Jaroslavľ – Lev 0:3 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Lev Praha
Nedeľa 06.04.2014, 15:00 • Arena-2000 Lokomotiv, Jaroslavľ • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V úvode tretej dvadsaťminútovky tohto zápasu sme mohli vidieť enormnú snahu domácich hokejistov, ktorí sa za stavu 0:2 snažili zvrátiť výsledok tohto zápasu vo svoj prospech. Napokon však počas 44. minúte poľavili v defenzívnej činnosti a po treťom góle hostí z hokejky Nathana Oystricka sa ich šance znižovali a znižovali. Pražskí Levi predviedli naozaj skvelý výkon a napokon dokázali svojich súperov rozobrať aj vďaka skvelému výkonu fínskeho gólmana Vehanena, ktorý si udržal shutout.

    HC Lev Praha po dnešnom zápase vedie v semifinálovej sérii proti Lokomotivu Jaroslavľ už 3:0 na zápasy a hneď zajtra na pôde súpera môže rozhodnúť o svojom postupe do finále!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:15:58)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Jaroslavľ stále útočí, no tentokrát drží puk len v strednom pásme a už góly pravdepodobne neuvidíme.
     
    59:19
    Kronwall pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovka smerovala len poriadne vedľa Vehanenovej brány, ktorý zasahovať nemusel.
     
    58:54
    Levi sa dokázali oslobodiť spod tlaku svojich súperov, no puk poslali len za prázdnu bránu domáceho celku.
     
    58:05
    Hostia sa dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Jaroslavľ však stále skúša absolútny vabank!
     
    57:46
    Holos tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka z prvej napokon bola len veľmi nepresná a minula priestor hosťujúcej brány.
     
    57:26
    Plotnikov pálil z ľavej strany, no jeho delovka napokon nebola úspešná. Gólman Vehanen zblokoval puk len tesne nad svoju bránu.
     
    56:37
    Spoza ľavého kruhu fantasticky strieľal Holos, no jeho nekompromisná delovka napokon skončila len tesne vedľa Vehanenovej brány! Domáci hrajú momentálne v šestici bez gólmana Sanforda!
     
    56:01
    Avízovaná presilová hra pre domácich sa stala skutočnou. Tomáš Kubalík si odchádza sadnúť na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    55:59
    Novotný zachytil puk po nepresnej rozohrávke domácich a momentálne má Jaroslavľ k dispozícii avízovanú presilovú hru.
     
    55:12
    Černikov sa rýchlo presunul na ľavý kruh, následne hľadal krížnou prihrávkou jedného zo svojich spoluhráčov, no našiel len O'Byrnea, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    54:39
    Birner sa snažil preniknúť po ľavom krídle do útočného pásma, no nepodarilo sa mu to, keďže jeden z domácich obrancov zblokoval puk mimo ľadovej plochy.
     
    54:16
    Galimov poriadne potrápil gólmana Vehanena po rýchlom úniku cez ľavú stranu, no ani jeho forhendové a ani bekhendové zakončenie napokon neprekonalo betóny fínskeho gólmana v službách českého klubu.
     
    53:45
    Domáci hokejisti hrajú už v plnom počte a ihneď sa snažia ofenzívne presadiť. Levi sa však ihneď stiahli a skvele sa bránia.
     
    53:21
    Kartajev sa dostal k puku po nepresnej rozohrávke hostí a vyhodil ho cez všetky čiary až za bránu gólmana Vehanena.
     
    52:42
    Řepík sa po skvelej prihrávke od Birnera dostal do zakončenia na ľavom kruhu, no jeho delovku z prvej gólman Sanford videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej skvele osadenej lapačke!
     
    52:25
    Levi sa vo svojej presilovej hre nikam neponáhľajú a snažia sa bez problémov udržať si svoj náskok a samozrejme aj výhru v tomto semifinálovom zápase.
     
    51:32
    Hráčska lavica domáceho Jaroslavľu sa previnila zbytočným priestupkom za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Dvojminútový trest si odchádza odpykať Galimov.
     
    51:13
    Pražskí Levi sa vo svojom početnom oslabení dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnej sile. Domáci sa stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no nedarí sa im v tom.
     
    50:55
    Jaroslavľu sa v tejto presilovej hre naozaj veľmi nedarí. Po nepresných prihrávkach sa domáci tentokrát sami vykázali do stredného pásma.
     
    50:24
    Levi sa vo svojom oslabení bránia veľmi dobre a tentokrát sa im podarilo dvakrát v rade poslať puk cez všetky čiary až za bránu gólmana Sanforda.
     
    49:56
    Gorochov nekompromisne vystrelil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa brány gólmana Vehanena.
     
    49:20
    Na rad prichádza presilová hra pre domáci Jaroslavľ. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Justin Azevedo.
     
    48:55
    Levi v týchto chvíľach naozaj skvele forčekujú a nedávajú svojim súperom veľa priestoru na ofenzívnu akciu. Jaroslavľu začína stúpať nervozita na hokejkách.
     
    48:24
    Gólman Sanford si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď puk svojimi betónmi dokázal zastaviť pred zakončujúcim Birnerom, ktorý bol úplne osamotený na pravej strane.
     
    47:45
    Po ľavom krídle sa rýchlo presúval domáci Petrov, no pozorný Ševc ho od puku bez väčších problémov s prehľadom odstavil.
     
    46:55
    Hostia sa so svojimi útokmi už nikam neponáhľajú a predvádzajú naozaj skvelý defenzívny výkon. Uvidíme, čo sa na druhej strane domácim podarí ešte vymyslieť.
     
    46:13
    Jaroslavľ sa usadila v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihráva. Pražskí Levi sú však veľmi pozorní a nič nenechávajú na náhodu.
     
    45:56
    Kronwall potiahol puk až pred bránu gólmana Vehanena po ľavom krídle, no napokon bol odstavený pozorným Ševcom, ktorý ho bez problémov zbodyčekoval.
     
    45:21
    Z hranice pravého kruhu to tentokrát skúšal Nakládal, no jeho projektil nedokázal prekonať gólmana Sanforda, ktorý dobre zapracoval svojimi betónmi.
     
    44:56
    Kapanen sa po peknej prihrávke od Birnera dostal do zakončenia na ľavej strane, no jeho hokejka bola zblokovaná a nedôrazná strela minula Sanfordovu bránu.
     
    44:24
    Domáci hokejisti sa stále nevzdávajú a snažia sa gólovo presadiť. Levi sú však veľmi pozorní a hrajú s obrovským prehľadom.
     
    43:44
    Lev Praha dala gól!
    Hokejisti domáceho Lokomotivu Jaroslavľ vydali všetky sily do ofenzívy a mierne poľavili v defenzíve. Po peknej prihrávke od jedného z hostí sa k puku za ľavým kruhom dostal NATHAN OYSTRICK, ktorý svojou stečovanou delovkou skóroval. Sanford nemal naozaj žiadnu šancu. Bez asistencií.
     
    43:18
    Po nepresnej prihrávke od Galimova sa k puku dostal pokojný Ševc, ktorý s prehľadom upokojuje tempo hry držaním puku pred bránou hostí.
     
    42:51
    Tretia tretina je v plnom prúde a hrá sa bez prerušovania. Domáci sú aktívnejší, no pražská defenzíva má dnes vyššiu ako veľmi dobrú úroveň.
     
    42:24
    Levi získavajú čas pred bránou gólmana Sanforda dobrými prihrávkami a ešte lepším držaním puku. Domáci hokejisti sú však jasne proti a intenzívne sa bránia.
     
    41:56
    Jaroslavľ intenzívne kombinoval a dostal sa do útočného pásma, no hostia sú jasne proti a puk poslali opäť do stredného pásma.
     
    41:24
    Thörnberg zakončoval z hranice pravého kruhu, no ani jeho strela sa nedostala do priestoru domácej brány. Gólman Sanford teda zasahovať nemusel.
     
    40:36
    Domáci Jakovlev nekompromisne pálil od útočnej modrej čiary, no jeho delovka bola napokon jedným z hosťujúcich obrancov zblokovaná do bezpečia mimo Vehanenovej brány.
     
    40:08
    V úvode tretej tretiny sa k puku po súboji v strednom pásme dostali hokejisti hosťujúceho Levu Praha, ktorí sa okamžite snažia zaútočiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 9087 divákov.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola spočiatku jasne v znení domáceho Lokomotivu Jaroslavľ, no tento tím zatiaľ nedokáže nájsť recept na pozorného fínskeho gólmana Vehanena, ktorý drží český tím jasne nad vodou. Hostia napokon dokázali gólovo udrieť opäť až v závere tretiny, keď v 40. minúte počas presilovej hry skóroval Martin Thörnberg, ktorý tvrdou strelou prekvapil celú domácu defenzívu.

    Podarí sa domácim hokejistom v tretej tretine zabrať naplno alebo si hostia svoj náskok už ustrážia a vyhrajú aj tretí semifinálový zápas v rade?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:46
    Z hranice ľavého kruhu ešte tvrdo pálil domáci Kronwall, ktorý sa predral cez troch pražských hráčov, no napokon sa zamotal a už skórovať nedokázal.
     
    39:20
    Gól samozrejme platí a hostia sú vo vedení 2:0!
     
    39:20
    Ešte sa telefonuje, no podľa opakovaných záznamov to bol jasný gól!
     
    39:20
    Lev Praha dala gól!
    Levi sa v početnej výhode o jedného muža dostávajú už do dvojgólového vedenia! Po poriadnom chaose pred bránou gólmana Sanforda, keď tam puk poslal Oystrick od modrej, sa k odrazenému puku na pravej strane dostal MARTIN THÖRNBERG, ktorý svojim nekompromisným švihom umiestnil puk pod hornú sieť domácej brány, od ktorej sa odrazil pred bránkovú čiaru. Bez asistencií.
     
    38:48
    Vrána pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka bola gólmanom Sanfordom zblokovaná len tesne vedľa domácej brány. Pražania ostávajú stále v útočnom pásme.
     
    38:14
    Apalkov bol pri bočnom mantineli zložený k ľadu hosťujúcim Novotným, následne sme videli aj miernu strkanicu, no vylučovať sa nebude!
     
    37:49
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre pražský Lev. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sandnúť Pašnin.
     
    37:16
    Ľubuškin sa ihneď po návrate z trestnej lavice dostal do zakončenia na pravom kruhu, no jeho delovka trafila len dobre osadené betóny pozorného gólmana Vehanena.
     
    36:58
    Domáci hokejisti sa napokon dokázali ubrániť vo svojej početnej nevýhode a už hrajú v plnom počte.
     
    36:18
    Novotný hľadal dobrou prihrávkou z ľavej strany jedného zo svojich spoluhráčov, no nepodarilo sa mu to. Pražania následne stratili pásmo.
     
    35:58
    Levom sa v ich presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Domáci Jaroslavľ sa už niekoľkokrát dokázal bez problémov oslobodiť.
     
    35:20
    Apalkov nekompromisne vystrelil z veľkej vzdialenosti, no jeho strelu zachytil na svojej hokejke pozorný Mäenpää, ktorý ochránil svojho gólmana Vehanena.
     
    34:56
    Levi si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť domáci Ľubuškin.
     
    34:16
    Aj tentokrát musia domáci hokejisti zakladať svoj útok až spoza vlastnej brány. Levi intenzívne forčekujú a robia svojim súperom poriadne problémy.
     
    33:55
    Domáci hokejisti majú puk na svojich hokejkách pred vlastnou bránou, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Zatiaľ sa im však z tejto pozície nedarí dostať pred pozorného Vehanena.
     
    33:21
    Spoza pravého kruhu nahadzoval puk pred bránu gólmana Sanforda aktívny Gragnani, no ochranca domácej svätyne tentokrát zasahovať nemusel, keďže puk bol ešte pred ním zblokovaný na zadný mantinel.
     
    32:57
    Strela Gorochova bola len veľmi nepresná a puk pravdepodobne s tečom opustil ľadovú plochu. Po krátkej komerčnej prestávke sa opäť vrátime k dianiu v tomto zápase.
     
    32:24
    Na druhej strane svoju hokejku opäť napriahol Kapustin, no jeho delovka skončila len na hokejke jedného z hosťujúcich obrancov, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    31:43
    Birner nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka ani tentokrát neprekvapila gólmana Sanforda, ktorý skvele zakročil svojou dobre osadenou vyrážačkou.
     
    31:12
    Puk sa v týchto chvíľach presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Zatiaľ sú však pozornejší a aktívnejší hokejisti hosťujúceho Levu Praha.
     
    30:39
    Vrána potiahol puk cez stred až do medzikružia, následne po hvizde čiarového rozhodcu vystrelil, no celá táto situácia sa rieši len krátkym dohovorom v znení hlavného arbitra.
     
    30:12
    Po nepresnej rozohrávke hosťujúcich obrancov sa k puku opäť dostali hráči domáceho Jaroslavľu, ktorí sa okamžite snažia ofenzívne presadiť. Zatiaľ sa im však v tom veľmi nedarí.
     
    29:36
    Oystrick preveril pozornosť gólmana Sanforda dobrou strelou z hranice ľavého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len v lapačke pozorného domáceho brankára.
     
    29:15
    Sanford si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď po tvrdej strele z hokejky Sekáča z medzikružia vytiahol svoju lapačku a puk v nej dokázal zachytiť na milimetre presne!
     
    28:51
    Jaroslavľ sa s pukom usadil v útočnom pásme, kde sa domáci hokejisti snažia takticky kombinovať, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí.
     
    28:21
    Matai skvele vystrelil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon trafila len pravú ruku gólmana Sanforda, ktorý výrazne podržal svoj tím nad vodou!
     
    27:50
    Sprukts to skúšal z pravej strany, no jeho delovka bola jedným z hráčov hosťujúceho Leva zblokovaná len tesne vedľa brány gólmana Vehanena.
     
    27:18
    Redlihs vystrelil z pravej strany, no gólman Vehanen v spolupráci svojich obrancov opäť dokázal puk bez problémov stečovať mimo svojej brány.
     
    26:56
    Kapustin nadvakrát nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovky napokon nedokázali prekonať pozorného gólmana Vehanena, ktorý skvele zapracoval svojimi betónmi.
     
    26:13
    Domáci Platt potiahol puk k zadnému mantinelu za bránou gólmana Vehanena, no následne proti Gragnanimu prišiel o puk. Levi sa snažia opäť niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    25:54
    Pražskí hokejisti si tentokrát mierne nerozumeli pri prechode do útočného pásma a ich postavenie mimo hry neušlo pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    25:26
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde sa ho snažia získať oba tímy. Mierne aktívnejší sú stále pražskí Levi, no domáci Jaroslavľ nenecháva nič na náhodu a intenzívne forčekuje.
     
    24:45
    Sprukts hľadal dobrou bekhendovou prihrávkou z ľavej strany Redlihsa na pravej strane, no pozorný Ševc bol dobre postavený a puk zachytil na svojej hokejke.
     
    24:13
    Sekáč zaviezol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no následne bol odzbrojený dvojicou pozorných domácich obrancov, ktorí prevzali puk do svojej moci.
     
    23:53
    Po peknej prihrávke od Plotnikova z pravej strany sa k zakončeniu od modrej dostal Kronwall, no jeho projektil smeroval len tesne vedľa Vehanenovej svätyne.
     
    23:23
    Birner potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle, následne svojou delovkou postrašil gólmana Sanforda, no ten zachytil puk vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    22:55
    Rozbehnutý domáci útočník Averin pálil z medzikružia, no jeho delovku napokon zblokoval do rohu klziska jeden z hosťujúcich obrancov, ktorý upokojil tempo hry.
     
    22:21
    Kartajev preveril pozornosť hosťujúceho gólmana z pravej strany, no najskôr trafil len jeho betóny a jeho druhý pokus minul priestor pražskej svätyne. Následne sa Levi previnili zakázaným uvoľnením.
     
    21:46
    Z hranice ľavého kruhu nekompromisne pálil Gorochov, no jeho nekompromisná delovka nedokázala prekonať pozorného gólmana Vehanena, ktorý aj tentokrát vyrazil puk do bezpečia.
     
    21:20
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Galimov, no jeho delovka napokon trafila len betóny gólmana Vehanena, ktoré zblokovali puk do bezpečia na zadný mantinel. Medzitým hrajú hostia už v plnom počte.
     
    20:46
    Vrána vyhodil puk do stredného pásma, následne ho pri bráne domáceho celku aj vybojoval, no už zakončovať nedokázal. Následne sa do útoku postupne dostávajú domáci hokejisti.
     
    20:08
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti domáceho Jaroslavľu, ktorí sa okamžite snažia zaútočiť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina tohto zápasu bola spočiatku naozaj veľmi vyrovnaná, keď sa puk presúval zo strany na stranu a oba tímy sa snažili skórovať. Napokon sa však gólový účet tohto stretnutia otvoril až v 18. minúte, keď síce hostia nedokázali využiť presilovú hru o dvoch mužov, no napokon skórovali v početnej výhode o jedného hráča zásluhou Martina Thörnberga. Druhá tretina začne v znení presilovej hry domácich, ktorá bude trvať ešte 90 sekúnd.

    Podarí sa hokejistom domáceho Jaroslavľu vyrovnať gólový účet tohto stretnutia v druhej tretine alebo si Levi svoj tesný náskok už udržia?
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    20:00
    V závere prvej tretiny sa po úspešnom zákroku gólmana Vehanena strhla pred bránou hostí poriadna strkanica. Domáci Plotnikov a aj hosťujúci Němec obdržali po dve minúty za hrubosť.
     
    19:53
    Kronwall sa dostal k strele na ľavom kruhu, jeho delovku však zblokoval pozorný Ridderwall, ktorý výrazne pomohol Vehanenovi k úspešnemu zákroku.
     
    19:30
    Avízované vylúčenie sa stalo skutočným. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť pražský kapitán Jiří Novotný.
     
    18:55
    Lokomotiv Jaroslavľ má k dispozícii avízované vylúčenie v neprospech pražského Leva. Momentálne hrajú domáci v šestici.
     
    18:15
    Domáci hokejisti sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú a snažia sa ešte v prvej tretine odpovedať. Zatiaľ sa im však v tom veľmi nedarí.
     
    17:57
    Lev Praha dala gól!
    Hokejisti pražského Levu sa po skvelej prihrávkovej kombinácii dostali do vedenia! Po peknej prihrávke od Řepík sa k puku na pravej strane dostal Vrána, ktorý ho potiahol za domácu bránu a skvelou prihrávkou pred gólmana Sanforda našiel MARTINA THÖRNBERGA, ktorý už neváhal. Asistencie si pripisujú hráči Petr Vrána a Michal Řepík.
     
    17:43
    Thörnberg sa dostal do zakončenia za pravým kruhom, no jeho projektil napokon gólmana Sanforda neprekvapil, keďže ten zblokovaný puk zachytil vo svojej lapačke. Domáci hrajú už vo štvorici!
     
    17:09
    Domáci hokejisti sa aj v trojici bránia veľmi dobre a tentokrát sa dokázali bez problémov oslobodiť vyhodením puku.
     
    16:38
    Hosťujúci Řepík nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovku dobre premiestnený gólman Sanford napokon dokázal bez problémov zblokovať k zadnému mantinelu.
     
    16:11
    Levi si zahrajú v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Pašnin.
     
    15:33
    Na rad prichádza presilová hra pre hostí. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť Vasiľev.
     
    15:16
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Thörnberga sa k zakončeniu za pravým kruhom dostal Oystrick, no jeho delovku gólman Sanford úspešne zachytil vo svojej lapačke.
     
    14:59
    Hosťujúci Azevedo sa dostal do zakončenia na hranici pravého kruhu, no jeho pekná strela švihom nedokázala prekvapiť pozorného gólmana Sanforda, ktorý zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    14:24
    Levi si tentokrát poriadne nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred bránou gólmana Vehanena.
     
    13:45
    Hostia sa vo svojej početnej nevýhode dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Domáci sú však stále pri puku a snažia sa ofenzívne presadiť.
     
    13:19
    Gorochov nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no ani tentokrát sa gólman Vehanen nenechal prekonať a puk svojim ľavým betónom zblokoval do bezpečia.
     
    12:49
    Spoza pravého kruhu tvrdo vystrelil domáci obranca Kronwall, no jeho delovku gólman Vehanen videl veľmi dobre a po presunutí zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    12:19
    Levi sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nedovoľujú svojim súperom, aby sa usadili v útočnom pásme. Momentálne sa niekoľkokrát veľmi dobre oslobodili.
     
    11:48
    Domáci hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Hosťujúci útočník Vrána sa previnil podrazením na Višnevskeho, po ktorom si musí odpykať dvojminútový trest.
     
    11:24
    Vrána zakončoval spoza hráča v medzikruží, no jeho projektil bol napokon zblokovaný len na bezpečné betóny pozorného gólmana Sanforda.
     
    10:51
    Ševc fantasticky vystrelil spoza ľavého kruhu, jeho delový príklep bol napokon jemne stečovaný, no gólman Sanford v poslednej chvíli načiahol svoju lapačku a puk v nej bez problémov zachytil!
     
    10:19
    Mäenpää zakončoval spoza kruhov, no jeden z domácich obrancov napokon puk zachytil na svojich korčuliach a upokojil tempo hry.
     
    09:56
    Spoza pravého kruhu nekompromisne pálil domáci Ľubuškin, no jeho nekompromisná delovka bola gólmanom Vehanenom v poslednej chvíli zblokovaná na bezpečný zadný mantinel.
     
    09:24
    Vehanen tentokrát odolal poriadnemu tlaku domáceho štvrtého útoku! Po tvrdých strelách od Kapustina a Gorochova dokázal puk dostať na hokejky svojich obrancov.
     
    08:56
    Z hranice ľavého kruhu nekompromisne pálil Kapustin, no jeho delovku napokon gólman Vehanen videl a puk svojimi betónmi zblokoval tesne vedľa svojej brány.
     
    08:25
    Levi si tentokrát nerozumeli pri prechode do útočného pásma a previnili sa postavením mimo hry. Vhadzovanie sa presúva do strednej tretiny.
     
    07:56
    Gragnani napriahol svoju hokejku na útočnej modrej čiare, následne jeho strelu pred gólmanom Sanfordom tečoval Sekáč, no nedokázal prekonať výstroj domáceho gólmana!
     
    07:26
    Sprukts si nakorčuľoval na ľavý kruh, následne tvrdo vystrelil, no gólman Vehanen bol v strehu a puk bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    06:56
    Spoza kruhov tentokrát tvrdo pálil aktívny Mäenpää, no jeho delovku gólman Sanford dokázal zaregistrovať a puk v poslednej chvíli zachytil vo svojej výstroji.
     
    06:16
    Z ľavej strany svojim bekhendom zakončoval aktívny Vrána, no gólman Sanford ostal v strehu a puk pre istotu ukryl vo svojej dobre osadenej lapačke. Po krátkej komerčnej prestávke sa bude vhadzovať v obrannom pásme Lokomotivu.
     
    05:53
    Po pravom krídle sa bleskovo presúval Galimov, následne vystrelil a gólman Vehanen nemal puk pod svojou kontrolou. Po chvíli sa však k puku dostal obranca Oystrick, ktorý upokojil tempo hry.
     
    05:16
    Levi sa s pukom usadili v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávali, no napokon sa k strele neodhodlali a nedokázali nič vymyslieť.
     
    04:50
    Levi si tentokrát poriadne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať naľavo od brány gólmana Vehanena.
     
    04:23
    Domáci sa opäť snažili zaútočiť rýchlou prihrávkovou kombináciou po pravom krídle, no nepodarilo sa im to. Pozorný hosťujúci obranca Němec nepresnú prihrávku aj tentokrát zachytil.
     
    03:50
    Hosťujúci Birner zaviezol puk za bránu domáceho Jaroslavľu, následne sa chcel zorientovať a prihrávať pred gólmana Sanforda, no domáci obrancovia mu to nedovolili.
     
    03:06
    Kronwall si nakorčuľoval na ľavý kruh a z jeho hranice tvrdo vystrelil. Gólman Vehanen bol však pozorný a puk bez problémov ukryl vo svojej výstroji.
     
    02:36
    Spoza kruhov napriahol svoju hokejku domáci Plotnikov, no jeho zblokovaná strela smerovala len tesne vedľa Vehanenovej brány. Pražský gólman zasahovať nemusel.
     
    02:10
    Domáci sa predrali pred bránu gólmana Vehanena, no ani tentokrát nedokázali zakončovať. Pražská defenzíva je dnes naozaj veľmi pozorná.
     
    01:55
    Oba tímy hrajú v prvej tretine veľmi opatrne a snažia sa defenzívne zneškodniť svojich súperov. Momentálne sú pri puku hostia, ktorí takticky útočia.
     
    01:13
    Na druhej strane sa do zakončenia z pravého kruhu dostal aktívny Redlihs, no gólman Vehanen zasahovať nemusel, keďže puk letel mimo jeho brány.
     
    00:38
    Po peknej strieľanej prihrávke z pravej strany od Azeveda sa k zakončeniu pred domácou bránou dostal Ridderwall, no jeho projektil napokon skončil len na betónoch gólmana Sanforda.
     
    00:09
    V úvode prvej tretiny tohto zápasu sú aktívnejší hráči hosťujúceho Levu Praha, ktorí intenzívne napádajú rozohrávku svojho súpera a snažia sa zaútočiť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Doznel aj zvuk ruskej národnej hymny. O malú chvíľu začne dnešný tretí finálový zápas západnej konferencie.
     
    Hráči oboch tímov sú už na ľadovej ploche zimného štadióna v ruskom meste Jaroslavľ. Momentálne znie útrobami štadióna česká národná hymna.
     
    Úvodné zostavy:

    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Kronwall, Jakovlev, Vasiľev, Ľubuškin, Višnevskij, Holos, Pašnin, Gorochov – Plotnikov, Averin, Apalkov – Redlihs, Platt, Sprukts – Konkov, Galimov, Kartajev – Černikov, Petrov, Kapustin

    HC LEV Praha: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Gragnani, O'Byrne, Nakládal – Novotný, Azevedo, Ridderwall – Vrána, Sekáč, Thörnberg – Birner, Řepík, Kapanen – Kubalík, Zackrisson, Matai

    Rozhodca: Sergej Kulakov, Jyri Ronn – Viktor Birin, Sergej Morozov.
     
    Nedeľné popoludnie nám ponúka tretí zápas finálovej série Západnej konferencie medzi Lokomotivom Jaroslavľ a Levom Praha. Do finále KHL majú zatiaľ lepšie nakročené hokejisti z českej metropoly, Lokomotiv však v domácich súbojoch určite nepredá kožu lacno a zabojuje.

    Cesta pražského celku sa v minuloročnom play-off skončila už v štvrťfinále konferencie na moskovskom CSKA, ktoré spravilo s Levom krátky proces a na dovolenku ho vyprevadilo už po úvodných štyroch zápasoch. Pred aktuálnym ročníkom sa však jediný český zástupca v KHL výrazne posilnil. S veľmi slušným rozpočtom sa netajil tým, že má vysoké ambície. Tie dokázali Pražania potvrdiť už v základnej časti, počas ktorej predvádzali výborné výkony a hlavne zbierali množstvo bodov. Napokon obsadili v Západnej konferencii fantastické tretie miesto za gigantmi – Dinamom Moskva a SKA Petrohradom.

    Vo štvrťfinále play-off narazil Lev na nováčika súťaže, chorvátsky Medveščak Záhreb. S klubom plným severoamerických hráčov si dokázal Lev poradiť bez väčších problémov a sériu ukončil v najkratšom možnom čase.

    Semifinále už nebolo pre Lev tak jednoznačnou záležitosťou. Sériu s Donbassom Doneck si mohli na živo vychutnať aj slovenskí fanúšikovia. Pre nepriaznivú politickú situáciu na Ukrajine sa totiž hrali domáce zápasy Ukrajincov v Bratislave. Po piatich dueloch sa Lev dostal do vedenia 3:2. O svojom postupe dokázal Lev rozhodnúť už v nasledujúcom stretnutí, a to aj napriek tomu, že sa na poslednú chvíľku zmenilo dejisko zápasu, ktorý sa pôvodne mal hrať taktiež v Bratislave, no napokon sa odohralo na Ukrajine. Ani domáce prostredie však Donecku nepomohlo.

    Lokomotiv Jaroslavľ sa v aktuálnom ročníku prezentoval pod vedením veľmi skúseného kouča Pjotra Vorobjova defenzívnym štýlom, ktorý prinášal svoje ovocie. Lokomotiv sa totiž mohol dlho pochváliť tým, že má vôbec najlepšiu obranu. Pred olympijskou prestávkou sa Jaroslavľ držal na ôsmom mieste Západnej konferencie. Nič však nemal isté, na chrbát mu dýchalo viacero klubov sa ambíciou postúpiť do play-off. Práve počas spomínanej reprezentačnej prestávke sa zrodila na lavičke Lokomtivu zmena. Rus Vorobjov totiž na vlastnú žiadosť svoje pôsobenie zo zdravotných dôvodov ukončil. Na jeho miesto nastúpil nemenej skúsený kanadský odborník Dave King, ktorý s Jarosľavom vyhral po prestávke všetky štyri zostávajúce zápasy a s prehľadom tak postúpil do play-off.

    V prvom kole play-off narazil Lokomotiv na súpera najtvrdšieho možného rangu. Od začiatku série s obhajcom titulu Dinamom Moskva sa zverenci Kinga prezentovali slušnými výkonmi. Lokomtiv síce po piatich zápasoch prehrával 2:3, no po jednoznačnom domácom víťazstve 6:0 vrátil sériu do Moskvy, kde zvládol rozhodujúci zápas o poznanie lepšie a šokujúco si zabezpečil postup.

    Semifinále konferencie prinieslo Lokomotivu opäť neskutočne silného súpera z Petrohradu. Po úvodných štyroch zápasoch bol stav série vyrovnaný 2:2, no koncovku opäť lepšie zvládol Lokomotiv, ktorý nasledujúce dva stretnutia vyhral a po Diname tak na predčasnú dovolenku poslal aj hviezdny tím okolo ruského snajpra Kovaľčuka.

    Lev Praha zvládol oba domáce zápasy podľa predstáv. V tom prvom vyhral 3:0, v druhom vybojoval s nepríjemným súperom tesné víťazstvo 2:1. Pred zápasmi na ľade Lokomotivu sa tak dostal do veľmi výhodnej východiskovej pozície. Jaroslavľ bol v podobnej situácii aj vo štvrťfinále, kedy taktiež úvodné stretnutia na pôde favorita (Dinamo Moskva) prehral, no doma dokázal odpovedať dvomi výhrami. Uvidíme, či sa mu to podarí aj proti Levu, môžete sa o tom presvedčiť v našom prenose.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Góly a asistencie: 18. Thörnberg (Vrána, Řepík), 40. Thörnberg, 44. Oystrick


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Kronwall, Jakovlev, Vasiľev, Ľubuškin, Višnevskij, Holøs, Pašnin, Gorochov – Plotnikov, Averin, Apalkov – Redlihs, Platt, Sprukts – Konkov, Galimov, Kartajev – Černikov, Petrov, Kapustin
    Lev Praha: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Gragnani, O'Byrne, Nakládal – Novotný, Azevedo, Ridderwall – Vrána, Sekáč, Thörnberg – Birner, Řepík, Kapanen – Kubalík, Zackrisson, Matai

    Rozhodca: Sergej Kulakov, Jyri Ronn – Viktor Birin, Sergej Morozov

    Diváci: 9087