Kazaň – Real Betis 0:2 (kon.) | Neapol – Swansea 3:1 (kon.) | Doneck – Plzeň 1:2 (kon.)
Salzburg – Amsterdam 3:1 (kon.) | Sevilla – Maribor 2:1 (kon.) | Bazilej – Tel Aviv 3:0 (kon.)
Frankfurt – Porto 3:3 (kon.) | Razgrad – Lazio 3:3 (kon.) | Alkmaar – Liberec 1:1 (kon.)
Benfica – Solún 3:0 (kon.) | Fiorentina – Esbjerg 1:1 (kon.) | Genk – Machačkala 0:2 (kon.)
Lyon – Odesa 1:0 (kon.) | Tottenham – Dnipropetrovsk 3:1 (kon.) | Trabzonspor – Juventus 0:2 (kon.)
Valencia – D.Kyjev 0:0 (kon.)
koniec
AZ Alkmaar
1:1 (1:0)
FC Slovan Liberec
Štvrtok 27.02.2014, 21:05 • AFAS Stadion (Alkmaar) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Neuveriteľná smola zrejme Libercu zahatala cestu do osemfinále! Po rohovom kope sa lopta odrazila k Šuralovi, ktorého strelu zastavila ľavá ruka Jeffreyho Gouweleeuwa, ale penalta sa šokujúco nepískala! Následne z desiatich metrov pálil Fleišman, ktorého prízemná krížna bomba letela tesne mimo. Obrovská smola pre hostí.
     
    89
    Hostia boli nesmierne blízko k postupovému gólu! Voľný kop z vyše dvadsiatich metrov rozohrával Fleišman, ktorý výborne našiel hlavu Douglasa, ktorý loptu upratal k pravej žrdi. Alvarado však predviedol nádherný akrobatický zákrok, po torom bude nasledovať rohový kop. Dráma vrcholí!
     
    87
    Dick Advocaat ešte väčšmi posilňuje defenzívu, keď namiesto Beerensa príde Simon Poulsen. To snáď hovorí za všetko. České kluby si tento rok zaslúžia absolutórium.
     
    83
    Strelec toho vyrovnávajúceho gólu Yevhen Budnik napokon pokračovať nemôže a na jeho miesto tak prichádza Slovák Ľuboš Kolár.
     
    79
    Fernando Lewis si na trávniku príliš dlho nepobudol a už sa mu zažltilo. Po svojom šlapáku na polovici ihriska však nič iné čakať nemohol.
     
    75
    Dick Advocaat pochopiteľne reaguje na zmenu stavu a pokúsi sa okysličiť svoju ofenzívu. Namiesto Jóhanssona príde Fernando Lewis.
     
    72
    Liberec dal gól!
    Hostia sa napokon predsa len presadili a i druhý gól dnešného zápasu prichádza po rohovom kope. Ten na prvej žrdi výborne predlžoval Josef Šural a lopta si na malom vápna našla pripraveného YEVHENA BUDNIKA, ktorý pohotovo zakončil z prvej. Esteban Alvarado už zareagovať nestihol a Libercu chýba k postupu ešte jeden gól!
     
    70
    Hostia následne striedajú, keď hraciu plochu opustí snažiaci sa Marek Jarolím. Na jeho miesto príde Jiří Pimpara.
     
    69
    Následne sa do veľkej príležitosti dostali i domáci. Dlhá lopta od Gudelja prepadla až k Viktorovi Elmovi, ktorý si poradil i s brániacim Rajnochom, no svoju bombu z desiatich metrov poslal iba na pripraveného Hrošša, ktorý jeho pokus dokázal vyraziť do strany.
     
    68
    Yevhen Budnik pri postrannej čiare nepríjemne zasiahol Gudmundssona a jeho krajan Boyko ho zato odmenil žltou kartou.
     
    63
    Kováč prihrával do behu unikajúcemu Šuralovi, ktorého však lakťom zastavil kapitán Viergever. U hlavného rozhodcu to domáci líder „neukecal" a takisto vidí žltú kartu.
     
    57
    Krátko nato však už Alvarado zasahovať musel a Slovan naďalej prikladá pod kotol. Na pravej strane si prebral loptu Rybalka, ktorý si ju následne naviedol na stred ihriska a opäť z nejakých dvadsiatich metrov vypálil pod brvno. Alvarado však predviedol efektnú robinzonádu, ktorou hosťujúci pokus vytlačil nad brvno.
     
    56
    Hostia pokračujú v aktívnom druhom polčase a takmer sa už dostali k vyrovnaniu. Výbornú akciu rozbehol Fleišman s Jarolímom a po pätičke druhého menovaného sa k strele z dvadsiatich metrov odhodlal Pavelka. Jeho bomba však tesne minula ľavý horný roh Alvaradovej svätyne.
     
    48
    Jeffrey Gouweleeuw v ostrom hlavičkovom súboji nepríjemne zasiahol Brudnika, ktorý sa s bolestivou grimasou ocitol na trávniku. Ukrajinský arbiter to celé ohodnotil žltou kartou.
     
    44
    Viergeverovu kolmicu na Gudmundssona zastavil Coufal rukou a Sergiy Boyko siahol v krátkom slede opäť do pravej kapsičky.
     
    41
    Josef Šural si pri útočnej aktivite v súperovej šestnástke pomáhal nedovolene, ale žltá karta nasledovala až po jeho protestoch. Reijnen tomu skutočne hodne pridal.
     
    31
    Djika Douglas sa skutočne dostáva na trávnik už po polhodine hry. Nie je to však z výkonnostných dôvodov, keďže Frýdek po jednom zo vzdušných súbojov hlási zdravotné problémy.
     
    22
    Hostia sa takmer okamžite postarali o vyrovnanie! Na Frýdekov center si ideálne nabehol Rybalka, ktorý zvnútra šestnástky pálil volejom k ľavej žrdi. Gólman Alvarado dostal loptu do protipohybu, no napriek tomu dokázal pohotovým zákrokom zareagovať a naďalej si tak drží nulu.
     
    19
    Alkmaar dal gól!
    Hostia pri bránení rohového kopu absolútne prepadli a už opäť prehrávajú. Od rohovej zástavky centroval Gudelj, ktorý dokonale našiel kapitána NICKA VIERGEVERA. Ten naskakoval nejakých sedem metrov od bránky úplne osamotený a hlavičkou k pravej žrdi otvára skóre dnešného stretnutia. Dezorientovaná obrana modrých sa príliš nevyznamenala.
     
    16
    Domácim sa vpredu konečne podarilo niečo vymyslieť a takmer sme sa dočkali prvého gólu. Na pravej strane sa po Beerensovom vysunutí dostal k centru Reijnen a po jeho prízemnej lopte sa z desiatich metrov do lopty oprel Aron Jóhannsson. Jeho delovka však letela tesne mimo. Hroššo by asi zostal bez nároku na zákrok.

    Erik Farkaš

    Góly: 19. Viergever – 72. Budnik

    Karty:   48. Gouweleeuw (ALK), 63. Viergever (ALK), 79. Lewis (ALK) – 41. Šural (LIB), 44. Coufal (LIB), 68. Budnik (LIB)


    AZ Alkmaar: Alvarado – Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever (C) – Gudelj, Ortiz, Elm – Beerens, Jóhannsson, Gudmundsson
    Náhradníci: De Winter – Johansson, Gorter, S. Poulsen, Henriksen, Berghuis, Lewis

    FC Slovan Liberec: Hroššo – Coufal, Kováč (C), Rajnoch, Fleišman – Pavelka, Rybalka – Šural, Jarolím, Frýdek – Budnik
    Náhradníci: Kovář – Karišik, Pimpara, Pokorný, Douglas, Kolár, Novotný

    Rozhodca: Sergiy Boyko – E. Aranovskiy, A. Abdula – O. Voytyuk