Bologna – AS Rím 0:1 (kon.)
koniec
Bologna FC
0:1 (0:1)
AS Rím
Sobota 22.02.2014, 20:45 • Stadio Renato Dall'Ara (Bologna) • Talianska Seria A
     
    90+3
    V posledných sekundách zápasu tu bola obrovská príležitosť domácich na vyrovnanie. Koneho adresný center z pravej strany našiel na hranici malého vápna Christodoulopoulosa, ktorý však efektnou rybičkou tesne míňa! De Sanctisa môže od nervov aj roztrhnúť. Defenzíva Rimanov sa príliš nepredviedla.
     
    81
    Radja Nainggolan po svojom faule navyše nervózne zakopol loptu, čo Davide Massa ohodnotil žltou kartou.
     
    78
    Po tretíkrát striedajú i domáci, keď potápajúcu sa domácu loď opustí kapitán Natali. Na jeho miesto príde Davide Moscardelli.
     
    76
    Na druhej strane sa o definitívu mohol postarať Rodrigo Taddei, ktorý však nepochodil. Brazílsku stálicu Rimanov vysunul na pravej strane Ljajič a skúsený krajný obranca sa ocitol zoči-voči Curciho. Toho sa snažil prekvapiť na bližšej žrdi, kde však zasahoval reflexívnym zákrokom, ktorým loptu vytlačil na rohový kop.
     
    75
    Hostia naposledy striedajú, keď hraciu plochu opustil Destro, ktorý sa dnes nepresadil. Na jeho miesto prišiel Michel Bastos.
     
    74
    Obrovská príležitosť domácich, ktorým sa takmer podarilo vyrovnať. Rohový kop z pravej strany rozohrával Kone, ktorý centroval na bližšiu žrď. Tam naskakoval striedajúci Mantovani, ktorý svojou hlavičkou z piatich metrov tesne míňa ľavú žrď. De Sanctis vytláčal loptu iba pohľadom.
     
    64
    Striedajúci Ibson naskočil do zápasu poriadne namotivovaný a teraz to mierne prehnal. Po ostrom sklze na rozohrávajúceho Benatiu vidí žltú kartu.
     
    62
    Krátko nato pozorujeme personálne zmeny i na domácej strane. Trávnik opúšťa Nicoló Cherubin a na jeho miesto naskočí Andrea Mantovani.
     
    61
    Rudi Garcia sa pokúsi vystužiť stredovú formáciu. Na trávnik posiela Kevina Strootmana. Miesto mu prenechal Pjanič, ktorý prihrával na doposiaľ jediný gól zápasu.
     
    57
    Máme tu aj prvé striedanie v domácich radoch. Ihrisko opustí György Garics a príležitosť dostane Brazílčan Ibson.
     
    53
    Teraz prichádza priestor na avizované nasadenie Ljajiča. Ten nahradí nevýrazného Florenziho, ktorý má navyše nejaký zdravotný problém.
     
    45+1
    V nadstavenom čase ešte prichádza žltá karta pre brániaceho Romagnoliho, ktorého si obhadzoval Krhin a hosťujúci ľavý bek zastavil loptu rukou.
     
    37
    AS Rím dal gól!
    Hostia konečne dokázali zúročiť svoju prevahu v úvodný gól. Na začiatku všetkého bol Gervinho, ktorý rozrazil defenzívne bloky Bologne a dokonca sa mu podarilo vniknúť i do vápna. Tam prihrával pod seba na Pjaniča, ktorý zodvihol hlavu a presným pasom našiel RADJA NAINGGOLANA, ktorý pohotovým volejom zo siedmich metrov otvára skóre stretnutia.
     
    34
    Unikajúceho Morlea zastavil na pravej strane Mehdi Benatia, ktorý za svoj zákrok vidí žltú kartu. Pre domácich tu bude navyše skrátený roh, ktorý rozohrá Krhin.
     
    18
    Neuveriteľná smola hostí zamedzila otvoreniu skóre. Taddeiho zrazená bomba spoza šestnástky sa odrazila k Gervinhovi, ktorý sa odpútal od Cherubina a ideálne nabil Destrovi. Ten predviedol z hranice šestnástky nádherný obstrel, ktorý zasiahol ľavú Curciho žrď a lopta popred bránkovú žrď doskákala až mimo hracej plochy.
     
    8
    Prvú zaujímavú príležitosť si vypracovali domáci, ktorým veľa nechýbalo. Bianchi dostal dobrú prihrávku za obranu od Cristalda a okamžite sa snažil pohotovo zaskočiť De Sanctisa. Jeho padajúci list z vyše dvadsiatich metrov si však gólman hostí postrážil.

    Erik Farkaš

    Góly: 37. Nainggolan

    Karty:   64. Ibson (BOL) – 34. Benatia (ASR), 45+1. Romagnoli (ASR), 81. Nainggolan (ASR)


    Bologna FC: Curci – Antonsson, Natali (C), Cherubin – Garics, P. Kone, Christodoulopoulos, Krhin, Morleo – Cristaldo, Bianchi
    Náhradníci: Stojanovic, Malagoli – Sorensen, Moscardelli, Friberg, Laxalt, Ibson, M. Čech, J. Crespo, Paponi, Mantovani

    AS Rím: De Sanctis – Taddei, Benatia, Castan, Romagnoli – Nainggolan, De Rossi (C), Pjanič – Florenzi, Destro, Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Tolói, Strootman, Ljajič, Bastos, Jedvaj, Torosidis, Ricci, Mazzitelli, Di Mariano

    Rozhodca: Davide Massa – R. Bianchi, M. Grilli – G. Cariolato