Košice – Prešov 3:2 (kon.) | R. Sobota – Ružiná 4:0 (kon.) | Vlašim – Štěchovice 3:1 (kon.)
Trnava – Frýdek-Místek 5:0 (kon.) | Senica – Karviná 0:2 (kon.) | Trenčín – Dubnica 2:0 (kon.)
Žilina – Almaty 0:1 (kon.)
koniec
MFK Košice
3:2 (2:0)
FC TATRAN Prešov
Sobota 22.02.2014, 11:00 • Národné tréningové centrum, Poprad • Prípravný zápas
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri ďalšom z prípravných stretnutí slovenských futbalových klubov počas zimnej ligovej prestávky!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z Národného tréningového centra v Poprade, kde proti sebe od 11:00 nastúpia tímy MFK Košice a 1. FC Tatran Prešov.

    Hráči klubu 1. FC Tatran Prešov sa po veľmi neúspešnej minulej sezóne v Corgoň lige dostali do druhej ligy, kde doposiaľ odohrali 20 zápasov vrámci jesennej časti a usadili sa na priateľnej štvrtej priečke so ziskom 38 bodov a gólovým skóre 32:15 za 12 výhier, 2 remízy a 6 prehier. Na vedúcu Podbrezovú strácajú Prešovčania doposiaľ už sedem bodov.
    Prešovčania začali svoju zimnú prípravu presne 8. januára, kedy sa trénerskej dvojici Jozef Kostelník (hlavný tréner) – Stanislav Varga na zraze hlásilo 25 hráčov (z toho 4 brankári), kvôli chorobe chýbal Peter Lipták.
    Prešovčania počas svojej zimnej prípravy odohrali už sedem prípravných zápasov, keď najskôr zdolali celok ŠK Futura Humenné jasne 3:0, no následne prehrali proti jasnému favoritovi – celku ŠK Slovan Bratislava výsledkom 1:4. Po prehre so Slovanom si Prešovčania napravili svoje chúťky výhrou proti Lokomotíve Košice v pomere 3:0. Následne si rovnakým výsledkom poradili aj s Vranovom nad Topľou, no v piatom prípravnom zápase podľahli maďarskému prvoligovému celku Diósgyӧr VTK tesne 0:2. Následne Prešovčania remízovali v Poprade proti poľskému Nowemu Saczu a v poslednom odohranom zápase zdolali Lipany jednoznačne 3:0.

    Košickí futbalisti sa po jesennej časti Corgoň ligy (19 odohraných zápasov) usadili na priebežnej deviatej priečke s 25 bodmi a gólovým skóre 26:27 za 7 výhier, 4 remízy a 8 prehier. Na aktuálneho lídra – Slovan Bratislava strácajú Košičania doposiaľ už 17 bodov.
    Košičania odohrali počas svojej zimnej prípravy už deväť prípravných stretnutí, keď sa najskôr predviedli proti štvrtoligovému celku Vyšné Opátske, ktoré zdolali 2:0. Košičania sa následne predviedli na umelej tráve v Rimavskej Sobote, kde však prehrali 0:1. V ďalšom zápase si poradili s celkom MFK Tatran Liptovský Mikuláš jasne 3:0. Následne Košičania odcestovali na sústredenie do Turecka, kde odohrali štyri zápasy, keď ich najskôr zdolal ruský FC Tom Tomsk 2:0, následne remízovali s Baníkom Ostrava 1:1, do tretice vyhrali proti poľskému Ruch Chorzów 2:1 a napokon prehrali proti rakúskemu FC Liefering tesne 1:2. Posledný dvojzápas odohrali Košičania proti maďarskému DVTK Diósgyör, keď najskôr prehrali 1:2 a v súboji rezervných tímov Košičania vyhrali tesne 2:1. Dnešný zápas je pre Košičanov generálkou pred jarnou časťou Corgoň ligy.

    Ktorý z tímov bude v tomto poriadnom východoslovenskom derby hranom v Poprade úspešnejší?
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Bašista, Sekulič, Viazanko, Bukata, Šinglár, Bajer, Dordevič, DIaby, Novák

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Hatok, Jacko, Petráš ("K"), Papaj, Dzúrik, Lipták, Katona, Leško, Poliaček, Belejk.
     
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči:

    MFK Košice: Ružinský – Skvašík, Korijkov, Urban, Huk, Haskič, Gáll, Jonec, Pačinda

    1. FC Tatran Prešov: Barát – Zbyňovský, Makara, Bartek, Hruška, Luberda, Beneš.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V úvode prvého polčasu mali loptu pri výkope k dispozícii hráči Košíc, ktorí si ju rozohrali na vlastnú polovicu ihriska a momentálne sa snažia zaútočiť.
     
    2
    Na ľavej strane sa k lopte dostal aktívny Dordevič, no pozorný Papaj k nemu rýchlo pribehol a od lopty ho bez problémov odstavil. Následne sa snažia zaútočiť práve Prešovčania.
     
    3
    Po peknom centri z centrálnej časti od Šinglára sa k lopte na ľavej strane mohol dostať Dordevič, no napokon ju nestihol a pri postrannej čiare sa k nej dostali Prešovčania.
     
    4
    Leško sa dobre presúval po ľavej strane, no pozorný Kavka bol v strehu a loptu bez problémov zachytil na svojich kopačkách. Následe získal pre Košice autový hod pri rohovej vlajočke napravo od svätyne gólmana Tofiloskeho.
     
    5
    Po skvelom centri z pravej strany od Nováka sa k zakončeniu na hranici prešovského pokutového územia v ľavej časti dostal Bajer, no jeho volejová delovka smerovala len tesne vedľa prešovskej brány.
     
    6
    Dordevič chcel loptu z ľavej strany odcentrovať pred prešovskú bránu, no pozorný Jacko mu to nedovolil a jeho center svojim telom zblokoval na rohový kop.
     
    7
    Po skvelom centri z rohového kopu od Nováka sa k hlavičkovému zakončeniu v centrálnej časti dostal Diaby, no jeho projektil trafil len pravú žŕdku prešovskej brány!
     
    8
    Následne sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Bukata, no jeho delovku pozorný Katona zablokoval presne do náručia pozorného prešovského gólmana.
     
    9
    Prešovčania založili jeden zo svojich útokov, no aktívny Belejík si napokon nerozumel so svojim spoluhráčom Katono a pozorný Bajer túto dvojicu od lopty odstavil.
     
    10
    Leško hľadal dobrou krížnou prihrávkou z ľavej strany svojho spoluhráča Katonu na pravej strane, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Sekulič bol v strehu a loptu zachytil na svojich kopačkách.
     
    11
    Belejík sa dostal k lopte v centrálnej časti, následne k nemu pristúpil pozorný Šinglár, ktorý mu zozadu zobral loptu. Tento zákrok košického hráča bol síce na hranici faulu, no hlavný rozhodca hru ponecháva v plynulej prevádzke.
     
    12
    Gólman Tofiloski si opäť siahol na loptu, no tentokrát ju len pohodlne zachytil pri svojich kopačkách po ďalekom a nedôrazno centri od Dzúrika.
     
    13
    Košice dali gól!
    Košičania mali k dispozícii priamy kop vo vzdialenosti približne 23 metrov, mierne vľavo, ktorý odišiel zahrávať Novák. Ten poslal pekne rotujúci center k vzdialenejšej žrdi prešovskej brány, kde sa najlepšie zorientoval LAZAR DORDEVIČ a ten svojou hlavičkou nedal Talianovi žiadnu šancu.
     
    14
    Po pravom krídle sa rýchlo presúval Kavka, no pozorný Dzúrik k nemu rýchlo pristúpil a získal pre prešovský tím aspoň autový hod na vlastnej polovici ihriska.
     
    15
    Po peknom centri z pravej strany od Bajera sa k hlavičkovému zakončeniu pred prešovskou bránou dostal Novák, no jeho projektil smeroval len poriadne vedľa Talianovej svätyne.
     
    16
    Jacko sa dostal do súboja proti Kavkovi na pravej strane, no napokon bol úspešnejší Košičan Kavka, ktorý získal pre svoj tím autový hod na pravej strane neďaleko prešovskej šestnástky.
     
    17
    Gólman Talian si na svoje konto pripísal pekný zákrok, keď po tvrdej prízemnej strele od Viazanka z tesnej blízkosti na pravej strane vystihol smer lopty a svojimi rukami ju vyrazil mimo svojho bránkoviska.
     
    18
    Viazanko zakončoval z pravej strany, no jeho strelu jeden z prešovských obrancov zblokoval pred gólmana Taliana. Ten bol dobre napádaný Diabym, no na tretíkrát napokon dokázal loptu zachytiť vo svojom náručí.
     
    19
    Novák si vymieňal loptu krátkymi prihrávkami s Diabym, no napokon si mierne nerozumeli a k lopte sa dostal až gólman Talian, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    20
    Tentokrát si na loptu siahol aj košický gólman Tofiloski, no ten len zachytil nedôrazný projektil od svojho súpera Belejíka, ktorý sa snažil ohroziť svojich súperov.
     
    21
    Košičania mali pred sebou ďalšie skvelé prečíslenie, no ani tentokrát si nerozumeli! Po nepresnej prihrávke od Bukatu na Nováka sa k lopte dostal pozorný Hatok, ktorý odkopol loptu do bezpečia.
     
    22
    Prešovčania tiež pridali na ofenzívnej aktivite, no po dobrom centri z ľavej strany od Leška sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Belejík, no ten odhlavičkoval loptu len na kopačky košických hráčov.
     
    23
    Po peknom centri z pravej strany od Šinglára sa k lopte mohol dostať Diaby a aj Novák, no pozorný Papaj bol v strehu a loptu v poslednej chvíli odkopol do bezpečia.
     
    24
    Po peknom centri z väčšej vzdialenosti od Petráša sa k zakončeniu na hranici košického pokutového územia dostal Belejík, no jeho volejová delovka skončila len vysoko nad Tofiloskeho svätyňou.
     
    25
    Lopta sa momentálne nachádza v strede ihriska, kde ju majú v moci hráči Prešova. Tí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no Košičania sú zatiaľ proti a dobre sa bránia.
     
    26
    Prešovčania zovreli svojich súperov pred košickou bránou a snažili sa niečo zaujímavé vymyslieť. Po peknom centri od Katonu sa však Poliaček odhodlal ísť do sklzu a vyzerá to na menšie zranenie pravej nohy.
     
    27
    Hra je pri ošetrovaní prešovského hráča Poliačeka na krátku chvíľu prerušená. Vyzerá to však tak, že Poliaček sa pozviecha a bude pokračovať v hre.
     
    28
    Košickí obrancovia majú loptu vo svojej moci na vlastnej polovici ihriska, kde si ju veľmi dobre prihrávajú. Prešovčania sú však pozorní a napádajú rozohrávku svojich súperov.
     
    29
    Košice dali gól!
    Košickí futbalisti sa po peknej útočnej akcii dostávajú do dvojgólového vedenia! Po skvelej a síce zblokovanej strieľanej prihrávke od Dordeviča z ľavej strany sa pred gólmanom Talianom najlepšie zorientoval OUMAR DIABY, ktorý v sklze zasunul loptu za chrbát prešovského gólmana.
     
    30
    Prešovčania sa okamžite snažili odpovedať, no po nepresno centri z pravej strany od Leška sa k lopte dostal len pozorný Sekulič, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    31
    Z pravej strany nadvakrát nekompromisne zakončoval Ján Novák, no jeho delovky skončili zblokované len do bezpečia ku gólmanovi Talianovi. Následne útočia Prešovčania.
     
    32
    Kavka bojoval o loptu proti Katonovi na pravej strane, no napokon bol úspešnejší košický hráč Kavka, ktorý vybojoval pre gólmana Tofiloskeho odkop od jeho brány.
     
    33
    Po nekompromisnom faule prešovského kapitána na Košičana Bukatu vidíme prvú žltú kartu v tomto zápase. Petráš však hneď obetavo išiel pomôcť Bukatovi, ktorý mal pravdepodobne vybitý dych.
     
    34
    Košičania sú opäť pri lopte v strede ihriska a snažia sa ofenzívne presadiť. Prešovčania sú však zatiaľ pozorní a veľmi dobre sa bránia.
     
    35
    Gólman Tofiloski si aj tentokrát siahol na loptu, no len ako súčasť prihrávkovej kombinácie medzi ním a košickými obrancami. Hráči z metropoly východného Slovenska sú dnes oveľa aktívnejší.
     
    36
    Sekulič chcel loptu z ľavej strany pretlačiť krížnou prihrávkou pred prešovskú bránu, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Hatok jeho úmysel vystihol a loptu zachytil na svojich kopačkách.
     
    37
    Košičania sa pri tomto výsledku nikam neponáhľajú a snažia sa presadiť skôr dobrou kombinačnou hrou. Prešovčania sa síce dobre bránia, no v ofenzíve sú bezzubí.
     
    38
    Košičania majú k dispozícii ďalší priamy kop vo vzdialenosti približne 22 metrov vľavo, ktorý odíde zahrávať dobre známy Novák.
     
    39
    Novák zahral tento priamy kop z ľavej strany veľmi pekným centrom do stredu prešovskej brány, kde sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Dordevič, no ten trafil len pozorného Taliana, ktorému lopta síce vypadla, no následne ju zachytil vo svojom náručí.
     
    40
    Košičania pokračujú vo svojej ofenzívnej aktivite a tentokrát si vytvorili štandardku z rohu na pravej strane, ktorú odchádza zahrávať Novák.
     
    41
    Po peknom centri od Nováka sa zblokovaná lopta dostala pred aktívneho Bukatu, no jeho tvrdá delovka bola zblokovaná na ďalší rohový kop pre Košice.
     
    42
    Po pravom krídle sa rýchlo presúval Kavka, no napokon narazil na pozorného Papaja, ktorý ho od lopty odstavil a poslal Košičanov k autovému hodu na pravej strane.
     
    43
    Dordevič sa snažil zakončovať z ľavej strany, čo sa mu napokon aj podarilo, no jeho delovka bola pozorným Hatokom zblokovaná len na rohový kop.
     
    44
    Po peknom centri z rohového kopu na ľavej strany od Nováka sa k hlavičkovému zblokovaniu dostal Poliaček, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    45
    Košičania majú loptu vo svojej moci v strede ihriska, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas tohto zápasu bol z pohľadu corgoňligových Košíc oveľa aktívnejší a úspešnejší, keď sa práve hráči z metropoly východného Slovenska dostali do vedenia už v 13. minúte hlavičkovým zakončením Dordeviča po priamom kope a hneď v 29. minúte dokázali skórovať opäť, keď svojou strelou v sklze zakončoval Oumar Diaby.

    Podarí sa druholigovému Prešovu zabrať na plné obrátky a potrápiť tak svojich súperov z Košíc?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhého polčasu mali úvodný výkop k dispozícii hráči Prešova, ktorí sa okamžite snažia zaútočiť. Na začiatku druhého polčasu sme videli prvé striedanie Prešova, po ktorom nastúpil do hry Zbyňovský. Na strane Košíc nastúpili do hry Skvašík a Haskič.
     
    46
    Košice dali gól!
    Košičania pridávajú v poradí už svoj tretí gól hneď v úvode druhého polčasu. Po peknom centri z pravej strany od Haskiča sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal JOZEF SKVAŠÍK, ktorý svojou delovkou nedal Talianovi žiadnu šancu.
     
    47
    Po tvrdom faule gólmana Tofiloskeho na Poliačeka je nariadený pokutový kop! Tofiloski obdržal aj žltú kartu, keď svojho súpera v samostatnom úniku zneškodnil.
     
    48
    Prešov dal gól!
    Prešovčania dokázali skórovať z pokutového kopu! MIROSLAV POLIAČEK svojou peknou strelou umiestnenou do ľavej časti košickej brány bez problémov skóroval. Tofiloski nemal šancu na úspešný zákrok, keďže sa hodil na pravú stranu.
     
    49
    Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Leška sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Belejík, no jeho prízemná strela skončila len v moci pozorného gólmana Tofiloskeho, ktorý upokojil tempo hry.
     
    50
    Košický hráč Gáll obdržal za zbytočne tvrdý zákrok na jedného z Prešovčanov jasnú žltú kartu, po ktorom sa zapájal aj do potýčky.
     
    51
    Poliaček sa dostal k zakončeniu na ľavej strane, no jeho projektil napokon gólman Tofiloski videl veľmi dobre a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    52
    Belejík sa rýchlo presúval cez stred, následne k nemu rýchlo dostúpil Korijkov, ktorý ho od lopty čisto odstavil. Belejík síce obetavo spadol na trávnik, no ďalšia penalta nariadená nebude.
     
    53
    Po ďalekom centri z pravej strany od Leška sa k lopte pred košickou bránou dostal až gólman Tofiloski, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    54
    Pozmenený káder Košíc v druhom polčase už nie je taký aktívny ako ten, ktorý hral v prvom polčase. Prešovčania majú teda priestor na kombináciu, ktorý bez problémov využívajú.
     
    55
    Katona odcentroval loptu pred košickú bránu, no tam sa k nej dostal len gólman Tofiloski, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    56
    Belejík sa zbavil dvoch košických obrancov na pravej strane, následne sa k nemu dostal Bašista, ktorého si chcel Belejík obhodiť, no nepodarilo sa mu to a gólman Tofiloski loptu opäť zachytil vo svojom náručí.
     
    57
    Viazanko sa rýchlo presúval po pravom krídle, no napokon narazil na pozorného Zbyňovského, ktorý ho od lopty bez väčších problémov odstavil.
     
    58
    Zbyňovský si tentokrát poriadne nerozumel s Poliačekom a táto dvojica v strede ihriska o loptu prišla. Následne sa snažia zaútočiť aktívni Košičania.
     
    59
    Lukáš Bajer sa rýchlo presúval cez stred a napokon bol tvrdo faulovaný. Košičania majú teda k dispozícii priam kop vo vzdialenosti približne 20 metrov, ktorý odchádza zahrávať spomínaný Bajer!
     
    60
    Bajer zvolil priamu strelu z priameho kopu, no gólman Talian bol v strehu, skvele sa hodil na pravú stranu a loptu vyrazil do bezpečia!
     
    60
    Košický tréner poslal na trávnik dvojstriedanie. Do košickej brány nastúpil gólman Matúš Ružinský a do hry namiesto Viazanka oddýchnutý Pačinda.
     
    62
    Po peknom centri z ľavej strany od Dordeviča sa k hlavičkovmu zakončeniu na pravej strane dostal Pačinda, no jeho projektil smeroval len do náručia gólmana Taliana.
     
    63
    Belejík bol tentokrát v strede ihriska nepríjemne faulovaný Košičanom Bašistom, ktorý za svoj brutálny zákrok obdržal žltú kartu.
     
    63
    Belejík sa napokon pozviechal a pokračuje v hre. Prešovčania sú momentálne poriadne naladení a snažia sa ofenzívne presadiť.
     
    64
    Košičania posielajú na trávnik ďalšie striedanie. Namiesto Bašistu nastupuje do hry oddýchnutý Michal Jonec.
     
    65
    Dordevič sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no jeho projektil napokon skončil len vysoko nad bránou gólmana Taliana, ktorý zasahovať nemusel.
     
    66
    Lipták sa snažil presadiť cez stred, no proti brániacemu Korijkovi sa previnil útočným faulom, po ktorom musí loptu odovzdať svojim súperom.
     
    67
    Po pekne načasovanej prihrávke z ľavej strany od Leška sa k lopte pred gólmanom Ružinským dostal Belejík, no jeho nedôrazná strela z otočky smerovala len do stredu košickej brány.
     
    68
    Na druhej strane sa do zakončenia z hranice prešovského pokutového územia dostal Bajer, no jeho delovka smerovala len vysoko nad prešovskú bránu.
     
    69
    Po nedôraznom centri z pravej strany od Poliačeka sa k lopte dostal pozorný gólman Ružinský, ktorý loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    70
    Poliaček preveril svoju ľavačku dobrou priamom strelou, no tento projektil skončil len nad košickou bránou. Gólman Ružinský si teda aj tentokrát vydýchol, keďže musí čeliť čoraz aktívnejšiemu Prešovu.
     
    71
    Prešovčania sa stále nevzdávajú a snažia sa ešte niečo vymyslieť. Z ľavej strany tentokrát zakončoval aktívny Prešovčan Leško, no gólman Ružinský nemal so strelou do stredu košickej brány žiadne problémy.
     
    72
    Pačinda mal k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 25 metrov, no jeho delovka napokon trafila len prešovský múr, od ktorého sa lopta odrazila na rohový kop.
     
    73
    Po peknom centri z rohového kopu na pravej strane od Pačindu sa k odrazenej lopte dostal Dordevič, no ten svojimi nožničkami netrafil priestor prešovskej svätyne!
     
    74
    Hatok rýchlo zbiehal po ľavom krídle, no napokon ho pozorný Pačinda dobehol a loptu zblokoval na rohový kop.
     
    75
    Po peknom centri z ľavej strany od Leška sa k lopte pred košickou bránou dostal pozorný Jonec, ktorý upokojuje tempo hry. Následne však gólman Ružinský padá na trávnik a musí byť ošetrovaný!
     
    76
    Ružinský sa napokon pozviechal a po krátkom ošetrovaní čarovným chladiacim sprejom bude pokračovať v hre.
     
    77
    Talian si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď tentokrát po strele z pravej strany od Gálla skvele zasiahol svojimi rukami!
     
    78
    Po fantastickej krátkej prihrávke z ľavej strany od Leška sa k lopte v centrálnej časti dostal Belejík, no jemu lopta z nôh odskočila a jeho zakončenie smerovalo len za postrannú čiaru.
     
    79
    Prešovčania mali k dispozícii aj rohový kop na pravej strane, ktorý odišiel zahrávať Poliaček, no jeho center k vzdialenejšej žrdi napokon zachytili len košickí obrancovia.
     
    80
    Prešovčania mali k dispozícii rohový kop a následne aj autový hod na ľavej strane, no ani jednu z týchto možností nedokázali premeniť na útok.
     
    81
    Po peknej prienikovej prihrávke od Poliačeka sa k lopte mohol dostať Belejík, no pri svojom odpychu sa pošmykol a k lopte sa dostal až gólman Ružinský.
     
    82
    Prešovský gólman Talian si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát po tvrdej strele od Haskiča z veľkej vzdialenosti vyboxoval loptu do veľkej výšky.
     
    83
    Po ľavom krídle sa šikovne presúval Dordevič, no pozorný Zbyňovský k nemu rýchlo pristúpil a od lopty ho svojim obetavým sklzom odstavil.
     
    84
    Po veľmi nedôraznom a nepresnom zakončení v znení Prešovčana Leška sa k lopte dostal gólman Ružinský, ktorý upokojil tempo hry svojim dobrým zákrokom.
     
    85
    Spoza prešovskej šestnástky tentokrát tvrdo pálil Skvašík, no jeho delovka z voleja napokon smerovala len asi meter napravo od prešovskej brány.
     
    86
    Pačinda si tentokrát na pravej strane nerozumel v prihrávkovej kombinácii proti Bajerovi a táto dvojica napokon proti Prešovčanom loptu stratila.
     
    87
    Futbalisti Prešova sú pri lopte na košickej polovici ihrsiaka snažia sa ofenzívne presadiť, no pozorná košická defenzíva je jasne proti.
     
    88
    Pačinda tentokrát tvrdo pálil z hranice prešovskej šestnástky na pravej strane, jeho delovka však smerovala len tesne vedľa prešovskej brány.
     
    89
    Poliaček vybojoval pre svoj tím rohový kop na ľavej strane, ktorý napokon aj sám zahrával. Po jeho dobrom centri k vzdialenejšej žrdi však hlavičkový súboj vyhral Košičan Urban, ktorý upokojil tempo hry.
     
    90
    Prešov dal gól!
    Prešovčania dokázali v závere tohto zápasu znížiť náskok Košíc na jeden gól po skvelej prihrávkovej kombinácii. Na pravej strane sa k lopte dostal Katona, ten svojou skvelou prihrávkou našiel osamoteného MIROSLAVA POLIAČEKA, ktorý svojou strelou pridal aj konečnému výsledku derby nádych.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase tohto zápasu opäť lepšie začali hráči Košíc, ktorí sa hneď v 46. minúte po góle vystriedaného Skvašíka dostali do trojgólového vedenia. Následne však z pokutového kopu po faule gólmana Tofiloskeho znižoval Prešovčan Poliaček. Od tohto momentu boli Prešovčania oveľa aktívnejší a ich aktivita priniesla aj gólové ovocie, no až v 90. minúte, keď sa opäť presadil Miroslav Poliaček.

    Košičania napokon zvládli svoj posledný prípravný zápas a jarnú časť Corgoň ligy budú začínať s výherným pocitom. Prešovská príprava ešte nekončí, no táto prehra ich určite nemusí mrzieť, keďže najmä v druhom polčase podali skvelý výkon.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z NTC Poprad.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (12:47:34)


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC TATRAN Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 13. Dordevič, 29. Diaby, 46. Skvašík – 48. Poliaček (pen.), 90. Poliaček

    Karty:   47. Tofiloski (KOS), 50. Gáll (KOS), 63. Bašista (KOS) – 33. Petráš (PRE)


    MFK Košice: Tofiloski (60. Ružinský) – Kavka, Bašista, Sekulič, Viazanko, Bukata, Šinglár, Bajer, Dordevič, DIaby, Novák
    Náhradníci: Ružinský – Skvašík, Korijkov, Urban, Huk, Haskič, Gáll, Jonec, Pačinda

    FC TATRAN Prešov: Talian – Hatok, Jacko, Petráš ("K"), Papaj, Dzúrik, Lipták, Katona, Leško, Poliaček, Belejk
    Náhradníci: Barát – Zbyňovský, Makara, Bartek, Hruška, Luberda, Beneš