Everton – West Ham 1:0 (kon.) | Fulham – Chelsea 1:3 (kon.) | Hull City – Newcastle 1:4 (kon.)
Stoke City – Arsenal 1:0 (kon.) | Southampton – Liverpool 0:3 (kon.)
koniec
Fulham FC
1:3 (0:0)
Chelsea FC
Sobota 01.03.2014, 16:00 • Craven Cottage (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    87
    José Mourinho nechal vytlieskať trojgólového strelca Andrého Schurrleho. Na hraciu plochu sa v závere pozrie i David Luiz.
     
    82
    Striedajú i modrí, keď trávnik opustí strojca tretieho gólu Fernando Torres. Na jeho miesto príde zriedkavý náhradník Demba Ba.
     
    79
    Felix Magath skutočne strieda a je to tá druhá alternatíva. Karagounis ide hore a miesto mu púšťa Parker. Fulham tak bude dohrávať s tretím kapitánom.
     
    77
    José Mourinho posilňuje defenzívu. Trávnik opustí špílmacher Oscar. Na jeho miesto príde defenzívnejšie ladený stredopoliar John Obi Mikel.
     
    74
    Fulham FC dal gól!
    Holtbyho rohový kop však aspoň čiastočne útíšil hosťujúci sektor. Nemcov center od rohovej zástavky predlžoval Burn, Petr Čech nezasiahol a na zadnej žrdi sa ocitol Darren Bent. Ten zasiahol loptu iba špičkou kopačky, ale tá sa následne odrazila k JOHNOVI HEITINGOVI, ktorý ju už do odkrytej bránky dokázal dopraviť. Fulham znižuje a budeme zvedaví, či zostane iba pri tom.
     
    69
    Chelsea dala gól!
    ANDRÉ SCHURRLE kompletizuje hattrick! Dlhý výkop od Petra Čecha vo vzduchu našiel Fernanda Torresa, ktorý ustál hlavičkový súboj s Heitingom a následne vyslal nádhernú kolmicu na Schurrleho. Ten s prehľadom mazáka prestreľuje padajúceho Stekelenburga a Fulham pokračuje vo svojom páde a blíženiu sa k Championship.
     
    65
    Chelsea dala gól!
    Obydlia domácich Chalupárov sa začínajú rozpadať... Keby som mal klobúk, tak by som ho pred Hazardom sňal a snáď by som sa aj poklonil. Opäť vymyslel geniálnu prihrávku pomedzi obrancov, ktorou spoza šestnástky vysunul ANDRÉHO SCHURRLEHO. Ten si opäť počínal chladnokrvne a povedľa Stekelenburga zvyšuje na 2:0. Druhá asistencia pre Belgičana, druhý gól pre Nemca a druhá rana pre domácich Cottagers.
     
    62
    Aspoň prostredníctvom Holtbyho sa do londýnskeho derby zapojí i ďalší klub z hlavného mesta. Kmeňový hráč Tottenhamu nahradil Kasamiho.
     
    59
    Eden Hazard sa po polčasovej prestávke rozohral k parádnemu výkonu a na svoje konto si mohol pripísať už druhú asistenciu. Na ľavej strane povykrúcal Riethera a následným centrom Torresovi otvoril odkrytú polovicu bránky. Pred El Niňom však na roh odvracal Kieran Richardson. Nielen Hazard a Mourinho sa teraz držia za hlavu.
     
    52
    Chelsea dala gól!
    Blues vychádza vstup do druhej polky na výbornú a až teraz sa im podarilo zlomiť mizériu z prvého polčasu. Akcia modrých začala outovým vhadzovaním na vlastnej polovici. Ivanovič rozohral na Schurrleho, ktorý prihral na stred ihriska Hazardovi. Belgický líder hostí predviedol nádhernú dlhú loptu práve na ANDRÉHO SCHURRLEHO, ktorému už Dan Burn nestíhal a Nemec zvnútra šestnástky povedľa Stekelenburgovych nôh otvára skóre.
     
    50
    Ramires na polovici ihriska zastavil rozbehnutý protiútok Chalupárov, ktorý ťahal Sidwell. I hostia tak vidia žltú kartu.
     
    48
    Ivanovič v rohu ihriska poslal k zemi Kasamiho, ktorý sa okamžite pomstil postrčením Srba zozadu. Od Clattenburga to mal za žltú.
     
    45+2
    No tak predsa. Oscar rozohrával voľný kop z vyše dvadsiatich metrov, ktorý cez Richardsona prepadol až na Torresa. Ten si loptu dokázal spracovať a halfvolejom zo siedmich metrov sa snažil prekonať Stekelenburga. Domáci gólman však predviedol pohotový zákrok, ktorým loptu vytlačil nad brvno. Maarten tak dokázal odčiniť svoje omyly z úvodnej štvrťhodiny.
     
    35
    Ashkan Dejagah na súperovej polovici hlúpo dohral rozohrávajúceho Azpilicuetu, čo neušlo Clattenburgovej pozornosti. Ten Alžírčana odmenil žltou kartou.
     
    15
    Problémy domáceho kapitána Hangelanda sú vážnejšie než sa zdalo a po strete s Richardsonom musí striedať. Na jeho miesto príde spomínaný Burn.
     
    13
    Čo to dnes Stekelenburg stvára? Žeby to prehnal s piatkovou zábavou? Opäť príliš dlho váhal s rozohrávkou a znovu to bol Fernando Torres, ktorý pocítil silu jeho výkopu. Lopta sa však tentokrát odrazila pred neho a El Niňo mohol zakončovať v jasnej tutovke. Z piatich metrov sa pokúsil nájsť vzdialenejší roh domácej bránky, avšak mieril mimo.

    Erik Farkaš

    Góly: 74. Heitinga – 52. Schurrle, 65. Schurrle, 69. Schurrle

    Karty:   35. Dejagah (FUL), 48. Kasami (FUL) – 50. Ramires (CHE)


    Fulham FC: Stekelenburg – Riether, Hangeland (C), Heitinga, Richardson – Sidwell, Parker – Dejagah, Dempsey, Kasami – Bent
    Náhradníci: Stockdale – Riise, Kvist, Holtby, Karagounis, Rodallega, Burn

    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Matič – Schurrle, Oscar, Hazard – Torres
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, David Luiz, Lampard, Ba, Willian, Mikel

    Rozhodca: Mark Clattenburg – D. Cann, J. Collin – R. East