Košice – Prešov 3:2 (kon.) | R. Sobota – Ružiná 4:0 (kon.) | Vlašim – Štěchovice 3:1 (kon.)
Trnava – Frýdek-Místek 5:0 (kon.) | Senica – Karviná 0:2 (kon.) | Trenčín – Dubnica 2:0 (kon.)
Žilina – Almaty 0:1 (kon.)
koniec
MFK Košice
3:2 (2:0)
FC TATRAN Prešov
Sobota 22.02.2014, 11:00 • Národné tréningové centrum, Poprad • Prípravný zápas
     
    90
    Prešov dal gól!
    Prešovčania dokázali v závere tohto zápasu znížiť náskok Košíc na jeden gól po skvelej prihrávkovej kombinácii. Na pravej strane sa k lopte dostal Katona, ten svojou skvelou prihrávkou našiel osamoteného MIROSLAVA POLIAČEKA, ktorý svojou strelou pridal aj konečnému výsledku derby nádych.
     
    78
    Po fantastickej krátkej prihrávke z ľavej strany od Leška sa k lopte v centrálnej časti dostal Belejík, no jemu lopta z nôh odskočila a jeho zakončenie smerovalo len za postrannú čiaru.
     
    77
    Talian si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď tentokrát po strele z pravej strany od Gálla skvele zasiahol svojimi rukami!
     
    75
    Po peknom centri z ľavej strany od Leška sa k lopte pred košickou bránou dostal pozorný Jonec, ktorý upokojuje tempo hry. Následne však gólman Ružinský padá na trávnik a musí byť ošetrovaný!
     
    73
    Po peknom centri z rohového kopu na pravej strane od Pačindu sa k odrazenej lopte dostal Dordevič, no ten svojimi nožničkami netrafil priestor prešovskej svätyne!
     
    67
    Po pekne načasovanej prihrávke z ľavej strany od Leška sa k lopte pred gólmanom Ružinským dostal Belejík, no jeho nedôrazná strela z otočky smerovala len do stredu košickej brány.
     
    64
    Košičania posielajú na trávnik ďalšie striedanie. Namiesto Bašistu nastupuje do hry oddýchnutý Michal Jonec.
     
    63
    Belejík bol tentokrát v strede ihriska nepríjemne faulovaný Košičanom Bašistom, ktorý za svoj brutálny zákrok obdržal žltú kartu.
     
    60
    Košický tréner poslal na trávnik dvojstriedanie. Do košickej brány nastúpil gólman Matúš Ružinský a do hry namiesto Viazanka oddýchnutý Pačinda.
     
    60
    Bajer zvolil priamu strelu z priameho kopu, no gólman Talian bol v strehu, skvele sa hodil na pravú stranu a loptu vyrazil do bezpečia!
     
    59
    Lukáš Bajer sa rýchlo presúval cez stred a napokon bol tvrdo faulovaný. Košičania majú teda k dispozícii priam kop vo vzdialenosti približne 20 metrov, ktorý odchádza zahrávať spomínaný Bajer!
     
    52
    Belejík sa rýchlo presúval cez stred, následne k nemu rýchlo dostúpil Korijkov, ktorý ho od lopty čisto odstavil. Belejík síce obetavo spadol na trávnik, no ďalšia penalta nariadená nebude.
     
    50
    Košický hráč Gáll obdržal za zbytočne tvrdý zákrok na jedného z Prešovčanov jasnú žltú kartu, po ktorom sa zapájal aj do potýčky.
     
    49
    Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Leška sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Belejík, no jeho prízemná strela skončila len v moci pozorného gólmana Tofiloskeho, ktorý upokojil tempo hry.
     
    48
    Prešov dal gól!
    Prešovčania dokázali skórovať z pokutového kopu! MIROSLAV POLIAČEK svojou peknou strelou umiestnenou do ľavej časti košickej brány bez problémov skóroval. Tofiloski nemal šancu na úspešný zákrok, keďže sa hodil na pravú stranu.
     
    47
    Po tvrdom faule gólmana Tofiloskeho na Poliačeka je nariadený pokutový kop! Tofiloski obdržal aj žltú kartu, keď svojho súpera v samostatnom úniku zneškodnil.
     
    46
    Košice dali gól!
    Košičania pridávajú v poradí už svoj tretí gól hneď v úvode druhého polčasu. Po peknom centri z pravej strany od Haskiča sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal JOZEF SKVAŠÍK, ktorý svojou delovkou nedal Talianovi žiadnu šancu.
     
    39
    Novák zahral tento priamy kop z ľavej strany veľmi pekným centrom do stredu prešovskej brány, kde sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Dordevič, no ten trafil len pozorného Taliana, ktorému lopta síce vypadla, no následne ju zachytil vo svojom náručí.
     
    33
    Po nekompromisnom faule prešovského kapitána na Košičana Bukatu vidíme prvú žltú kartu v tomto zápase. Petráš však hneď obetavo išiel pomôcť Bukatovi, ktorý mal pravdepodobne vybitý dych.
     
    31
    Z pravej strany nadvakrát nekompromisne zakončoval Ján Novák, no jeho delovky skončili zblokované len do bezpečia ku gólmanovi Talianovi. Následne útočia Prešovčania.
     
    29
    Košice dali gól!
    Košickí futbalisti sa po peknej útočnej akcii dostávajú do dvojgólového vedenia! Po skvelej a síce zblokovanej strieľanej prihrávke od Dordeviča z ľavej strany sa pred gólmanom Talianom najlepšie zorientoval OUMAR DIABY, ktorý v sklze zasunul loptu za chrbát prešovského gólmana.
     
    21
    Košičania mali pred sebou ďalšie skvelé prečíslenie, no ani tentokrát si nerozumeli! Po nepresnej prihrávke od Bukatu na Nováka sa k lopte dostal pozorný Hatok, ktorý odkopol loptu do bezpečia.
     
    18
    Viazanko zakončoval z pravej strany, no jeho strelu jeden z prešovských obrancov zblokoval pred gólmana Taliana. Ten bol dobre napádaný Diabym, no na tretíkrát napokon dokázal loptu zachytiť vo svojom náručí.
     
    17
    Gólman Talian si na svoje konto pripísal pekný zákrok, keď po tvrdej prízemnej strele od Viazanka z tesnej blízkosti na pravej strane vystihol smer lopty a svojimi rukami ju vyrazil mimo svojho bránkoviska.
     
    13
    Košice dali gól!
    Košičania mali k dispozícii priamy kop vo vzdialenosti približne 23 metrov, mierne vľavo, ktorý odišiel zahrávať Novák. Ten poslal pekne rotujúci center k vzdialenejšej žrdi prešovskej brány, kde sa najlepšie zorientoval LAZAR DORDEVIČ a ten svojou hlavičkou nedal Talianovi žiadnu šancu.
     
    7
    Po skvelom centri z rohového kopu od Nováka sa k hlavičkovému zakončeniu v centrálnej časti dostal Diaby, no jeho projektil trafil len pravú žŕdku prešovskej brány!
     
    5
    Po skvelom centri z pravej strany od Nováka sa k zakončeniu na hranici prešovského pokutového územia v ľavej časti dostal Bajer, no jeho volejová delovka smerovala len tesne vedľa prešovskej brány.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC TATRAN Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 13. Dordevič, 29. Diaby, 46. Skvašík – 48. Poliaček (pen.), 90. Poliaček

    Karty:   47. Tofiloski (KOS), 50. Gáll (KOS), 63. Bašista (KOS) – 33. Petráš (PRE)


    MFK Košice: Tofiloski (60. Ružinský) – Kavka, Bašista, Sekulič, Viazanko, Bukata, Šinglár, Bajer, Dordevič, DIaby, Novák
    Náhradníci: Ružinský – Skvašík, Korijkov, Urban, Huk, Haskič, Gáll, Jonec, Pačinda

    FC TATRAN Prešov: Talian – Hatok, Jacko, Petráš ("K"), Papaj, Dzúrik, Lipták, Katona, Leško, Poliaček, Belejk
    Náhradníci: Barát – Zbyňovský, Makara, Bartek, Hruška, Luberda, Beneš