Boston – Florida 4:1 (kon.) | NJ Devils – Detroit 4:3 (kon.) | Columbus – Dallas 4:2 (kon.)
St. Louis – Tampa Bay 4:2 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Chicago – Colorado 2:4 (kon.)
Winnipeg – NY Islanders 2:3 (po pr.) | Arizona – Vancouver 1:0 (kon.) | Edmonton – Ottawa 3:2 (kon.)
San Jose – Carolina 2:3 (po pr.)
koniec
Columbus Blue Jackets
4:2 (3:0, 0:0,1:2)
Dallas Stars
cz Streda 05.03.2014, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Johansen nastřelil břevno prázdné brány!
     
    58:58
    Trenér Dallasu Lindy Ruff si bere oddechový čas.
     
    58:51
    Stars do dostali do několik velice dobrých zakončení, ale ani jedna ze střel hostujících neskončila za zády Bobrovského!
     
    58:19
    Ellis je na střídačce, a Dallas to zkouší v šesti!
     
    55:53
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets se dostali do svého útočného pásma a Prout nahodil puk za bránu, kde si jej přebral ARTEM ANISIMOV, jenž s kotoučem vybruslil až před bránu Stars, odkud poslal puk do brány Dallasu. Asistence: Dalton Prout, Marián Gáborík.
     
    55:14
    Tak tohle byl možná zlomový okamžik utkání! Mueller dokázal vybojovat puk na levé straně a následně poslal přihrávku na pravou stranu, kde byl zcela volný Ja. Benn, kterého však znovu vychytal Bobrovsky.
     
    49:12
    Tak to byla obrovská šance Stars! Domácí obrana udělala velkou chybu a puk se nakonec dostal mezi kruhy k Ja. Bennovi, jenž však svou střelou trefil před sebou ležícího hráče domácích.
     
    43:44
    Do vzájemné potyčky se dostali Dillon a Umberger, a oba hráči si tak posedí pět minuty na trestné lavici za bitku.
     
    43:22
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak tohle bude ještě hodně zajímavé! Stars zavezli puk do útočného pásma, kde nakonec nahodil puk na bránu Columbusu Gonchar a jeho nahození tečoval ještě svou holí TREVOR DALEY a puk následně zamířil přesně k levé tyči Bobrovského brány. Asistence: Sergei Gonchar, Erik Cole.
     
    41:40
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají přesilovou hru! Whitney dostal puk na pravou stranu, odkud vystřelil směrem na Bobrovského, který však vyrazil puk přímo na ALEXE GOLIGSKÉHO, jenž vstřeluje kontaktní branku Dallasu. Asistence: Ray Whitney, Jamie Benn.
     
    40:30
    Matt Calvert (CBJ) podrazil v útočném pásmu Columbusu Eakina, a tak je domácí útočník poslán na dvě minuty za podražení na trestnou lavici.
     
    36:55
    Daley nahodil puk před bránu, kde se nakonec dostal na hůl Colea, jenž svou dorážkou netrefil domácí bránu jen o pár centimetrů!
     
    35:30
    Stars budou nakonec hrát přesilovou hru, protože je na dvě minuty za hrubost vyloučen Nathan Horton (CBJ).
     
    35:06
    Goligoski dokázal zachytit puk na modré čáre a následně chtěl přihrát na pravou stranu Eakinovi, před kterým zívala již zcela prázdná brána, ale hostující útočník v ten nejdůležitější okamžik netrefil kotouč!
     
    23:45
    Dallas však pokračoval ve svém náporu a Garbutt našel svou přihrávkou skvěle najíždějícího Jordieho Benna, jenž měl na svou střelu dostatek prostoru, ale hostující obránce trefil přesně střed brány.
     
    20:09
    Ihned po buly se dostali do velice zajímavé pozice Calvert a MacKenzie, když první jmenovaný adresoval svou přihrávku na svého spoluhráče, ale ten byl skvěle pokryt hostující obranou.
     
    19:05
    Stars ujížděli dva na jednoho a Eakin možná poslal puk na Jamieho Benna již do velkého úhlu, protože hostující kapitán už nedokázal vyzrát na Bobrovského.
     
    16:58
    Antoine Roussel (DAL) je nakonec vyloučen na dvě minuty za sekání. Nutno však dodat, že tento faul hostujícího útočníka byl zcela zbytečný, protože se jej hráč Dallasu dopustil v útočném pásmu.
     
    15:00
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets využívají přesilovou hru! Johnson nahrál na levou stranu Umbergerovi, jehož střelu vyrazil Ellis před sebe na hůl Eakina, který však poslal puk přímo na hůl ARTEMA ANISIMOVA, jenž už neměl problém vstřelit puk do odkryté brány Dallasu. Bez asistence.
     
    13:51
    Na trestnou lavici je poslán na dvě minuty za držení Ryan Garbutt (DAL), a tak budou hrát Blue Jackets svou první přesilovou hru v utkání.
     
    11:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dubinsky se pokusil zavézt puk do útočného pásma, kde však domácímu útočníkovi ujel puk přímo na hůl Gonchara, ale hostující obránce trochu nešťastně přišťouchnul kotouč na R.J. UMBERGERA, jenž byl zcela volný mezi kruhy a následně poslal puk k levé tyči Ellisovy brány. Asistence: Brandon Dubinsky, James Wisniewski.
     
    06:10
    Blue Jackets ujeli do dalšího úniku dvou an jednoho, když celou situaci řešil Calvert svou střelou, která jen těsně minula bránu Dallasu.
     
    04:34
    Máme tu první vyloučení v utkání, když je na dvě minuty za sekání vyloučen střelec první branky Boone Jenner (CBJ).
     
    01:14
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets založili rychlý protiútok a Johansen nahrál ihned po přejetí modré na pravou stranu BOONE JENNEROVI, jenž svou prudkou střelou trefil přesně pravý roh Ellisovy brány. Asistence: Ryan Johansen, Nathan Horton.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 2. Jenner (Johansen, Horton), 12. Umberger (Dubinsky, Wisniewski), 15. Anisimov, 56. Anisimov (Prout, Gáborík) – 42. Golgioski (Whitney, Ja. Benn), 44. Daley (Gonchar, Cole)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovsky (McElhinney) – Johnson, Savard, Wisniewski, Prout, Nikitin, Goloubef – Jenner, Johansen, Horton – Foligno, Anisimov, Gáborík – Umberger, Dubinsky, Atkinson – Calvert, MacKenzie, Letestu.
    Dallas Stars: Ellis (Lehtonen) – Goligoski, Daley, Jo. Benn, Gonchar, Rome, Dillon – Ja. Benn, Seguin, Nichuskin – Cole, Eakin, Mueller – Roussel, Fiddler, Garbutt – Whitney, Horcoff, Chiasson.

    Rozhodca: Kimmerly, Pochmara – Amell, Nowak.