Jaroslavľ – Petrohrad 4:1 (kon.) | Doneck – Lev 2:3 (po pr.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
SKA Petrohrad
Nedeľa 23.03.2014, 14:00 • Arena 2000 Lokomotiv • Play-off KHL
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Strelecký účet tejto série otvoril už v štvrtej minúte prvého zápasu Patrick Thoresen a keďže do konca riadnej hracej doby už gól nepadol, Petrohrad vyhral prvý duel najtesnejším rozdielom 1:0.

    V druhom stretnutí padlo gólov oveľa viac, prvá tretina skončila nerozhodne 1:1, ale po druhej mali hráči SKA sľubný náskok 4:2. Lokomotivu sa však dvoma presnými zásahmi v poslednej dvadsaťminútovke podarilo vyrovnať, pričom gól na 4:4 padol rovnú minútu pred koncom. V 71.minúte rozhodol o výhre Jaroslavľu 5:4 po predĺžení Vladislav Kartajev.

    Favoritom série je jednoznačne Petrohrad, ale hráči Lokomotivu dokázali, že ich nemožno podceňovať a sú zdatným súperom. Prajem Vám príjemný hokejový zážitok.
     
    Československá stopa

    V domácom tábore krajana nenájdeme, v tíme Petrohradu pôsobí dvojica českých rodákov.

    Roman Červenka – kým v základnej časti si tento stredný útočník pripísal 39 bodov, na ktoré potreboval 54 zápasov, v play-off zatiaľ naskočil do šiestich duelov, v ktorých si pripísal 11 bodov za bilanciu 5+6

    Alexander Salák- v základnej časti vychytal svojmu tímu 18 výhier (34 zápasov), z doterajších šiestich vystúpení v play-off vyhral päťkrát. Úspešnosť zásahov vo vyraďovacej časti má 95,1 %, jeho priemer inkasovaných gólov je 1,72.
     
    Vítam Vás pri prenose z play-off ruskej KHL, v ktorom sa Lokomotiv Jaroslavľ stretne s celkom SKA Petrohrad v treťom stretnutí semifinále Západnej konferencie. Po dvoch zápasoch v Petrohrade je stav série 1:1 na zápasy. Tretí i štvrtý duel tejto série sa budú hrať Arene 2000 Lokomotiv v Jaroslavľi.

    Lokomotiv obsadil po základnej časti ôsme miesto v Západnej konferencii so ziskom 84 bodov. Vo štvrťfinále tak narazil na lídra Západu Dynamo Moskva, ktoré viedlo po dvoch domácich výhrach už 2:0 na zápasy. Hráči Jaroslavľu následne vyhrali taktiež oba svoje domáce zápasy, ale v tom piatom na Moskvu znovu nestačili a prehrali 0:1. V šiestom zápase na vlastnom ľade si však vysokou výhrou 6:0 vybojovali siedmy zápas a v ňom taktiež vysoko triumfovali, konkrétne 5:1 a po výhre 4:3 na zápasy sa radovali z postupu do semifinále.

    Petrohrad ukončil základnú časť na druhom mieste Západnej konferencie a mal na svojom konte 105 bodov. Vo štvrťfinálovej dvojici sa SKA stretlo s moskovským CSKA, ktoré vyradilo v štyroch zápasoch a po hladkom postupe 4:0 na zápasy smerovalo do semifinále.Všetky štvrťfinálové výhry sa však nerodili ľahko, pretože tri zo štyroch duelov sa skončili rozdielom jedného gólu a dvakrát na určenie víťaza nestačil riadny hrací čas.
     
    Úvodné zostavy:

    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Kronwall, Jakovlev, Ljubuškin, Vasiljev, Višnevsky, Holos, Pašnin, Gorochov – Plotnikov, Averin, Apalkov – Redlihs, Platt, Sprukts – Konkov, Galimov, Kartajev – Černikov, Petrov, Kapustin

    SKA Petrohrad: Salák (Ježov) – Alexandrov, Dallman, Čudinov, Semenov, Rjasensky, Chafizullin, Judin – Thoresen, Martensson, Červenka – Kovalčuk, Ponikarovsky, Kablukov – Šipačjov, Makarov, Tichonov – Malyšev, Kučerjavneko, Sigarjov – Barabanov

    Rozhodca: Kulakov, Anisimov – Zacharenkov, Sadovnikov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:29
    Úvodné buly tohto duelu vyhrali hráči Petrohradu, ale následne Červenka stratil puk a dopredu mohli ísť domáci, ich akcia však po nepresnom pase končí len zakázaným uvoľnením.
     
    01:42
    O prvú strelu v zápase sa postaral Geoff Platt, krátko po ňom pálil aj jeho spoluhráč Pilotnikov. Na druhej strane ohrozil domáceho Sanforda Chafizullin, po jeho pokuse ale hostia stratili pásmo a krátko na to sa hra prerušovala pre zakázané uvoľnenie hostí.
     
    03:10
    Domáci začali vo vysokom tempe a Salák je v jednom ohni striel, najskôr to skúšal od modrej Kartajev, krátko na to na dvakrát Platt. Pilotnikov pálil z medzikružia nepresne, domáci však ostávajú v útočnom pásme.
     
    04:14
    Apalkova strela Saláka neprekvapila, rovnako ani nahodený puk z hokejky Spruktsa, po ktorej český gólman prerušuje hru.
     
    05:40
    Druhýkrát v zápase vyskúšal Salákovu pozornosť Danil Apalkov, krátko na to sa však hra prerušovala pre zakázané uvoľnenie domácich.
     
    06:30
    Prvá formácia Petrohradu nebezpečne kombinovala, ale strela na bránu z toho neplynula, hoci Červenka bol k zakončeniu zo sľubnej pozície blízko po Martenssonovom pase. Krátko potom bolo odpískané zakázané uvoľnenie hostí.
     
    09:00
    Sledujeme stále ofenzívny zápas so šancami na oboch stranách, už sa do striel zapojili aj hosťujúci hráči, ale Sanford si s pokusmi Ćervenku, Čudinova a Ponikarovskeho poradil.
     
    09:30
    Už štvrtý strelecký pokus vyslal na Saláka v tejto tretine domáci útočník Geoff Platt, ale ani tentokrát českého gólmana nezaskočil.
     
    09:49
    Prvým vylúčeným hráčom dnešného stretnutia je domáci Sergej Pilotnikov, ktorý za úder do oblasti hlavy a krku dostáva dve minúty a navyše osobný desaťminútový trest.
     
    10:25
    Po Červenkovej bombe spoza kruhov s a pokúšal Martensson o dorážku, ale Sanford svoj tím podržal.
     
    11:30
    Petrohrad trávi takmer celú presilovku v útočnom pásme, ale okrem Martenssonovho dorážania v úvode početnej výhody sme videli len jednu strelu na bránu z hokejky Thoresena.
     
    11:49
    Domáci v plnom počte.
     
    13:48
    Po nevyužitej presilovej hre hostí sa hra trošku spomalila a ani jedno z mužstiev sa nedostalo k strele. Hra prerušená pre zakázané uvoľnenie Lokomotivu.
     
    15:10
    Tempo zápasu mierne opadlo, Kovalčukov výpad po ľavej strane na tom nič nezmenil a k puku sa dostali domáci.
     
    16:45
    Po kľudnom úseku hry sa začal znovu hrať ofenzívny hokej, videli sme strelecký pokus hosťujúceho Barabanova i domáceho Galimova. Stav sa však nemenil.
     
    17:05
    Znovu bol v šanci Barabanov, ale po jeho strele hostia stratili pásmo a od modrej pálil na druhej strane klziska na Saláka Gorochov.
     
    17:29
    Český útočník v službách Petrohradu, Roman Červenka, bol faulovaný. Za hákovanie si odsedí dvojminútový trest Jegor Averin a my uvidíme druhú presilovú hru hostí v tomto stretnutí.
     
    18:30
    V úvode početnej nevýhody sa domácim podarilo vyviezť puk až do útočného pásma, ale následne sa museli brániť, keď bek Čudinov tvrdo vypálil od modrej a len tesne minul hornú tyč Sanfordovej brány.
     
    19:10
    Pekne páli Ćervenka, ale Sanford jeho pokus vyrazil. Petrohrad však ostáva v útočnom pásme.
     
    19:29
    Domáci v plnom počte.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine je stav bezgólový, 0:0, ale na atraktivite to zápasu neuberá. Domáci majú jemne na vrch, o čom svedčí aj pomer striel – 10:7, ale Petrohrad si tiež dokázal vytvoriť šance, ale nedokázal využiť svoje dve presilové hry. Pred druhou tretinou tak ostáva všetko otvorené, tá začne približne 14:46.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:13
    V úvode prostrednej časti vidíme zakázané uvoľnenie domáceho tímu.
     
    21:44
    Potom, čo si Sanford poradil s Červenkovou strelou sa dostali dopredu domáci a veľmi nebezpečne vypálil z medzikružia Platt, ale aj Salák bol pozorný.
     
    22:35
    Petrohrad rozvíjal sľubnú ofenzívnu akciu, ale tá končí pre postavenie mimo hru, v ktorom bol Makarov.
     
    24:04
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Potom, čo Salák vyrazil strelu z hokejky Platta sa puk dostal k VLADISLAVOVI KARTAJEVOVI, ktorý ho dokázal usmerniť do odkrytej brány a otvoriť skóre dnešného stretnutia. Asistencie: Sergej Konkov, Geoff Platt.
     
    26:00
    Inkasovaný gól nabudil hosťujúcich hráčov a Sanford musel postupne čeliť strelám Tichonova, Kablukova, Červenku a Rjasenskeho.
     
    26:29
    Petrohrad dal gól!
    ROMAN ČERVENKA sa s pukom nemaznal a prudkou strelou prekonáva Sanforda a vyrovnáva stav stretnutia na 1:1. Pre českého útočníka je to už šiesty presný zásah v tohtoročnom play-off. Asistencie: Tony Martensson, Patrick Thoresen.
     
    28:17
    Domáci hrali aktívne vo vlastnom útočnom pásme a vypýtali si faul, ktorý aj prišiel. Alexej Semenov dostáva trest za podrazenie a Lokomotiv si zahrá svoju prvú presilovú hru.
     
    29:20
    Martensson sa dokázal dostať až pred Sanforda a to vo vlastnom oslabení, ale k zakončeniu ho už domáca obrana nepustila. Na druhej strane čelil Salák pokusom od modrej čiary, najskôr z hokejky Kronwalla, krátko na to i Gorochova.
     
    30:17
    Hostia v plnom počte, je za nami prvá polovica riadneho hracieho času.
     
    30:55
    Hra prerušená po zakázanom uvoľnení hostí.
     
    33:00
    Hra sa trochu ukľudnila, sledujeme neúspešné pokusy hostí o dostanie sa do gólovej príležitosti. Najskôr Martensson hľadal svojím pasom Thoresena, ten bol však odzbrojený domácou obranou a krátko na to dopadla i Kovalčukova akcia s Ponikarovskym.
     
    34:15
    Redlihsova strela sa až k bráne nedostala, krátko na to pálil presnejšie Gorochov, ale Salák jeho pokus vyrazil. Pomer striel v druhej tretine je zatiaľ vyrovnaný, 6:6.
     
    35:05
    Alexander Salák vyrazil Petrovovu strelu a následne prikrýva puk po pokuse Galimova.
     
    35:28
    Domáci hráči si zahrajú druhú presilovú hru, na trestnú už smeruje Dinar Chafizulin za hákovanie.
     
    36:40
    Petrohrad sa aj tentokrát podarilo stráviť úvod početnej nevýhody v útočnom pásme, ale následne sa už museli brániť, keď po Holosovej delovke od modrej nepríjemne dorážali Pilotnikov a Konkov.
     
    37:48
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Domáci aj po Chafizullinovom návrate na ľad ostávali pri puku v útočnej tretine a po krásnom blafáku JEGORA AVERINA sa ujímajú vedenia. Asistencie: Sergej Pilotnikov, Jury Petrov.
     
    39:00
    Lokomotivu vedúci gól pomohol a už urputne bráni, aby sa na stave 2:1 do konca druhej časti nič nezmenilo. Dvakrát sa pokúšal o strelu Kovalčuk, ale oba jeho pokusy boli zblokované.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po druhej tretine tak domáci vyhrávajú 2:1, ale o osude tohto zápasu ešte rozhodnuté nie je a určite to budú mať v poslednej dvadsaťminútovke hráči Lokomotivu veľmi ťažké. Tretia tretina začne približne 15:32.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:05
    V úvode mohol domácich poslať do vedenia o dva góly Apalkov, ale trestuhodne minul odkrytú bránu. Na druhej strane musel Sanford zasahovať proti strele obrancu Dallmana.
     
    42:45
    Petrohrad bol dlhšiu dobu v útočnom pásme, ale k strele sa nedostal. Na druhej strane pálil Holos a po jeho strele sa pokúšal o dorážku Plotnikov, pred ktorým radšej Salák prikrýval puk.
     
    43:40
    Hostia sa dostali do tlaku, keď pálili Červenka a Chafizullin. Po Kovalčukovej nepresnej strele však stratili pásmo a dopredu išli domáci, ich akcia však skončila pre postavenie mimo hru.
     
    44:09
    Domáci Ilja Gorochov dostáva trest za krosček, uvidíme presilovú hru hostí.
     
    45:00
    Obrovský tlak Petrohradu, Sanford však pokusy Kovalčuka a Thoresena kryje.
     
    45:55
    Znovu bol v obrovskej šanci Patrick Thoresen, ale ani tentokrát Sanforda neprekonal. Krátko po ňom pálil nepresne Čudinov.
     
    46:09
    Domáci v plnom počte.
     
    46:50
    Hráči SKA pokračovali v ofenzívnej kombinácii aj po vyrovnaní pomeru síl na ľade, ale k strele sa už nedostali a nakoniec sa domácim predsa len podarilo získať puk a ukľudniť hru.
     
    47:30
    Lokomotiv si však puk dlho neužil a po Redlihsovom nahodení ho znovu získali hostia.
     
    49:11
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    SERGEJ PLOTNIKOV sa odhodlal k strele spoza kruhov, ktorá nakoniec končí v Salákovej sieti a domáci sa dostávajú do vedenia 3:1. Asistencia: Jury Petrov.
     
    50:03
    Domáci pekne kombinovali v útočnom pásme, k strele sa však nedostali a dopredu mohli ísť hostia. Po zblokovanej strele sa však puk dotkol ochrannej siete a hra sa prerušuje.
     
    52:00
    Veľké šance na oboch stranách. Po Galimovej strelke od modrej sa dostal k dorážke Vasiljev a krátko na to i Kronwall. Na druhej strane pálili Tichonov a následne Čudinov, ktorého strelu ešte dorážal Chafizullin.
     
    52:30
    Makarov vyskúšal pozornosť Sanforda, Ljubuškin na druhej strane prevetral pre zmenu Saláka.
     
    52:43
    Michail Pašnin dostáva trest za vrazenie na mantinel a v početnej výhode si tak zahrajú hosťujúci hráči.
     
    52:43
    Oddychový čas hostí.
     
    53:50
    Čerbvenka najskôr namieril len do Sanfordovho betónu, Thoresenova následná strela bola domácim gólmanom vyrazená do rohu klziska.
     
    54:43
    Pašnin sa vracia na ľad, ale Petrohrad stále kombinuje v obrannom pásme domácich.
     
    55:39
    Domácej obrane sa konečne podarilo získať puk na svoje hokejky, ale ich akcia nemala dlhé trvanie, pretože skončila ofsajdom.
     
    57:00
    Salák vyráža pekný pokus Petrova, ktorý pálil z medzikružia.
     
    57:45
    Domáca akcia bola prerušená pre ofsajd, ale napriek tomu sa bude vhadzovať pred Sanfordom. Hostia na to ihneď reagujú, odvolávajú gólmana a skúsia tak šťastie v šestici.
     
    58:06
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Hosťom risk s odvolaním gólmana nevyšiel a o osude dnešného zápasu rozhoduje svojou strelou zo stredného pásma do prázdnej brány SERGEJ KONKOV. Asistencia: Emil Galimov.
     
    59:05
    Hra prerušená po zakázanom uvoľnení domácich. Dnešné stretnutie, ktoré sleduje 9000 divákov sa už v poslednej minúte len dohráva a je jasné, že Lokomotiv sa ujme vedenia 2:1 na zápasy.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Napriek tomu, že pomer striel bol dnes vyrovnaný, 34:34, z jasného víťazstva 4:1 sa tešia domáci hráči, ktorí sa tak ujímajú vedenia v sérii, 2:1 na zápasy. Štvrtý duel je na programe už zajtra.

    Odo mňa je to pre dnes všetko, lúčim sa s Vami a prajem príjemný zvyšok víkendu.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 25. Kartajev (Konkov, Platt), 38. Averin (Pilotnikov, Petrov), 50. Plotnikov (Petrov), 59. Konkov (Galimov) – 27. Červenka (Martensson, Thoresen)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Kronwall, Jakovlev, Ljubuškin, Vasiljev, Višnevsky, Holos, Pašnin, Gorochov – Plotnikov, Averin, Apalkov – Redlihs, Platt, Sprukts – Konkov, Galimov, Kartajev – Černikov, Petrov, Kapustin
    SKA Petrohrad: Salák (Ježov) – Alexandrov, Dallman, Čudinov, Semenov, Rjasensky, Chafizullin, Judin – Thoresen, Martensson, Červenka – Kovalčuk, Ponikarovsky, Kablukov – Šipačjov, Makarov, Tichonov – Malyšev, Kučerjavneko, Sigarjov – Barabanov

    Rozhodca: Kulakov, Anisimov – Zacharenkov, Sadovnikov