Villarreal – Real Betis 1:1 (kon.) | Atlético Madrid – Real Madrid 2:2 (kon.) | Sevilla – Sociedad 1:0 (kon.)
Barcelona – Almería 4:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Valencia 1:0 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
1:0 (0:0)
Valencia CF
Nedeľa 02.03.2014, 21:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    S Rayom to vyzerá veľmi biedne. V Primere Division sa môže udržať len za heroických výkonoch, na nezostupové miesto totiž stráca stále 6 bodov a do karát tímu nezahrali nevydarené ostatné dva zápasy.
     
    Na Barcelone sa nič iné robiť nedalo ako prijať trpkú porážku, ale prehra doma so Sevillou a opäť na nulu nebolo nič príjemné. Aj preto je situácia so záchranou možno už len v rovine teórie. Veď tímu sa nedarí a strelecká potencia je na bode mrazu.
     
    Pozitívne je aspoň to, že do hry by sa mohol po dlhom čase vrátiť José Carlos, pretože už trénoval zo spoluhráčmi. Doposiaľ odohral len 35 minút v tejto sezóne a možno aj jeho návrat by mohol byť stmeľovacím prostriedkom.
     
    Valencia je na tom perfektne, dobrými výsledkami sa postupne šplhá hore a už je na 9. mieste. Šesť duelov za sebou sa Netopieri ani raz nemuseli skloniť pred svojim súperom a to hrali aj na slávnom Nou Campe. Obrana však nie je najsilnejšia stránka Valencie, doposiaľ je v prvej dvanástke mužstiev na tom horšie len Sevilla a Osasuna.
     
    Valencia bojuje o poháre i naďalej urputne, stále však stráca na San Sebastian ešte 8 bodov. Pozitívne je aspoň to, že ďalej cez Dynamo Kyjev postúpila v rámci Európskej ligy. Čosi podobné by Netopiere iste privítali aj v budúcej sezóne, avšak musia ešte pridať.
     
    Káder by mal byť na strane hostí kompletný, výrazné zmeny na pozíciách sa zrejme čakať nebudú. Favorit je jasný, duel, ktorý začína od 21.00 by mala opanovať Valencia.
     
    -25
    Úvodné zostavy:

    Rayo Vallecano: Ruben – Roman Triguero, Rat, Alejandro Galvez, Ze Castro, Saul Nunez, Trashorras (K), Falqué, Rochina, Larrivey, Alberto Bueno.

    Valencia CF: Diego Alves (K) – Barragan, Senderos, Mathieu, Bernat, Keita, Michel, Portugues, Feghouli, Paco Alcacer, Vargas..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Výkop mali hráči Valencie.
     
    3
    Domáci hrajú tradične v bielych dresoch s červeným pruhom a hostia celí v oranžovom.
     
    6
    Hlavným rozhodcom zápasu je Jesus Gil.
     
    7
    Hrá sa zatiaľ vyrovnaný priebeh, Vargas sa v prvom náznaku do šance nedostal, pretože ho obrana rýchlo zblokovala.
     
    8
    V dnešnom dueli sa hrá o veľa, hlavne domáci vedia, že každá strata bodov môže znamenať jednu nohu v Segunde Division.
     
    10
    Domáci sa tiež do šance v prvej nádeji nedostali, pretože sa pískal ofsajd Larriveya.
     
    11
    Očakávame množstvo súbojov, ale fanúšikovia by sa iste nehnevali, ak by padlo aj gólový rekord. Najmä tí nezainteresovaní.
     
    12
    Priamy kop Vargasa sa neskončil slávne, mieril loptu vysoko nad hlavy hráčov, takže skončila kdesi na tribúne.
     
    13
    Veľmi pekný center z ľavej strane od Ze Castra mieril hlavičkou Rochina tesne nad bránu! Alves teda nemusel zasahovať, no vyzeralo to nebezpečne.
     
    14
    Vargas bol ale na druhej strane veľmi blízku ku gólu, center z ľavej strane mieril z prvej Alcacer jemným tečom do brvna, Chilan potom v páde pred prázdnou bránou poslal loptu vysoko nad.
     
    16
    Predchádzajúca akcia teda volala po góle ako hrom, Ruben mal šťastie, pretože na kolenách gólu nemal šancu zabrániť. Rayo prežilo a môže hrať relatívne v pohode.
     
    17
    Je to ale zároveň výstraha, že len tak ľahko sa rýchli hostia brániť nebudú, Netopiere lietajú okolo vápna od začiatku a majú viac z hry.
     
    18
    Favoritom Valencia v dnešnom zápase určite je, takmer to už potvrdila aj gólom, ale zabudnúť nemožno ani na šancu Raya. Hlavička Rochinu tiež nemala od dokonalosti ďaleko.
     
    19
    Konštrukcia brány sa triasla aj na Alvesovej svätyni! Krásnu loptu doprava dostal Arrivey, unikal obrane veľmi rýchlo a z prvej mieril do žrde! Prudkú loptu tak opäť zastavila tyč a nie sieť.
     
    20
    Na vyložené šance je to teda 1:1, no škoda, že gól ani v jednom prípade ešte nepadol.
     
    20
    Tito Triguero videl za faul na prenikajúceho Vargasa žltú kartu ako prvý v zápase.
     
    23
    Alcacer z ponúknutého priameho kopu mieril technickou strelou tesne vedľa! Brankár Ruben ostal ako prikovaný a nemal by šancu.
     
    24
    Gólovými možnosťami sa to len tak hemží, hoci pred zápasom by málokto očakával výrazne ofenzívny priebeh. V prvej dvadsaťminútovke sme však videli veľmi pekné šance na skórovanie, chýbal ešte finálny moment.
     
    25
    Larrivey tentoraz vo vápne nemal najlepšiu pozíciu na strelu, no predsa len sa o ňu pokúsil. Mieril však len do spleti tiel a preto nemal Alves žiadnu prácu.
     
    26
    Pripomíname ale, že už dvakrát sme dnes videli nastrelenie konštrukcie brány, preto je možno len otázkou šťastia hlavne, kedy sa podarí niektorému tímu opäť vybojovať gólovku.
     
    28
    Obrana Raya však až na ten malý moment bráni pozorne, čosi podobné sa dá povedať aj o Netopieroch. Aj preto sme ešte gól nevideli, ale ofenzívne chúťky mančaftom uprieť nemožno.
     
    29
    Na naše prekvapenie však lopty do pokutového územia hostí padajú veľmi často, okrem jednej situácie však bez priameho zakončenia.
     
    30
    Arrivey je najaktívnejším hráčom domácich a teraz sa po odrazenej lopte dostal k strele z hranice vápna. Technickou placírkou mieril len tesne vedľa žrde!
     
    31
    Na tú istú stranu mieril svoju šancu aj spred niekoľkých minút, keď trafil žrď, tentoraz mu chýbalo ešte viac ku gólu, ale znova to bolo veľmi nebezpečné.
     
    32
    Ak si uvedomíme možnosti tímov na góly, je to úplne vyrovnané, aj dianie na ihrisku podlieha kritériu, že navrch nemá výrazne ani jeden celok.
     
    34
    Ďalšia krížna strela z pravej strany a opäť tesne vedľa! Po chybe Alvesa pri odkope mieril nebezpečne Bueno!
     
    35
    Portugues si vyslúžil žltú za faul v strede poľa.
     
    36
    Spočiatku sa Valencia snažila o držanie lopty vo svojej moci a hrozila pred bránou viac, ale prvé náznaky osmelili aj Rayo a postupne hru vyrovnalo. Aj preto sme videli dobré šance aj od domácich hráčov.
     
    37
    Larrivey sa opäť ocitol v dobrej pozícii na skórovanie, ale zase tomu čosi chýbalo. Nikto sa nemal na center do ohňa a preto koníčkom hlavou mieril zaujímavo, ale vedľa.
     
    38
    V každom prípade sa misky váh mierne prevažujú na stranu Raya, ktoré si vypracováva v priemere jednu šancu asi za 7-10 minút.
     
    40
    Lopty lietajú hlavne na pravú stranu, kde operuje aktívny Larrivey, veľké problémy tam s ním majú hráči hostí. Už neraz z toho bola aj zaujímavá šanca.
     
    41
    Snahu uprieť Rayu nemožno, ale blíži sa koniec prvého dejstva a predsa len zrejme nemá dostatočnú kvalitu na to, aby ešte aspoň raz v prvom polčase výrazne podkúrilo súperovi.
     
    42
    Protagonisti sa v tomto zápase už príliš nikam neponáhľajú a akoby čakali na polčasový hvizd.
     
    43
    Bernat musel center tentoraz z ľavej strany odvrátiť krkolomnou hlavičkou na rohový kop. Už už tam číhal Rochina.
     
    44
    Z rohu ale nezapršalo a preto sa Alves nemal k tomu, aby zasahoval proti nejakej nepríjemnej strele.
     
    45
    Nehralo sa pre otrasenie Vargasa, ale mal by byť v poriadku a pokračuje sa.
     
    45+1
    Rozhodca ešte nadstavil 1 minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Vyrovnaný priebeh duelu gól nepriniesol, ale po šanciach Alcacera do brvna a Larriveya do žrde sa skóre pokojne meniť mohlo. Viac práce mal určite hosťujúci Alves v bráne, ale neinkasoval on ani jeho náprotivok a preto sa do kabín ide bez gólov.
     
    Ten druhý začne približne od 22:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Po zmene strán vykopávalo Vallecano.
     
    48
    Ani jeden tréner nesiahol po zmene v zostave, hráme teda bezo zmien.
     
    51
    Saul Nunez videl za faul žltú kartu.
     
    52
    Ruben musel von z brány po akcii Vargasa, stihol tak loptu skrotiť skôr, ako prišla nebezpečná strela a preto podržal spoluhráčov.
     
    53
    Stále čakáme na úvodný gól v zápase, verme, že tímy si nechali streleckú presnú mušku do druhého dejstva.
     
    54
    Valencia vybojovala priamy kop, Michel mieril prudko z diaľky len tesne vedľa!
     
    55
    Keďže sa lopta odrazila potom do bočnej siete, vyzeralo to, že sa Rayo ujalo vedenia. Divákom chvíľu trvalo, kým si to uvedomili.
     
    56
    Priamy kop zahrávalo aj Rayo, Galvez vyslal na Alvesa nepríjemnú jedovku, ktorú musel brankár vyraziť na roh!
     
    58
    Po rohovom kope mieril z druhej vlny Falqué vysoko nad a preto zo sedadiel divákov nezdvihol.
     
    59
    Jonas vystriedal v prvej zmene Netopierov Herrera.
     
    60
    Chvíľu sa nehralo pre otrasenie domáceho Tita, z ihriska odchádza na nosidlách a s bolestivou grimasou.
     
    61
    Arbilla teda nahradil v domácom drese zraneného Tita.
     
    62
    Na štadióne vládne fantastická atmosféra aj keď je stav bezgólový. Stále o ničom nie je rozhodnuté a preto každá chyba môže znamenať komplikácie ako hrom.
     
    62
    Rayo Vallecano dalo gól! Z ničoho sa predsa len skóre mení! Rat poslal na zadnú žrď po skvelej kombinácii s Rochinom perfektný center, na ktorý si najvyššie vyskočil JOAQUIN LARRIVEY a presnou hlavičkou do protipohybu brankára otvára skóre!
     
    64
    Medzitým sa žltilo, za faul si kartu vyslúžil Barragan.
     
    65
    Vallecano si gól zaslúžilo, hlavne v prvom polčase bolo aktívnejším mužstvom a tým najlepším v domácom drese bol práve Larrivey. Po nastrelení žrde sa postaral aj o úvodný gól.
     
    66
    Valencia si vybojovala priamy kop z dobrej pozície, ale Ze Castro loptu odvrátil do bezpečia, takže šanca sa nekonala.
     
    67
    Valenia v útoku trochu pridala, ale boli z toho len pološance v podaní Vargasa, resp. Alcacera. Ruben s nepresnými možnosťami nemal veľa práce.
     
    68
    Hostia si však pýtali penaltu po možnej ruke, ktorú vehementne dokazoval rozhodcovi Fehouli, ale nepochodil. Stav sa nateraz meniť nebude.
     
    70
    Napriek vedeniu Raya je stále všetko otvorené a o bodoch rozhodnuté nie je.
     
    71
    Keita sa pokúšal vyrovnať strelou spoza vápna, ale mieril vysoko nad, takže menu skóre nepriniesol.
     
    72
    Araujo nahradil v tíme Valencie Portuguesa.
     
    73
    Vallecano by sa touto výhrou mohlo výrazne priblížiť k nezostupovým pozíciám, na Almeriu v súčasnosti stráca len 3 body.
     
    74
    Larrivey v zápase dohral, nahradí ho Longo.
     
    75
    Tá totiž bojuje urputne na Nou Campe, ale o jeden gól predsa len prehráva.
     
    76
    Rayo už bude zrejme takticky naťahovať čas a nikam sa neponáhľať. Ak to zvládne vzadu s chladnou hlavou, môže si pripísať mimoriadne dôležité tri body.
     
    77
    Barragan si po druhej žltej balí kufre na ihrisku, rozhodca ho po ostrom a zbytočnom faule v strede poľa vylúčil.
     
    80
    Ruben stiahol nepríjemný center Barragana do náručia poľahky, hoci mu tam clonil Vargas celkom úspešne. Šancu však gólman nepripustil.
     
    81
    Do konca duelu už veľa času neostáva a ak chce Valencia pomýšľať na body, musí vpredu výrazne pridať.
     
    82
    Trashorras si za protesty vyslúžil žltú kartu.
     
    83
    Priamy kop si však teraz vybojovali hráči Vallecana a nepríjemne prudká strela Galveza mierila presne do stredu, kde číhal pozorný Alves.
     
    84
    Vylúčenie nie je to, čo by Netopiere v tejto situácii potrebovali a vyzerá to tak, že to bola dnes posledná kvapka k trpkej príchuti z výkonu hráčov. Barragan situáciu spoluhráčom rozhodne neuľahčil.
     
    85
    Dostať druhú žltú v tomto čase, keď ešte tím potrebuje bojovať v ofenzíve je maximálne nezodpovedné, nečudovali by sme sa, ak by hráč neskôr dostal dodatočnú pokutu.
     
    86
    Pereira nahradil Vargasa v drese hostí.
     
    87
    A striedalo aj Rayo, z hry odišiel Rochina, ktorého nahradil Baena.
     
    89
    Feghouli v dobrej pozícii mieril strelou nad a pripravil tak svoj tím o možnosť vyrovnania.
     
    90
    Je to zo strany hostí veľké trápenie, najmä po inkasovanom góle a všetko ešte umocnila červená karta. Veľmi ťažko sa z toho ešte môžu v závere spamätať, bude to zrejme nad ich sily.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 3 minúty.
     
    90+2
    Zápas sa už len z povinnosti dohráva a preto je málo pravdepodobné, že ešte uvidíme gól.
     
    90+3
    Valencia hrá vabank, ale svoje akcie vpredu o jedného hráča menej len veľmi ťažko zakončí vyrovnávajúcim gólom. Plynie posledná nadstavená minúta.
     
    Koniec zápasu.
     
    Valencia dnes nemala svoj deň a od optimálneho výkonu to bolo poriadne ďaleko. Lepšie Vallecano si vydobilo po hodine hry aj vedenie, presnou hlavičkou sa prezentoval Larrivey. Potom už hru kontrolovalo a definitívu dal Barragan, ktorý sa v tíme hostí nechal vylúčiť. To cestu za dôležitými tromi bodmi uľahčilo. Dnes je to už odo mňa všetko, prajem dobrú noc. (22:49:11)

    Góly: 62. Larrivey

    Karty:   20. Tito Triguero (VAL), 51. Saul Nunez (VAL), 82. Trashorras (VAL) – 35. Portugues (VCF), 64. Barragan (VCF)   77. Barragan (VCF)


    Rayo Vallecano: Ruben – Roman Triguero, Rat, Alejandro Galvez, Ze Castro, Saul Nunez, Trashorras (K), Falqué, Rochina, Larrivey, Alberto Bueno.
    Valencia CF: Diego Alves (K) – Barragan, Senderos, Mathieu, Bernat, Keita, Michel, Portugues, Feghouli, Paco Alcacer, Vargas.

    Rozhodca: Gil – Nevado, Calvo