ktorý odchádza do šatne!
     
    31:00
    Po zisku puku ihneď zaútočili hráči Canadiens, do úniku sa dostal Daniele Briere, bal to na bekhend, vyskúšal ale poslať puk k tyčke, Gustavsson ale výborne vyrážačkou vytesnil puk.
     
    31:19
    Hrá sa v rýchlom tempe, reklamná pauza príde určite vhod.
     
    32:00
    Gionta na strane domácich ani Datsyuk na strane Detroitu nedokázali založiť útok končiaci strelou.
     
    32:30
    Plekanec šiel s Gallagherom do brejku, Plekanec prihrával spoluhráčovi, no cez Brendana Smitha puk neprešiel.
     
    32:45
    Nyquist zviezol puk dopredu, kde našiel Franzena, ktorý ale spoza obrancu netrafil priestor brány.
     
    33:30
    Gionta nabíjal Boruquemu na modrej, ktorý tvrdou delovkou bránku Gustavssona netafia.
     
    33:35
    Montreal Canadiens dáva gól! Puk sa po strele Tinordiho od modrej odrazil od zadného mantinelu presne na hokejku Ellera, ktorý ho poslal pred bránu na kapitána Montrealu BRIANA GIONTU, ten už mal ľahkú úlohu, dvihol puk a skóroval!

    Asistencie: Lars Eller, Jarred Tinordi
     
    34:10
    A Montreal mal ďalšiu šancu, vytvoril si pred bránkou tlačenicu, Thomas Vanek ale nepretlačil puk cez betón Gustavssona.
     
    34:50
    Datsyuk si robil pozíciu, prešiel cez útočné pásma, mal puk na bekhende, ale nedokázal od mantinelu prihrať spoluhráčovi.
     
    35:25
    Datsyuk sa teraz dostal do útočného pásma, kde vyslal strelu spred medzikruhov bekhendom na Pricea, ktorý ju chystá a rozohráva.
     
    35:35
    Po buly prišla okamžitá strela hosťujúceho Alfredssona, ktorú do náručia schoval brankár Montrealu.
     
    36:20
    Alfredsson poslal ďalšiu strelu na bránku, potom sa puk odrazil k Legwandovi, no ten ju neusmernil rovnako ako ani Helm do priestoru brány.
     
    37:25
    Parádne sa Datsyuk dostal cez dvoch hráčov Montrealu, doslova boli mimo z jeho kľučiek až vystrelil, pred bránkou puk tečoval Gustav Nyquist, no aj túto veľkú príležitosť zázračne Price zachytil, keď sa hodil po puku betónom.
     
    37:50
    Galchenyuk dostal puk do útočného pásma, kde si ho hostia preberajú, tí musia teraz hrať, aj sú na ľade aktívnejší, no dnes v bránke Montrealu doslova čaruje Carey Price.
     
    38:00
    A máme tu zakázané uvoľnenie Red Wings.
     
    38:30
    Pacioretty získal ľahký puk na mantineli, z uhla ihneď vyskúšal vystreliť, no bránku Detroitu minul.
     
    38:55
    Následne sa Pacioretty nedostal cez Kronwalla do úniku sám na bránku.
     
    39:45
    V závere ešte vidíme slovenskú spoluprácu, Jurčo puk dostal do kruhu, kde ho už prenechal v rýchlosti Tatarovi, ten vyskúšal nadvihnúť puk, veľmi sa mu to ale nepodarilo a Price zasahuje betónom.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli vyrovnaný hokej, hlavne v závere bol Detroit lepším tímom, no dnes v bránke Montrealu čaruje skvelý Carey Price. Detroit vedie po druhej tretine na strely výrazne 25:17, čo znamená že v druhej tretine súpera prestrieľal pomerom 15:5. Góly strieľali ale iba domáci, v 29. minúte Pacioretty a v 34. minúte kapitán Brian Gionta. Detorit mal niekoľko gólových šancí, no vždy stál proti brankár Price.
     
    Slováci v akcii:

    Tomáš TATAR (DET) – 0+0, 0, 1 str., 8:53, 0TM
    Tomáš JURČO (DET) – 0+0, 0, 0 str., 9:53, 0TM
    Peter BUDAJ (MON) – na lavičke náhradníkov
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Hneď v úvode sme boli svedkami zakázaného uvoľnenia Montrealu.
     
    40:45
    Kronwall sa dostal až pred kruh na buly, odkiaľ vyskúšal vyslať tvrdú strelu, no Price si na ňu dal pozor a vyráža ju vyrážačkou.
     
    41:25
    Hostia striedajú, vyčkávajúza bránkou a snažia sa o akciu.
     
    41:40
    Jurčo bol na mantineli, bojoval o puk, ten nakoniec skončil pred bránkou Montrealu, kde si ho Price podržal a hru prerušil.
     
    42:00
    Puk končí zblokovaný na ochrannej sieti, v úvode sa chce Detroit dostať do nejakej šance, zatiaľ je ale obrana domácich pozorná.
     
    42:30
    Výborne si zobral puk do útoku Datsyuk, prihral ho Franzenovi, ten si urobil šťahovačku na obrancu a dostal sa pred Pricea, ktorý si už ale poradil s jeho pokusom švihom.
     
    42:50
    A hneď na druhej strane sa dostal do útoku Montreal, z druhej vlny korčuľoval Markov, dostal puk a tvrdou strelou trafil iba zhluk tiel.
     
    43:20
    No ani Darren Helm netrafil nenápadnou strelou v páde priestor bránky Montrealu Canadiens.
     
    43:45
    Za vysokú hokejku dáva Detroitu výhode presilovky White.
     
    44:25
    V útočnom pásme bol Jurčo aj Tatar, Tomáš Tatar poslal z kruhu na buly nebezpečnú strelu, Carey Price je ale bezchybný a znova vyráža puk.
     
    45:11
    Detroit Red Wings dal gól!
    Hostia využili presilovku, od modrej strieľal Niklas Kronwall, jeho delovka minula bránku, puk sa odrazil na hokejku PAVLA DATSYUKA, ktorý trafil odkrytú časť brány Pricea, ten bol už bezmocný.

    Asistencie: Niklas Kronwall
     
    45:46
    Detroit Red Wings dal gól!
    Neuveriteľný návrat Detroitu do zápasu, už strácajú iba gól, Miller sa nedostal ešte do šance, puk ale na mantineli prebral, Abdelkader dostal ho od mantinelu pred bránku, kde ho doslova zrazil hokejkou LUKE GLEDNENING do bránky Careyho Pricea! Pre útočníka Red Wings je to prvý gól v NHL!

    Asistencie: Justin Abdelkader, Drew Miller
     
    46:46
    Oddychový čas domácich.
     
    47:10
    Hru prerušuje reklamná prestávka.
     
    48:00
    Detroit sa snaží o nejaké ohrozenie bránky Montrealu, pokúsil sa o to konkrétne Johan Franzen, jeho strela švihom ale končí na brankárovi domácich.
     
    49:00
    Detroit sa teraz nevie dostať do akcie v útočnom pásme, Montreal začína dôraznejšie brániť.
     
    49:40
    Teraz si ale Montreal nepostrážil Sheahana, ktorý bol pri svojom úniku faulovaný Boullionom.
     
    49:40
    Boullion odíde na tresnú lavicu za držanie a Detroit bude mať presilovku.
     
    50:00
    Dacjuk dostal prihrávku do jazdy a spred kruhu strieľal, jeho pokus bol zblokovaný a následne zažil Datsyuk na vlastnej koži KO na mantineli.
     
    50:30
    Po strele Kronwalla od modrej sa už po tlačenici pred bránkou hráči Red WIngs tešili, gól to ale nebol, nedokázali puk pretlačiť.
     
    50:44
    Detroit Red Wings dal gól!
    Je už ale vyrovnané! Parádna tretia tretina. NIKLAS KRONWALL najprv zachytil na modrej čiare veľmi náročný puk, spracoval si ho a poslal delovku do horného rohu bránky, puk sa od tyče odrazil do siete a je to 3:3! Price toho cez Legwanda ani veľa nevidel a za tento gól rozhodne nemôže.

    Asistencie: Johan Franzen, Gustav Nyquist
     
    51:20
    DeKeyser teraz nedovolil hráčom Montrealu dostať sa do streleckej pozície.
     
    52:00
    Detroit bojuje v obrannom pásme o puk a je úspešný, Tatar ide dopredu, ťažko sa teraz ale oba celky presadzujú cez stredné pásmo, Tomáš ale vystrelil, Price ale nemal ťažkú robotu.
     
    52:30
    Po zakázanom uvoľnení vidíme reklamnú pauzu.
     
    53:13
    Montreal Canadiens dáva gól! Neuveriteľný zápas, Detroit z 3:0 vyrovnal na 3:3, Montreal ide ale znova do vedenia. BRIAN GIONTA prešiel otočkou cez obrancu Lashoffa, z kruhu na buly poslal polovysokú strelu na Gustavssona, ktorý sa teraz hnevá sám na seba, ako to mohol pustiť.

    Asistencie: Lars Eller, Alexei Emelin
     
    53:50
    Detroit sa ale určite nevzdá, zakladá akciu spoza bránky.
     
    54:10
    Teraz ale predviedool Gustavsson veľmi dôležitý zákrok, keď spomedzi kruhov vychytal betónom Desharnaisa!
     
    54:30
    Následne Thomas Vanek posielal puk pred Gustavssona, ktorý ho vyrážačkou nebezpečne vyrazil pred bránku, kde vznikol menší chaos, nakoniec z toho ale Detroit vyšiel úspešne.
     
    55:40
    Montreal Canadiens dáva gól! Montreal vedie o dva góly, Tomáš Plekaec získal puk za bránkou, získal ho ALEX GALCHENYUK, dostal sa do uhla, predsa to ale skúsil vystreliť do bránky a puk prešiel cez medzeru medzi bránkou a tyčkou! Brankár signalizuje, že to gól nebol a puk prešiel cez sieťku. Spomalené zábery ukázali, že to tak naozaj je, hoc sa telefonovalo, gól aj tak platí!

    Asistencie: Plekanec, Gallagher
     
    56:40
    Obrovská šanca Montrealu ešte zvýšiť náskok, Pacioretty bol z uhla, vyslal ale dobrú strelu na Gustavssona, ten mal s ňou problémy, nakoniec ju ale vytesnil mimo brány!
     
    57:30
    Detroit sa nevie dostať do útočného pásma a znova útočia domáci, Galchenyuk sa dostal k puku v kruhu, už mal ale málo času na lepšiu strelu.
     
    58:10
    Na ľade je formácia s Tatarom a Jurčom, ktorá nevybojovala v útočnom pásme puk na mantineli, hostia už nemajú veľa času na vyrovnanie.
     
    58:40
    Jurčo teraz vyskúšal strelu spred kruhu, Emelin ju zblokoval a následne Jurča narazil tvrdo na mantinel za bránkou.
     
    58:55
    Gustavsson je von z brány, hra sa ale prerušuje, keďže za bránkou sa do seba pustili Emelin a Tomáš Jurčo, bitka ale dlho netrvala a víťaza z nej vlastne ani nepoznáme.
     
    58:55
    Emelin aj Jurčo skončili na trestnej lavici, hrá sa 4 na 4 a vhadzuje sa pred Gustavssonom.
     
    59:05
    Franzen vyskúšal bekhendovú strelu, Price ju chytá a hru prerušuje. Gustavsson je znova na striedačke.
     
    59:30
    Detroit sa ale nevie dostať do útočného pásma a času je naozaj málo.
     
    59:45
    Datsyuk hrá iba v strednom pásme. Dostal puk do útoku až neskoro, poslal ho na Nyquista, ktorý ale tvrdou strelou minul bránku domácich.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Posledná tretina bola v Montreale naozaj rušná, v 46. minúte inkasovali domáci v priebehu 35 sekúnd dva góly, prvý z hokejky Pavla Datsyuka a druhý strelil Luke Glendening, pre ktorého to bol prvý presný zásah v NHL. V 51. minúte pri presilovke sa podarilo presnou strelou od modrej vyrovnať stav stretnutia Niklasovi Kronwallovi. Montreal si však nakoniec zabezpečil plný bodový zisk, v 54. minúte dostal domácich do vedenia druhým gólom v zápase Brian Gionta a 2 minúty na to po spornom momente rozhodol o výhre Canadiens 5:3 Galchenyuk. Detroit v konečnom zúčtovaní prestrieľal súpera 37:26, ani to dnes ale nestačilo na výhru.
     
    Slováci v akcii:

    Tomáš TATAR (DET) – 0+0, -1, 3 str., 13:15, 0TM
    Tomáš JURČO (DET) – 0+0, 0, 2 str., 14:29, 2TM
    Peter BUDAJ (MON) – na lavičke náhradníkov
     
    Tri hviezdy zápasu:

    1. Brian GIONTA (MON) – 2+0, +2, 4 str., 18:35, 0TM
    2. Carey PRICE (MON) – 37SA, 3GA, 91,9% SV
    3. Niklas KRONWALL (DET) – 1+1, -2, 7 str., 24:44, 0TM
     
    Ja vám pre dnešok ďakujem za pozornosť, sú takmer štyri hodiny ráno a máme po veľmi peknom hokejovom predstavení. Lúči sa s vami Lukáš Rusňák, prajem vám pokojnú nedeľu a dobrú noc.

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 15. Bournival (White), 29. Pacioretty (Weaver.), 34. Gionta (Eller, Tinordi), 54. Gionta (Eller, Emelin), 56. Galchenyuk (Plekanec, Gallagher) – 46. Datsyuk (Kronwall), 46. Glendening (Abdelkader, Miller), 51. Kronwall (Franzen, Nyquist)


    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Jemelin, Markov, Subban, Bouillon, Weaver, Tinordi – Vanek, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Gionta, Briere, Eller – Bournival, White, Bourque
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Kindl, Lashoff – Franzen, Dacjuk, Nyquist – Alfredsson, Legwand, Abdelkader – Jurčo, Sheahan, Tatar – Glendening, Helm, Miller

    Rozhodca: Martell, Watson – Barton, Pancich.