Bologna – AS Rím 0:1 (kon.)
koniec
Bologna FC
0:1 (0:1)
AS Rím
Sobota 22.02.2014, 20:45 • Stadio Renato Dall'Ara (Bologna) • Talianska Seria A
     
    Rímske AS sa v dnešnom zápase príliš nepredviedlo, ale napriek tomu berie všetky tri body. Domáci síce dreli a bojovali, no na vyrovnanie to nestačilo.Rimania sa tak aspoň na jeden deň dostávajú na šesťbodový rozdiel k vedúcemu Juve.

    Aká bude odpoveď Starej Dámy, to sa dozvieme až zajtra. Z mojej strany je to na dnes všetko. Ďakujem Vám za pozornosť. (22:52:05)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V posledných sekundách zápasu tu bola obrovská príležitosť domácich na vyrovnanie. Koneho adresný center z pravej strany našiel na hranici malého vápna Christodoulopoulosa, ktorý však efektnou rybičkou tesne míňa! De Sanctisa môže od nervov aj roztrhnúť. Defenzíva Rimanov sa príliš nepredviedla.
     
    90+2
    Takýmto štýlom to ale nepôjde. Cristaldo pri preberaní Koneho prihrávky ťažil z ofsajdového postavenia.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú ešte tri minútky. Nazbierajú domáci dostatok síl nato, aby sa dopracovali k vyrovnaniu?
     
    90
    Po Ljajičovej prihrávke Gervinho vysúval Bastosa, ktorý sa však s loptou stiahol na vlastnú polovicu. Rimania sa už nemajú kam ponáhľať.
     
    89
    Držanie lopty je pomerne jednoznačné. V minútach je to pomer 20 ku 30. Z toho vyplýva nejaká desaťpercentná prevaha.
     
    88
    Domáci sa ešte snažia tlačiť dopredu, ale akoby už nemali dostatok síl i potrebnej futbalovej kvality.
     
    87
    Dlhá lopta na Bianchiho bola tentokrát zbytočná, keďže ho opäť zastavil postranný rozhodca a jeho menovec Bianchi. Ďalší ofsajd domáceho strelca.
     
    86
    De Sanctis sa ešte dožadoval žltej karty za Ibsonov sklz, ktorý šiel do toho súboja poriadne nešetrne.
     
    85
    Toto nebol márny pokus o presadenie sa od domácich. Bianchi predlžoval loptu na Ibsona, pred ktorým však zasahoval De Sanctis.
     
    84
    Strootman dlhou loptou vysunul Gervinha, ktorý mal dostatok priestoru na prihrávku, avšak nezvládol to Ljajič, ktorý si nepostrážil ofsajdovú líniu.
     
    83
    Bologna sa ešte zúfalo snaží o akýsi záverečný nápor, ale ten zatiaľ neprichádza. Do konca zostáva ešte nejakých desať minút.
     
    82
    Po následnej štandardke prišiel dlhý center do šestnástky Rimanov, kde však úradoval Mehdi Benatia.
     
    81
    Radja Nainggolan po svojom faule navyše nervózne zakopol loptu, čo Davide Massa ohodnotil žltou kartou.
     
    80
    Nainggolan zbytočne fauluje na polovici ihriska a domácim tak ponúka ďalšiu rozohrávku z pokoja.
     
    79
    Marek Čech sa tak opäť na trávnik nedostane a jeho talianska mizéria pokračuje i naďalej. Škoda preňho i pre slovenskú reprezentáciu.
     
    78
    Po tretíkrát striedajú i domáci, keď potápajúcu sa domácu loď opustí kapitán Natali. Na jeho miesto príde Davide Moscardelli.
     
    77
    Po ďalšej unikátnej prihrávke od Ljajiča rozvlnil sieť Gervinho, ktorý však ťažil z ofsajdovej pozície. Gól tak neplatí.
     
    76
    Na druhej strane sa o definitívu mohol postarať Rodrigo Taddei, ktorý však nepochodil. Brazílsku stálicu Rimanov vysunul na pravej strane Ljajič a skúsený krajný obranca sa ocitol zoči-voči Curciho. Toho sa snažil prekvapiť na bližšej žrdi, kde však zasahoval reflexívnym zákrokom, ktorým loptu vytlačil na rohový kop.
     
    75
    Hostia naposledy striedajú, keď hraciu plochu opustil Destro, ktorý sa dnes nepresadil. Na jeho miesto prišiel Michel Bastos.
     
    74
    Obrovská príležitosť domácich, ktorým sa takmer podarilo vyrovnať. Rohový kop z pravej strany rozohrával Kone, ktorý centroval na bližšiu žrď. Tam naskakoval striedajúci Mantovani, ktorý svojou hlavičkou z piatich metrov tesne míňa ľavú žrď. De Sanctis vytláčal loptu iba pohľadom.
     
    73
    Christodoulopoulos unikol po pravej strane a Romagnoli bol prinútený zahrať na rohový kop.
     
    72
    Nainggolan s Gervinhom vyviezli loptu až pred domácu šestnástku, kde však celú akciu zbrzdili a o moment prekvapenia sa sami pripravili.
     
    71
    Od rohovej zástavky smeroval center na hranicu šestnástky, kde však hlavičkoval vracajúci sa Destro.
     
    70
    Na druhej strane predviedol svoju techniku Cristaldo, ktorého prerušil až Leandro Castan. Roh pre Bolognu.
     
    69
    Útočili však hostia, konkrétne to bol Gervinho, ktorý naviedol loptu do šestnástky. Ideálnu príležitosť na prihrávku však preváhal a Mantovani ho už z vápna vytlačil.
     
    68
    Strootman zatiaľ príliš pokoja nepriniesol a po faule na Koneho tu bude voľný kop z veľkej vzdialenosti.
     
    67
    Gervinho sa v krátkom slede už druhýkrát nepresadil proti Antonssonovi. Ten si vo vzájomnom súboji počínal na výbornú.
     
    66
    Po ňom skákal najvyššie Krhin, ktorého hlavička však letela iba nad. De Sanctis bol bez práce.
     
    65
    Taddei si musel dať pozor na prenikajúceho Koneho, ktorý v rohu ihriska vybojoval iba rohový kop.
     
    64
    Striedajúci Ibson naskočil do zápasu poriadne namotivovaný a teraz to mierne prehnal. Po ostrom sklze na rozohrávajúceho Benatiu vidí žltú kartu.
     
    63
    Bologna sa naďalej snaží presadiť, ale ani po Koneho centri do vápna sa tak nedeje. Stopérska dvojica hostí hrá na výbornú.
     
    62
    Krátko nato pozorujeme personálne zmeny i na domácej strane. Trávnik opúšťa Nicoló Cherubin a na jeho miesto naskočí Andrea Mantovani.
     
    61
    Rudi Garcia sa pokúsi vystužiť stredovú formáciu. Na trávnik posiela Kevina Strootmana. Miesto mu prenechal Pjanič, ktorý prihrával na doposiaľ jediný gól zápasu.
     
    60
    Hodina hry je za nami a Rimania si naďalej strážia svoje jednogólové vedenie. Bologna zatiaľ pôsobí bezradne.
     
    59
    Príliš kľudu si však na kopačkách neudržali a opäť je to boj v strede ihriska. To za daného stavu vyhovuje Rimanom.
     
    58
    Cherubin bol pri rozohrávke faulovaný od Destra a domáci tak opäť môžu rozohrávať z pokoja.
     
    57
    Máme tu aj prvé striedanie v domácich radoch. Ihrisko opustí György Garics a príležitosť dostane Brazílčan Ibson.
     
    56
    Panagiotis Kone hral proti Romagnolimu šlapákom, ale Davide Massa zatiaľ zachováva kľud.
     
    55
    Úvodná desaťminútovka druhého dejstva sa niesla v pokojnom tempe. Hrať by mala predovšetkým Bologna, ktorej ide o ligové prežitie a prehráva.
     
    54
    Ljajič sa okamžite po naskočení do hry zapojil do akcie hostí, ale v šestnástke ho napokon odzbrojil pozorný kapitán Natali.
     
    53
    Teraz prichádza priestor na avizované nasadenie Ljajiča. Ten nahradí nevýrazného Florenziho, ktorý má navyše nejaký zdravotný problém.
     
    52
    Ten veľa vzruchu nepriniesol a s prehľadom si ho postrážil výborný Benatia. Lopta je už na kopačke agilného Gervinha.
     
    51
    Hostia pripravujú prvé streidanie v zápase, keď pri stredovej čiare je už pripravený Adem Ljajič. Predtým však ešte roh Bologne.
     
    50
    Bianchi stratil loptu vo vápne a následne si De Rossi dovolil proti Cristaldovi hodne. Kľučky vo vlastnom vápne mu ale napokon prešli a mohol tak pokojne rozohrávať.
     
    49
    Rozhodca si dal teraz poriadne načas, ale napokon predsa len odpískal Destrov ofsajd. Keby tak neučinil, tak by to už bolo 0:2.
     
    48
    De Rossi sa na polovici ihriska snažil nakopnúť rýchly brejk hostí, ktorý však rukou zastavil Cristaldo. Narozdiel od Ramgnoliho za svoj skutok kartu nevidí.
     
    47
    Domáci začali útokom po pravej strane, na ktorého konci bol Kone. Lopta sa mu však skrútila z kopačky a letela ďaleko vedľa pravej žrde.
     
    46
    Vitajte späť v Bologni, kde budeme pokračovať druhým dejstvom. V polčasovej prestávke sme nestriedali, výkop obstarali domáci.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Na polčasovú prestávku odchádzame za zaslúženého vedenia hostí. Tí ukázali väčšiu kvalitu a dravosť v koncovke. Jediným strelcom zatiaľ zostáva Radja Nanggolan.

    Či sa k nemu niekto pridá v druhom polčase, to sa dozvieme približne od 21:50.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V nadstavenom čase ešte prichádza žltá karta pre brániaceho Romagnoliho, ktorého si obhadzoval Krhin a hosťujúci ľavý bek zastavil loptu rukou.
     
    45
    Rozhodcovská štvorica pridáva k úvodnému dejstvu obligátnu jednu minútku. Tá sa pridáva kvôli dvom ošetrovaniam Florenziho a Antonssona.
     
    44
    Domáci opäť neohrozia plány rímskej vlčice, keďže útočník Bianchi si v hlavičkovom súboji s Benatiom pomáhal nedovolene.
     
    43
    Hostia sa snažia upokojiť situáciu na hracej ploche. Primárnym cieľom AS bude udržanie jednogólového vedenia až do polčasovej prestávky.
     
    42
    Následne sa neujal ani protiútok na druhej strane, keďže Florenziho zastavil postranný rozhodca, ktorý mu odmával ofsajd.
     
    41
    Ten posielal nebezpečný center na zadnú žrď, kde úradoval pozorný De Sanctis. Ten vyboxoval loptu do bezpečia a vyrovnanie sa zatiaľ konať nebude.
     
    40
    Najskôr tu však bude domáca štandardka z ľavej strany, ktorá nasleduje po faule Taddeiho. Nachystaný je už Christodoulopoulos.
     
    39
    Bologna bude musieť otvoriť hru, čo môže byť voda na mlyn pre rýchlonohého Gervinha, ktorý je dnes pri chuti.
     
    37
    AS Rím dal gól!
    Hostia konečne dokázali zúročiť svoju prevahu v úvodný gól. Na začiatku všetkého bol Gervinho, ktorý rozrazil defenzívne bloky Bologne a dokonca sa mu podarilo vniknúť i do vápna. Tam prihrával pod seba na Pjaniča, ktorý zodvihol hlavu a presným pasom našiel RADJA NAINGGOLANA, ktorý pohotovým volejom zo siedmich metrov otvára skóre stretnutia.
     
    36
    Naopak tu bol zaujímavý protiútok Gervinha, ktorému však vpredu chýbala dostatočná podpora. O loptu navyše napokon prišiel.
     
    35
    Veľa osohu však táto štandardná situácia nepriniesla a po neúspešnom signály si mohol De Sanctis vydýchnuť.
     
    34
    Unikajúceho Morlea zastavil na pravej strane Mehdi Benatia, ktorý za svoj zákrok vidí žltú kartu. Pre domácich tu bude navyše skrátený roh, ktorý rozohrá Krhin.
     
    33
    Hostia naďalej tlačia na pílu a snažia sa nájsť okienka v domácej defenzíve. Bologni zatiaľ momentálna situácia vyhovuje.
     
    32
    Christodoulopoulos posielal dlhú loptu na Cristalda, ktorý si však na polovici ihriska v súboji s Castanom pomáhal v rozpore s pravidlami.
     
    31
    Lepší sú na lopte určite hostia, ale chýba im moment prekvapenia a lepší pohyb útočných hviezd.
     
    30
    Aj po úvodnej polhodine zápasu platí, že v prvom rade sledujeme boj a množstvo osobných súbojov.
     
    29
    Švédsky stopér Mikael Antonsson je už na nohách a zrejme bude pokračovať ďalej. Rimania krátku presilovku nevyužili.
     
    28
    Rovnako dopadol i Taddeiho center, ktorý si postrážil Curci. Ten pri svojom výbehu zdemoloval Antonssona, ktorý potrebuje menšie ošetrenie.
     
    27
    Hostia síce kombinujú veľmi slušne, ale chýba tomu moment prekvapenia, ktorým by zaskočili defenzívne bloky červeno-modrých.
     
    26
    Morleo sa po rýchlom prieniku po ľavej strane snažil o spätnú prihrávku na Cristalda, ale jeho pas našiel iba De Rossiho.
     
    25
    Rimania majú za sebou parádnu desaťminútovku, počas ktorej si vypracovali slušný tlak. Skóre sa však nemenilo.
     
    24
    Centrovanou loptou odpovedali i domáci. Konkrétne to na pravej strane bol Garics, lenže Bianchi bol obsadený.
     
    23
    Následne letel do domáceho vápna dobrý center na Destra, ktorého však na jednotku pokryl zadák Antonsson.
     
    22
    Gervinho sa nádherne predral po ľavej strane a po spätnej prihrávke mohol páliť Nainggolan. Ten aj tak učinil, ale lopta sa skrútila úplne mimo domácu svätyňu.
     
    21
    Destro už tentokrát nehamúňil sa snažil sa vysunúť Florenziho. Jeho prihrávka však bol trošíčku pretiahnutá.
     
    20
    Nezmenilo sa to ani po Romagnoliho centri, ktorý pred Destrom upratal do bezpečného územia kapitán Natali.
     
    19
    Hostí tak zastavilo kusisko smoly, ako i nerovný terén na Stadio Renato Dall´Ara. Pokračujeme tak bez gólov.
     
    18
    Neuveriteľná smola hostí zamedzila otvoreniu skóre. Taddeiho zrazená bomba spoza šestnástky sa odrazila k Gervinhovi, ktorý sa odpútal od Cherubina a ideálne nabil Destrovi. Ten predviedol z hranice šestnástky nádherný obstrel, ktorý zasiahol ľavú Curciho žrď a lopta popred bránkovú žrď doskákala až mimo hracej plochy.
     
    17
    Romagnoli dobre vysunul Destra, ktorý však zasebčil a Gervinha do šance neposlal. Cherubin ho už následne od lopty odzbrojil.
     
    16
    Rozohrávku na seba zobral Miralem Pjanič, ktorý pálil z tridsiatich metrov. Jeho zakrútený pokus však mieril mimo.
     
    15
    Séria nedovolených zákrokov pokračuje i naďalej. Tentokrát sa jedným prezentoval kapitán Natali, ale bolo to ďaleko od Curciho bránky.
     
    14
    Bianchi hlavičkoval za seba, čím sa snažil vysunúť Cristalda. Jeho predlžovačka však skončila iba u nachystaného gólmana hostí.
     
    13
    Domácu štandardku rozohrával Krhin, ktorého center padal na bližšiu žrď, kde si to však De Sanctis postrážil.
     
    12
    Predtým však má ešte prácu Davide Massa, ktorý musí upokojovať Leandra Castana, ktorý si až príliš dôkladne preberal Antonssona.
     
    11
    V ofenzívnom prejave mohla opäť pokračovať Bologna a po faule na Morlea bude nasledovať voľný kop z ľavej strany.
     
    10
    Zdá sa však, že by mal pokračovať ďalej a už sa pomaly vracia na trávnik. Snáď bude vo zvyšnom priebehu v poriadku.
     
    9
    Florenzi zostáva ležať na trávniku po tom, čo zle dostúpil. Okamžite sa okolo neho zbehol realizačný tím Rimanov a momentálne prebieha jeho ošetrovanie.
     
    8
    Prvú zaujímavú príležitosť si vypracovali domáci, ktorým veľa nechýbalo. Bianchi dostal dobrú prihrávku za obranu od Cristalda a okamžite sa snažil pohotovo zaskočiť De Sanctisa. Jeho padajúci list z vyše dvadsiatich metrov si však gólman hostí postrážil.
     
    7
    Bologna sa k následnému zakončeniu nedostala. Pred naskakujúcim Cherubinom zasahoval Leandro Castan.
     
    6
    Domáci sa na pravej strane pokúšali presadiť bojovnosťou, za ktorú budú odmenení rohovým kopom, ktorý nasleduje po Garicsovom zrazenom centri.
     
    5
    Gervinho si ale nedal pozor a po Pjaničovej prihrávke sa ocitol v postavení mimo hru. Správny verdikt postranného rozhodcu.
     
    4
    Už od úvodných minút sa hostia snažia prebrať taktovku nad zápasom a postupnými kombináciami pomaly rozleptávajú defenzívu Bologne.
     
    3
    Rimania sa pre zmenu snažili presadiť po zemi, ale na pravej strane sa im to ani na dvakrát nepodarilo.
     
    2
    Domáci rozohrávali prvý voľný kop od postrannej čiary. Morleov center predlžoval Christodoulopoulos, ale jeho hlavička pristála iba u De Sanctisa.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu je už za nami. Obstarali ho hostia, ktorí sa dnes predstavia v bielej sade dresov. Domáci v tradičnej kombinácii sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Bologna FC: Curci – Antonsson, Natali (C), Cherubin – Garics, P. Kone, Christodoulopoulos, Krhin, Morleo – Cristaldo, Bianchi
    Náhradníci: Stojanovic, Malagoli – Sorensen, Moscardelli, Friberg, Laxalt, Ibson, M. Čech, J. Crespo, Paponi, Mantovani

    AS Rím: De Sanctis – Taddei, Benatia, Castan, Romagnoli – Nainggolan, De Rossi (C), Pjanič – Florenzi, Destro, Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Tolói, Strootman, Ljajič, Bastos, Jedvaj, Torosidis, Ricci, Mazzitelli, Di Mariano

    Rozhodca: Davide Massa – R. Bianchi, M. Grilli – G. Cariolato.
     
    Vitajte pri sobotňajšom programe 25. kola talianskej Serie A, ktorý rovnako ako pred týždňom obsahuje iba jednu položku.

    Rozhodne by ste si ju však nemali nechať ujsť. V permanencii sa totiž ocitne rímske AS, ktoré sa stále nevzdáva v boji o titul a určite sa ešte pokúsi ponaháňať vedúci Juventus. Vlci momentálne na čelo tabuľky strácajú deväť bodov, ale majú zápas k dobru. Pokazí im chuť zachraňujúca sa Bologna?

    Tabuľkové postavenie:

    16. Bologna: 4 – 9 – 11; skóre 22:40; body 21
    2. AS Rím: 16 – 6 – 1; skóre 48:11; body 54

    Forma:

    Bologna: P – V – P – R – R – R
    AS Rím: V – P – R – V – V – V

    Na úvodnú otázku tohto preview sa jednoznačne očakáva záporná odpoveď. Bologna sa totiž nachádza v hernom kŕči a od zostupovej zóny ju delia iba dva body. Potápajúcu sa loď opustila i najväčšia hviezda červeno-modrých Alessandro Diamanti, ktorý si to namieril za lukratívnou ponukou do Číny. Aj to je jednou z príčin momentálnej situácie. Rossoblù v siedmich tohtoročných pokusoch vyhrali len raz (FC Turín 2:1).
    V záchranárskom boji im príliš nepomáha ani domáca výkonnosť, keď v dvanástich zápasoch na vlastnom trávniku získali rovnaký počet bodov, čo je tretia najhoršia bilancia v lige.

    Zveľaďovať ju zrejme nebudú ani dnes. Na Stadio Renato Dall'Ara totiž prichádza ambiciózny rímsky celok. V hlavnom meste Talianska sa síce stále hovorí o boji o titul, ale AS bude zrejme stačiť i účasť v Lige majstrov. Na jej zabezpečenie má aktuálne desaťbodový náskok a k tomu zápas k dobru. Giallorossi síce začali rok 2014 premiérovou prehrou v tomto ročníku (Juventus 0:3), ale v nasledujúcich piatich zápasoch stratili iba dva body.
    Opäť sa tak stalo na cudzom ihrisku, kedy si body podelili s mestským rivalom Laziom. Dnes však podobné komplikácie na pláne nie sú a čokoľvek iné, než jednoznačný triumf, by sa rovnalo senzácii.

    Vzájomné zápasy:

    29.09.2013; AS Rím – Bologna 5:0
    (2x Gervinho, Florenzi, Benatia, Ljajič)

    27.01.2013; Bologna – AS Rím 3:3
    (Gilardino, Gabbiadini, Pasquato – Florenzi, Osvaldo, Tachtsidis)

    16.09.2012; AS Rím – Bologna 2:3
    (Florenzi, Lamela – 2x Gilardino, Diamanti)

    29.01.2012; AS Rím – Bologna 1:1
    (Pjanič – Di Vaio)

    21.12.2011; Bologna – AS Rím 0:2
    (Taddei, Osvaldo)

    23.02.2011; Bologna – AS Rím 0:1
    (De Rossi)

    Rimania z posledných trinástich vzájomných konfrontácii prehrali len jediný raz. Prekvapujúco to však bolo na vlastnom štadióne.
    V posledných stretnutiach sme si zvykli i na bohatú gólovú úrodu. Potvrdilo sa to i v jesennom meraní síl, v ktorom jednoznačne dominovalo AS.

    Absencie:

    Domáci sa dnes budú musieť zaobísť bez zraneného dua Acquafresca-Pazienza. Tých s určitosťou doplní vykartovaný Diego Pérez.
    V neistej rovine sa nachádza i štart Della Roccu a Pazienzu. Problémy mal i náš Marek Čech, ale ten by už mal byť pripravený.

    Hostia sa zas budú musieť zaobísť bez svojho cisára Francesca Tottiho. Na maródke mu robí spoločnosť Brazílčan Maicon.
    Po zranení sa zrejme nestihnú dať dokop ani Dodo a Balzaretti, ale obaja by sa mohli vyskytnúť aspoň na lavičke.

    Favoritom zápasu je jednoznačne rímsky celok, ktorý by mal pokračovať vo svojej stíhacej jazde. Domáci bez Diamantiho pôsobia bezmyšlienkovo a kŕčovito. Žeby sa to malo zmeniť práve v dnešnom zápase, nato by som si dvakrát nestavil.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 37. Nainggolan

    Karty:   64. Ibson (BOL) – 34. Benatia (ASR), 45+1. Romagnoli (ASR), 81. Nainggolan (ASR)


    Bologna FC: Curci – Antonsson, Natali (C), Cherubin – Garics, P. Kone, Christodoulopoulos, Krhin, Morleo – Cristaldo, Bianchi
    Náhradníci: Stojanovic, Malagoli – Sorensen, Moscardelli, Friberg, Laxalt, Ibson, M. Čech, J. Crespo, Paponi, Mantovani

    AS Rím: De Sanctis – Taddei, Benatia, Castan, Romagnoli – Nainggolan, De Rossi (C), Pjanič – Florenzi, Destro, Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Tolói, Strootman, Ljajič, Bastos, Jedvaj, Torosidis, Ricci, Mazzitelli, Di Mariano

    Rozhodca: Davide Massa – R. Bianchi, M. Grilli – G. Cariolato