Hoffenheim – Wolfsburg 6:2 (kon.) | Frankfurt – Stuttgart 2:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
6:2 (4:1)
VfL Wolfsburg
Nedeľa 02.03.2014, 15:30 • Wirsol Rhein-Neckar-Arena (Sinsheim) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Markus Schmidt trápenie hostí zbytočne nenaťahoval a ukončil dnešné stretnutie. Domáci v ňom predviedli výborný organizovaný výkon a po zásluhe sa dočkali troch bodov. Gólový rozdiel je iba príjemným spríjemnením.

    Ďakujem Vám za pozornosť. (17:19:45)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Domáci predvádzajú ešte záverečné dvojstriedanie. Namiesto Johnsona a Firmina príde na záverečné sekundy Toljan a Karaman.
     
    88
    Domáci priaznivci sa už bavia, spievajú a užívajú si zvyšok zápasu. Skóre 6:2 je pre Hoffenheim dokonalým dôkazom ofenzívnej sily.
     
    86
    Hoffenheim dal gól!
    Domáci ešte Vlkom naďalej sypú soľ do otvorenej rany. Po ďalšej nádhernej kombinácii v strede ihriska predviedol ideálnu finálku Salihovič a SVEN SCHIPPLOCK šiel sám na brankára. Benaglia poľahky prekonal obstrelom z ľavej žrdi a kapitán hostí dnes bude poriadne nabrúsený. Defenzíva štvorka pred ním v tomto zápase absolútne vyhorela.
     
    85
    Áno, určite to bolo ešte pred pokutovým kopom, pretože v zápätí odchádza ofenzívny Ivan Perišič a na jeho miesto naskočí Ochs.
     
    84
    Tuším, že to striedanie prišlo ešte pred penaltou, pretože za daného stavu by to bol nelogický ťah. Každopádne miesto Knocheho je na trávniku Olič.
     
    82
    Hoffenheim dal gól!
    Penaltu rozohrával samozrejme SEJAD SALIHOVIČ, ktorý si poradil nesmierne rutinérsky a svoju ľavačku nám predviedol v plnej paráde. Loptu poslal nechytateľne do pravej šibenice, kam Benaglio nemohol dosiahnuť. Modrí tak konečne získavajú definitívu.
     
    81
    V ďalšej nebezpečnej koncovke sa ocitol Firmino, ktorého v poslednej chvíli nezastavil ani Trasch. Ten navyše vo vápne zasiahol jeho nohy a nasledovať bude pokutový kop! Trasch navyše musí von!
     
    80
    Domáci však mierne znervóznilo a pomerne často kazia. Na zemi zostal ležať Polanski a Hoffenheim sa tak konečne môže upokojiť.
     
    79
    De Bruyneho center však príliš dobrý nebol a na prvej žrdi ho dokázal odvrátiť pozorný Sule. Hoffenheim potrebuje podržať loptu.
     
    78
    Hostia ešte cítia nádej a po Perišičovej práci na ľavej strane sa bude kopať rohový kop. Vlci by si mali dať záležať.
     
    76
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Vlci ešte predsa len zavelili k vyrovnaniu. Ricardo Rodriguez na ľavej strane vysunul De Bruyneho, ktorý vnikol do vápna, odkiaľ po zemi prihrával presne na nohu nabiehajúceho IVANA PERIŠIČA. Ten si v sklze poradil rutinérsky, keď z piatich metrov povedľa Casteelsa znižuje. Ešte nemusí byť rozhodnuté!
     
    75
    Trasch sa pošmykol a nepríjemne zozadu zasiahol Salihoviča. Markus Schmidt tomu uveril a tak sme ďalšiu žltú kartu nezaznamenali.
     
    74
    Domáci už môžu šetriť svojich hráčov na ďalšie výzvy. Hoffenheim vedie o tri góly a Wolfsburg je naďalej bezradný.
     
    73
    Anthony Modeste si zaslúži odpočinok a ešte väčšmi standing ovation od domácich tribún. Na poslednú štvrťhodinu ho nahradí Sven Schipplock.
     
    72
    Na domácej strane sledujeme chystajúce sa striedanie, keď pri postrannej čiare je už pripravený Schipplock.
     
    71
    Hoffenheim sa postupom času čoraz viacej zaťahuje do zadu. Hostia to však zatiaľ nedokážu využiť a ich držanie lopty k ničomu nevedie.
     
    70
    Hostia pokračovali rohovým kopom, ktorý rozohrával dnes nevýrazný De Bruyne. Jeho center si však pokryl Polanski.

    Erik Farkaš

    Góly: 4. Firmino, 37. Sule, 39. Modeste, 43. Modeste, 82. Salihovič (pen.), 86. Schipplock – 15. Dost, 76. Perišič

    Karty:   9. Knoche (WOL), 30. Gustavo (WOL)   81. Trasch (WOL)


    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – F. Johnson, Strobl, Sule, A. Beck (C) – Rudy, Polanski – Volland, Firmino, Salihovič – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Vestergaard, Toljan, Schipplock, Karaman, Herdling, Hamad

    VfL Wolfsburg: Benaglio (C) – Trasch, Naldo, Knoche, R. Rodriguez – Luiz Gustavo, Medojevič – Arnold, De Bruyne, Perišič – Dost
    Náhradníci: Grün – Ochs, Schäfer, Klose, Caligiuri, Malanda, Olić

    Rozhodca: Markus Schmidt – W. Walz, K. Voss – M. Grafe